pure-pro

Medlemmer
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pure-pro

  1. Æggehvide 250 g

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hej Angel

    Først vil jeg lige sige at jeg har nørdet din log et utal af gange og syntes du er fantastisk.

    Nå, men efter som det lader til folk inde i kost og kosttilskud ikke har lyst til at svare, så kan det være du kan hjælpe mig. Æggehvider? Er der noget farlig i det? Har fået modstridende svar rundt omkring, og nogle siger det kan bevirke til kloster(blodpropper) Har det noget på sig, eller er det bare ævl?

    <{POST_SNAPBACK}>

    HEj Pure-pro

    Tak for dit kompliment :cooldance:

    Ang. dine æggehvider... ved ikke helt om jeg forstår det ret --> mener du modvirke eller bevirke??

    Hvis du mener om æggehvider kan medføre blodporpper er det rent bavl!!

    Dog skal man passe på at få for mange blommer hvis man har problemer med forhøjet kolesterol --> dette kan medvirke til øget kolesterol og heraf øget tendens til blodpropper.

    Blodpropper skyldes fedtaflejringer og har ikke en dyt med proteinet i æggehviderne at gøre! Så spis du bare løs :4mewantfood:

    ... husk bare at tilbrede dem først for at kunne optage proteinet ordenligt samt undgå dårlig mave :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Synes ellers jeg har læst et sted (tror det var i ill. vid. ?), at nye studier viser der ikke skulle være noget skadeligt, mht. kolesterol-tallet, ved at spise æg?

    Det var noget med at det kolesterol der udskilles kan deles op i hhv. sundt og usundt grundet størrelsen på de partikler der frigives (håber ikke jeg kegler for meget rundt i det :tongue: ). Anyways skulle kolesterolen i æg være sundt nok, altså være de mindre partikler, som ikke "sætter" sig :smile:

    Kan godt prøve at se om jeg kan grave artiklen frem, da jeg næppe kan huske det 100% ordret. Men var absolut noget med størrelsen på det kolesterol der frigives, og det med at æg var skadeligt nu bare var en aflivet "myte" :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Som jeg skriver... det er kun et problem hvis du i forvejen har et forhøjet kolesterol tal --> din krop kan sagtens selv kompensere og nedsætte egen produktionen i leveren hvis du øger dit indtag markant :smile:

    ... derfor intet galt i at spise flere æg om dagen såfremt du er sund og rask :4mewantfood:

    Det du referere til er nok nærmere de pertikler som fedt fragtes rundt i i kroppen og ikke selve kolesterol-molekylet som sådan. Om kolesterolet så er bundet til forskellige andre molekyler såsom kulhydrater, andre lipider osv. kan have betydning for det videre forløb i kroppen!

    <{POST_SNAPBACK}>

    sorry, selvfølgelig mener jeg bevirker, det andet ville ikke rigtig give mening. :blush:

    Er de usunde fedtsyre i æg ikke koncentreret i blommen?

    Men at hvis man sortere blommen fra, så skulle man være udover problemet med kolesterol?

    Jeg er en smule stor(for meget fedt) men jeg holder mig sund og dyrker massere af konditionstræning og styrketræning. Så kan der da "umuligt" være noget problem i det. Men det handler for mig om den høje biologisk værdi, som det er påstået der er i æggehvider.

    Bemærk venligst, at jeg kun agter at spise æggehvider og ikke hele æg.

    Tak for hjælpen Angel, og håber du lige vil droppe mig et svar på det sidste par spørgsmål. :cooldance:

  2. Æggehvide 250 g

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hej Angel

    Først vil jeg lige sige at jeg har nørdet din log et utal af gange og syntes du er fantastisk.

    Nå, men efter som det lader til folk inde i kost og kosttilskud ikke har lyst til at svare, så kan det være du kan hjælpe mig. Æggehvider? Er der noget farlig i det? Har fået modstridende svar rundt omkring, og nogle siger det kan bevirke til kloster(blodpropper) Har det noget på sig, eller er det bare ævl?

