Powermand

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Powermand

  1. Nej den så vi slet ikke, men vi kom over de andre. Så er det imorgen det gælder? nerver på?

    Ja vi så gravhøjen!

    Sjovt I ikke så den - den ligger lidt længere væk fra basen end resten af forhindringsbanen. Desuden er der en anden forhindringsbane opbygget af reb/tov.

    Men første gang jeg var i Kongsøre Skov, kunne jeg heller ikke se den der "reb-klatre-mur", så jeg tror måske den bliver pillet ned engang imellem. Den er i øvrigt 18 meter høj ...

    Ja, der er lidt sommerfugle i maven i forhold til i morgen - desværre er der også en lille skade i bentøjet, som jeg ikke er helt klar over, hvor slem er lige p.t., da jeg har holdt en pause med løb netop af den årsag. Men den har givet sig til udtryk ved hurtig løb på astfalt, hvor lægmusklerne har spændt så sindsygt meget op, at det har været umuligt at løbe videre - hvilket nok er forårsaget af noget betændelse i lægmusklerne pga. lidt rigelig intensiv træning på det sidste. Og hurtig løb på astfalt er jo netop forholdene under coopertesten ... Så hvis skaden viser sit grimme ansigt, så bliver det måske en kort tur i morgen ...

  2. Klokken 9 kørte Uffe og jeg mod Dianalund, efter et par små ærinder i byen (penge og proviant). I Dianalund hentede vi Jonas, derpå efter diskution om dagens rute kørte vi over Stenlille til Holbæk, der blev lagt et højt tempo for dagen. Herefter om på den anden side af Lammefjorden, og med en fantastisk udsigt til vandet, grønne marker og høj himmel kunne vi rulle de sidste kilometer ned til Kongsøre skov.

    Basen så velkendt ud, og ved porten fik vi os en lille snak med Vagten som dog var Minørdykker. Vi vandrede langs hegnet hele vejen rundt om basen for at få set så meget som muligt, selve basen var enormt lille, men det var en rigtig lækker skov omkring. I skoven ved basen ligger der en lille forhindrings bane, og den skulle vi selvfølgelig prøve kræfter med og efter det i vandet. Det blev til 4 x 10,20,30..... :cooldance:, så en kop varm kakao og så snuden hjemad. Vi kørte fra Kongsøre ved 17 tiden det vil sige at det meste af vejen hjem var mørk, vi skød dog en god fart da vi skiftede til at tage teten og ellers ligge lige efter hinanden, som var vi et par løbske ryttere fra årets tour :smile:, jeg ville heller ikke snyde drengene for et par march/løbe sange, så vi sang højt i kor både; lille prinssesse, ooh mama can't you see, dragon'ens vise, min forglem mig ej, kaliber sangen, med flere. Dog da klokken nærmede sig 19 kørte vi på efterbrænder, og da Jonas kørte fra til Dianalund var der stadig 25 km til Slagelse.

    Men alt i alt en god tur. 140+ km cykling

    Lyder som en god tur! :-)

    Kom i over denne her?

    post-5869-1130669038_thumb.jpg

  3. Hej.

    Skal bruge en sæk til sand, lidt ligesom Bliv stærk som en stilladsarbejder artiklen. Har indtil videre brugt min sandsæk (boksepude), men den er blevet for let (30kg) :cooldance:

    Problemet er at jeg ikke bor tæt på et militært overskudslager, så kan ikke få fat i andet end de dyre sække man kan købe i kampsports butikkerne (men de koster kassen!), så tænkte om der var nogen der vidste hvor man kunne finde et lignende materiale? Evt. i en butik eller på internettet. Bor på vestegnen af København.

    På forhånd tak.

    Ved ikke om du har fundet en køjesæk, men jeg er selv lige på vej til overskudslageret i Århusgade 25 på Østerbro. Har lige snakket med dem i telefonen, og de havde mindst 4 forskellige køjesække i forskellige prisklasser ca. 75-150 kr.

    http://www.usol.dk/startup.htm

  4. ja det burde jo kunne lade sig gøre at vinde det. Man skal bare under 3 timer

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, og når du lige har løbet 21km på 1:49 på en krævende rute, skal du bare løbe lidt hurtigere og gange op med to for at have din tid. Noooo problem :laugh:

    Tillykke med løbet, forresten :4thumbup:

    Nå ja, og for at der også er noget der måske er relevant for loggen

    http://infanteristen.dk/

    <{POST_SNAPBACK}>

    :wink:

    Ja, det er jo lidt noget andet, når det er dobbelt distance, specielt når man runder de 30 km - det var i hvert fald min egen oplevelse.

    Meeen, Cph.-Marathon er jo først til maj måned næste år, så hvis du fortsætter din udvikling, så vil jeg vædde på, at du ligger i top 5 i din aldersgruppe!! Og hvorfor så ikke bare gå efter 1. pladsen?! :devil:

    Husk på, at maratonløbet er det mindste af det hele ... hvis du vil vinde, så skal der trænes stabilt de næste 9 måneder - så spørgsmålet er: VIL du vinde?

    Løb, løb, løb ... og så er du der lige pludselig! :smile:

  5. Jamen det er skam også ligegyldigt, det burde ikke være banes facon der slog en ud.

    Idag løb jeg Synoptik Halvmarathon. En meget krævende rute med megen modvind. Så ingen supertider. Jeg gennemførte på  1time og 49. Lidt skuffende, jeg have håbet på 10 min før. Men som sagt en meget krævende rute der trak tænder ud på selv de rigtig gode.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tlk med løbet! :4thumbup:

    Så er det Cph.-Marathon næste gang ... Hér er konkurrenterne i din aldersgruppe: Resultater 15-19 :devil:

  6. Okay det tror jeg vi vil prøve at få gjort hver 14. dag.  Hvordan er løberuten i korpset? Op og rundt i skoven eller hvordan?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Til ansættelsesprøven er løbeturen på en bane - den er blot ikke i tip-top stand ... :smile:

    Til optagelsesprøven løber man vist ikke på bane, men mere fra punkt til punkt.

  7. Vi gennemførte 3 gange jeps. Ham der var instruktør talte armbøjningerne ved at have sin flade hånd helt i gulvet. Armbøjningen talte så kun hvis man smadrede bryst, mave helt ned i hånden. Ved knæbøjningerne bruger vi ikke det andet ben til at støtte med, men en ribbe istedet, som på FKP's hjemmeside. 

    Ja jeg må ud og prøve cooper på gammel stadion. En proff. fodboldspiller fra min klasse sagde at hans cooper rekord var 3600 meter, det havde jeg sq svært ved at tro på.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det kan meget vel være, at han har løbet 3600 - man løber vel lidt som fodboldspiller - men prøv lige at spørge ham, hvor langt han kan løbe efter en bronzecirkel ... og opvarmning! :poking:

    Når man er til prøve i frømandskorpset, er der en god opvarmning, så det er måske en god idé at træne med lidt løb, f.eks. 15 minutter, inden I starter på bronzecirklen. Desuden er løbebanens beskaffenhed ikke den samme som på et normalt løbestadion. Dertil skal også lægges, at der nok er lidt stress i kroppen, når man er til prøve ...

    Men det er helt klart super, at I kører bronze og løb lige efter hinanden - nøjes dog med at køre kombinationen én gang hver 14. dag, eller hver måned, som en slags formbarometer. Det er i hvert fald, hvad der anbefales de fleste steder ...

  8. Takker for besvarelsen Powermand!  :4thumbup: 

    uha 1000,- for en ribbe  :blink: 

    hmm jeg tror jeg prøver i aften

    <{POST_SNAPBACK}>

    Du kan da bare bygge din egen ribbe - det er vist blot at banke et par stykker træ sammen ... tror jeg nok! :laugh:

  9. Forresten Powermand, kan jeg ikke få dig til at beskrive dit styrketræningsprogram. Du skrev noget om at du lavede 10 forskellige øvelser til forskellige muskelgrupper og så repeterede 3 gange.

    Jeg har selv svært ved at kombinere min styrketræning så jeg får rigtig sved på panden. Det ender tit med at jeg bare laller rundt til lidt forskelligt og ikke rigtig får nogen sammenhænd. 

    Nå ja Post script, du skriver du har købt en ribbe, hvor fik du fat i den? 

    på forhånd tak

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det sidste først:

    Ribben har jeg købt i Fitnessbutikken. Den kan sikkert også fås andre steder, men jeg fandt det nemt at købe den via netbutikken: www.fitnessbutikken.dk

    Har sat den op i min dagligstue, hvor den faktisk pynter, synes jeg!! :w00t:

    Og så kan man tage chin-ups, mavebøjninger, og hvad man ellers har lyst til, når som helst - genialt! :4thumbup:

    Cirkel-vægttræningen kører jeg sådan, at jeg finder 4-5-6 øvelser, som jeg vil udføre, og sørger for at finde nogle øvelser der målretter sig mod forskellige muskelgrupper. Dvs. f.eks. bænkpres, træk til bryst (smalt greb), preacher curl, kick back (triceps), en skulderøvelse og en øvelse for for- eller baglår.

    Disse øvelser kører jeg to gange i træk - og det tæller så for én runde. Hvis jeg kører forlår i første halvdel af runden, så kører jeg baglår i anden halvdel. Nogle gange skifter jeg ud i øvelserne - f.eks. hvis noget udstyr bliver brugt af en anden - men jeg kører næsten altid efter princippet: Bryst, ryg, triceps, biceps, skulder, ben - og nogle gange kører jeg så f.eks. preacher curl i første halvdel af runden, og barbell curl i anden halvdel. Nogle gange indleder jeg en runde med chin-ups. Nogen gange dropper jeg skulder-øvelsen.

    Fidusen er så, at jeg kører en hel runde - altså 10-12 øvelser/sæt - uden pause; den eneste pause er den tid det tager at "rigge" udstyret til. Jeg arbejder med hver øvelse i ca. 30 sekunder, og jeg stopper som regel inden "failure". Jeg holder ca. 3-4 minutters pause mellem hver runde. Og jeg kører 3 runder.

    Synes det giver en lidt mere "realistisk" træning, så man ikke blot kører én muskelgruppe helt flad og går videre til den næste, men at man derimod arbejder hele kroppen igennem uden pause.

    Efter de tre runder laver jeg som regel lidt mavetræning og et par andre øvelser, hvis jeg synes der er brug for lidt ekstra træning i en bestemt muskelgruppe.

  10. pressemeddelelse fra forsvaret:

    I forsvarsforliget besluttede politikerne at styrke specialstyrkerne. Jægerkorpsets styrke søges øget til ca. 135 specialuddannede soldater og Frømandskorpset søges øget til ca. 90 specialuddannede soldater. Ikke mindst på den baggrund er større synlighed ønskelig, forklarer forsvarschef Jesper Helsø.

    Ikke dårligt!

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tror dog ikke at korps'ne slækker på kravene af dén grund, så spørgsmålet er, hvor de mange soldater skal komme fra ... ?! :smile:

    God fornøjelse med Jeres træning! :cooldance:

  11. Grunden til, at jeg blev "lun" på en hel ribbe, er først og fremmest fordi bronzecirklen foregår ved brug af ribbe, og personligt synes jeg det er hårdere at lave chin-ups i en ribbe end i en frithængende chin-up-bar.

    Desuden har jeg mulighed for at lave de "rigtige" mavebøjninger, rygbøjninger og knæbøjninger i ribben, som de bliver lavet i bronzecirklen.

    Så jeg synes, det vil give mig en bedre forberedelse, at jeg bruger en "rigtig" ribbe.

  12. Jeg mener at det meste styrketræning kan forbedre din bronzecirkel. Men hvis man vil træne specifikt mod større overskud kan man lave forskellige variationer af bronzecirklen. Som tidligere nævnt kan man køre 3 omgange med flere gentagelser (sølv-, guldcirkel) for at tage højde for evt ommere.

    En anden rigtig god træning kan være at lave flere omgange. Til prøven skal du lave 3. Du kan så i træningen lave fx 8*bronzecirkel. Gør med udgangspunkt i din forventede tid på 3*bronzecirkel. Hvis du regner med ca 6 min bliver det 2 min pr cirkel. Det gør du så 8 gange med start hvert 3 min, hvilket giver 1 min pause. Den er hård og hviletiden skrumper som regel ind til ingenting de sidste 2-3 omgange. Men sørg for at udførelsen er i orden hele vejen ellers er det spild. Så hellere lave færre omgange.

    Du ved nok at bronzecirklen er hård ved benene så lad være med at gøre det for ofte. Jeg mener at 1 gang om ugen suppleret vægttræning 1-2 gange ugen er rigeligt. Løbe og svømning skal også passes.

    Hvis du vil forbedre dine kropshævninger (chinups) så skal du lave mange sæt med få gentagelser. Altså ikke til udmattelse i hvert sæt og hold nogle rimelig lange pauser mellem sættene. De der forslag med at gøre det hver dag og hele tiden er efter min mening overdrevne. Man skal altså hvile sig!

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg vil prøve dit forslag til forbedring af bronzecirkel - det kunne nu være fedt at komme ned under 6 minutter.

    Dit forslag til chinups er også hvad jeg selv har tænkt mig baseret på det 3. link tidligere i denne tråd. Jeg skal blot ha' købt mig en chinup-bar, så jeg ikke er nødt til at drøne i fitness-centeret, hver gang jeg skal lave chinups ... :4dog:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Den træribbe jeg omtalte er ikke en hel ribbe men blot en ribbe i træ med en enkelt barre...det kunne du også have set ved at klikke ind hos fitnessbutikken...

    Mht. kropshævninger med underhåndsgreb er jeg pt. begyndt hver 3. dag at køre 7 x 10 kropshævninger fordelt ud over dagen...i nogle af de andre dage kører jeg øvelser med flere reps og færre sæt...men jeg kan allerede efter et par gange mærke forskellen...

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg har skam klikket ind på Fitnessbutikken! Ved godt, at du ikke mener en hel ribbe, men Fitnessbutikken HAR også en hel ribbe, og det er dén jeg omtaler. :cooldance:

    Spændt på at høre om din fremgang indenfor kropshævninger på sigt - hvad er dit maks. antal?

  13. Jeg mener at det meste styrketræning kan forbedre din bronzecirkel. Men hvis man vil træne specifikt mod større overskud kan man lave forskellige variationer af bronzecirklen. Som tidligere nævnt kan man køre 3 omgange med flere gentagelser (sølv-, guldcirkel) for at tage højde for evt ommere.

    En anden rigtig god træning kan være at lave flere omgange. Til prøven skal du lave 3. Du kan så i træningen lave fx 8*bronzecirkel. Gør med udgangspunkt i din forventede tid på 3*bronzecirkel. Hvis du regner med ca 6 min bliver det 2 min pr cirkel. Det gør du så 8 gange med start hvert 3 min, hvilket giver 1 min pause. Den er hård og hviletiden skrumper som regel ind til ingenting de sidste 2-3 omgange. Men sørg for at udførelsen er i orden hele vejen ellers er det spild. Så hellere lave færre omgange.

    Du ved nok at bronzecirklen er hård ved benene så lad være med at gøre det for ofte. Jeg mener at 1 gang om ugen suppleret vægttræning 1-2 gange ugen er rigeligt. Løbe og svømning skal også passes.

    Hvis du vil forbedre dine kropshævninger (chinups) så skal du lave mange sæt med få gentagelser. Altså ikke til udmattelse i hvert sæt og hold nogle rimelig lange pauser mellem sættene. De der forslag med at gøre det hver dag og hele tiden er efter min mening overdrevne. Man skal altså hvile sig!

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg vil prøve dit forslag til forbedring af bronzecirkel - det kunne nu være fedt at komme ned under 6 minutter.

    Dit forslag til chinups er også hvad jeg selv har tænkt mig baseret på det 3. link tidligere i denne tråd. Jeg skal blot ha' købt mig en chinup-bar, så jeg ikke er nødt til at drøne i fitness-centeret, hver gang jeg skal lave chinups ... :4dog:

  14. Træribbe hos f.eks. fitnessbutikken...hæng den over en dør...perfekt løsning til 159 bananer!
    '

    Tak - kunne godt finde på at købe en hel ribbe ... der er kun plads til den i stuen, men det kunne vel også være lidt corny! :tongue:

  15. Undskyld hvis jeg missede at du har skrevet det, men hvad er din tid nu?

    Prøv at søg på bronze cirkel her på mol så kan det være at der kommer noget spændende frem

    Var til prøven sidste år, og der var min tid 7:30 min. - og det var med nogle "ommere" da den "tilsynshavende" Frø brokkede sig over teknikken enkelte steder ... selvom jeg var HELT nede og kunne se lige bagud i mavebøjningerne, og selvom jeg var helt nede og støde luften ud af brystkassen i armbøjningerne, så skulle jeg, efter hans udmelding, længere ned! :4thumbup:

  16. Tak for alle svarene! :4thumbup:

    Nogen der ved, hvor man køber en god chin-up-bar, hvor der evt. også er mulighed for et bredt greb? Den almindelige bar mellem to karme giver jo ikke plads til så meget ...

    Har selv fundet følgende, men det kunne være fedt med en bar i en dansk butik, eller en bar som én af Jer kan stå inde for!

    Chinup

  17. Jo, der er prøve i august, og det er jo om et par måneder, så I har begge ret! :4thumbup:

    Tak for svarene!

    Hvad med noget supplerende vægttræning for biceps og ryg - vil det ikke forbedre mine chin-ups?

    Niceman - voldsomt program! :devil: Tror jeg vil køre det 1-2 gange om ugen til at starte med.

  18. Til en optagelsesprøve om et par måneder skal jeg lave bronzecirkel med 3x4 chin-ups. Umiddelbart ikke det store, men jeg vil gerne have masser af overskud, da optagelsesprøven også indebærer anden fysisk aktivitet.

    Hvordan bliver jeg bedre til mine chin-ups i særdeleshed og til bronzecirkel i almindelighed?

  19. Jeg skal løbe coopertest til en optagelsesprøve om et par måneder. Jeg skal helst ud over 3000 meter på de 12 minutter, men vil gerne endnu længere ... :devil:

    Tips i forbindelse med planlægning af træningsprogram?!