Blondie Dundee

Medlemmer
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Blondie Dundee

  1. Pas på at du ikke er for ekstrem mht til at indtage for lidt kalorier og forbrænde for mange.

    Ved ikke om jeg har forstået dig rigtigt, men det virker som om at du prøver at spise så lidt som muligt for at undgå for mange kalorier, og træner for meget for at forbrænde en masse. Det vil resultere, ifølge min overbevisning, at kroppen modreagerer. Det bliver for ekstremt, og det vil den ikke følge med til. Det lyder al for ekstremt at du kun indtager 1500 kcal og frobrøndrr 3400. Har selv prøvet det der engang, og på et tidspunkt vil kroppen bare ikke tabe sig mere, selvom du forbrænder flere kalorier end du indtager

    Min erfaring er 30-45 min motion hver dag, skiftevis styrketræning og kardio, som du gør. Spis normalt. Spis sundt, og ikke for store, men heller ikke for små portioner

  2. Jeg har løbet i snart et år, og synes jeg har fået en rimelig god form. Jeg har varieret træningen lidt, og det har nogle gange været lidt usæriøst, især fordi jeg tit har trænet inden morgenmaden, hvilket ikke er optimalt for mig.

    Jeg vil gerne begynde at fokusere mere i min løbetræning, i stedet fir bare at løbe. Jeg vil gerne træne for ar få en bedre kondition, eller et bedre kondital. Har læst mig frem til at høj intensiv træning med intervaller er det bedste. Jeg har overvejet et køre intervaltræninf 3 gange om ugen. Men jeg er så stødt på bemærkninger om at man kun må løbe intervaller 2 gange i ugen + et restitutionsløb.

    Der dukker så nogle spørgsmål op, jeg vil gerne have et godt program der er fokuseret på at forbedre min kondition, ikke udholdenhed til f.eks. Maraton, men min kondition. Det jeg især er i tvivl om, er:

    1) Hvilke intervaller er mest effektive?

    2) Må jeg løbe intervaller 2 eller 3 gange i ugen?

    3) Er det godt med en længe moderat løbtur i programmet?

  3. Jeg købte mine i Intersport. Løbetesten var gratis, og skoene kostede 1.000,-

    Jeg synes det var nogle forfærdelige grimme sko (helt refleksgule) men det var de billigste i ordentlig kvalitet.

    Men alle andre synes de er fede på grund af farven, og synes egentlig også selv nu at de er ret fede.

    Men ligemeget med farven, bare det er kvali, man løber godt i dem, og man skåner benene.

    Tag ned i en sportsforretning, find nogle billige sko, som sidder godt, og du kan mærke at du løber godt i. Det behøver ikke at koste en formue.

    Hvis du har en outlet, f.eks. en Sport24 Outlet, kan du finde gode sko+tøj til billige priser

  4. Hej.

    Jeg er en 20-årig gut på 75 kg træner løb og styrke 3 gange på hver sin dag i ugen, og cykling en dag i ugen. Jeg er altså aktiv hver dag.

    Men min store bekymring er min kost. Jeg spiser:

    Morgen:.........Et stk rugbrød med pålæg (æg eller ost) et stk frugt og et glas mælk

    Formiddag:....Et stk frugt med en håndfuld blandede nødder

    Middag:.........Varmt mad. F.eks. kartofler med kød og grønt

    Eftermiddag:.En bolle med ost

    Aften:............ To stk Rugbrød med en dåse makrel, et æg og lidt gnavegrønt

    Typisk spiser jeg ikke noget sen aften, og hvis jeg er gør, er det noget lækkert sammen med vennerne

    Alt dette giver mellem 2200 og 2400 kcal. HVIS der en gang imellem ryger noget ind om aften, giver det måske 2600-2800 kcal

    Min kost giver rigelig protein, får i hvert fald 1,7 gram gange min kropsvægt.

    Men jeg er i tvivl om jeg spiser nok. Jeg træner for at holde formen, men også for at forbedre mig. Det gør heller ikke noget at jeg får større muskler, men det er ikke det jeg træner for.

    Mit spørgsmål er: Spiser jeg nok? Jeg træner hver dag, og vil gerne styrke mine muskler.

    1. Får jeg nok kalorier indenbors?
    2. Og hvor mange skal jeg i det hele taget have oveni i min ligevægtsindtag, hvis jeg vil styrke musklerne?
  5. Hey, jeg vil gerne høre jeres mening om mit træningsprogram.

    Jeg træner et mixet kropsvægt og kettlebell-workout. Prøver at lære svære kropsvægtøvelser. Bruger denne fremgangsmåde for at få styrke i kroppen, og for at få pulsen op og sved på panden når jeg træner. Mit program ser sådan ud:

    Jeg supersetter øvelserne sådan her:

    One arm Push up -> KB Swing

    Pull ups -> KB Snatch

    Pistols -> Handstand Push up

    Dips -> KB Clean & Press

    Dragon Flag -> Windmill

    Kører 4 sæt med 15 rep af hver (for de fleste øvelser er 15 rep stadig kun målet :pumpin:)

    Jeg vil gerne høre nogle kommentar til det, bare høre hvad i synes. Om det er effektivt nok, er der for mange presseøvelser, er der nogle øvelser jeg burde undlade, er der nogle øvelser jeg mangler? Hvad som helst af hvad i tænker, vil jeg gerne høre

    Grunden til at jeg bruger kropsvægt og kettlebell, er at jeg synes det er gode redskaber. Kropsvægtøvelser rammer mange muskler, og der findes virkelig hardcore øvelser jeg godt kunne tænke mig at lære, og som giver en god styrke. Kettlebell, har jeg fået bildt mig ind af diverse hjemmesider skulle være virkelig effektivt, og give den der funktionelle styrke. Ved ikke om det med den funktionelle styrke er noget fis, men jeg kan lide det alligevel :bigsmile:

    Og lige for at gøre mit mål med min træning klart: Mere styrke i kroppen, høj puls og sved på panden under træningen.

    Mit mål er ikke at kunne finde den største vægt i fitnesscenter, og kunne løfte den, men i første omgang at jeg kan få så meget styrke i kroppen, at jeg kan mestre nogle svære kropsvægtøvelser. Med tiden, sætter jeg nok nogle vægte på mig selv, når øvelserne bliver for nemme

  6. Du får selvfølgelig fyldt energi/fedt-depoterne op, når du synder. Dit kropsfedt er jo energi kroppen tager af, når du ikke spiser nok.

    Men tror altså ikke at du kan spare op en enkelt dag til en hel uge. Især ikke når dit mål er at komme af med mere kropsfedt end du har.

    Man siger også at man skal spise flere kulhydrater på træningsdage, f.eks. et stykke frugt inden træning, og måske en fuldkornsbolle eller rugbrød med maert kødpålæg efter træning (Det kan eksempelvis være dit mellemmåltid, eller hovedmåltid du bruger som restitutionsmåltid.

    Mit bedste råd er at droppe hurtige slankekure med få kalorier og få kulhydrater. Vælg i stedet at spise sundt og fornuftigt, og dyrk ½ times motion hver dag. Det giver et sundere helbred, end lynkure gør. Det tager lidt længere tid at slanke sig på den måde, men det er en sundere måde at slanke sig på. Og søde sager behøver ikke at udgå. Men et skal ikke være en masse én dag, eller lidt (eller meget) hver dag. Men lidt en gang imellem hvis man hygger sig med nogle venner.

  7. Allerførst: Tillykke med brylluppet..

    Det er (godt) 1 kg pr uge. Sund kost og træning er jo vejen frem. Men du må sætte dit kalorieindtag et godt stykke ned. Man siger jo 500 kcal om dagen for ½ kg i ugen, så det må jo være 1000 mindre pr dag for at tabe 1 kg i ugen. Du kan også bare træne noget mere kondition. Løb hver anden dag og cykle hver anden dag måske.

    Men et godt tip er at skære kraftigt ned på kulhydrater. Det vil hjælpe til et hurtigere vægttab.

    God rejse, og pas på med ikke at tage det hele på igen på bryllupsrejsen

  8. Du skriver de skal være markeret. Det blive markeret ved lavere fedtprocent.

    Men har jeg ikke ret i at du mener større arme?

    Hvis du ikke må træne i fitness, kan du skaffe dig nogle håndvægte. Men det kan blive dyrt.

    Jeg vil foreslå at du prøver at mestre nogle kropsvægtøvelser, især hvis du ikke kan dem. Træn dig op til at lave push up. Lav også nogle air squat, chin ups, sit ups.

    Med tiden kan du øve dig i at klare dem med en arm/ben. Det kommer til at tage rigtig langt tid at blive rigtig hardcore. Men så har du også noget at træne med indtil du må træne i fitness.