  3. Hvorfor bruger i ikke sådan en ”skum fidus” på stangen, så skåner i da jeres sarte skulder :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det undrede jeg mig også over. Mener bestemt de fleste centre har sådan en. Men hvis problemet er den er for kort, så kunne man bare bruge et par almindelige skuersvampe eller noget i samme materiale(måske lidt bredere.) :4mewantfood:

    Jeg er ikke læge, men jeg mener bestemt også bindevæv og arvæv er forskellige ting. :blink:

  4. Nu skal jeg personligt passe på når teddy skriver i en tråd, men jeg forsøger alligevel. :blush:

    Har du hørt om tboard in the corner? Øvelsen er blevet bandlyst fra de fleste centere, dog er jeg selv begyndt at bruge den. Mener personligt øvelsen giver godt, men det lader til at være det nedereste af ryggen det er fokuseret på.

  5. Hej MOL

    Jeg har et spørgsmål mht. æggehvider.

    En af mine meget forstandige venner fra min center, anbefalede mig at spise æggehvider på grund af den høje biologisk værdi. Er dette sandt?

    Derudover sagde jeg det til min far, og han sagde at det indeholdte ”kloster”, som skulle være et stof, som gav anledning til blodpropper. Er dette sandt?

    Hvis nu æggehvider er udelukket, på grund af sundhedsfare, hvilke andre nemt tilgængelige mad varer indeholder så en høj biologisk værdi? Selvfølgelig udover kylling, tun, torsk og skinke. Evt. grønsager eller ligende? Husk, det skal være ren mad...

    På forhånd tak

    Pure

  6. Spis :4mewantfood:

    <{POST_SNAPBACK}>

    hehe, ja god idé. Husk at du skal have 2-4 gram protein pr. kg. af din kropsvægt. Ellers ser det meget fornuftigt ud. Spis er efterhånden(har alt været) blevet det ultimative svar på problemer med vækst. :4mewantfood:

    <{POST_SNAPBACK}>

    :blink::blink: alt for meget!! Det er nok med 2-2,5... har endda læst i Muscle and fitness, at hvis man skulle få fld udbytte af proteinerne, skulle man kun have 1,5, medmindre man kunne æde sindsygt meget (Man skal bruge mange carbs for at få udbytte af al proteinet, dette er deres "påstand")

    <{POST_SNAPBACK}>

    hmm, nu forholder det sig sådan, at jeg personligt ikke tror på noget at det sjov de skriver i den slags blade. Jeg siger ikke du tager fejl, men jeg kan ikke tage den slags kulørt skrivning alvorligt, i om med at de ændre standpunkt fra måned til måned. Desuden, og du må ikke hænge mig op på det, men så var det en undersøgelse, som indikerede, at det forholdte sig sådan. Altså ikke en præcis eller konkret undersøgelse.

  7. God dag MOL

    Jeg er for nylig begyndt, at træne free-front-squat, og jeg ville hører om det kunne tænkes, at der kan være problemer med det, i forhold til almindelig nakke-bærende squat? Kan det være for belastende for ryggen, skulderen og knæ?

    Er også interesseret i at høre hvad jeres erfaringer er med øvelsen.

    Pure

  8. Spis :4mewantfood:

    <{POST_SNAPBACK}>

    hehe, ja god idé. Husk at du skal have 2-4 gram protein pr. kg. af din kropsvægt. Ellers ser det meget fornuftigt ud. Spis er efterhånden(har alt været) blevet det ultimative svar på problemer med vækst. :4mewantfood:

  9. Sender min taknemlighed til ptpoul.

    Beklager mit sprog, men når man bliver kritiseret for sine personlige meninger, på et relativt grundlag, så føler man sig trådt over fødderne. Igen var det blot en mening, og ikke et krav. Det er trods alt 100% valgfrit.

    BTW: så har jeg stor respekt for dine indlæg og viden ptpoul, men vi har jo ret til at være uenige for visse områder. Ja, det kan godt være jeg er en smule forfængelig, men det forbeholder jeg mig retten til at være. Indlægget ligger trods alt i Maksimal Muskelvækst. :wink:

    Men nu er jeg også færdig med den her tråd... brings bad luck

  10. Der var lidt debat inde på fitforum, omkring en ekstra læg + biceps øvelse var nødvendigt til dette program :blink:

    Det er jo Thomas Jagds fundament program, og han "godkendte" en modificeret udgave incl. curls og læg.

    En iso. læg øvelse mener jeg er en god ide, fordi folk næsten altid klager over deres læge :smile:

    Men hvorvidt der skal lægges en iso. biceps øvelse ind på onsdagen (Dagen for musklerne som trækker fx biceps, Ryg). Er måske ikke den bedste ide da i må tænke på at i lige har kørt chinups og Bent rows, 2 øvelser som begge rammer beceps, i rimeligt højgrad, da der sker en flexion af albueleddet, ligesom i curls :tongue: så det vil nok være lidt overkill at kører 3 øvelser som rammer biceps på samme dag for en begynder :wink:

    Desvidere er chinupsne i TJ's fundament med håndfladerne vendt ind mod kroppen, hvilket bevirker at øvelsen rammer biceps endnu bedre :smile:

    pure-pro: Og nej. Da biceps, triceps og skulder alle tre er sekundære muskler i træning, så bør man, hvis man altså vil have en fornuftig symatri, have isoleret øvelser til disse muskler. sleeping.gif

    Jeg beklager, men I tager meget fejl, men dette viser bare at antallet af indlæg i dette forum ikke siger noget om forstand. Måske skulle vi indføre et andet barometer?

    Pure-pro du vrøvler, fx gymnaster har pænt store guns og de har aldrig lavet en isoleret biceps øvelse :raisebrow:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Godt, gymnaster benytter sig også af isolations øvelser, dette foregår blot med deres egen kropsvægt. Men tak for at bruge netop et eksempel, som beviser min pointe. :4thumbup: Beklager, men hvem er det der vrøvler nu?

    Desuden, bare for at være en smule mere reel end resten af det godtfolk vi har siddende herinde, så var det blot et foreslag, men der var 2xfjolser, som valgte at tage det ille op. Det var ikke et krav, men mere en mening. De to herrer kan jo vælge at fælge jeres forslag, eller de kan gøre, hvad jeg foreslår.

  11. Godt, skal vi blive enige om, at chin ups, ikke er isoleret biceps øvelse? Selv under et GT forløb, så er der stadig isoleret øvelser til biceps og triceps. Godt, Dips er en forholdsvis isoleret øvelse til triceps, men ikke det samme, som at kører en øvelse isoleret til triceps. Man må være tabt på gulvet, som lille for at kunne påstå det at chin ups er en øvelse til biceps. Der er en meget konkret forskel på isolationsøvelser, også øvelser, hvor henholdsvis triceps og biceps, er en sekundært trænet muskel.

    Et ganske fornuftigt program. For nogle kan programmet sagtens være nok, men for andre vil et par ekstra isolationsøvelser oveni kunne gøre, fx. noget biceps og ben curl eller triceps og ben extensions.

    Ellers synes jeg at der mangler en læg-øvelse.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, jeg er 100% enig. Hvis I skal have symatrien med, så skal I også have f.eks. en øvelse alene til biceps, fordi man regner biceps og triceps, som en bi-muskel sammen med skulder, og det ville sgu være ærgerlig, ikke at få symatrien med, når man nu alligevel har gang i et fornuftigt program.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det er da noget fis, til opbygning at fundament er det da fløjtende ligemeget med symmetri og biceps og triceps skal nok få masser af arbejde på det skrevne program

    <{POST_SNAPBACK}>

    Og nej. Da biceps, triceps og skulder alle tre er sekundære muskler i træning, så bør man, hvis man altså vil have en fornuftig symatri, have isoleret øvelser til disse muskler. :sleeping:

    Jeg beklager, men I tager meget fejl, men dette viser bare at antallet af indlæg i dette forum ikke siger noget om forstand. Måske skulle vi indføre et andet barometer?

  12. Man kan jo bare give dem, det selv samme eksempel, som MZ giver i sin artikel om emnet, hvor det beskriver at fodbold, slider mere på det væksthomon, så får knoglerne til at vokse, end fitness gør. Man skal selvfølgelig huske, at det ikke gælder træning med tunge vægte.(reps under 7) :sleeping:

    Det kommer selvfølgelig an på hvor du skal diskutere emnet med, men du har ret i at det fleste folk stadig tror at tingene forholder sig sådan. :tongue:

  13. Mht. til punkt 1, så skal du nok have flere øvelser til bryst end bænkpress. Du skal også have noget incline(skrå) og flyers. Det er nok de øvelser du har brug for. I stedet for bænkpress, så kan du også bruge dumbells, da bænkpress er berygtet for at være en skade-producent. :kickass:

  14. Et ganske fornuftigt program. For nogle kan programmet sagtens være nok, men for andre vil et par ekstra isolationsøvelser oveni kunne gøre, fx. noget biceps og ben curl eller triceps og ben extensions.

    Ellers synes jeg at der mangler en læg-øvelse.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Et ganske fornuftigt program. For nogle kan programmet sagtens være nok, men for andre vil et par ekstra isolationsøvelser oveni kunne gøre, fx. noget biceps og ben curl eller triceps og ben extensions.

    Ellers synes jeg at der mangler en læg-øvelse.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, jeg er 100% enig. Hvis I skal have symatrien med, så skal I også have f.eks. en øvelse alene til biceps, fordi man regner biceps og triceps, som en bi-muskel sammen med skulder, og det ville sgu være ærgerlig, ikke at få symatrien med, når man nu alligevel har gang i et fornuftigt program.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det her er så De svar I fik i første omgang... take care :4smartass:

  15. Et ganske fornuftigt program. For nogle kan programmet sagtens være nok, men for andre vil et par ekstra isolationsøvelser oveni kunne gøre, fx. noget biceps og ben curl eller triceps og ben extensions.

    Ellers synes jeg at der mangler en læg-øvelse.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, jeg er 100% enig. Hvis I skal have symatrien med, så skal I også have f.eks. en øvelse alene til biceps, fordi man regner biceps og triceps, som en bi-muskel sammen med skulder, og det ville sgu være ærgerlig, ikke at få symatrien med, når man nu alligevel har gang i et fornuftigt program.

  16. Jeg er helt enig. Du bør være i forholdsvis god form, før du begynder at bruge kreatin. Det er af den simple grund, at du SKAL have styr på dine teknikker før du begynder, fordi du vil opdage, at kreatin flytter virkelig meget på dine præstationer. Ellers er der ricici for at du kan få skader, fordi du ikke har helt styr på det. :4smartass:

  17. God, kortfattede og præsic artikel MZ, men....

    Du burde måske have inddraget nogle af de mere væsentlige uenigheder, som der er at finde inden for motionens verden.

    Muskelvækst

    Muskelstyrke

    De andre at kostens syndebukke, gen-manipuleret varer, økologi mm.

    Jeg kan godt se, hvad din pointe var, og det var ikke at give nogle svar diskutionen, og du har givet os diskutionslystenene noget vi kan bruge.

    Fint arbejde... :4smartass:

  18. Nogen der tør komme med et skud på hvor meget man ca forbrænder ved at cykle 1 km?

    Er godt klar over at det er svært at generalisere over den slags pga forskellig intensitet osv, men der må vel findes nogen ca tal et sted?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg tror det er ulovligt at stille den slags spørgsmål i sådan et forum. Det kommer an på mange ting... Der er sgu nok ikke noget entydigt svar...