Dawizz

Medlemmer
  • Posts

    200
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dawizz

  1. Technogym fungerer efter min mening rigtig godt, men har ikke særlig mange erfaringer med andre mærker. Det kommer nok til at koste 50k+, men ellers kan i jo afsøge lettere brugte modeller. Pedan har et ok tilsalg pt

    Tak for svaret. Jeg fik ikke skrevet, at eftersom vi er en lille klub er budgettet ikke voldsomt stort. 50k+ er vi ikke i nærheden af at kunne betale. Jeg vil skyde på et max omkring 25000.

  2. Hej MOL,

    Da begge vores løbebånd i klubben er gået i stykker undersøger vi markedet for et nyt. I denne forbindelse er jeg interesseret i at høre om folks erfaringer og viden omkring kvalitet (semiprofessionelt/professionelt), pris samt nyt/brugt.

    Vi har omkring 50 medlemmer, så løbebåndet vil blive brugt dagligt, men langtfra konstant.

    Links osv. er meget velkomne.

    Med venlig hilsen

  3. Tak skal i ha alle sammen! var ude på en 23 km igår på ca 2 timer. jeg syntes selv det gik meget godt, men kunne selfølgelig mærke noget ømhed til sidst. Jeg brænder virkelig for at løbe det marathon nu. så tror jeg prøver. Hvis det nu skulle ske at jeg går helt død er der jo intet forkert i at afslutte. Løber det nu sammen med min storebror som ca har samme kondi som mig. regner med at vi vil kunne presse hinanden igennem det :)

    Du har tydeligvis ikke taget noget af det skrevne til dig, håber for din egen skyld at du ikke bliver skadet :wink:

  4. Jeg mener at Bente Klarlund Pedersen i et svar i Politiken nævnte et studie, hvor en gruppe af marathonløbere der løb EKSTREMT mange løb (3 år og 150-200 løb) var blevet gennemtestet på alle tænkelige måder, og man kunne ikke påvise noget der talte imod denne aktivitet.

  5. Hej,

    En hvis procentdel (kan ikke huske hvor høj) kan træne sig op til at kunne klare sig i dagligdagen uden korsbånd. Der er ikke nok studier, der viser hvordan det påvirker knæet i det lange løb.

    Ved ønske om deltagelse i kontaktsport er anbefalingen operation og derefter genoptræning i 9-12 måneder. I forhold til din alder vil jeg også anbefale det.

    Parkens Privathospital samt Gildhøj Privathospital er nogen af de bedste i landet til knæoperationer. Hvis du har en sundhedssikring kan man komme til meget hurtigt.

    Mens du overvejer operation kan du træne udfra denne øvelsesvejledning. Begynd fra starten og læs indledningen: http://www.kneeguru.co.uk/KNEEnotes/node/775

    Med venlig hilsen

  6. Hvis der er tale om nedsat mobilitet af ankelleddet er det en glimrende øvelse der linkes til. Hvis der derimod er tale om en kronisk instabil ankel er det stabiliserende og styrkende øvelser for underbenets muskulatur du skal have fat i. Tjek evt. www.sportnetdoc.dk.

    /A

  7. Hej jeg vil bare hoerre om kroppen engang imellem har brug for at udrenses, jeg plejer min. 1 gang om ugen at lade vaere med at indtage andet end vand (cola light) og saa meget lidt frugt og en smule groent, foeler at jeg bliver udrenset faar mere energi bedre soevn etc. men er det noget der er videnskabeligt bevist at det har nogen effekt??

    ps. jeg ved godt at cola light ikke er ret godt som udrensning men det virker for mig :D

    Nej det er der ikke.

  8. En massør er en god og naturlig løsning, men det kommer til at gøre ondt, og koste dig et par hundrede kroner. Det er nok den løsning jeg selv ville have valgt, men du kan også få en blokade med lidokain i den muskel der er spændt. Det tager få minutter, og virker med det samme (som regel). Eller er ipren også rigtigt godt mod muskelsmerter, hvis man ellers kan tåle det, er doser opt til 600 mg er anbefalet som korttids behandling. De sidste to ting er noget de fleste alment praktiserende læger ville kunne klare, eller en lægevagt i sit gavmilde hjørne (er egentligt ikke en lægevagtsopgave, da det jo ikke er akut).

    Jeg har til tider problemet selv, så tager jeg 600 mg ipren, og konsultere "min" massør i body-time, og får 1 times fysiurgisk massage.

    (p.s. er selv praktiserende læge)

    Ifølge seneste MTV rapport er der dårlig evidens for ovenstående behandlingsformer. Der er derimod god evidens for at Mckenzie-, manipulation- eller akupunkturbehandling virker.

  9. Det ville jeg os gøre hvis det var mig.. han er en fremragende fys..

    og det der med at styrke træne med brud på tibia det lyder ikke helt OK.. brud på tibia ska' have ro til at komme sig.. da det i forvejen bær næsten hele din kropsvægt.. så for mig lyder det ihvert fald underligt at din læge har sagt at du gerne må styrke træne..

    min 3-4 ugers hvile..

    men de er jo næsten også gået.. kan det ikk epasse det er lidt over 1 mdr. siden..

    Han har nok ment styrketræning uden vægtbelastning - strakt benløft, haseløft osv. :smile:

  10. Lidt ny dansk forskning omkring profylaktisk og rehabiliterende træning af tendinopati. Langberg er vist ved at falde lidt væk fra sin forelskelse i eccentrisk træning.

    http://www.teamdanmark.dk/CMS/cmsdoc.nsf/Content/tdwb7mkczk

    NB: de nye studier der henvises til, er afsluttet.

    Spændende læsning :smile:

    Langberg har i et stykke tid været inde på subgrupperinger af de forskellige achillessenelidelser og behandling der ud fra. De studier (ældre dato) som jeg kender til har ikke medtaget disse subgrupperinger. Excentrisk træning virker helt sikkert ikke på alt, og det er vigtigt at diffentiere mellem de forskellige senelidelser. Et link hvor HL mfl. forsøger en subgruppering: http://www.achillesseneskader.dif.cursum.n...ientViewer.aspx

  11. Fortsæt endelig med de excentriske øvelser. Man skal træne kontinuerligt i 3 mdr. med stigende belastning. Du kan evt. prøve at kombinere med C-sock som er udviklet af Henning Langberg, der forsker i sener. Jeg har ingen erfaringer med produktet dog.

  12. Jeg har anskaffet en KB fra sport-tiedje som fødselsdagsgave til en kammerat. Der er tale om en 20 kg KB. Kvaliteten er langtfra på højde med dem fra Kettlebells.dk eller eleiko. Grebet var ikke glat (dvs små metalstykker ved grebet) og bunden ikke lige, så den rokker lidt. Jeg kan forestille mig, at det dårlige greb begrænser i flere øvelser herunder grundøvelser som snatch og swings. Brug de ekstra penge og køb en anden :smile: