terrace_lad

Medlemmer
  • Posts

    115
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by terrace_lad

  1. Hej

    Min "historie" kort.

    Jeg er 31 år, har trænet styrketræning on/off de sidste 10 år, i perioder har jeg trænet boksning, løb og andet. Men altid styrketræning også, i nogen perioder mere end andre.

    Mit venstre knæ har stort set altid været et problem. Når jeg har ondt i det, er det øverst på ydersiden af knæet. Det er mest i squat og lunges at det begynder at nive i det. Legcurls/extensions kan jeg næsten ikke mærke noget. Også ind i mellem, når jeg ikke træner kan jeg mærke det. Så hvis jeg har siddet på knæ for at pumpe cykel eller whatever, så kan jeg godt mærke at det er ømt og at jeg "trænger til at strække benet".

    Det underlige er at jeg godt nogen gange kan træne styrketræning i 1-2 måneder, uden at der er noget overhovedet, Også halvtungt squat osv. Men det begynder altid igen på et tidspunkt. Og altid kun det ene knæ. Jeg varmer selvfølgelig grundigt op og har neopren-bind på knæet osv. Min teknik er også 100% i orden. Ellers ville det vel også være begge knæ, som det gik ud over.

    Det jeg tænker er lidt, at jeg efterhånden har mistet tålmodigheden, og tænker at jeg bare vil nøjes med at træne overkrop og så dødløft (det har aldrig gjort ondt), som jo også går i benene. Derudover cykler jeg på job hver dag, 17 km hver vej. Jeg ved godt at det ikke bygger massive ben at cykle, men noget gir det vel?

    Min bekymring er også, at hvis jeg blir ved at træne squat osv, at det måske slider så meget på knæet, at jeg til sidst skader det for alvor?

    Comment, please :-)

  2. Har netop købt sådan et ur, brugt. På vejen hjem på cykel virkede det fint, men da jeg skulle bruge det senere til træning indendørs, kunne jeg ikke få det til at beregne kcal.

    Ligemeget hvad jeg indstiller, så viser den bar 0 i kcal. Puls-tælleren virker fint.

    Nogen råd?

  3. Da jeg leder efter lette måder at få vitaminer osv på, så vil jeg høre hvordan det forholder sig med multi-frugtjuice. Jeg har lige købt noget der hedder tropical mix juice drink i Lidl. Sådan en glasflaske. Der står bagpå at der skulle være apelsinjuice, ananasjuice, kiwijuice, bananpuré, passionsfrugtjuice og banajuice i. Plus nogen andre ting. Der står så at det er "af koncentrat" de forskellige juicer. Men får man stadig vitaminer mv fra alle de forskellige frugter eller? Kan det overhovedet bruges som en let måde at få vitaminer fra mange forskellige frugter på en let måde?

  4. Hvilken kropshævnings-øvelse mener I at der går mest i vingerne fremfor biceps?

    Underhånd, overhånd eller måske den hvor hænderne er meget tæt på hinanden, hvor man holder håndfladerne ind mod hinanden?

    Til sidst, hvilke tricks har I til at man kan øge sit antal af reps i den? Da jeg ikke gider bruge det stativ hvor man får assisted weight på. I forvejen kører jeg noget 2split, 4 dage om dagen, hvor jeg kører med 6-12 reps. Så ville gerne ha et individuelt program til den øvelse

  5. Der ligger et center i rebæk søpark centeret ved rødovre station ...Det hed NMI i gamle dage, men er for nyligt blevet renoveret og updated af nye ejere . Husker desværre ikke navnet :raisebrow:

    Men hvis du selv bor i rødovre burde du have modtaget en brochure fra stedet .

    Går ud fra at der er tale om fitnessworld ved rødovre station? Nogen der kan fortælle noget om det center? Er det technogym-helvede ligesom sats (i hvert fald det ved Brøndby stadion)?

  6. Jeg har aldrig squattet så meget, primært fordi at de ik havde noget rack i mit gamle center. Jeg har et bælte, et Schieck tror jeg det hedder, som jeg aldrig har fået brugt så meget. Jeg har bare altid forstået at man skulle ha et godt svaj i ryggen når man gik ned, men synes også det så presser meget på lænden. Med opspænd, menes der så at man spænder musklerne i maven? Plejer bare at sørge for at ha et ordentligt naturligt svaj i ryggen så ryggen i hvert fald ikke krummer den "forkerte" vej. Altså forover. Synes ikke det er så let at få det opspænd som folk snakker om..

  7. Har nogen års træningserfaring, on and off. Har ikke trænet i 3 mdr men er i gang igen med et 2split :

    dag 1 bryst/skulder/triceps/traps

    dag 2 ryg/ben/biceps/mave

    dag 3 off

    dag 4 bryst/skulder/triceps/traps

    dag 5 ryg/ben/biceps/mave

    Kører disse øvelser :

    dag 1 bænkpres, fly's (maskine), DB press skråbænk. Military press, Upright rows med stang, rear lateral raises. Bænkpress med smalt greb og triceps push downs (kabel)

    dag 2 dødløft, hacksquat-maskine, benpres 45 grader-maskine, leg extensions, den maskine til baglår hvor man ligger ned, læg-maskine. Pull-downs, seated rows, incline rows (maskine). Curls med stang, hammercurls med reb (kabel), 2-3 maveøvelser.

    Uge 1 -2 kører jeg med 2x12, uge 3-4 med 3x8, uge 5-6 med 4x6. Mave og læg kører jeg lidt efter hvad jeg har lyst til på dagen. Jeg ved ikke hvad jeg skal køre med de sidste to uger, eller om jeg bare skal tage min dekonditionering efter de 6 uger. Havde rregnet med en uges dekonditionering og så forfra igen.

  8. heh. men det kan da være diskussionen om grøntsager frosset eller friske kan gavne andre...

    det kan det helt sikkert. Jeg er i den situation at jeg bor alene, og jeg orker ikkr rigtigt at stå og lave salater og den slags. Nu har jeg fx lige købt noget der hedder Bami Goreng med marineret kyllingfilet, nudler, div grøntsager osv. Altså en frost-ret. Vitaminer osv er bevaret i den ret?

  9. nej det er ikke noget vrøvl med den zone. man forbrænder forholdsvis mere fedt. men det er samtidig spild af tid.

    hvis du på 20 min kan lave:

    200kcal. i fedtforbrændingszone

    - eller

    400kcal i hårdere niveau, er det jo klart at du taber mere på den sidste. og det med høj puls.. det vænner kroppen sig lige så stille og roligt til. efter en måneds tid, kan man sagtens holde en høj puls i "længere" tid.

    men det er klart, kan man bedre lide at cykle, er det det man skal vælge. det siger mig dog ikke noget at sidde indenfor og cykle :cool:

    Selvom jeg taber mere på den sidste, så er det jo fedtet der helst skulle tabes. Har læst at man forbænder flest carbs ved høj puls?

  10. der står da ellers i en artikel at det ER muligt at punktslanke. det ville bare tage 15 min. HVER dag i 50 år at tage 1 kg fedt på maven f.eks :tongue:

    ej det var bare for sjov.

    det er lige meget om du cykler eller cross'er. men jeg vil sige, at det da er væsentligt nemmere at komme op på en højere puls på en cross. jeg ved ikke om der er nogen grund til at du ligger dernede, men når jeg træner fedttab i et motionscenter, træner jeg på cross fordi det her er mest behageligt at træne med en høj puls. jeg ligger omkring 160-170.

    det er bare at holde den højest mulige intensitet i den tid man har valgt at køre.

    har bare læst om fedtforbrændningszone og sådan noget, men har dog også læst nogen steder at det er noget vrøvl med den zone. Men hvis jeg skulle ligge på 160-170 så ville jeg ik kunne cykle i særlig lang tid af gangen

  11. Hvorfor skulle du hovedsageligt gå over til dampede grøntsager? Det anbefales at man spiser min. 600 gram frugt/grønt i døgnet.

    Variation er altid en god ting. Både variation mellem friske og frosne grøntsager. En grøntsagsblanding fra fakta kan være aldeles udemærket, f.eks. i wokmad.

    Kalorieindholdet over de forskellige grøntsager kan ses her:

    http://www.kalorietabel.dk/groentsager.htm

    http://www.foodcomp.dk

    Som det ses indeholder de fleste grøntsager ganske få kcal så mit råd må være at variere og spise dem du bedst kan lide. Til syvende og sidst handler det om det samlede kalorieindtag og her er det næppe grøntsager der er tungen på vægtsskålen.

    Er det rigtigt at frosne grøntsager ikke mister vitaminer mv? Det har jeg bare altid troet, men hvis de ikke gør, er det da bestemt rart..

  12. Jeg har styrketrænet i nogen år og bulket løs samtidig. Er gået fra 58 til 72kg (er 176cm) og gainet en del god masse. Men samtidig er min BF% nået op på 18-19. Min mave er også begyndt at bule en del. Derfor er jeg begyndt at træne 20-30 min cardio ved 130-140 heart rate efter hver workout (som varer 45-60min)

    Jeg cykler mest, men tænker på om fedtet blir cuttet af ligeligt over hele kroppen uanset hvilken måde man træner cardio på? Kunne jo også træne på crosstrainer eller andet. Når jeg cykler bevæger jeg jo stort set kun benene, og der er slet ik noget fedt på dem stort set. Det er på overkroppen jeg vil cutte.

  13. Gode svar indtil nu, så jeg har svært ved at byde ind med så meget mere. :laugh:

    Først må jeg undre mig over hvorfor det skulle være en dårlig idé lige med de to muskelgrupper, og ikke alle mulige andre.

    Dernæst, så træner rigtig rigtig mange jo fullbody der er det hele samme dag, og med ganske god succes skulle jeg da mene.

    Magnus Samuelsson har sikkert væsentlige grunde til at han ikke i sin træning får mest ud af at træne begge dele samme dag, måske fordi han foretrækker et push/pull split.

    Generelt synes jeg man må være særlig kritisk overfor den slags træningsråd, der bare bliver slynget ud uden væsentlig kontekst, for selvom han er en kæmpe, så er hans erfaring måske relativt begrænset til hvad der virker for ham selv (og alt hans dope :wink:).

    synes det er en meget hård dom. Tror altså ik han er på dope :w00t: