John Johnson

Medlemmer
  • Posts

    112
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by John Johnson

  1. I løbet af denne tråd har du ændret mål fra styrke > masse til masse > styrke, er du helt sikker på hvad du vil have? :w00t:

    hehe, man har et standpunkt til man tager et nyt.

    Hvis du vil have masse synes jeg bare du skal tage det færdiglavede hst program der allerede findes her på siden da det ligner dit program lidt til forveksling.

    Det vil jeg da overveje så.

    mange tak til alle for input :smile:

  2. Mere info her

    Det virker som om det egentlig bare er vat-styrketræning (læs: bodybuilding) jeg træner alligevel. Har søgt lidt på emnet og har fundet ud af at det jeg træner nu IKKE falder indenfor styrketræning, men derimod bodybuilding (groft set). Og det virker egentlig fint nok for mig. Så måske vil jeg alligevel bare træne det program jeg beskriver i starten, med nogle små modifikationer:

    [uge 1-2] 12*3

    [uge 3-4] 10*3

    [uge 5-6] 8*3

    [uge 7-8-9-10] 5-6 reps i hvert sæt i de "store" øvelser og 8 reps i "små" øvelser. Stadig 3 sæt.

    Tror vidst bare det er det program jeg prøver. Det værste der kan ske er jo at jeg mister omkring 2 ugers træning, og hvis det er tilfældet ved jeg jo bare til en anden gang at det nok ikke er det program jeg skal følge. Så må jeg jo se om 10 uger om jeg er tilfreds med resultatet styrkemæssigt, set i forhold til det jeg regner med at kunne have opnået ved ikke at ændre mit program.

    Ville det være en ide at smide et ekstra sæt ind i de store øvelser i sidste periode?

  3. Hvis du går seriøst efter styrke er det en ret stor begrænsning at du ikke vil under 6 reps. Det ville svare lidt til at en BB'er kun ville køre singler.

    Rommel

    Jeg tror ikke jeg har formuleret mig helt klart. Det jeg går efter er både masse og styrke, men hvis jeg får valget mellem to programmer og det ene fokuserer på masse mens det andet fokuserer på styrke, så vil jeg vælge styrkeprogrammet. Får jeg derimod valget mellem et rent styrkeprogram og et program der primært fokuserer på styrke men sekundært fokuserer på masse, så vil jeg vælge det sidstnævnte program.

    Ved ikke om det gav mening, ellers må jeg jo bare prøve igen :tongue:

    Men så vidt jeg kan forstå så er det program jeg har foreslået ikke bedre end mit nuværende program med henblik på styrke?

  4. Hvordan ser din træningserfaring ud?

    Har trænet i lidt over et år

    HST vil også give en del styrke!

    Jeg vil anbefalde dig noget 5*5 Her får du masser af begge dele(masse og styrke)

    Jeg vil helst ikke ned under 6 reps per sæt.

  5. Har du læst om HST?

    Ja, men er det ikke meningen at man skal lave helt specifikke målinger af ens maxløft og så bruge disse til at udregne hvad man skal løfte alle ens træningsdage fremefter? Det jeg tænkte på var et noget mere frit program, hvor jeg bare løfter det som jeg kan uden at faile (ligesom jeg plejer, bare med variation af hvor mange gentagelser jeg tager).

    EDIT: Jeg har lige kigget lidt på det, og det lader til at HST (Hypertrophy Specific Training), underligt nok, er træning for hypertrofi. Vil det så sige at det program jeg har forslået ikke er optimalt hvis styrke er målet? Sagt på en anden måde: hvis styrker er målet, vil det så være en fordel at bruge det program jeg foreslog frem for det program jeg plejer at køre?

    Det skal lige siges at jeg ikke har noget imod at tage på! Så jeg leder ikke efter det program der giver mest styrke i forhold til masse, men bare det program der giver mest styrke.

  6. Jeg har tænkt over at prøve at lave nogle ændringer i mit nuværende program. For tiden kører jeg 3*8 i stort set alle øvelser (nogle få er 3*10 eller 3*6), uden noget specielt system udover at jeg tager så meget som muligt uden at faile. Jeg løfter de samme antal kg i alle sæt.

