Nordmanden

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nordmanden

  1. Fedtprocent kan man måle enten for at finde ud om en er overvægtig eller ikke, selv om man har en BMI > 25. Hvis man skal tabe sig og træner vægter, er det svært at se på vægten om man taber sig eller ikke, da muskler vejer mere end fedt, så kan fedtprocentmåler også være en god idè.

    Det kan måles ved at bruge en digital fedprocentmåler eller ved hjælp af en "fedtprocent-tang". Hvis du tager en electronisk måling, kan de titt, efter min mening, være unøyagtige, men hvis du bruger det samme instrument hver gang, så får du en idè om du går op eller ned i fedt procent. En mere valid måde er at bruge en "fedtprocent-tang" med egen spænning, som laver det nøyagtige pres,så kan du gå ind på motion-online`s hjemmeside og intaste tallene. Det findes også fedtprocentmålere uden spenning, der man selv skal afpasse kraften, og den er ikke særlig valid, efter min mening.

    Du kan tage en fedtprocent måling i de fleste træningscentre og ofte er det gratis eller inkl. i et tilbud.

    Tabel til fedt % måling for mænd under 30år:

    under 10% = mager

    10-19% = normal

    20-24 = overvægtig

    over 25% = fedme

    Held og lykke :4thumbup:

  2. Er det en proffesionel, en som er uddannet i el-terapi, som giver dig behandlingen og opfølgingen, eller er det "bare" en instruktør?

    Lyder ud som en nem måde at tjene penge på, og en dårlig måde for dig at stramme op og miste nogen kilo. Har du fosøget stavgang eller powerwalking? - det giver en meget større forbrænding end almindelig gang :bigsmile:

  3. Nu skal det så også lige nævnes at jeg faktisk også dyrker motion selv.. men der er mange ting jeg ikke kan fordi jeg har nogle ødelagte nerver, og tja.. måske ved jeg ikke ret meget om kroppen og hvordan den virker, men nu har jeg heller ikke været i gang ret længe...

    :)

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvorhen får du el-terapi? Er det fysioterapeut som udfører behandlingen?

    Det kan jo være sansynlig at du får el-terapi for dine ødelagte nerver, da FES (functional elektro stimulation) bruges til genoptræning af ptér med nerveskade, der har svært ved at få "kontakt" til muskelen.

  4. Med tanke på blodsukkeret, kan et spørgsmål være hvordan insulinnivauet i kroppen vil reagere på 1 måltid med 5000kcal, istenden for at fordele maden over flere måltider, som giver et mere stabilt insulinniveau og dermed blodsukker.

    Jeg har haft samme diskution med min fysiologilærer, som mener at det er lige meget hvor mange måltider man spiser, men derimod når jeg snakket med en diætist, så var svaret klart og tydelig at man skulle spise flere måltider med tanke på kroppens vel - på insulin niveau m.m.

    Ved at spise et stort måltid på en gang om dagen på 5000kcal vil man også øge mavesækkensvolumen, noget der er et problem for fede mennesker med en BMI>40. Ved en stor mavesæk, vil man have en større sult, og hvad med nr man bliver ældre? Skal man gå ind til kirugi fr at redusere mavesækken sammen med de fede??

  5. Tak for gode og uddybete svar! imponerende. Så man kan da sige at man kan til en viss udstrækning hente ind flere fibre ved at træne flad/skrå/omv, og træne pectoralis minor ved pullover, men at begi sig ud på at førsøge at isolere midt eler udsiden af bryst er dødfødt..? rigtig?

  6. Thomas: Tak for indholdsrigt og lærerigt svar! Da er konkusionen at man kan isolere hele bryset ved at brugebenkpresss (pectoralis major) og skrå benkpress (pectoralis major og pectoralis minor). Så kan man udover det velge at "sjokkere" brystmusklulaturen ved at variere mellem øvelserne.. enig?

  7. Har man lavet en undersøgelse som beviser at man ikke opnår effekt af at isolere en muskelgruppe?? Jeg vil gerne se den dokumentation..

    Personlig kan jeg mærke presset på en anden måde når jeg varierer øvelserne, og at få et stræk på brystet ved f.eks. flyes, så laver man en aktiv udspænding på brystet også, der man opnår et dynamisk bryst og ikke ligner en krysning mellem en gorilla og en gammel dame med osteoporese.

    Det findes også mange mænd der har store bryst, men har mere fylde på udsiden af musklen. er det pga træning eller er det i generene.. hvem ved.. men frem til man kan dokumentere for eller i mod, så lytter jeg til kroppen og kigger på effekten jeg opnår.

  8. Det høres meget trælst ud! Er nok enig med "DocHoliday" at det høres ud som en senesinnebetændelse, men det kan godt være en fejlbelastning gennem ukorrekt træningsteknik.

    Det er også meget vigtig a du bruger dinehåndled i tiden fremover, da det er vigtig at området får ilt og næringsstoffer tilført (noget som øges ved aktivitet = øgt blodtilførsel). Det er meget vigtig at du lærer dig at træne korrekt og belaste dine håndled gennem den anatomiske normalstilling og ikke få et skevt press, noget der giver skade og slid på håndledderne.

    God bedring

  9. Claus J: Du kunne jo prøve at lægge dig i et smith stativ og forsøge med en arm henholdsvis at presse udad med bredt fat, som det jo anbefales til bænkpress og indad med smalt fat, som jeg anbefaler. Så prøv at mærke på brystmusklen med den anden arms hånd imens.

    ..et lille tips, så er ikke det den bedste måte at ramme "indre bryst", når man udsætter håndled for en uhænsigtmessig belastning. De er vigig a kigge på kroppens funktionelle anatomi og ikke kun en lille del, selv om det er det man vil fokusere på.

    Personlig ville jeg anbefalet flyes eller pack-deck vis man ønsker at ramme de midtre fibre.. på den måde danner man et større stræk på bryst og bevægelsebanen bliver øget og man isolerer brystet ved at bruge triceps mindst muligt. Husk en lille knæk i albueleddet!

    En ting som undret mig: hvor længe har du trænet? det er meget vigtig for valg af øvelser.

    Held og lykke med træningen! :)