Kasper P

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kasper P

  1. Hey.

    Jeg håber der er nogen der har lidt forstand på de tmed at spise før og efter træning. Jeg går ikke så meget op i det med kosten, andet end at spise sundt og varieret. Men tænker ikke på kalorier proteiner osv osv

    Jeg har i langt tid trænet om morgen, men er nu begyndt at gøre det efter aftensmaden. Jeg får aftensmad på arbejdet kl 17, og træner lige umiddelbart efter. Og kan mærke meget mere energi, end da jeg træner om morgenen.

    Indtil videre har jeg nøjes med aftensmad, træne og så er det det. Ikke noget spisen efter træning, da jeg jo lige har spist. Men man læser hele tiden at det er supervigtigt at spise efter træning.

    Så mit spørgsmål er: Kan jeg nøjes med at spise lige før træning, når det nu er et større måltid?

    Det skal lige siges at jeg træner ikke for at blive større. Jeg træner calidthenic (avanceret kropsvægttræning) go sundhedens skyld

  2. Jeg synes du skal adskille vægttræning og konditionstræing.

    Som konditionstræning vil jeg anbefale ½ time i hurtigst muligt tempo. giv den alt hvad du kan på cyklen, og måske med tiden i løb (som er den mest effektive træning til kondition)

    du kan også tage 1-1,5 time i moderat tempo. Men halv time i hurtig tempo er lige så effektiv, da pulsen bliver højere, og det er hurtigere overstået.

    Få det gjort 3 gange i ugen

    Styrketræningsprogrammet skal du også have styr på. De fleste forveksler styrketræning med bodybuilding og store muskler. Men det er faktisk også en utrolig effektiv slankemetode. 30-45 minutters styrketræning 3 gange i ugen. Få lavet dig et fullbodyprogram bygget op som superset eller cirkeltræning, så du får pulsen godt op.

    Og bevæg dig i hverdagn. Gå nogle ture, gå eller cykel til arbejde. Tænk bevægelse ind i alting. Det er også slankene.

    Og glem endelig ikke kosten. Sund kost i moderate mængder, ellers kommer man ingen vegne.

    Så altså: 3 dage med konditionstræning, 3 dage med styrketræning (flet dem ind i hinanden, så du ikke f.eks. løber to dage i træk) sund kost og masser af bevægelse.

    Det burde give dig rigtig gode resultater

  3. Jeg har samme problem uanset om jeg har været aktiv på arbejde eller ej.

    Jeg er gartner. Nogle dage er man meget aktiv jg løfter tunge ting. Der kan man føle sig godt brugt.

    Andre dage sidder jeg på en plæneklipper hele dagen, og får mig ikke rørt, så føler jeg mig næsten for doven til at komme igang med træning

    Men det der hjælper mig: En stille og rolig opvarmning, hvor man får rørt musklerne godt igennem, og gør dem klar til en hård træning. Det er det allerbedste for mig.

  4. Du har tidligere sendt indlæg ind om lave kalorieindtag og for meget motion.

    Hold dig til de svar du har fået der: Spis mere end 1.000 kalorier. Du virker for besat af din vægt, hvilket medfører at du sætter dit eget kaloriebehov længere og længere ned af frygt for at tage på.

    Vælg hellere at spise (normalt) og sundt, og dyrke motion.

  5. Grunden til at jeg er imod fastedage, er ikke fordi jeg har prøvet det. Men jeg har virkelig heller ikke lyst. For hvis er startet skidt ud på dagen med for lidt morgenmad, får jeg det skidt hen imod middagstid, selvom jeg har spist et mellemmåltid.

    Så jeg kunne forestille mig at det med at faste, ikke lige er noget for min krop, og derfor vil jeg ikke trække det frem som en god idé

    Men det kan selvfølgelig være at det bare er mig der har problemer med blodsukkeret

  6. Du kører vist for mange slankekure på den gang. Du kører i forvejen i kalorieunderskud + du har fastedage. Det er to forskellige kure, du ikke skal blande sammen.

    Synes i øvrigt at fastedage er noget man skal holde sig fra. Kroppen har brug for næring og energi hver dag for at fungere optimalt.

    Og udover to slankekure træner du også, og forbrønder en masse kalorier der

    Efter hvad du forbrænder, vio jeg gætte på at du i snit får 800 kcal hver dag. Al al for lidt.

    Du trænger vist heller ikke til at tabe dig, gør du?

    Jeg vil anbefale at du spiser sundt: Holder dig på 2000 kcal hver dag, og fortsætter med træningen de 5-6 dage om ugen, og en lille smule tålmodighesød. Du får helt sikkert en bedre form og pænere krop.

    Mål dine resultater, og sammenlign fra måned til måned, det kam virke motiverende

  7. Månedens nummer af Aktiv Træning indeholder en guide til et triatlhon program.

    Jeg har ikke selv læst artiklerne on det så nøje, så kan ikke så godt give et review ok det.

    Men du kan finde bladet i en kiosk, og prøve at få noget inspiration.

    Hvis du ikke kan finde bladet, kan du skrive til mig. Så kan jeg prøve at sende artiklerne til dig

  8. En mand bør slet ikke nøjes med 1300 kcal.

    Drop kalorietællingen, og træf i stedet sunde valg.

    Jeg talte selv kalorier engang, hvor jeg nøjedes med 2.000 kcal om dagen, også med 3x løb og 3x styrketræning i løbet af ugen.

    At tælle kalorier ødelagde mit liv. HVER gang nogen inviterede mig i byen, eller på et eller andet, var det første jeg tænkte at nu fik jeg for mange kalorier og blev fed og alt muligt.

    Det endte faktisk med at jeg besvimede, formodentligt at for meget motion, og for lidt mad.

    Det har nok taget et halvt år til at lære at spise normalt, og ikke tænke i kalorier, men nu kører det, og jeg har aldrig haft det bedre.

    Så opfordringen herfra lyder: drop kalorietællingen, og træf i stedet sunde valg: dvs. spis sundt, ikke for meget og masser af frugt og grønt

  9. Jeg gennemfører programmet 3 gange ugentligt: mandag, onsdag og fredag.

    Udover det løber jeg også 3 gange i ugen: 2 gange 5 km tempoløb og en enkelt 10-km.

    Søndag slapper jeg af.

    Du kan også hente inspiration hos Danny Kavadlo, søg "Workout routine Danny Kavadlo" Det er et meget enkelt men effektivt calisthenics-program. Men øvelserne er hårde, så skift dem ud med nogle du kan.

    Ellers skriver Al Kavadlo nogle gode artikler om calisthenics.

    Neat Strength er også god til begyndere.

    Bodyweighttrainingarena.com er også rimelig god. Den har nogle dårlige programmer, men guides til progressions er god.

    Startbodyweighttraining.com er også rigtig god

    Det er gode hjemmesider, hvor du kan hente inspiration, og få gode guides til gå fra Zero to Hero

  10. Du har også mange presseøvelser.

    Men jeg kender det godt. Men vil gerne kunne alle øvelser lige med det samme. Og mam vil helst ikke undgå nogle øvelser, fordi der er så mange fede øvelser.

    Jeg bruger selv superset, og bruger lige mange presse- og trækøvelser. Mit program kunne se sådan ud:

    Pull up -> Handstand push up

    Pistol -> Dragonflags

    Bodyweight row -> push up

    Back bridges -> L-sit

    Jeg laver 4-5 sæt. Varmer altid op med fire lette set af 5 bodyweigt row, 5 push up og 5 air Squat

    Og for variationens skyld skifter jeg mellem øvelser. F.eks. Dips i stedet for push up, forskellige pull up variationer osv.

    Bare lidt inspiration

  11. Hej Søren.

    (Det er nok med et enkelt indlæg. Vi skal nok se det, selvom du poster under to forskellige kategorier :smile:)

    Jeg er selv kæmpe fan af calisthenics, og træner efter samme principper. Problemet kan være at man bruger skulderen meget, direkte eller indirekte. Jeg har f.eks. følgene øvelser i én workout der rammer skuldrene mere eller mindre: Pull up, Handstand push up, Diamond push up, og Bodyweight row. Det er fire øvelser i én workout der bruger skuldrene, især Handstand push up.