    Det kunne så være sjovt at prøve et program hvor jeg f.eks. kører 3*12 en måned, 3*10 en måned, 3*8 en måned og så en måned mellem 3*6 og 3*8. Altså et program der spænder over 4 måneder. Jeg er intersseret i at vide...

    ... om en måned til hver 'periode' er for meget? Er 2 uger mere hensigtsmæssigt?

    ... er der noget at hente ved at køre 12 gentageler i første periode?

    ... om der overhovedet vil være noget at hente i den slags program?

    Håber der er nogen derude der kan svare mig, og desuden vil jeg selvfølgelig sætte pris på ethvert tip selvom det ikke er direkte relateret til de tre spørgsmål :wink:

    PS: forresten er målet med programmet mere styrke end størrelse. Jeg ved godt at endnu færre gentagelser så nok ville være en ide, men jeg er ikke så glad for at køre mindre end 6 gentagelser.

    :smile:

  7. jeg vil sige det saadan: du har en skulderskade, men den er stadig paa et stadie hvor du ved en kort pause nok kan slippe med en kort pause.

    det med din skulder ikke sidder helt rigtigt, kunne min fys ogsaa konstatere da hun undersoegte mig.

    som du skriver kan du udfoere nogle oevelser uden smerte, hvilket jeg vil gaette paa afhaenger af vinklen ik?

    gaar udfra du er hoejre haandet, da din skade rammer i venstre?

    alle dine beskrivelser stemmer overens med hvad jeg har oplevet - desvaerre

    ok, mange tak for svaret :smile:

    og ja, jeg er højrehåndet. Jeg havde også bare tænkt mig at begynde at træne igen her i overmorgen, da jeg ikke har specielt ondt i skulderen mere, men hvis du siger at det har potentiale til at udvikle sig til noget rigtigt lort så venter jeg da et stykke tid mere. Imens kan jeg jo så lave nogle rotatorcuff øvelser herhjemme :tongue:

    Kan du ikke komme af med skaden igen? Bliver den slags kronisk efter for lang tid eller hvordan? Det er sgu noget lort :confused:

    Igen, mange tak for svaret :bigsmile:

  8. Efter jeg var nede og træne bryst sidste gang havde jeg en smule ondt i venstre skulder, men det gik over efter 1-2 dage, så jeg regnede med at det bare var en eller anden form for DOMS.

    Men så i dag da jeg var færdig med at træne (bryst) kom smerten igen... Og eftersom det er skulderen den er gal med (og jeg efterhånden har hørt en del om folk med skulderskader) ville jeg bare lige vide om der er nogen grund til bekymring.

    Når jeg "løfter" mine skuldre op, fører dem bagud og lader dem falde ned så er der ligesom en underlig smerte "inden" i min venstre skulder. Hvis jeg så fører min arm opad (front raise bevægelse, med skulderen låst i den placering langt bagude) gør det vold nas.

    Hvis jeg derimod laver front raise hvor skulderen er placeret langt fremme istedet for langt tilbage kan jeg ikke mærke noget.

    Jeg ville sætte meget pris på hvis der var en der kunne fortælle mig om der er en fare for at jeg måske er på vej mod en skulderskade, eller om jeg bare piver for ingenting. Jeg ved godt at det er ret tideligt at begynde at tænke på en skade når jeg kun har haft smerter i omkring en uge, men det kunne jo være at den bevægelse jeg beskriver lige præcis er den bevægelse der er problemer med når man har [indsæt skulderskade]

    På forhånd tak

    EDIT: Jeg har læst lidt om de fejl der normalt gøres med skulderen inde på t-nation nu, og har lagt mærke til at når jeg står normalt så er mine hænder en lille smule foran kroppen. Hvis jeg ser mig selv fra siden i et spejl så er det bagerste af mine hænder en smule foran resten af kroppen. Det skulle så være en af tegnene på en fejlplacering af skulderen, eller sårn noget. Så jeg vil begynde at lave nogle øvelser hvor jeg roterer skulderen udad. Desuden må jeg jo så bare vente med at træne til det ikke gør ondt i skulderen længere.

    Er der en regel for hvornår i ens træning man skal lave de øvelser til rotatormanchetten? I starten eller i slutningen?

  9. Så vidt jeg ved at eksplosiv styrke defineret som den tid det tager en muskel at udvikle maksimal kraft (som andre også har skrevet). Det vil sige at jo lavere rfd (rate of force development tror jeg) er, jo mere eksplosiv er man. Altså behøver et eksplosivt løft ikke at blive udført hurtigt, det vigtigste er at man lægger ALLE kræfter i helt til at begynde med.

    eks. (jeg kan ikke huske de korrekte tal, så jeg finder bare selv på nogle)

    en muskel er normalt 400 ms om at udvikle maksimal kraft, mens et slag oftest udføres på 200 ms. Hvis man så kan træne sig op til at ens muskler kan udvikle maksimal kraft på 300 ms (man bliver mere eksplosiv) vil ens slag blive hurtigere, hvilket er en fordel i f.eks. kampsport.

    Jeg er næsten 100% på at det er det der menes med eksplosiv styrke.

  10. Jeg skal også snart på ferie (dog kun 1½ uge) så jeg kunne også godt tænke mig lidt viden om emnet :smile:

    Så vidt jeg kan forstå kan det ligefrem være en fordel at overreache lidt og så holde en pause. Hvordan skal man så opnå denne overreaching? Er det ved at køre en masse failuretræning, træne flere dage i ugen eller ved at kaste nogle flere sæt på sine øvelser?

    :smile:

  11. Jeg overvejer at begynde på en form for kampsport, men mit problem er at jeg ikke rigtig kender forskellene mellem de forskellige kampsporte. Jeg ved at det er noget med hvor de stammer fra osv. men ikke hvad der definerer hver kampform.

    Jeg har engang gået til taekwondo og så vidt jeg husker lægges der her meget vægt på at der helst skal holdes afstand mellem "de kæmpende". Det jeg leder efter nu er en lidt mere "funktionel" kampteknik, hvor man lærer at forsvare sig på tæt hold. Desuden kan jeg huske at der i taekwondo også var noget teori, er det tilfældet for alle kampsporte?

    Så hvis der er nogen der sidder inde med noget viden om de forskellige kampformer, eller et link til en side der forklarer dem, så ville det være nice

    :smile:

  12. Men hvis man nu tager brysttræning som eksempel, er det så ikke lidt hårdt at brænde musklen totalt af i bænkpres for så straks at gå videre til incline bænkpres? Og så lidt efter det, dips? Det tror jeg sgu ikke jeg ville kunne holde til...

  13. Desuden kan man vel ikke være sikker på at kapslerne er lige så gavnlige sundhedsmæssigt som theen?

    De små stoffer (flavonider, pektiner, mm.) har man så vidt jeg har forstået det ikke særlig godt styr på endnu. Kunne f.eks. tænkes at de skal optræde i visse indbyrdes forhold osv osv. Har ikke rigtigt noget belæg for dette, men ville blot til enhver tid hellere spise et tomat for at få lycopin end at få det i pilleform.

    Så vidt jeg husker forstærker de mange forskellige flavonider som er i grøn te hinanden. Og i pillerne er der vidst kun EGCg? Jeg har ikke sat mig så frygteligt meget ind i det med de der piller, så det kan godt være at der er flere virksomme stoffer i pillerne...

  14. Skadepotentialet i Mili Press? :raisebrow: Den er vist nok ikke farligere en andre øveleser hvis det køres i god stil :wink:

    Just my 5 cents :smile:

    Hvordan ser din Ben/Ryg/Biecp dag ud?

