websam

Medlemmer
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by websam

  1. Det er efter min mening meget bedre at tage en liter skummet mælk, et par bananer og en håndfuld nødder. På den måde får man en blanding af fornuftige fødevare istedet for alt det kakao og weight-gainer, som oxo indeholder en del sukker.

    Selv laver jeg en shake med ½ liter mælk, 50 g havregryn, 20 g prot. pulver, 10 g god olie og en banan mums, se det sparker røv og det er helt uden alt det sukkerstads.

    /Websam

  2. Jep, det er rigtigt at man skal spaende i maven. Til gengaeld synes front squat at vaere mere skaansom for baade ryg og knae end back squat.

    Haaber skiftet FRA leg extensions til front squat kan betale sig... for mentalt er det sq noget haardere

    Jeg er nu ikke så sikker på at den går synderligt meget mere i forlåret end back squat, men det kan du jo prøve dig frem med.

    /Websam

  3. Jeg kører dette program --> http://www.bodyzone.dk/forum/viewtopic.php?t=37 (fullbody)

    dvs. alle øvelser 3 x 6 men det laver jeg om til 3 x X dvs. at jeg kører til 1-2 stk. før failure..

    så jeg starter uge 1. med 72,5% 1RM 3 x X

    uge 8 bliver så 90% 1RM 3 x X

    så i de første uger vil jeg narturligvis kunne tage flere reps end i sidste uge hvor jeg har flere kg på...

    men man kan godt kører progression i alle øvelser ik, det er ikke kun noget man gør i basic-øvelserne vel ?

    (jeg kører 3 sæt i alle øvelser)

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jo du kan sagtens køre med cyklus i alle øvelser ikke noget problem i det

    /Websam

  4. Ja jeg kunne jo have skrevet at det var Victors jeg havde kopieret - men dette var nu underordnet da jeg gerne ville høre andre folks meninger om programmet.. Victor har haft god succes med programmet og jeg ville høre om der var andre der havde haft samme succes - men jeg undskylder meget at jeg ikke oplyste det Jannick og websam  :devil:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Humor min ven, humor.

    Du skriver at du kun har været igang seriøst de seneste 4-5 mdr. så kan det godt være at programmet ovenfor er lidt for volumiøst(eller hvordan det nu staves :wink: )

    Jeg kunne forestille mig noget i denne retning også kunne gå an :

    Man/Tors

    Squat 4x6-8

    Dødløft 3-5x5

    Calf Rais 3x8-10

    Bent Over Rows 4x6-8

    Pull Ups 3xmax(hvis flere end 10 tilføj vægt)

    Curls 3x8-10

    Tirs/Fre

    Flad Bænk 4x6-8

    Skrå Bænk 3x8-10

    Stående Skulder Pres 4x6-8

    Dips 3xmax(hvis flere end 10 tilføj vægt)

    Laterals 3x8-10

    Extensions 3x8-10

    Flad/skrå mave 3x10

    Bare lidt ideer til en anden mulighed :smile:

    /Websam

  5. Jeg tror umiddelbart at det program er lavet ud fra hvad der er populært og kan sælge i fitness blade og lign.

    Hvis man tager udgangspunkt i manga af de ting jeg har læst om ham og set af hans egne træningsprogrammer ihvertfald fra starten af hans karriere så kan jeg ikk se nogen sammenhæng mellem det fra dengang og det nye her.

    Prøv evt at kigge på getbig i artikler under: var det bedre for år tilbage og se et eksempel på et program fra hans tidligere karriere

    <{POST_SNAPBACK}>

    jeg har læst de fleste af artiklerne på getbig.dk og finder heller ikke nogen sammenligning med det og så det beskrevet på hans side.

    Har du link til andre steder hvor jeg kan læse om hans programmer fra den gang ?

    /Websam

  6. Hej

    Du skal da have en lille kommentar, så tråden ikke dør helt ud:

    Som du har regnet ud er Bill Pearl af den gamle skole. Derfor er der sikkert ting som er ok og nogle ting som måske ikke helt holder tidens tand.

    Jeg vil nævne et par ting som jeg ikke er så glad for ved den slags programmer:

    - De lægger op til at samme program passer til alle

    - Progressionen er primært planlagt i volumen og antal øvelser

    - Der skiftes meget mellem øvelserne, hvilket jeg aldrig har kunnet se fidusen i: hvorfor erstatte de bedste øvelser med nogle dårligere bare for at skifte

    - Der er en udpræget tro på at muskler kan rammes fra et utal af vinkler

    - Der er for meget Weider psykologisk-følelses-træning over det ("feel the weight", "mind-to-muscle connection" og den slags ting)

    - Der er nogle misforståelser omkring begreber. F.eks. omkring intensitet som korrekt betyder hvor står en del af sit max man træner med (eks. 80-95% af 1RM) og ikke hvor fokuseret eller opsat man er på at løfte en given vægt eller hvor meget man råber

    Der er flere, men dette var dem der lige faldt mig ind.

    Men det er givetvis sjovt at træne sådan.

    mvh Jan

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg er helt med på det du skriver og at det så oxo i samme ombæring virker helt hen i vejret at der laves så mange reps i et enkelt sæt f.eks. mave, læg, good mornings osv. men da rart at der er nogen der gider deltage i dette indlæg :wink:

    /Websam

  7. Et godt begynderprogram jeg altid poster:
    This is a great program for beginners. Its not scientific. But it

    works.

    Monday

    Squats-5x5(Do four progressively heavier sets of 5 with the 5th set

    being your 5RM.)

    Deadlifts-5x5(Do the same)

    Bench Press-5x5(Do the same)

    Incline DB Press-2x12-20

    Wednesday

    Light Squats or Lunges-4x8 each leg

    Good Mornings-3x8-12

    Shoulder Press-5x5 or Dips-4xmax until you get 12 each time. then add

    weight.

    Pullups-4xmax

    Friday

    Squats-warmup to a 3 reps with 5 more lbs than you used on Monday. On

    the following monday use this weight for your 5th set.

    Bent Over Row-5x5

    Incline Bench-5x5

    Tricep Extensions-2x12-20

    Do this and quite worrying about all of the elaborate programs. Bench,

    Squat and pull. it will lay the best possible foundation. The best

    thing that ever happen to my training was reading this program by Bill

    Starr in Muscle Media 2000 around 1995.

    Indbygget simpel progression, gode basale øvelser og lidt variation fra dag til dag...

    Skide godt begynder program!

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja og det minder jo i store træk om det der er skrevet i det link jeg henviser til og TJ's Fundament træning. :wink:

    /Websam

  8. Hejsa,

    Jeg sad og læste diverse mdr. igennem og syntes i grunden manden kommer med mange gode råd og vejledninger ang. træningen igennem diverse mdr. Jeg søgte så samtidig her på MOL for at se om nogle har benyttet sig af hans programmer, men fandt ikke meget om det. Thomas J har kommenteret et par indlæg med kommentare om at programmerne er gangske udemærket.

    Samtidig skal det siges at mange, både her og på andre fora, siger at Squat, Dødøft, Bænk, Rows, Chins, Dips osv. er et must i et hvert program. Der er dog ikke mange af månerderne der indeholder disse øvelser så hvor godt er det i bund og grund efter din mening ?

    Den store udskiftning er øvelser jo godt for variationen af træningen, men det kræver jo at man skal have kørt teknik ind på rygræden hver måned næsten, eller i hvert fald i starten, det kan da heller ikke være nogen fordel ?

    Manden har dog været med i gamet i mange år og ved jo sikkert hvad han snakker om, men hvad er din mening om hans trænings metoder.

    /Websam

  9. Problemet er jo at Bill Starr´s programmer ikke er ET program. Det er flere programmer. Faktisk kan man næsten sige at det er et system ligesom WSB er det. Dog i langt mindre kompliceret grad.

    Og jo, du kan godt gå igang med et af Bill Starr´s begynder programmer. Lidt ala det i den artikel på bodyzone.dk. Jeg vil ikke anbefale hans udvidede 4 dages program, som der er postet i den her tråd, med mindre man har trænet længe.

    Ok det var da rart at vide :wink: Og jeg havde tænkt mig noget i stil med det der står i den artikel på bodyzone.dk det næste ½ års tid så kan jeg altid kigge på noget 2-split el. mere vulomiøst fulboddy senere hen.

    Bill Starr har altid kørt ud fra en filosofi om at man kører sit tunge arbejde på store flerleds øvelser, så som squat, dødløft, forskelige presøvelser og rows. Derefter træner man let på "de mindre" øvelser, da han føler at det vil være for stor en belastning for led og vedhæftninger også at kører tungt her. Starr anbefaler som regel, at man veksler mellem 2x20, 3x15 og 4x10 på hjælpeøvelserne.

    Det lyder jo oxo som en fornuftig idé at bruge kræfter på de "store tunge" løft og så lade de mindre muskler arbjde knapt så hårdt efterfølgende :bigsmile:

    /Websam

  10. Der er ikke noget der hedder et "rigtigt" og et "forkert" Bill Starr program. I de efterhånden talrige artikler jeg har læst i diverse bodybuilder blade, har der været stor forskel på de programmer han præsenterer. Nogle er 3 dages. Nogle er 4 dages. Nogle har de olympiske løft med. Nogen har ikke. Kernen i programmet er at hele kroppen trænes hver gang, med fokus på de 3 store. Programmet er struktureret efter "the heavy, light and medium principle", og man kører typisk 5x5 i de fleste øvelser. Udover det er der stor forskel på hvad man laver af beach work og supplementary øvelser.

    Muligt at der ikke er noget der er "rigtigt" eller "forkert", men det er sq ikke nemt at hitte rede i diverse programmer når en siger en ting en anden siger noget andet osv. Som ny i gamet efter en pause på over 10 fra trænings centeret skal man jo tjekke udviklingen af på diverse fronter og så gør det, det ikke nemt når så mange har så forskellige meninger om én mands program som i det store hele er basseret på "de 3 store", hvilket ikke er så svært at fatte !

    Med det sagt så vil jeg bare vide om ikke jeg kan skifte over på bill starrs fundament program efter et nu ½ år på TJ's Fundament træning eller om jeg skal vente yderligere ½ år inden jeg gør det ?

    /Websam

  11. Synes da på alle måder det program ligner de traditionelle Bill Starr programmer fra Ironman Magazine. Bill Starr kører som regel med 1-2 beach work øvelser, så fjerne man 1 beach work øvelse eller 2, så har man original programmet. Selve kernen i det program på bodyzone.dk er helt korrekt.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kan i blive enige om hvad der er rigtigt og hvad der er forkert ???

    /Websam

  12. Nu er der ikke ligefrem meget Bill Starr over det program på bodyzone. Der er alt for meget "beach work" i forhold til i Starr´s programer. Et mere traditionelt Bill Starr program kan du finde i denne artikel af Chris Manrodt. Ellers kan du købe IRONMAN magazine, hvor der altid er artikler af Starr. Der ligger desvære ikke ret meget om ham på nettet. :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kanon så er der lidt at læse på og hvor er det da irriterende at folk ikke kan skrive artikler over det de egentligt er bygget på :mad:

    /Websam

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, det kan du kun have ret i. Jeg tror sgu ikke Bill Starr ville godkende den gang hø i den artikel. Men såfremt du er intresseret kan jeg skrive et par af hans programmer i denne tråd, når jeg får tid. :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det må du meget gerne hvis du gider :wink:

    /Websam

  13. Nu er der ikke ligefrem meget Bill Starr over det program på bodyzone. Der er alt for meget "beach work" i forhold til i Starr´s programer. Et mere traditionelt Bill Starr program kan du finde i denne artikel af Chris Manrodt. Ellers kan du købe IRONMAN magazine, hvor der altid er artikler af Starr. Der ligger desvære ikke ret meget om ham på nettet. :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kanon så er der lidt at læse på og hvor er det da irriterende at folk ikke kan skrive artikler over det de egentligt er bygget på :mad:

    /Websam

  14. Jeg mener absolut du skal holde dig til cg bænk og at den involverer bryst gør den jo ikk mere dårlig til triceps, dips involverer da også bryst rigtig meget

    Ja det vil jeg oxo fortsætte med denne cyklus ud og så se om skulderen er ved at være klar til dips igen :4thumbup:

    /Websam

  15. Du kan jo sagtens varierer dit greb i CG, bare så længe at din skulder siger god for dét.

    Men det er en smags sag- jeg vil klart vælge CG bænk

    Ind til videre har jeg kunne følge min cyklus med proggresion fra 72,5 - 85 % af 1RM uden at det har påvirket min skulder i diverse andre øvelser. Så har jeg kørt cg bænk istedet for dips og ind til videre går det, men kan godt mærke at jeg skal være varsom med det.

    Men tak for diverse input :wink:

    /Websam