Tind

Medlemmer
  • Posts

    1,705
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tind

  1. planken (flere varianter), sidebridges, barbell rollouts). Du kan også køre nogle squat m. 2-3 sekunders pause i bunden, forskellige walkouts (vær kreativ - der kan hænges bands på stangen m, skiver i, der kan hænges kæder på der ikke rører jorden for at gør eden sværere at stabilisere). Du kan så stå med stangen i nogle sekunder - op til ½ minut. Jeg ynder selv også nogle gange at smide excentriske squats ind.

    Vær dog varsom med excentrisk + walkouts. Og hvor meget vægt du har på i de pausede squats.

    og glem ikke smidigheden, som Rune også nævner

    Jeg synes det vigtigst du kan gøre er at lave:

    - Goodmorning eller RDL stræk for hasserne

    - Bliv i bunden ved lettere vægt op arbejde med at holde opspændet ryggen. Svaj så meget du kan! Video film for at få noget feedback.

    - ankel mobilitet via. stræk af læggen med bøjet knæ i en lunge position, dynamisk stræk af læggen i en lunge position, opvarmning med air squats og goblin squats hvor du sigter efter et eller andet. F.eks. en del af racket. Mål hvor tæt du kan komme på hvergang via et målebånd og forsøg at blive bedre hvergang. 4-6 inches burde være standard.

    - core træning er fint, men jeg tror ikke de løser dit problem alene.

    var det til af forstå.

    Jeg er som sagt rigtig glad for feedbacket :smile:

    Jeg ryger i læse lejr i et sommerhus nu her og har derfor ikke adgang til vægte som sådan. Jeg tænker mig at bruge tiden derude på air squats og planke variationer og ellers arbejde på smidigheden.

  2. For mig at se ligner det at du kollapser i bunden men en smule tilt i bækkenet. Du er også meget fremadlænet i bunden af løftet.

    Jeg savner med andre ord et mere oprejst torso og bedre sammenspil mellem ben og overkrop.

    Jeg er enig at kontrollen ryger i bunden af "bouncet".

    Mht, "fremadlænet" kan jeg skam godt se det. Men kan det ikke være et produkt af at jeg er lige rigeligt dybt? Eller er det smidigheden den er gal med ?

  3. det ser sku godt ud.

    Masser af hip drive, bounce, god dybde.

    Du for trykkede den lige lovligt meget afsted når du kommer over parallele. Det så nærmest ud som om du var ved at falde. Det er vel bare til styrkeløft?

    Tak for det.

    Duely noted med toppen af løftet, det er ikke noget jeg har tænkt over men jeg gør det nok egentlig hele vejen igennem mine sæt.

    Og ja, det er alene til styrkeløft :smile:

  4. Rigtig fedt emne.

    Baggrund: Jeg har haft noget bøvl med mit ene knæ pga et freak dødløft uheld og har ikke squattet i laaang tid. Jeg er så småt begyndt igen, men vil selvfølgelig gerne have stilen rettet til og modtager kritik med kyshånd.

    Videoen er fra idag.

  5. Nej det er ikke bare grimt, det er fuldstændig vanvittigt. Det er godt nok det mest vanvittige bounce jeg længe har set :laugh:

    Men når det så er sagt, så er hans 5 rep på 330kg i dødløft vanvittigt, og hans 5 rep på 280kg i squat

    Jeg synes jeg har set flere internationale kuglestødere på youtube der bænker på den måde, virker som om de er ret bevidst om at bounce igennem.

  6. Ja? Min pointe er såmænd også blot, at når du er så klog og ved bedre end eksperterne, så kan det umuligt tage dig mange sekunder at regne ud hvordan du bør sammensætte din kost. Vægttab er ikke just kompliceret.

    Nu er der vel ingen grund til at tillægge NJoM en masse holdninger han ikke har givet udtryk for. Jeg kender mange medicin-studerende der siger at effedrin hysteriet er overdrevet.

    Når det så er sagt, så har MP en meget god pointe, nemlig hvorfor behovet for en "kick start" overhovedet? Hvis du følger Hennings råd burde resultatet alligevel melde sig ret hurtigt og hvad hvis du vælger den nemme løsning med effedrin en gang? Så vil du jo formentlig være mere tilbøjelig til at hoppe ned af den sti igen, hvis projektet ikke tiltager med den fornødne fart istedet for at reevaluere din kost / træning. Formålet er vel forhåbentlig at finde ud af at hvordan du skal spise for at holde en for dig acceptabel vægt, det samler du ikke op på ved at smide en kemisk variabel ind i formlen.

  7. Er det overhovedet særlig interessant at se isoleret på musklens restitution? Den er jo ikke den eneste faktor der bliver udtrættet under træning.

    I og med at doms kan mærkes i musklerne, så finder jeg det rimeligt at medtage dette i musklens restitution, og når den stadig er fysisk mærket af DOMS mener jeg ikke den kan være restitueret.

    Jeg quotede ingen indlæg i min første post, så netop fordi du drejer det ind på det rent muskulære i svaret på mit indlæg gør jeg opmærksom på at det gør jeg ikke. :smile:

    Igen, jeg vil ikke ud i en længere DOMS-snak - jeg tog det udelukkende med som eksempel for at påpege fejlen i at tage de 48 timer for pålydende uden at overveje andre forhold.

    Mht det at føle sig klar skrev jeg "rent fysisk" for at holde det psykiske (motivation mm) ude af billedet.

    Jeg drejede ikke noget, der blev netop spurgt til musklerne og jeg læste dit indlæg i forlængelse af tråden :smile:

    Jeg synes det er interessant (det er derfor jeg er i tråden) og du vælger trods alt at følge op på mit indlæg (men, som du selv er inde på, svarer i vest hvor jeg spurgte i øst- deraf min forvirring).

    Jeg forstår ikke hvordan du vil "føle" noget, samtidig med du holder et psykiske udenfor. Min pointe er at man med dit udlæg kan ende med at tage nogle ligeglydige hensyn til en muskel som reelt set er fuld restitueret, også selvom du siger det ikke er forbudt at træne.

    Jeg mener du i kampen for at nå din primære pointe, som er fin nok standalone, men her er lagt i forlængelse af det indlæg du quotede fra mig , går lige lovlig meget off topic.

  8. Ja, det vil jeg da mene det har. Det er naturligvis ikke alt, men det er vel rimelig at antage man først er fuldt restitueret når man ikke længere er mærket efter en træning på den ene eller anden måde. Hvis du er uenig, hvad vil du så kalde den tilstand?

    Dernæst er det ikke kun musklerne der isoleret set har brug for restitution. Og ja, jeg er klar over at jeg ikke kun taler om muskulær restitution.

    Det må lidt give sig selv at hvis man ikke "føler" sig klar rent fysisk, så er der strukturer som stadig er påvirket efter træningen, det kan være muskler, nervesystem eller andet. Uanset hvad der sætter grænsen gør man klogt i at forholde sig til det.

    Bemærk jeg ikke siger det er forbudt at træne med DOMS eller i øvrigt før man "føler" sig 100% klar igen.

    Min primære pointe var at man må forholde sig lidt mere nuanceret til restitutionstider (ja alt indenfor træning vel), og stoppe op hvis det påstås at den hellige grav er velforvaret bare der er 48 timer mellem træninger, eller lignende absolutte påstande. DOMS var et eksempel på at effekter efter træning nemt kan strække sig længere end 48 timer.

    Nu snakker jeg kun om musklen og holder nervesystemet og andre faktorer udenfor, siden der blev spurgt specifikt til musklen. Jeg fornemmer du gerne vil omfavne helheden af restitutionsmomenterne, mens mit indlæg alene var møntet på muskelrestitutionen.

    Mht til den del af dit indlæg hvor vores referencerammer trods alt virker til at være ens, nemlig den første vedr DOMS som brugbar "måler" for hvorvidt musklerne er restitureret eller ej.(måske, ved anden gennemlæsning kan jeg se du snakker om at være mærket på den ene eller anden måde hvilket selvfølgelig kan være en del andet end musklerne, men dit indspark quoter trods alt på et indlæg hvor jeg tydeligt kun forholder mig til musklerne).

    Derfor med forbehold for at du er ude af en anden tagent:

    Her er jeg uenig, jeg mener ikke DOMS kan bruges som et signal om hvorvidt musklen er fuldt restitueret eller ej, kun om hvor længe dit fravær af ligende fysisk udfoldelse har været. Ligesom følelsen af at være klar heller ikke er det bedste bud på en indikator i min bog ... man kan vel netop også føle sig klar uden at være det? at føle sig klar hænger ofte sammen med motivationen osv.

    Men det er selvfølgelig et spørgsmål om rammerne for diskussionen, vi opnår aldrig enighed hvis vi diskuterer på helt forskelligt grundlag.

  9. De "magiske" 48 timer stammer vel fra nogle forsøg, der bruges i argumentationen for HST-principperne.

    Uden at jeg kender forsøget i detaljer målte man her at proteinsyntesen var forhøjet ift normalniveau i 36-48 timer efter en træning, og ikke voldsomt afhængigt at træningsmængden.

    Dette har dog meget lidt at gøre med restitutionstid, for træner man en stor mængde og/eller noget uvant, så vil man næppe føles klar til træning igen efter 48 timer. Det er faktisk ofte først på andendagen at DOMS rigtig slår igennem i nogle tilfælde.

    Har doms noget med at gøre om musklerne er restitueret? At man ikke "føler" sig klar betyder vel ikke musklerne ikke er det?

  10. Yes, der er noget om det..., men det vil jo først og fremmest afhænge af hvor hårdt du træner musklerne (og hvor tilvante de er). Det samme gælder de store muskelgrupper, som du siger skal have 48 timers rest. Hvis du træner hårdt og tungt skal de have 72 eller mere...

    Men du kan jo prøve ad med at træne armene oftere. Bare mærk efter, hvordan det er...

    Hvor har du det fra? Jeg er ret sikker på jeg har set Incognito skrive at der intet videnskabelig belæg var for at musklerne nogensinde skulle bruge mere end 48 timer. Han må da om nogen vide noget om det.

  11. - Det med ikke at læne sig tilbage vil jeg forsøge næste gang (:

    Jeg gjorde det kun i den intention, at jeg ville slappe helt af, så jeg den koncentriskefase skulle startes fra absolut nul.

    - Der kommer langt mere plyo/hop i fremtiden. Er i gang med accumulations blokken i min off-season og i næste blok (transmutation) kommer der en del mere hop.

    Min startstyrke er også langt efter min reaktive styrke, det er jeg godt klar over (:

    - Pudsigt ! :tongue: Er du stadig i byen? (EDIT: Så jeg lige i din log du ikke var)

    Det er desværre kun 3 ud af 15-20 stykker der squatter dybt. Resten har stadig gang i 1/4 squats.

    Du skal blot bryde kæden i box squattet og ikke slappe helt af bunden :smile: .

    Plyometrisk træning gav ihvertfald hurtigt mig et skub i springhøjde, jeg tror hurtigt du vil opleve en fremgang.

    Det er altid nemmere at lave quarter squats, men deres payoff vil formentlig også være derefter i den sidste ende. Det må folk jo selvfølgelig selv om, det er trods alt bedre end da jeg spillede i TTH, hvor vi efter et par ugers start, vel kun rundt regnet var halvdelen tilbage som stadigvæk styrketrænede, mens de andre spillede bordtennis i forrummet.

    Nej jeg er bosiddende i Århus nu som du har kunne læse, jeg følger dog stadigvæk en smule med i ynglingedivisionen da min far har været træner for Team Vestjyllands ynglinge i nogle år nu :smile:

  12. Træning i Atlas i aftes:

    Sumodødløft: 1*6*105 + 1*6*145 + 5*6*175 - Tind tribute :smile:

    Skrå DB pres: 1*10*29,1 + 3*8*40,6

    Kropshævninger, OH/UH: 4*8*bw

    Skråpres i smith: 2*12*stang+60

    Back squat: 3*6*100

    Cable rows: 2*10*80

    Ganske stille og rolig omgang.

    Jeg forudser du bliver meget stærk nu! :cool: Det 300kg dødløft har lagt og ventet på dig i noget tid !

  13. Ja, skal jeg gøre (:

    Udover, at mit opspænd det forsvinder helt i bunden og pausen er for længe.

    Kan du give nogle pointers jeg kan arbejde med?

    Jeg byder lige ind her.

    Udover, som du selv skriver, at du helt slipper alt spænd i bunden, vil jeg mene du IKKE skal læne dig tilbage, istedet fokuser på at holde spændet. Det er fint nok du bryder fasen, men hold såvidt mulig stangen i dens naturlig pres bane istedet for at smide den helt bagved hælen som du gør på videoen.

    I dine hop synes jeg din afviklingstid er lang, spring højden skal jo gerne komme af høj kraft udviklet på kort tid. Jeg kan ikke se noget plyometrisk træning i din log, det var måske en ide?

    Jeg har selv spillet fløj for TTH i ynglingedivisionen i tidernes morgen og det det er rart at se at I trods alt squatter en del dybere end størstedelen af os gjorde dengang :tongue:

  14. lol @ flueknepperiet

    Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvor tungt de forskellige tekniske eksperter squatter selv :smile:

    Haha, på styrke.dk har jeg squattet mere end dig. Indtil andet er bevist for officelle dommere må jeg tage det som et retvisende billede :tongue:

  15. Lige op og ned er faktisk kun 1 dimension, og man skal korrigere noget, hvis man begynder at bevæge sig i 3D :tongue:

    Jeg synes du skal holde dig til juraen, der lader du til at have fundet en niche, ja og så også i dødløft :smile:

    NU SKAL DU IKKE SPILLE SMART !!!!1!!!!!11!!

  16. Der er indtil videre ingen der har formået at forklare hvorfor et smith squat egentlig er dårligere, udover at "sådan er det bare" ;). Jeg kan ikke se logikken i, at bare fordi stangen er fikseret så er det dårligt for kroppen - din bevægelse op og ned vil da være den samme om stangen er fri eller fikseret?

    Nej, bevægelsen er netop ikke bare op og ned, medmindre den er fastlåst som i smith. Den naturlige bane bruger mere end bare 2 dimensioner.

  17. Det synes jeg er noget fis.. Frederiks opstilling er totalt uanvendelig til at lære at squatte. Og indsigtsløs i forhold til at folk burde sætte sig til rette og se Dan video.

    Så er det godt jeg er ligeglad :smile:

    Jeg selv og de styrkeløftere jeg træner sammen med bruger en ligende grov skitse, både til os selv og de nye løftere, med glimrende resultater. Endda helt uden at være bevidst om indlæringsprotokoller eller have øvet mig i at øve andre i squat :smile: