Flindt

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Flindt

  1. Jeg har erfaring inden for visualisering, hvor man gennemtænker en situation, helt til mindste detalje, hvor alt er perfekt.. Det er en super måde at lade op til f.eks. et sportsstævne..

    Til alm. "husholdningsbrug", vil jeg også anbefale buddhismen. Hvis du vil læse om den, så findes der mange bøger om Buddhisme, der giver et godt "andet syn" på hverdagen og livet..

    Jeg kan godt selv lide tanken om meditation, men umiddelbart er det ret svært !!

    God fornøjelse med det mentale :bigsmile:

  2. Hvis vi kikker på hvad dem der vinder de mest realistiske stævner "ultimathe fighting"

    Så har de typisk dyrket ting som Shoot fighting, brasilian ninjitzu og thai boxing

    dem der kun har dyrket Karate eller thaikwondo, de kommer ikke langt, de får stryg :cooldance:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, det er fint at du har så godt styr på de forskellige stile... "Thaikwondo" - du mener vel at det stammer fra Thailand ??? :4smartass:

    Hmm... ?? :blink:

    Taekwondo er koreansk, men det er jo blot til oplysning.. :smile:

    Desuden så er der ikke nogen medlemmer af Dansk Taekwondo Forbund der stiller op i konkurrencerne i "Ultimate (uden h) Fighting", så jeg ved ikke helt hvor du har det fra med taekwondo ?? Udlandet ?? Der må jeg så nok sige, at det KAN være en anden stilart af taekwondo, end den der er i Danmark (95%+ af tkd i DK)...

    Men igen vil jeg mene af det helt kommer an på udøveren.. Hvis en tkd-man/dame får placeret et godt spark, inden modatsnderen kommer ind på kroppen - så er chancerne for taekwondo-sejr store.. Kommer de ind på kroppen, så er det nok lidt omvendt, selvom flere og flere inden for taekwondo træner et udvidet pensum med slag, kast og gulvkamp og "streetfight"... (som sekundært pensum)

    Det var bare det jeg ville sige...

  3. At sige at man SKAL have været i kamp for at kunne bruge kampsport, det synes jeg er forkert. Det kommer dog også an på om det er mod en anden kampsportsudøver eller en uden kampsports-erfaring/træning.

    Men i det hele taget synes jeg det er forkert at bruge kampsport på gaden og jeg har ingen respekt for de folk der har brugt det på gaden og på diskoteker. (nødvendigt selvforsvar undtaget).

    Jeg har trænet kampsport over 10 år fra jeg var 12 år gammel... Fra man er 12 og mere end 10 år frem, der når man altså normalt at gå til en del fester (jeg boede i en provinsby til København, så jeg har set en del) men ALDRIG har jeg brugt NOGET SOM HELST af det kampsport jeg har lært..

    Det handler om ikke at skabe situationerne og jeg har lært, i respekt for sporten og andre mennesker i almindelighed, at det bedste forsvar er at gå væk, hvis noget er under opsejling... Så når jeg siger uundgåeligt selvforsvar øverst, så mener jeg at man er blevet jagtet efter man har prøvet at stikke af, men ikke kan slippe væk.. Respekt for dét.

    Jeg kan dog kun snakke for mig selv.. Jeg har ikke lyst til at bruge det på gaden, men synes ikke det er lig med ikke at kunne !!

    Men at sige at én bestemt stilart er den bedste (MMA er IKKE en stilart i min verden) det kan man ikke, synes jeg.

    MMA er dog nok noget af det mest effektive, hvis man er en erfaren udøver, med talent for kampsport generelt !!

    Mit syn på dét !!

  4. Armbøjning og hhv. armstrækning, skulle være defineret som hvor den tungeste belastning ligger i bevægelsen..

    Dvs. ligger man og tager armstrækkere, som jeg kalder dem, så er belastningen størst når man strækker armene igen, på vej op fra underlaget.. Derfor armstrækkere.

    Armbøjninger udføres f.eks hængende i en ribbe, hvor man har størst belastning når man hævner sin kropsvægt og altså bøjer armene...

    Jeg vil derfor definere emnet som omhandlende armstrækkere !! :smile:

    Hvis nogen stadig skulle være i tvivl, så er armstrækkere træning primært for triceps brachii og armbøjninger er træning for primært biceps bracchi.. :wink:

    Men generelt vil armstrækkere give en anden form for styrke end bænkpres, hvor man ved armstrækkere ikke bliver stor, men får optimeret kroppens naturlige muskelmasse. Vil man vokse ud over det, så er bænkpres vejen..

    Selv tager jeg armstrækkere, da jeg ser det som funktionel styrke i forhold til kropskontrol... Men det er bare min egen definition, da jeg synes at bænkpres er enormt kedeligt, men sådan er vi jo så forskellige..

    :cooldance:

  5. Når du styrketræner forkorter du i princippet dine muskler.. og mister derved smidighed hvis ikke du strækker ud.. (Til en vis grænse selvfølgelig).

    Du kan sagtens strække ud, uden det går ud over væksten.  :4thumbup:

    Det er i hvert fald min personlige erfaring. Derudover har jeg set mange BB der er meget smidige...

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hmm.. Jeg er nødt til at sige, at muskler IKKE bliver forkortet/kortere af at man styrketræner, heller ikke i princippet. Musklen kan blive mere kompakt/større og vil derfor se mindre ud, men den går altså stadig fra skulder til albue, hvis vi f.eks snakker om biceps brachii, overarmens fleksor. Det er selvfølgelig gældende for alle andre muskler også, de skulle gerne blive siddende hvor de sidder uden at du bliver 10 cm mindre.. Det er jo heller ikke meningen. :blink:

    Men det er ganske korrekt at du sagtens kan strække ud ifm. din træning, uden at det får indflydelse på væksten af musklen. Udstrækning er et spørgsmål om hvor stor smertegrænse man har, i forhold til muskelvævet.. Har det aldrig været på stræk, så gør det selvfølgelig ondt når man kommer et stykke ud, træner man på det, så bliver det bedre og bedre - det er det samme som styrketræningen.. Man bliver bedre med tiden. :wink:

    Så træn bare løs og husk at strække ud, pres dig selv lidt her også, så går det snart bedre med dét !!

  6. Som "sas" skriver længere oppe, så vil det trods alt skriveriet nok være en god idé at kontakte en fysioterapeut, ifm. opstart af træningen.

    Din ven kan jo altid søge råd hos hospitalets fys. om forholdsregler ift. træningen.

    (specifikt på øvelser til ryggen, da det er helt korrekt at en fysioterapeut ikke kan vide alt, da der er mange områder at arbejde med inden for fysioterapien)

    Diskusprolaps/discusprolaps, hvis vi skal være helt dækket ind på stavemåder, ER et potentielt MEGET alvorligt problem, der ved forkert træning kan give alvorlige skader for livet.

    Men almindelig sund fornuft kombineret med råd fra hospitalets fysser og en muskel-træningskyndig fys, så skulle der være basis for at kunne starte op med træning igen, når ryggen er i bedring ! :smile:

  7. :blush: Ja,

    Nu gør jeg mig selv lidt inden for kampsport, uden dog at kende noget særligt til kickboxing..

    Men jeg må indrømme at jeg godt kan forstå hvis "pølsekiller" er lidt forvirret ???

    Jeg ved ikke om nogle af jeg har tænkt vægtklasser ind i dialogen, men jeg går ud fra at vægtklasser er en del af kickboxing-sporten også ?

    Hvis "Pølsekiller" skal have nogle brugbare råd med på vejen, så skal løb og styrketræning (som er fornuftigt) tilpasses ind i den vægtklasse der bliver kæmpet i (hvis der er en sådan)..

    Programmet ser OK ud, hvis du kan klare det og har tiden til det.. Som en anden nævner, så vil kost og søvn også spille ind !!

    Men set generelt på kampsport, så er kondition, styrketræning og teknisk træning alle brugbare elementer.. Læg fokus dér hvos du har mest brug for det..

    Kan du ikke tage 5 armstrækkere, så start forsigtigt ud med styrketræning, er du stærk som en okse - så kig på den tekniske træning og kombinér det hele med konditionen, afhængig af dit niveau dér !!

    :wink:

  8. Eruption

    Det er da et af de bedre indlæg her, smidighed er jo netop bare smertetærskel, indtil man har et led-stop. Som der også bliver skrevet. :4thumbup:

    Til "Sylvester Stallone" kan jeg kun sige at jeg nødig ville træne under dig.

    Det er korrekt at et mål er et mål og at det sommetider kræver noget smerte (blod sved og tårer) at nå derti.. Men ikke for enhver pris og specielt når der er problemer med både knæ og hæl, så er det da dumt bare at køre på og tage smerten, hvis det resulteret i skader - eller ?? :dry:

    Træn videre - nå målet, men sørg lige for at være skadesfri også !! :smile:

  9. Tak for programmet.

    det har jeg i sinde at prøve..

    lydere godt :4thumbup:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hej,

    Jeg fald lige over split og spagat..

    Jeg har med interesse læst alle indlæg, samt det vedhæftede træningsprogram.

    Som aktiv kampsportsudøver, der kan begge dele, men også som fysioterapeut-studerende, bliver jeg nødt til at advare lidt mod at følge programmet fuldstændigt.

    Jeg forestiller mig at programmet er udviklet specifikt til gymnaster, der har en krop der kan tåle det program.

    Min anbefaling til dig vil være at udskyde dit mål, til et nytårsfortsæt for 2005.

    At det skal gøre meget ondt i senerne hver dag og at de skal rives fra hinanden, vil ende op i utallige fiber-sprængninger, med tiden og din træning vil være ødelagt længere tid af gangen. Det var næsten ubehageligt bare at læse.

    Eftersom du stadig er i voksealderen, vil din krop have lettere ved at arbejde med smidigheden, derfor handler det lidt mere om tålmodighed, for hvis du træner på det hver dag - så kommer det også. Men hvis din krop er ved at falde sammen af ømhed, så betyder det altså at den trænger til en pause - og der er ingen skade sket ved at holde en enkelt dags pause, tværtimod vil din krop få det bedre med træningen !

    Det bedste ville nok være at starte til en sport der arbejder med smidighed, kombineret med den nødvendige styrke og instruktion.

    Jeg håber du vil overveje alternativer til programmet, men fortsætte din træning, så skal det nok komme !!

    :smile: