krillemik

Medlemmer
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by krillemik

  1. Hej,

    Ekstra Bladet bringer i dag en artikel, omkring børns helbred, og om hvordan vi som voksne spolere det!

    Forældre sabotere deres børns helbred

    Der kan være et gran sandhed i, at det i nogle daginstitutioner kan tage overhånd, med uddeling af diverse søde sager, men hvor jeg har min daglige gang, er det dog absolut intet problem, på trods af, at der ingen politik er på stederne omkring dette!

    IMO er EB dog helt ude i skoven, da de under "Ekstra facts" i højre side skriver, at 3-6 årige kun må indtage 2100kj om ugen, hvilket svarer til ca. 472kcal om ugen, eller 67kcal om dagen? :blink:

    Det er mindre end ét glas mælk?

    Jeg vil tro mine knægte på hhv. 5 og 7 år, indtager ca. 472kcal til morgenmad, hver dag! Og de er på ingen måde overvægtige, tvært imod, den store faktisk lidt spinkel, og har synlige mavemuskler! :w00t:

    Rystende at vi nået dertil i slankehysteriet, at man kan skrive sådan noget ævl - journalisten ved tydeligvis intet om, hvad han/hun har skrevet! :nonono:

    Selvfølgelig skal vi passe på, hvad vores børn indtager, men kig dog på dem! Er de fede, skal de havde mindre at spise!

    Er det mig der er stiv eller.....? :blink:

    Jeg bider mig nu mest fat i overskriften. det er jo kun børn og hunde der ikke kan gøre for at de bliver fede og derfor ligger ansvaret hos forældrene.

  2. Tak for dit gode svar.. Det kunne jeg rigtig bruge til at komme i form.. :nonono:

    Lige PT er jeg nok ikke i lige så god form som de andre på mit hold, så jeg bliver nød til at træne i fitness og det er her jeg har brug for hjælp.. normalt plejer man at komme i form i løbet af sommer træningen, men da jeg har været på ferie + sygdom lige efter, bliver jeg nød til at træne min form op uden for banen..

    Jeg håber der er andre der kan hjælpe mig med det jeg har brug for..

    Du må da ud og løbe og spille lidt bold for det lyder som om det er konditionen den er gal med. Styrketræning af benene kan være et godt supplement og hvis du har tabt noget muskelmasse kan du måske få det lidt hurtigere tilbage. men igen, på mig lyder det som om du bare skal løbe nogle ture.

  3. Hejsa.

    Jeg har netop været inde på en hjemmeside, [firmanavn fjernet af moderator], og ville finde noget proteinpulver, som jeg kunne bruge til at blive mæt af, men som jeg selvfølgelig ikke tager på af. Jeg har forstået, at det der hedder "gainer" er, hvis man vil tage på, men, hvis det nu er det omvendte man ønsker, hvad pokker hedder den så? :4mewantfood:

    Christina

    Hvis man gerne vil tabe sig og bevare så meget muskelmasse som muligt er det en god ide at få proteiner gennem hele dagen. her kan man bruge proteinpulver.

  4. Jeg har trænet i et godt stykke tid og har intensiveret min træning (kombineret styrke og konditionstræning ca. 4 gange om ugen) inden for de sidste 2 måneder, men jeg taber mig ikke (mere). Tvætimod har jeg taget ca. 3 kg på :unhappy: Jeg ville ellers godt tabe mig 4-5 kg...

    Vil jeg blive ved med at tage på, eller vil jeg begynde at tabe mig igen på et tidspunkt?

    måske du skulle kigge mere på hvordan din krop har forandret sig i stedet for hvor mange kilo du har tabt/taget på.

    jeg har taget 5-7 kilo på siden jeg begyndte at træne i tidernes morgen men er da meget mere tilfreds med min krop nu end dengang.

  5. Hej

    Er en fyr på 20 år, omkring de 187 cm og 64 kg. Jeg prøver voldsomt at tage på, derfor vil jeg gerne have nogle råd til min kost.

    Har vedhæftet en fil fra én dags kost, vil gerne høre om jeg får nok kcal og evt for meget eller lidt prot/kul/fedt. Jeg træner 2-3 gange om ugen og indtager desuden 3*kreatin/maltodextrin dagligt.

    Håber nogle kan give mig nogle gode råd.

    På forhånd tak.

    Det ser godt ud.... hvor lang tid har du prøvet at tage på?

    Gad godt det var mig der skulle tage 15 kg på.

  6. Hmm, kunne godt være jeg skulle oerveje at melde mig ind i fitness-centret igen...Mit lige indtag ligger på 2100kcal, så jo har måske cuttet lidt mere end de 500. Men hvad vil I så foreslå mig? At fortsætte med fx 1600 kcal om dagen, løbetræne 3 gange om ugen og så fx vægttræning 2 gange ugentligt? Og mht vægttræning, skal jeg bruge det program MOL har lavet, når jeg egemtlig kun ønsker at få strammet maven op?

    Synes det lyder meget fornuftigt. husk at få proteiner lige efter træning ellers får du ikke nok ud af det. Ellers er det en god ide at få proteiner løbende gennem hele dagen.

  7. hmm, hvorfor er det egentlig så vigtigt at jeg beholder en masse muskelmasse? Jeg har på ingen måde interesse i at blive "stor"...

    Som pige skal man ikke være bange for at blive stor, det kan faktisk ikke lade sig gøre med mindre man er super seriøs. Og hvis man synes man har fået for meget muskelmasse er det faktisk ret nemt at komme af med igen :bigsmile:

    husk at mere muskelmasse giver øget forbrænding og derved gør det nemmere at holde en given vægt.

  8. Hej herinde.

    Jeg overvejer at købe kreatin. Mit mål er at blive endnu større, og få nogle større legemsdele.

    Jeg træner i øjeblikket 5 dage, og holder 2 dages pause (Onsdag + Torsdag).

    Jeg overvejer at købe kreatin, men ved ikke om det bliver for meget af det gode, hvis jeg indtager det i 5 træningsdage?

    1) Er det okay hvis jeg indtager kreatin i de 5 dage jeg træner, eller er det for meget?

    2) Jeg har nogenlunde markerede muskler, men forsvinder markeringen, hvis jeg indtager kreatin, da legemsdelene bliver fyldt med vand?

    PS: det er første gang med kreatin.

    takker

    bare rolig første gang med kreatin gør ikke så ondt med små legemsdele....

    Det er vist fredag :4thumbup:

    tror du finder det du søger på nogel af de andre fora :bigsmile:

  9. Aloha,

    Hvordan traener jeg den nedre del af maven, altsaa den del hvor fedtet sidder?

    Og er der overhovedet nogen grund til at goere det, hvis der stadig sidder en del fedt der?

    Jeg har nu lavet maveboejninger i noget tid, men maerker 'kun' min oevre del af maven, ikke der hvor jeg gerne vil skabe musker- altsaa i den nedre del hvor fedtet sidder!

    Pa forhaand tak,

    0386

    Det er en god ide at være langt nede i fedtprocent og 10 tror jeg passer meget godt.

    Når du skal lave maveøvelser så lav dem med modstand så antal reps svarer overens med det antal reps du træner med ved bænkpres og lignende. jeg laver mellem 6-12 reps pr sæt når jeg træner mave og det har givet rigtig gode resultater på bare et halvt år. mavemuskler er muskler ligesom alle andre muskler og jeg kender ikke mange der tager 50 reps når de laver bænkpres.

  10. havde hørt lidt rygter om, at der måske åbnede et styrkecenter i Esbjerg.. nogen der kan be- eller afkræfte rygtet..? og evt. give en dato hvis det skulle være sandt..?

    Der kommer Fitnessdk i citycenteret, men det er nok ikke det du mener..... har også hørt om noget i Borgergade

  11. Jeg er indtil nu gået i seng ca. kl. 4 om natten og så stået op kl. 12, men jeg er træt hele dagen. Jeg kan huske, at jeg var meget mere frisk, da jeg arbejdede og mødte kl. 8 om morgen, der gik jeg også tideligt i seng(kl. 2).

    Jeg vil derfor lave et lille forsøg. Jeg vil bestræbe mig på at gå i seng seneste kl. 2 og så stå op kl. 8 hver morgen. Målet er at blive mere frisk og få mere ud af træningen og dagen generelt.

    Forsøget startede kl. 8, da jeg stod op :wink:

    Har I nogen erfaringer med, at det at ændre sin søvnrytme kan have indflydelse på den følgende dags energi?

    Skriv også gerne, hvor mange timer I sover. Jeg sover 7-8 timer i hverdagene og ca. 5 i weekenden.

    Gå i seng ved 22-23-tiden også op igen ved 6-7 tiden. det er der bare rigtig god energi i.

    Synes din døgnrytme lyder lidt dårlig. Bestræb dig på at få 8 timers søvn hver dag ellers bliver man mærket i længden. For mange af de dårlige hormoner og for få af de gode, lidt forenklet.

  12. mig:

    27 år

    192cm

    109 kg

    basalstofskifte: 9816kj 2348kcal.

    total energiforbrug 17860kj 4273kcal

    Mit spørgesmål er så hvilken af de to skal jeg trække 500kcal når jeg skal tabe mig?

    den med basalstofskifte eller total energiforbrug?

    på forhånd tak

    Dit basalstofskifte indgår i dit totale energiforbrug

  13. hvad er dit niveau pt (tider på 100-400m)? Har du svømmet før? hvor lang tid har du effektivt i bassinet om morgenen?

    Det kommer selvfølgelig an på ovenstående.

    Jeg er ikke selv den bedste svømmer og svømmer mest for at holde mig i form til mit paddlesurf. Fandt engang et program på en hjemmeside som jeg ofte bruger. mest for at svømme lidt intervaller men også variationenes skyld.

    400 meter opvarmning efterfulgt af 2-3 min pause

    5*100m med 1-1½ min pause ml hvert interval

    8*25m med 20 sek pause pause ml hvert interval

    6*50m med 30 sek pause pause ml hvert interval

    100m nedvarmning

    holder ca 2-3 min pause ml hvert pas.

    Det er et rimeligt let program der kan gennemføres på overskuelig tid.

  14. Jeg kan godt forstå du er frusteret.

    Hvad angår hård hud så kan en ligtorn (som er hård hud) under trædepuderne være ekstremt smertefuld. Ligeledes kan overbelastning af fodbuen og/eller for tynd(!) hud under fødderne giver ekstreme smerter.

    Jeg har ikke set din fod, så jeg ved ikke hvad der er galt.

    Hård hud/smerter uden traumer osv er som udgangspunkt ikke et job for en skadestue, men noget man skal gå til egen læge med, det er det han(hun) er der for, skadestuen tjener en anden funktion.

    Det er normalt ikke svært at afgøre hvor smerterne stammer fra, og det er derfor ikke svært at udelukke at smerterne stammer fra knogler o.lign, eller skyldes betændelse.

    Hvis du havde forestillet dig at der skulle andre undersøgelser til, kunne du have spurgt dem (de burde måske have spurgt dig hvad du havde forestillet dig). Røntgen tager man jo kun ved mistanke om brud. Blodprøver kan ikke rigtigt vise noget i denne sammenhæng.

    I øvrigt er skadelæger ikke eksperter i fødder, men de absolut mindst uddannede læger i systemet (stort set altid turnuslæger). Sådan er systemet i danmark. Skadelæger kan afgøre om der er brud, men typisk ikke så meget andet. Det er heller ikke meningen.

    Helt enig i ovenstående. Selvom man har læst 6 år på universitetet er det ikke ensbetydende med at man ved alt om medicin og kirurgi.

    for mig lyder det som om du har det der hedder en nedsunken forfod, kig evt på linket http://www.lasf.dk/Default.aspx?tabid=605 men jeg har heller ikke set din fod så dette er kun et gæt.

