Wehner

Medlemmer
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Wehner

  1. Hejsa.

    Du kan på denne side ganske gratis downloade det nyeste og for tiden bedste, der er skrevet om træningsfysiologi på dansk.

    http://www.fysio.dk/sw6655.asp

    Det er bengt Saltin og Bente Klarlund, der står bag det, og det borger jo i sig selv for høj kvalitet.

    Og så mener jeg iøvrigt ikke, du bør købe Bente Schibye bogen. Den er meget gammel og ikke særlig træningsrelevant.

    Og med hensyn til anatomi kan du prøve at kigge lidt på denne iøvrigt glimrende side.

    www.anatomiundervisning.dk

    Den er lavet specielt til fys studerende og er meget overskuelig. Jeg har haft langt større glæde af den, end af Finn Bøjsen Møller, selvom det nu også er en rigtig god bog.

    Så du kan prøve at kigge lidt på det :cooldance:

  2. hvorfor have flere øvelser ind. er vækstpotentialet ikke ved at være opbrugt når man har taget tre sæt til en muskelgruppe. kan ikke træne ordentlig mave på grund af min ryg

    <{POST_SNAPBACK}>

    Du kan ikke træne mave pga din ryg, men du kan godt træne Dødløft???

    Det lyder lidt mærkeligt...Har du en specifik skade?

    Og jeg ville nu også foreslå nogle flere øvelser :pumpin:

  3. Jeg instruerer for det meste mine helt almindelige motionister i at køre efter cirkelprincippet, da jeg mener det er det langt de fleste vil få mest ud af. Men nu har jeg også været på kursus hos Zacho, hvor han fremlagde det :4thumbup:

    Og når jeg selv træner kører jeg næsten altid parrede øvelser, og det er mest pga det tidsmæssige perspektiv. Jeg synes det fungerer rigtig fint :cooldance:

  4. Det behøver ikke være nogen stor skade nu, men det kan det meget hurtigt blive, og især i skulderen kan det blive meget kompliceret og svært at slippe af med.

    Hvis jeg trykker ned mellem forreste / midterste deltoid, lige omkring skulderledet så rammer jeg vidst præcis hvor problemet sidder.
    Det kunne også meget vel være der, hvor din Supraspinatus hæfter, så en skade der kan ikke udelukkes.
    En fiber tror jeg nu heller ikke det er. Så ville der vel have været aftagende ømhed.

    Ømheden vil ikke nødvendigvis aftage, for hver gang du belaster skulderen lidt, vil du bryde op i skaden igen. Og du træner jo stadig i et vist omfang ifølge det,du skriver. Og en fiberskade har mange gradueringer fra en let forstrækning til en fuld ruptur :cooldance:

  5. Istedet for at prøve glucosamin og diverse cremer, ville jeg tro, det var bedre for dig hurtigst muligt at komme til fysioterapeut. Problemet er måske ikke så stort nu, men det kan det meget hurtigt blive, så selvom det koster lidt, vil jeg tro, det er investeringen værd. Jeg gik selv med en skade i den anteriore deltoideus i 1 1/2 år inden jeg for alvor fik gjort noget ved det, og så krævede det 20 behandlinger for at få det ned på et acceptabelt niveau igen. Og så er det ikke helt billigt længere :sneaky2:

  6. Dette er et fint diskutions forum, men må aldrig gå hen og blive en "læge" vejledning. For at stille en diagnose må man være fysisk tilstede og være uddannet til at stille diagnose og efterfølgende behandle.

    Det er jeg ikke uenig i, men vile du ikke også selv starte med at putte is på og holde den i ro? Der kan gå lang tid, inden man kommer til fyssen, fordi man først skal have henvisning og så have en tid. Så derfor ville det da være for dumt ikke at yde lidt almindelig "førstehjælp" på sig selv. Det skal man jo gøre lige meget om skaden er slem eller ej, og det kan også få den til at forsvinde, hvis det bare er en simpel mindre inflammation :dry:

  7. Det kunne godt tyde på, du har fået en lettere overbelastning af Triceps tilhæftningen nede ved albuen. Det kan sagtens være kommet i forbindelse med bænkpresset, hvor triceps er meget aktiv. Og det er typisk at få skader omkring muskeltilhæftninger, når man starter med at træne, da det tager længere tis at opbygge stærke sener, end muskler. Så dine muskler har måske kunnet klare noget mere vægt end senen omkring hæftet.

    Prøv at holde den lidt i ro et par dage, og sid med noget is på den ca 20minutter et par gange om dagen. Tag et vådt viskestykke eller håndklæde mellem hud og is.

    Hvis ikke det hjælper, skal du nok en tur forbi doktormanden :smile:

  8. Jeg synes det er en rigtigt godt program du har viklet sammen der, eneste jeg undre mig over er armene, bicepsen blir da ikke ramt rigtigt i nogle af de øvelser!

    Bend over rowing og træk til nakke/bryst rammer begge biceps, men jeg vil give dig ret i, at man sagtens kan supplere med en isoleret bicepsøvelse, hvis man ikke synes, man rammer den nok :cooldance:

  9. Det kan blive yderst problematisk at komme af med såvel runner´s som jumper´s knee, hvis de først bliver kroniske. Så det er nok en meget god idé at slække lidt på kiloene...Men der er mange forskellige diagnoser der kan passe på dine symptomer, så jeg vil da klart anbefale dig at få det undersøgt. Det kan jo også være det er en mindre ret simpel overbelastning, fx af hasernes hæfte på indersiden af knæet og lidt under knæskallen (en såkaldt pes anserinus tendinit :dry: )

  10. Det ville nok umiddelbart også være hensigtsmæssigt for dig at lave såkaldte retraktionsøvelser for nakken. Det er ikke rigtig styrketræning, men en øvelse, som du næsten altid vil få hos fysioterapeuter, hvis du har nakkeproblemer. Jeg har ikke lige noget link, hvor man kan se udførelsen, men du skal skubbe hagen tilbage og få en fornemmelse af, at du gør nakken længere. Og nakken skal være strakt hele tiden. Det er en rigtig god hjemmeøvelse, men det er ikke sikkert du kan udføre den korrekt udfra denne halvdårlige øvelsesvejledning :blink:

    Men ellers vil jeg også anbefale Barbell Shrugs med relativt lav belastning i starten og mange gentagelser.

  11. Jeg vil anbefale dig at køre et fullbody program 3 gange om ugen. Du kan tjekke det, jeg har postet her

    www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=18462

    Jeg mener selv, det er ganske glimrende og kommer hele kroppen igennem, og du burde have mulighed for at køre alle øvelserne med de redskaber, du har til rådighed.

    Du skulle vel ikke træne i Fysiofitness i Aalborg? Var lige derinde den anden dag, og det passer ret godt på den profil, du beskriver...

    Håber du kan bruge det til noget :weight_lift:

  12. Jo det kan du sagtens. Det er mest selve bevægelsen det drejer sig om, og ikke hvorvidt det hedder Military Press eller skulderpres eller om det er med håndvægte ellet stang. Selvfølgelig er der forskel på at køre med håndvægte og stang, men overordnet set er det det samme, man træner. Jeg håber du kan bruge programmet. Jeg kører selv splitprogram, men hvis jeg skulle køre fullbody ville det se nogenlunde sådan ud :cooldance: