kvnirvana

Medlemmer
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kvnirvana

  1. En god øvelser er også at står med spredte ben, føderne pegende let ud til hver side og en skammel eller lille spand bag sig (ikke en stol da den er for høj). Så vender du håndfladerne opad, og sætter dig langsomt ned på skammelen imens du puster ud. Når du rejser dig trækker du vejret ind, og laver øvelsen igen. Dette gøres 8 gange 3 gange om dagen hver dag! På den måde strækker du og træner lysken på samme tid.

    Håber du kunne bruge svaret

  2. Mange tak for jeres svar. Jeg bor i svendborg. Har gået til fys forhen men syntes ikke rigtig det hjalp så meget. Jeg blev bare sat til at strække en masse muskler ud. Han troede først det var en diskus i lænden, så blev sat til at lave McKenzie øvelser, dog uden det hjalp ret meget.

    Har også fået tjekket min benlængde, med blandede svar. En reumatolog mente det ene ben var 1 1/2 cm længere end det andet, men da han tjekkede igen noget tid efter mente han ikke der var forskel. Ville være super hvis nogle kendte en god fys på fyn, der har erfaring med si led.

  3. Jeg har smerter fra et låst si led i venstre side med udstråling og spændte muskler i benet. Nogle der har erfaringer med behandling af dette. Går til kiropraktor, og føler da også det har hjulper lidt, men vil meget gerne høre andres erfaringer.

    Mvh Kasper

  4. Fibromyoalgi giver smerter i begge sider, og da jeg kun har det i venstre ben kan dette vel udelukkes?

    Det er som om at det er nogle steder i musklerne der gør ondt når jeg trykker på dem. Hvis jeg trykker/masserer for meget på dem spreder smerten sig, det samme sker ved fysisk aktivitet.

  5. Jeg er en ung fyr på 25 år. Jeg har altid været fysisk aktiv, og spiller meget fodbold (Har dog ikke kunne spille i lang tid pga. smerter). Sidste år kunne jeg under opvarmning til kamp mærke en mærkelig følelse i venstre side af lænden og midten af hasen. Det føltes lidt som hvis man trykker hårdt med en finger. Det føltes som om jeg ikke kunne løbe ordentligt især når jeg skulle løbe hurtigt. Efter kampen blev jeg meget øm i lysken. Jeg blev så sendt via min læge til fysiterapeut, der mente det var en diskusskive der trykkede på min iskias nerve. Så jeg blev instrueret i Mckenzie øvelse hvor jeg skulle ligge i en bue og presse kroppen opad. Efter noget tid hvor dette ikke hjalp særlig meget, gik jeg til kiropraktor som konstaterede at mit venstre korsben var låst.

    Jeg blev dog ved med at spille fodbold, og følte også at det hjalp. Men når jeg skulle spurte kunne jeg mærke en følelse i lænden/venstre korsben af at noget sad forkert. Efter mange behandlinger stoppede jeg da jeg ikke følte det gik fremad. Jeg begyndte senere at få kraftige smerter i baglåret og problemer med at sidde ned. Jeg kunne dog sagtens spille fodbold, men lige så snart kroppen blev kold, fik jeg smerter og nærmest en feberagtig følelse i kroppen.

    En MR scanning viste at der ikke var noget galt med ryggen og at der ikke var tryk på iskias nerven. Min læge (speciallæge i rheumatologi) sagde at jeg så bare måtte leve med smerterne og håbe på det forsvandt. Idag får jeg smerter ved den mindste aktivitet hvor jeg anstrenger mig bare lidt for meget. Gå ture hjælper lidt på smerterne, men hvis jeg f.eks. løber en tur får jeg mange smerter, og en varm følelse i kroppen og muskler der brænder. Jeg har prøvet at komme varme på mine muskler, da de har været meget spændte, men det forværrer bare tilstanden. Jeg har også prøvet med udstrækning, men det forværre også smerterne. Jeg sover fint om natten og har ingen smerter, først noget tid efter jeg er vågnet kommer smerterne.

    Det hele har stået på siden maj sidste år. Jeg ville ikke bare finde mig i at skulle leve med smertene så jeg gik til min læge igen. Han kan ikke finmde ud af hvad jeg fejler men fandt ud at mine lymfekirtler ved korsbenet er hævet, så nu er jeg sendt til nærmere undersøgelse af dette. Nogle der har nogle idéer til hvad jeg kan fejle?

    Mvh Kasper

  6. Jeg er en ung fyr på 25, jeg har i snart 2 år kørt fullbody. Er kørt lidt træt i det, og vil gerne prøve noget andet, derfor har jeg lavet et 2 split jeg vil kører 2 gange om ugen, altså 4 gange i alt. Bryst, skuldre triceps, mave den første dag, og ben, ryg, biceps den anden dag. Jeg har valgt at variere øvelserne, syntes I jeg skal gøre det, eller skal jeg køre de samme øvelser, og hvad syntes I om øvelserne samt sæt og reps?

    Jeg kører 3*15 den første uge, 3*12 den anden uge, 3*10 den tredje uge, 3*8 den fjerde uge, og femte og sjette uge kører jeg 5*5

    samtidig med at jeg selvfølglig kører tungere og tungere.

    Mit program ser således ud:

    dag 1

    Bænkpres

    Skrå Bryst flyers

    Bryst Dips

    Skulderpres

    Db lateral raise

    Triceps rope cable pulldown

    bent-over Triceps Extension

    Mavebøjninger

    dag 2

    Squat

    Leg Extension

    Lying Leg Curl

    Smith Standing Calf Raise

    Cable Front pulldown

    Cable Seated row

    DB Rear Lateral Raise

    Dumbbell Curl

    Dumbbell Hammer Curl

    dag 4

    Skrå bænkpres

    Maskine bryst pres

    Bryst Flyers

    Skulderpres

    Side raise

    Close grip bænkpres

    Triceps rope cable pulldown

    Mave crunches

    dag 5

    Squat

    benpres

    lunges

    Smith Standing Calf Raise

    Chin up

    Dumbell Row

    Seated back extension

    Biceps barbell curl

    Dumbell hammer curl

    Mvh Kasper

  7. Mange tak for jeres svar. Har ingen intension om at komme til at ligne en stork :laugh: Men som jeg allerede har skrevet i mit første indlæg, har jeg ikke mulighed for at træne ben de næste 6 uger pga. en operation, derfor er der ikke noget bentræning, men det vil jeg selvfølgelig inddrage efter de 6 uger. I skal bare vurdere mit skema nu. Jeg vil lige understrege at jeg i de 6 uger programmet vare, har fokus på muskelvækst især bryst, skuldre og biceps.

    Har lavet lidt om på det så det nu ser sådan ud:

    Dag 1

    Bænkpres

    dumbbell Decline bryst

    dumbbell Incline bryst

    Triceps cabel push down

    Biceps dumbbell curl

    Lever Seated Row

    Pull up

    Dag 2

    Dumbbell skulderpres

    Dumbbell laterals

    Bagskulder på maskine

    Dumbell upright row

    Cabel front pull down

    Close grip Bænkpres

    Dumbbell Lying Row

    Dag 3

    Bænkpres

    Bryst Flyers

    Biceps hammer curl

    Dumbbell Triceps Extension

    Dips

    Lower back

    Dumbbell skulderpres

  8. Her er mit træningsprgram for en uge, ved godt at jeg mangler benøvelser, men er lige blevet operet i min ene fod, så kan ikke træne det i 2 måneder, derfor er benøvelser udeladt indtil videre.

    Jeg kører programmet 3 gange om ugen i seks uger med 3 sæt af 15 reps første uge, 3 sæt af 12 anden uge, 3 sæt af 10 tredje uge, 3 sæt af 8 fjerde uge, og 3 sæt af 5 i femte og sjette uge. Da reps. bliver mindre uge for uge, ryger belastningen selvfølgelig op. Mit mål er at få større muskler især ved bryst, skulder og biceps. Kom meget gerne med ris/ros til mit program.

    Dag 1

    Bænkpres

    dumbbell Decline bryst

    dumbbell Incline bryst

    Triceps cabel push down

    Biceps dumbbell curl

    Dag 2

    Dumbbell skulderpres

    Dumbbell laterals

    Bagskulder på maskine

    Dumbell upright row

    Cabel front pull down

    Bænkpres

    Dag 3

    Bænkpres

    Bryst Flyers

    Biceps dumbbell curl

    Triceps push down

    Dips

    Pull up

    På forhånd tak.

  9. Tak for dit lange gode svar :bigsmile:

    Jeg er 23 år, spiller fodbold på serie 1 plan, har vægttrænet i ca 1 år derhjemme med de få hjælpemidler jeg havde til brug, dog var det kun overkroppen der blev trænet. Har trænet seriøst i styrkecenter siden nytår. Jeg er en udholdende type, men syntes også jeg er forholdsvis eksplosiv, men vil jo altid gerne udvikle mig.

    Mener du at jeg kun skal træne det ene ben? Syntes da jeg bruger begge ben når jeg løber.

    Har efterhånden fået en god kropsstamme, har en god ryg og mave muskulatur. Det er også derfor jeg sørger for at træne hele kroppen igennem med (mave ben ryg) mandag og fredag og (skuldre biceps triceps bryst) om onsdagen.

    Syntes det lyder fornuftigt med 4 uger med forkus på muskelvækst, herefter 3 uger med fokus på maksimal styrke og til sidst 3 uger med fokus på eksplosivitet.

    Men blev lidt i tvivl hvad du så mener. Mener du at de første 4 uger skal jeg træne med 6-10 reps. Ugen med eksplosiv træning skal jeg kører 2-5 reps, og ugen med eksplosivitet skal jeg kører 3-6 lette reps? Og hvor mange sæt skal jeg lave?

    Hvad siger du mht træning af læggene ved standing calf, er det en øvelse jeg skal holde ved? Syntes jeg har læst at de er vigtige mht hurtighed, men bliver de også trænet ved squat?

    Ja jeg har mange spørgsmål, men vil være sikker på at jeg gør det ordentligt :bigsmile:

  10. Mit program ser således ud.

    Mandag: Ben, mave, ryg

    Tirsdag: Fodbold

    Onsdag: Biceps, triceps, skuldre, bryst, plyometrisk træning

    Torsdag: Fodbold

    Fredag: Ben, mave, ryg

    Lørdag: Fodboldkamp

    Søndag: Fri

    Jeg kører følgende ben øvelser: Squat, Lever Seated Leg Curl,hamstrings leg curl, Lever Leg Extension og standing calf.

    kører 5 sæt af 4 rep. med 2 minutters pause per sæt.

    Mandag kører jeg med en belastning på 85% af max

    Fredag kører jeg med en belastning på 75% af max

    Ser det fornuftigt ud?

    Mvh Kasper

  11. har indført plyometrisk træning så mit program ser således ud:

    Mandag: Ben, mave, ryg

    Tirsdag: Fodbold

    Onsdag: Biceps, triceps, skuldre, bryst, plyometrisk træning

    Torsdag: Fodbold

    Fredag: Ben, mave, ryg

    Lørdag: Fodboldkamp

    Søndag: Fri

    Jeg kører følgende ben øvelser: Squat, Lever Seated Leg Curl,hamstrings leg curl, Lever Leg Extension og standing calf.

    kører 5 sæt af 4 rep.

    Mandag kører jeg med en belastning på 85% af max

    Fredag kører jeg med en belastning på 75% af max

    Vil gerne have svar på om det program jeg kører med her vil gøre mig mere eksplosiv? Og om øvelserne Lever Seated Leg Curl,hamstrings leg curl, Lever Leg Extension er nødvendige når jeg nu kører squat? Disse 2 spørgsmål vil jeg meget gerne have konkrete svar på.

    På forhånd tak

  12. Hej,

    Jeg er en ung fyr på 23 år. Jeg spiller fodbold, og vil derfor gerne udvikle eksplosivitet, så jeg kan løbe fra de andre :bigsmile:

    Mit træningsprogram ser sådan ud

    Mandag: Ben, mave, ryg

    Tirsdag: Fodbold

    Onsdag: Biceps, triceps, skuldre, bryst

    Torsdag: Fodbold

    Fredag: Ben, mave, ryg

    Lørdag: Fodboldkamp

    Søndag: Fri

    Jeg kører følgende ben øvelser: Squat, Lever Seated Leg Curl, Lever Leg Extension og standing calf.

    Kører med tung belastning, med eksplosivitet i den koncentriske fase. indtil nu har jeg kørt 3 sæt af 4 rep. med 2 min. pause efter hvert sæt, men har overvejet at kører 5 sæt af 5 rep. Hvad syntes i?

    Kom venligst med konstruktiv kritik/ros af mit træningsprogram, især med henblik på at mit vigtigste formål er at udvikle eksplosivitet.

    På forhånd tak

    mvh kasper

  13. Hej,

    Jeg spiller fodbold, og vil gerne være mere eksplosiv i mit løb. Har læst en masse artikler om hvordan man bliver det. Det jeg har fundet frem til er at når man træner ben skal man lave tung træning med max 3*5 gentagelser og et par minutters pause pr. sæt. Er dette rigtig forstået? Mente også at jeg læste et sted at man kun skal lave 1*5 gentagelser, altså kun 5 gentagelser pr. øvelse. Så er kommet lidt i tvivl om hvad der er rigtigt. Hvad har I af erfaringer?

    Mvh Kasper

  14. Jeg ville køre fullbody i stedet 2-3 gange ugentligt, på de dage hvor du ikke spiller fodbold, og husk benene.

    Tak for dit svar. Har du nogle gode øvelser til benene, når jeg nu kun har håndvægte? Synes det er svært at finde nogle gode øvelser til benene, når man kun har håndvægte til rådighed.