  15. Jeg forbræner ca 1000kcal på en spinningstime, jeg forbræner tilsvarende ca 1200kcal på racercyklen.

    hvorfor det er lettere at forbrænde kcal ude i naturen har jeg ingen forklaring på. Føler ellers der bliver givet 100% begge steder.

    Der bliver dårligt klima i spinningslokalet, det føles som om der er lidt ilt mangel, evt løsningen...

    I princippet skulle man jo kunne bruge det samme men tror vindmodstanden giver det ekstra der forbrændes på racercyklen.

    Grunden til at det føles som dårligt indeklima i et spinningsrum er at du ikke får blæst luften omkring dig væk når du sidder på en cykel som ikke bevæger sig. luften tæt på kroppen bliver liggende og det er svært at komme af med varmen hvilket resulterer i at man sveder som en gal. Iltkoncentrationen vil nok falde lidt i et lokale hvis der ikke er udluftning men tror ikke det er nok til at iltmætningen i blodet falder.

  16. Hej,

    Jeg er lige begyndt at løbe og løber en rute på 12km ca. hveranden dag.

    Mit mål er til at starte med en halvmarathon hvor jeg ikke er helt smadret bagefter. Nogen der har nogle erfaringer som de vil dele med mig om hvordan jeg lettest træner op til det?

    Jeg løber mere eller mindre hver dag fra nu af.

    Venlig hilsen Jakob

    Find nogle løbeprogrammer på løbehjemmesider og brug dem til inspiration til at lave dit eget program. Et træningsprogram er altid individuelt.

    Hvis du lige er begyndt at løbe er 12 km langt og det er vist kun eliteløbere der løber hver dag, så det kan ikke anbefales. men et løbeprogram er individuelt.

    Hvis man træner til et løb skal man være helt smadret bagefter :bigsmile: ellers er der ingen grund til at træne til det. :4thumbup:

  17. Måden du får fremhævet dine blodårer på er ved træning og vægttab.

    Når du træner styrketræning vil venerne adaptere til de ændrede fysiologiske forhold i de områder du træner. hvis man så samtidig ikke har så meget subcutant fedt vil de træde endnu mere frem.

    Mener det er en stigning i blodtrykket i venerne der frembringer en eller anden form for tilpasning og vækst.

  18. Det kan jeg desværre ikke, da jeg har læst det i Tor Nørretranders bog - ikke fra nettet.

    Men jeg vil godt nok sige, at jeg giver Thunder ret i, at det er enorm mængde research, der ligger bag den her bog. Han har sat sig ind i alle tænkelige proteinkurer samt dvs andre kurer - og deraf kommet med et forslag på en kostomlægning/levestil (jeg ved godt, at dette ikke er typisk BB-cutningsstil), hvilket udelukker nogen ting (fx kartofler), men det er de ting, der går igen i mange af disse slankekurer. Hvilket forhåbentligt bunder ud i erfaring - man kan vel håbe.

    Men generelt gennemtænkt materiale.

    Jeg regnede bare med, at den, som så mange andre af alle de her kurer, var udtænkt til folk, der i forvejen intet laver og spiser usundt i hvidt brød osv. Det er jo ikke lige dét, jeg gør i forvejen. Derfor ville jeg hellere høre mol-folkets erfaringer på dette punkt, hvis der var nogen.

    /Randi

    Tor Nørretranders har tabt en masse kilo ved at lade være med at spise det de kalder dårlige kulhydrater. Deraf mener han at han er blevet ekspert hvor han i virkeligheden måske bare skulle holde sin mund. Manden har angiveligt spist mange kartofler førhen og ved ikke at spise dem har han så tabt sig.

    Sådan vil det altid gå hvis man helt lader være med at spise noget man spiste meget af førhen. Det er samme princip der gælder for folk der spiser efter deres blodtype. De taber sig men ikke på den baggrund de tror de taber sig.

    Det som jeg personligt har svært ved med kartofler er at føle mig mæt gennem længere tid og derfor kan jeg nemt komme til at spise mange af dem. Ligesom med pasta og ris. Men hvis man måler helt nøjagtigt af hvor meget man spiser og ellers kan holde det, tror jeg kartofler er et fornuftigt supplement. Ved ikke om der er forskel på før og efterkogning med hensyn til vægt men umiddelbart tror jeg ikke der er den store forskel. men vej hellere før.

  19. Der er tungmetaller i fisk, men der er også alt muligt andet lort i alle andre ting også selvom det er biodynamisk og økologisk :bigsmile: Se bare kernesunde Andrea Elisabeth Rudolph, et omvandrende kemilaboratorium.

    Men jo en blandet kost er jo selvfølgelig altid det bedste.

  20. Synes mange kernebrød har en høj fedtenergiprocent. Og selvom det er godt fedt bliver man stadig fed af det også fordi det pålæg men kommer på ofte indeholder en del fedt.

    Med hensyn til omega-3 fedtsyrer kan man jo bare spise fed fisk. Og det giver jo også protein og protein fra kød har ofte en bedre aminosyresammensætning end protein i brød.

    Hvis du gerne vil have styret dit blodsukker er grovkernet rugbrød nok det bedste. Hvis du så gerne vil have lidt ekstra protien og omega-3. smider du bare en sild eller en dåse makrel på.

  21. Synes du har fået gode råd.

    Hvis du synes du er ved at gå sukkerkold kunne du prøve med lidt energidrik. men kun lidt. ellers slår din mave knuder.

    Plejer også at løbe med musik men vil ikke gøre det til marathon på søndag. jeg er for spændt til at nyde det tror jeg og det er jo heller ikke meningen med løbet. i hvert fald for mig.

    Har selv tænkt mig at løbe med pulsur. ikke så meget pga pulsen men mere for bagefter at se hvordan min krop har reageret. Hvis man skulle gå helt kold til sidst kunne man jo bruge det til at holde lidt øje med sig selv.

    held og lykke imorgen. jeg glæder mig til mit første marathon

  22. Nejnej, ikke bortset fra at det er min hårdt tilkæmpede muskelmasse og styrke, der for alvor bliver ætset af :cry::cry::cry:

    Måske cutter du for hurtigt...... mere end et kilo om ugen er generelt for hurtigt og når man er kommet lidt ned kan man nok ikke regne med mere end 0,5 kg per uge.

    Jeg er af den opfattelse at man skal have meget protein og fordelt over hele dagen, med et ekstra indtag efter styrketræning. Gerne 1,5 til 2 gram per kilo kropsvægt over hele dagen. Man kan selvfølgelig spise og drikke sig til det med normal mad men det bliver unægteligt nemmere hvis du supplerer med Protein pulver. 3,5 liter mælk giver meget kulhydrat og noget af den energi ville jeg nok prøve at indtage som protein i stedet for. Måske er en liter nok til at gå at sippe af gennem dagen nok.

  23. Problemet er bare jeg ikke er så god til at løbe.. Men du ville altså droppe at løbe hver anden dag og så istedet løbe 2 ture af 7 eller 10 km?

    hvis du kan løbe 5 kan du også løbe 7 og har du gjort det nogle gange kan du også løbe 9. Men det kommer an på hvad du vil med løbet. vil du have en god tid eller vil du bare gerne gennemføre. For jeg tror sagtens du kan gennemføre hvis du bare har en god grundform som du jo har.

  24. Umiddelbart skulle der ikke være noget i vejen for at løbe 9,2 hvis du cykler så meget som du skriver. Men du må gøre op med dig selv hvad der er vigtigst. Løbet eller cyklingen. Du er jo nødt til at løbe lidt for at vende musklerne til at arbejde på en anden måde

    Ville nok vælge at løbe lidt længere måske 7 eller 10 km og så bare to gange på en uge.