    Jeg synes bare jeg har hørt et eller andet med mili press engang... Jeg har dog aldrig kørt den. Jeg brugte engang en jeg tror hedder dumbbell shoulder press og jeg fik nogle lidt underlige smerter i skulderen. Det føltes lidt som om jeg fik strukket musklen lidt for meget. Så jeg stoppede med den øvelse og begyndte at køre front raises istedet.

    ben/ryg/biceps: squat, dødløft, pullups (bredt neutralt greb), læg (i maskine), rows, dumbbell curl (eller hvad det nu hedder), bagskulder (også i maskine) og pullups (tæt neutralt greb, og ikke særlig mange gentagelser :tongue:)

  15. Ja jeg syns det er kanon - men det svarer osse præcist til mit eget - så jeg er vist lidt forudindtaget. Jeg mener alt trænes igennem.

    Hehe jamen det lyder jo godt.

    Mit bud på Bryst/Skulder/Triceps: Bench Press, Inc. line DB Bench Press, Military Press, Laterial Rise og Dips. Gode basis øveleser suppleret med en isoleret skulder øvelese.

    Jeg ville heller træne mave på Ben/Ryg/bicep dage, fordi maven bliver også trænet genmen Squat og Deadlift..

    Jeg tror jeg vælger at udelade military press, delvist pågrund af skadespotentialet, delvist fordi jeg synes at min skulder arbejder nok med de øvelser som jeg allerede havde valgt.

    Det med maven er udelukkende pågrund af en ting, nemlig at min bryst/triceps/skulder/mave dag er kortere end min ryg/biceps/ben dag.

    Indtil nu tegner det da godt. To kommentarer og to der ikke synes programmet er helt hen i vejret :wink:

  16. Du tænker for meget! Theen er sund og smager bedst hvis den ikke får lov til at trække for længe.

    HVis du vil have en mere sikker tilgang til, om du får den korrekte dosis, så køb det som kapsler. Der går du bare glip af théens beskyttende effekt imod huller i tænderne.

    Hehe ok :blush:

    Jeg holder mig nok til kop-te :cooldance:

  17. Jeg har tænkt mig at ændre på de øvelser jeg laver på min bryst/triceps/skulder/mave dag. Jeg plejer at køre (i nævnte rækkefølge): BB bænkpres, lateral raises, dips, front raises, cable flyes, arm extensions, mave (skrå og lige).

    Det nye program skulle så være (også i nævnte rækkefølge): BB bænkpres, lateral raises, db incline bænkpres, "lige" mave, dips, "skrå" mave.

    Altså skiftes cable flyes, arm extensions og front raises ud med db incline bænkpres. Hvad synes I om den udskiftning? Er der en muskelgruppe jeg ikke vil få trænet nok, eller en jeg vil få trænet for meget?

    Enhver kommentar er velkommen (men helst on-topic :wink:)

  18. Så hvis jeg har forstået det rigtigt så ligger valget mellem tab af "mandlighed" eller at man ikke får nok antioxidanter? Hvor meget te skal der til for at det har en negativ effekt på muskelopbygning osv?

    EDIT: Og hvorfor er det egentlig at teen kun skal trække i 3 min? Jeg har læst nogle steder at den stimulerende effekt nedsættes hvis teen trækker længere, men det giver ikke mening for mig hvorfor det skulle ske? Jo længere tid teen trækker, jo flere stoffer må den vel frigive?

    Jeg har set nogle steder på nettet hvor de siger at man bare kan putte noget te i bunden af sin kop og så hældre vand over og så drikke teen efter nogle minutter (hvor man bare lader tebladene ligge i bunden af koppen). På den måde kan teen jo sagtens ende med at trække i lang tid.

    :unsure:

  19. Her for nogle dage siden løb jge ind i noget på nettet om grøn te :smilejap:, og jeg fik lyst til at undersøge emnet nærmere. Jo mere jeg søgte, jo mere blev grøn te rost... lige indtil for 5 min siden da jeg på en side så at grøn te nedsætter testosteronniveauet (og i det hele taget niveauet af androgene stoffer) i kroppen og desuden gjorde disse stoffers receptorer "dårligere" :4jumpy:

    Er det rigtigt? Og er det noget der betyder noget for vægttræning, og "mig" i det hele taget?