Madam Svendsen

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Madam Svendsen

  1. Der er jo ikke tale om slet ikke at have insulin i kroppen,

    Det vil jeg jo mene at der i trådstarters tilfælde er: Hvis man er dårligt reguleret og har protein i urinen, må man som udgangspunkt gå ud fra at at kroppens beholdning af insulin er så lille, at det ikke hjælper at forsøge at nedbringe BS med fysisk aktivitet.

    Du skal også tænke på at hvis man bruger insulinpumpe får man kun hurtigtvirkende insulin. Hvis så pumpen går i stykker og man ikke bliver opmærksom på dette, går der ikke mange timer før man er faretruende nær en alvorlig syreforgiftning

    Personligt kan jeg ikke se det store problem ved momentært at ligge på 14 eller mere,

    Enig! Hvis man har styr på sit BS og sin træning ser jeg ikke noget problem i at træne med BS på 14-20 mmol/l. Men dette er en personlig betragtning/erfaring som jeg ikke kan dokumentere

  2. Ligyldigt hvad mener jeg stadig at have ret: Hvis en type 1 har højt blodsukker pga. manglende insulin hjælper motion ikke! Insulin transporterer sukker ind i cellerne - Hvis der ikke er insulin i kroppen kommer der ikke brændstof til cellerne - Uanset hvor meget man løber, løfter, spinner - That's it!

    Og ja, jeg sørger også selv for at have et hensigtsmæssigt (for en type 1er) blodsukker før jeg løber eller tager en spinningtime - typisk > 10 mmol/l - MEN det er efter jeg har taget den daglige langtidsvirkende levemir, så selv om jeg ligger højt har jeg altså insulin i kroppen

  3. , men så ville jeg bare mene mere motion var vejen frem.

    Info: Er selv type 1 diabetikere (18 års erfaring)

    Hvis blodsukkeret er for højt hjælper motion IKKE!

    Det svarer lidt til at fylde 50 liter benzin i baggagerummet - der er masser af benzin på bilen, men det kan ikke bruges til noget.

    Det eneste der hjælper en type 1 diabetiker med højt blodsukker er insulin.

    Hvis man vil tabe sig, skal man kigge på energiindtaget i kombination med blodsukkermålinger, og afstemme insulinen derefter.

    Det kræver lægevejledning og diætisthjælp hvis man ikke er erfaren

  4. Som jeg forstår det spinner du hjemme hos dig selv. Prøv en "rigtig" spinningtime på et hold med instruktør. Det er langt sjovere og intensiteten bliver også højere når man er flere sammen og bliver pacet af en instruktør.

  5. ...edit, jeg skulle lige samle hjernen. Hende der lavede armbøjninger, og derefter i gravid tilstand laver 25 pullups (med kip) er i den form kvinder i fødealderen bør være, hun ser dog ikke så fin ud i interviewet som jeg havde håbet :cry3:

    Nu er det at 'være i form' jo mange ting. Hvis man kigger på barnet, ser det ud som om hun er i rigtig fin form til at amme - og det er vel det vigtigste!

  6. Det er muligt hende den mørkhåret ikke kan føde børn, ifølge trådstarters veninde, men man kan satme ikke klandre nogle mænd for at forsøge. Hun er dælme sprød :bigsmile:

    For en ordens skyld: Hun hedder Annie Sakamoto og hun har været gravid og født et velskabt barn.

    Se her. 25 pullups med mave!!

  7. Højt blodsukker betyder ikke at du ligger i overskud! Konsekvensen af langvarigt højt blodsukker er rent faktisk at du taber dig. Det er også et af de første symptomer man får som type-1 diabetiker - et uforståeligt vægttab - uanset hvad og hvor meget man spiser.

    Det høje blodsukker betyder at kroppen ikke kan udnytte de næringsstoffer - primært kulhydrater - der bliver tilført. Kroppen begynder derfor at tære på fedtdepoterne hvilket resulterer i en syreforbrænding (ketogen tilstand). Konsekvensen er i sidste ende fatal!

    At tabe sig er faktisk det nemmeste i verden for en type-1 diabetiker. Men det er ABSOLUT ikke anbefalelsesværdigt (læs: livsfarligt) at gøre, ved at ikke at tage insulin.

    Hvis du skal i overskud skal du spise meget og tilføre tilstrækkeligt med insulin. Dit blodsukker skal være så tæt på normalt som muligt. Kun dermed udnytter du den tilførte energi bedst.

    Insulin er et MEGET potent hormon, som først og fremmest sørger for at sukkerstofferne i blodet kan komme ud i cellerne, og blive forbrændt. Dertil hjælper det med til at lagre overskydende energi som fedt. Og det er også et væksthormon som fremmer muskelvækst hvis du styrketræner. Insulin er et ulovligt dopingmiddel (for ikke-diabetikere) som er set brugt både af bodybuildere og udholdenhedsatleter (primært cykelryttere)

    Forsvarligt vægttab opnås kun ved at forbruge mere end du tilfører (den evige sandhed 'den første termodynamiske lov'), og hvis du er type-1 diabetiker, at gøre dette med et velreguleret blodsukker.

  8. Er selv type 1 og har selv kæmpet med vægten i flere omgange.

    Din antagelse om at lavt kalorieindtag medfører fald i blodsukker er forkert når man taler type 1. Blodsukkeret falder først når man tilfører insulin. Insulinindtaget skal så tilpasses den mængde kalorier du indtaget - primært kulhydrater

    Derfor gælder det om at en cutte-periode kombineres med at man reducerer sit insulinindtag - og dette kræver at man tænker sig om, måler blodsukker tit og hele tiden er parat til at tage ekstra hurtige kulhydrater ved behov. Disse 'ekstra' kulhydrater kan man så indregne i sit daglige kalorieindtag, så man ved næste måltid reducerer kalorieindholdet (og insulin). På den måde kan man holde diæten og undgå problemer med lavt blodsukker