    Husk også at spis godt og sundt

  9. Jeg falder over at du træner med kropsvægt en dag, og fitness næste dag. Medmindre at du ikke går særligt meget til den på din kropsvægt dag, burde du nok lade værre. Musklerne har brug for hvile, enten om du træner push ups hårdt, eller om du træner en tung bænkpres.

    Men du kan eksempelvis lave en let kropsvægtworkout hver morgen.

    Og så skulle du måske gå lidt mere i fitnesscentret. 3-4 gange om ugen. Enten 3 gange fullbody, eller 4 gange 2-split (eller hvad man er til) Bare du får trænet musklen 2-3 gange i ugen.

    Det overstående giver dig musklerne til markeringen, men det giver ikke markeringen. Der skal to ting til (efter min mening)

    Cardio og kost

    Cardio. Jo du skriver at du cykler. Men 21 km er i bund og grund ikke meget, når det kommer til forbrænding forbrædning. Men bliv endelig ved. Det er god opvarmning til styrketræningen.

    Jeg vil foreslå du løber. Løb 10 km tre gange i ugen (eller træn dig op til det). Det rykker virkeligt

    Kost. Men det ved du sikkert godt. Spis fornuftigt. Og når det kommer til at man skal skrælle fedt af, så spar på kulhydrater, og spis mere protein

  10. DEN DETALJEREDE VERSION

    Bliv endelig ved med kettlebell-træningen og gåturene. Det er virkelig godt til at tabe sig og få en sund livstil med.

    Nu ved jeg ikke hvor mange forskellige øvelser du kører i kettlebell. Et godt allaround-program kunne være Goblet Squat, Snatch, Swing, Clean, Press. lav 3 sæt gange 15 reps. Måske kan du ikke leve op til det 100% endnu, men arbejd dig op til det, pres dig selv og forbedre dig. Og selvfølgelig stiger du bare i kettlebell-vægte når det bliver for let.

    Mht dine gåture. Det er en god begyndelse. Med tiden kan du også forbedre dig der. Køb nogle løbesko. Begynd at gå raskere, jog, løb med gå-pauser, og til sidst løb en halv times tid. Du kan finde gode løbeprogrammer til begyndere herinde. Løb er virkelig effektivt til at tabe sig.

    Og maden. Sult ikke dig selv. Gå ikke på en eller anden sindssyg kur. Du skal bare ændre din kostvaner til noget sundere. Spis rigeligt frugt og grønt. Det kunne være:

    Morgenmad: Skyr med müsli og en banan

    Frokost: 2-3 skiver rugbrød med æg og makrel/tun eller mager kødpålæg + et stk frugt og 1-2 gulerødder

    Aftensmad: 200 g kartofler 200 g kød (kylling, kalkun, fisk, magert oksekød (undgå så vidt muligt svinekød)) 200 g grøntsager.

    Det er et eksempel, du måske kan lade dig inspirere af.

    Til mellemmåltider kan du spise:

    Groft brød med magert pålæg

    1 stk frugt + en håndfuld nødder

    Hjemmelavet müslibar

    Eller bare et mindre måltid. Det skal ikke mætte helt vildt, bare holde dig kørende til næste måltid.

    Og nægt ikke dig selv at hygge dig med et stykke kage eller lidt andet usundt, når du er sammen med vennerne.

    Spring ikke måltiderne over. 5-6 sunde måltider, er godt for forbrændingen.

    KORT SAGT

    Det var måske en ordentlig smøre, så for at samle op på det:

    Bliv ved med at styrke hele kroppen med kettlebell 3 gange om ugen. Prøv at komme op på 30 minutter

    Begynd at løb 3 gange i ugen. Bare en halv time. Prøv, med tiden, at kom op på 10 km på hver tur

    Spis fornuftigt og sundt. Ikke for meget og ikke for lidt

    Det vil give dig et sundt helbred, og et sundt vægttab

    PS hvis du styrketræner 3 dage om ugen og løber 3 dage, kan du springe på cyklen en times tid den sidste dag

  11. Udelukker det ene det andet?

    Jeg gør det samme som dig, med at træne om morgenen. Jeg styrketræner 3 gange om ugen, løber 3 gange om ugen, og cykler den sidste dag. En kombi der skulle være rigtig god for kroppen.

    Din krop er glad for at få styrket musklerne, og din krop er glad for at få styrket konditionen. Så gør begge dele.

    Du kan gøre, som jeg gør, træne cardio hver anden dag, og styrke hver anden dag. Du kan også slå det sammen, ved at du har cardio med i dit styrketræningspas, f.eks. som en god opvarmning.

    Se bort fra de 3 kg, og tænk på at din krop har rigtig godt af at være både stærk og udholdene

  12. Måske dyrker du ikke nok konditionstræning. 2x5 km løb om ugen er ikke forfærdelig meget. Med det forbrænder du nok kun 750 kalorier om ugen. Det er jo så ca. 100 kcal om dagen, og er ikke meget til at tabe sig med.

    Selvfølgelig kan man også tabe sig ved at styrketræne, men konditionstræning (og sund kost selvfølgelig) vil jeg mene er vejen frem til vægttab. En god blanding af kondition- og styrketræning er rigtig godt.

    Jeg styrketræner selv 3x 30-45 minutter om ugen, løber 25 km fordelt på 3 dage om ugen, og cykler (racercykel) 50 km en gang i ugen. Det er 75 km konditionstræning om ugen, der forbrænder ca. 3.000 kcal i ugen (ca 430 kcal om dagen) Det giver altså en god forbrænding, og en god form.

    Så mit umiddelbare bud er at du måske er gået i stå, fordi du ikke udfordrer dig selv mere. Prøv at smid en ekstra løbedag ind i ugen, eller løb et par kilometer mere når du er ude. Sæt dig nogle mål hele tiden, og pres dig selv. Så opnår du hele tiden nye resultater.

  13. Efter at dømme på din vægt og højde har du vist ingen grund til at tabe dig.

    Er du sikker på at du ikke bare vil være mere markeret, end at du vil tabe dig? Så vil styrketræning og sund kost nok være at foretrække for dig.

    Men ved jeg selvfølgelig ikke hvordan du ser ud, så det kan da godt være at du har brug for at taber dig

  14. Grease the groove,,, er det noget der virker?

    Jeg spørger fordi jeg træner med kropsvægt: push up, pull up, air squat osv... Det træner jeg som fullbody tre gange i ugen.

    Jeg træner samtidig også lidt med kettlebell. Men jeg har overvejet at lægge fokus mere på kettlebell, men vil stadig gerne forbedre mig inden for kropsvægtøvelser.

    Så vil høre til om:

    Virker grease the groove så godt som der siges

    Er grease the groove bedre end hvis man f.eks. kører 4 sæt push ups i et program, hvor man øger reps hver gang

    Og til sidst: Hvor godt er kettlebells egentlig?

  15. Har søgt lidt på nettet omkring emnet.

    Men nu kunne jeg godt tænke mig et godt og enkelt svar på hvad er tabata. Ved godt at det er de 8 gange 20 sek arbejde og 10 sek pause. Men er det en effektiv måde at træne på,,, eller; hvad gør tabata godt for?

  16. Jo, det gør det selvfølgelig. Det kunne man nok godt gøre

    Har også tænkt på en anet ting i forbindelse med pull ups,,, hvordan er det bedst at køre det, hvis an skal forbedre sig? Jeg tænker på pauser. Er det ret vigtigt hvor lang pausen er imellem sæt når jeg skal forbedre mit antal af pull ups?

    Mange af de programmer der findes om det på nettet skal man holde et minuts pause.

    Men jeg laver også nogle push ups og air squats ind imellem. Skal jeg droppe det og så køre pull ups for sig selv, push upfor sig selv o.s.v. eller kan jeg godt køre det som en cirkel, eller måske bare supersæt?

  17. Hey. Jeg er gået i gang med at forbedre antallet af pull ups. Jeg træner pull ups 3 gange i ugen, og presser mig selv til at kunne tage flere.

    Jeg vil gerne holde fast i at tage de pull ups, men tænker at jeg en gang i mellem kan støde på et problem:

    Det kan eksempelvis være hvis jeg er på ferie eller weekend hos nogle venner. Så kunne jeg godt tænke mig stadig lige at tage nogle pull ups for at holde det ved lige. Ved godt at der nok ikke sker noget ved hvis træningen af pull ups smutter en enkelt gang i ny og næ.

    Men hvis der er nogen der har et godt forslag til et alternativ for pull ups, som man kan tage hvor som helst (hvor der ikke lige er en stang at hænge sig i :4sport:) er jeg lutter øre