    En øvelse som Dips, skal man også passe på med, hvis man i forvejen har flere øvelser i en workout der rammer skuldrene godt.

    Noget man skal passe på med ved calisthenics, er at man ikke lægger for hårdt ud. Du ønsker måske en hurtig fremgang, eller synes at en hård øvelse ser relativ nem ud, og så kommer skaderne.

    Efter min mening skal man ud med nogle øvelser der virker meget nemme, og have en stille og rolig fremgang, kroppen kan følge med til.

    F.eks. vil du måske tage 15 pull ups, eller en fuld handstand push up, og måske kan du, men bliver skadet. Læg så hellere ud med 3 chin up, elelr bodyweight row, og nogle pike push up, og væn kroppen stille og roligt til nogle flere reps og sværre øvelser.

    Et (trist) forslag kan også være at droppe for mange presseøvelser: drop Handstand push up, og nøjes i stedet med Push up

    Må jeg høre til hvilke øvelser du har i din workout? Måske har du for mange øvelser der stresser skulderen...

  12. Hej Pracaino.

    Du kan også lave det der hedder Greasing The Groove. Det er godt nok til at lære at lave flere gentagelser.

    Det går ud på at du finder dit max antal armbøjninger, og laver det halve hver dag. F.eks. Hvis du kan tage 10 armbøjninger, laver du 5 armbøjninger hele dagen, hver dag

    Du kan lave regler for hvornår du skal lave dem, f.eks. når du skal til at spise, har været på toilet, hver time osv. Du kan selv lave en regel. Bare prøv at lægge et sted mellem 5-10 sæt i løbet af dagen. Efter to uger kan du så holde en eller to dages pause, lave en ny Max Test, og begynde forfra.

    Den negative øvelser er også rigtig god. Du kan også gøre det at du laver armbøjninger oppe ad en væg. Når du kan tage f.eks. 10, finder du noget 'lavere', f.eks. et højt bord, og bliver ved på den måde, så på en stol, på et trappetrin osv, indtil hænderne kommer ned til jorden.

    Find selv ud af hvordan du får den bedste fremgang.

    Held og lykke med det :)

  13. Hej derude.

    Jeg er en 20-årig gut der dyrker lidt calisthenics (kropsvægttræning) og lidt løb. Nu har jeg været gået lidt i stå pga flytning, nyt arbejde, nye rutiner osv, men skal til at i gang igen.

    Jeg er ved at lave et træningsprogram hvor jeg styrketræner med min kropsvægt 3 gange, og løber 3 gange i ugen, altså skifter træningsform hver anden dag.

    Jeg vil gerne fokusere på min styrketræning, da jeg synes at calisthenics er for fed, og vil virkelig gerne mestre nogle svære kropsvægtøvelser. Mit løb er egentlig bare for at træne noget kondition for sundhedens skyld,, løbertræner ikke til konkurrencer, kun for sundhedens skyld

    Men jeg er låst lidt fast. Jeg er endt op med to forskellige løbeprogrammer, og er lidt i syv sind over hvad jeg skal vælge.

    Den ene ser sådan ud:

    Dag 1: Sprintintervaller: 30 minutters løb bestående af 30 sekunders sprint efterfulgt af 3 minutters joggepause

    Dag 2: Længere intervaller: 30-45 minutters løb med 1.000 meters intervaller efterfulgt af 3-5 minutters joggepause (30-45 minutter)

    Dag 3: Længere tur: 45-60 minutters løb i rolig tempo

    Det andet program er mere enkelt (måske for enkelt)
    Dag 1: 30 minutters tempoløb; højst konstante fart som muligt

    Dag 2: 30 minutters tempoløb; højst konstante fart som muligt

    Dag 3: 30 minutters tempoløb; højst konstante fart som muligt

    Som sagt fokuserer jeg mest på calisthenics-styrketræning. Mine mål med løbet er kun at få en god kondition.

    Så jeg vil gerne høre jer om hvad der er mest optimalt for mig af de to programmer, Den varierede, eller den intensive, eller måske noget helt tredje..?