SGA

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by SGA

  1. For det første så sørg for at få et solidt morgenmåltid som kan holde dig kørende i et stykke tid. Hvis du er typen der spiser guldkorn med sødmælk, jamen så er det i hvert fald et område du bør skifte dine madvaner ud i.

    En god madpakke med et højt proteinindhold og nogle madvarer som vil få dig til at føle dig mæt, kan typisk sammensættes ud fra følgende forskellige madvarer:

    Kyllingebryst, laks, tun, torsk, magert kød, broccoli, spinat, salat, løg, gulerødder, fetaost, valnød, mandler, olivenolie, bønner osv.

    Jeg tror du har fanget idéen.

    Typisk så er en vinder hos mig, en god kyllingesalat med et sundt fedtindhold. Det giver dig både proteinen, sundt fedt og god mæthed. Og fordelen er at du jo sagtens kan lave den dagen i forvejen.

  2. Jeg plejer som regel at finde det rugbrød der er flest kerner og super groft, til den billigste pris. Nogen gange er udvalget dog lidt begrænset, men sådan er det jo.

    Lige pt. ligger der Schulstad Levebrød Kernefuld og Kohbergs Soft Græskarrugbrød i skabet.

    Energifordelingen i Kohbergudgaven er:

    190kcal

    2,5g fedt

    36g kulh.

    6g prot.

    Energifordelingen i Schulstad er:

    180kcal

    2g fedt

    35g kulh

    5g prot.

    Så det er ikke ligefrem den mest sindssyge forskel der er på de 2 stykker rugbrød.

  3. Jeg er også en af de heldige der skal derned i år :4thumbup: Faktisk så går min bus derned om få timer, således at jeg har både torsdag, fredag, lørdag og søndag dernede - bliver super!! :superman:

  4. Hej Alle sammen.

    Jeg har læst lidt omkring Nike+ her inde, og det har fået mig til at blive overbevist om at jeg skal have det, men inden har jeg nogle spørgsmål som jer der allerede har inversteret i det gerne må svare på.

    1. Når man løber med sin nano og trykker på knappet i midten så man får oplyst sin distance, tempo, og callorie afbrænding og sådan, bliver det sagt på engelsk? Eller kan det sættes til så det bliver fortalt på dansk, så der også bliver sagt hvor langt man har løbet i Kilometer og stedet for miles? Og så man får at vide hvor hurtigt man løber i Km/t, i stedet for Mph?

    2. Men man løber kan man så godt hører det musik man nu har lyst til, og så bare ved at trykke på knappen i midte og så afbryder den musik, og fortæller en alle de ting som nævn oven over, og så når den har gjort det så går den over til det musik man var i gang med at hører?

    Håber i vil svare på mine spørgsmål, hvis i forstår?

    1. Det bliver sagt på engelsk (i hvert fald på min udgave), men du kan indstille den til at fortælle kilometer i stedet for miles, så intet problem der. Aner ikke om den kan tale dansk, jeg har ikke rigtig haft et ønske om at ændre det fra engelsk til dansk, så har aldrig fået det undersøgt - men jeg tror det ikke!

    2. Du vælger selv hvilket musik den skal afspille, og når du trykker på knappen i midten så skruer den en lille smule ned for musikken og fortæller dig div. informationer hvorefter den skruer op for musikken igen - der bliver ikke pauset noget imens du lytter til informationerne.

  5. sådan nogle styrkepumpere får de aldrig strækmærker når de er så store ?

    "Sådan nogle styrkepumpere" - haha, fin betegnelse. Om jeg går ind i den kategori ved jeg ikke, men jo det gør de fleste da. Det er nu engang sådan at nogle er mere ramte af at få strækmærker end andre er. Jeg har selv et par strækmærker på triceps som er kommet efter jeg begyndte at træne og så har jeg også et par på øverste del af mit lår, ligeledes af samme.

    Jeg har nu ikke det store problem med det, rigtige vikinger har strækmærker :devil::devil:

  6. kom til at tæne på hvilken slags tøj i normalt træner i....er det jeres hverdagstøj eller sporttøj eller noget helt andet? :tongue:

    Haha, hverdagstøj er det sgu ikke ligefrem.

    Primært træner jeg i shorts af forskellig art (Idag har jeg eksempelvis trænet i et par G-star badeshorts) og en T-shirt. Men når det er så varmt som idag, så foretrækker jeg rent faktisk at bruge en undertrøje/t-shirt uden ærmer, hvilket jeg også gjorde i dag. Kan egentlig også godt finde på at træne i mine løbebukser og en t-shirt når det bliver lidt mere koldt.

  7. Jeg mener 100% at ha læst her på mol + andre steder at man ikke skal indtage kreatin og protein samtidig, altså hvis man indtager proteinen sammen med mælk (hvilket de fleste jeg kender gør). Grunden var vist at mælk opløser kreatin, men skal ikke gøre mig klog på det.

    I det tilfælde hvad gør man så? Jeg tager kreatin før træning, men vil da gerne tage det efter hvis det er bedre (som de fleste siger) men så har jeg et problem med proteinen som jo også skal tages lige efter træning.. :dry: Er det en skrøne?

    Det er ALDRIG noget jeg har hørt om før, og jeg kan ikke umiddelbart se nogen logisk forklaring på hvorfor mælk skulle ødelægge kreatin-optagelsen eller ødelægge selve kreatinet i sig selv, i mine ører lydet det som det rene vås, men hvis der rent faktisk er noget om det, så skal du være mere end velkommen til at poste nogle links til forumindlæg, hjemmesider eller lignende omhandendlende netop dette.

    Desuden ville en hel del produkter som har både protein og kreatin i sig (nogen kalder dem designer-produkter), være utrolig latterlige hvis dette viser sig at passe (jaja, mange produkter er latterlige i dag, det ved jeg - men det omhandler ikke lige disse).

    Med andre ord ville du ifølge mig bare tage dit kreatin sammen med din post-workout drink (protein, kulhydrater, whatever) blandet sammen med mælk, det kan jeg ikke se noget som helst galt i.

  8. 1:

    Jeg har læst at det er bedst at indtage sin daglige kreatin lige efter træning, da det er der kroppen har brug for det... Jeg er igang med min vedligeholdelse periode lige nu, og tager ca 4 g om dagen. Og på de dage hvor jeg træner, indtager jeg det under træningen. Er det lige så godt? Og hvornår skal man indtage det på de dage hvor man ikke træner???

    Der er ingen umiddelbar idé i at indtage kreatinen under træning, medmindre du naturligvis gerne vil bruge tiden på at indtage det, i stedet for at træne. Idéen med at indtage kreatinen EFTER træning er netop, at det er på dette tidspunkt kroppen "hungrer" efter "ressourcer", og det er derfor et godt tidspunkt at indtage sit kreatin, da der så er en god chance for, at ens kreatin-optagelse vil være noget nær optimal.
    2:

    Jeg har 1-2 gange nu glemt at tage min kreatin. Hvad gør man så? Jeg har indtil nu taget lidt ekstra dagen efter, er det noget der hjælper eller skal man starte helt forfra med en loading periode osv?

    Du skal IKKE indtage den mistede mængde af kreatin dagen efter, da kroppen ikke vil være i stand til at optage det alligevel, og kroppen vil derfor bare skille sig af med det ekstra-indtaget kreatin igennem urinvejen, hvilket vil sige spild af penge (og som i de flestes tilfælde er dumt). Du får ikke dårlige resultater af at have glemt at tage dit kreatin 1-2 gange, og du må bare ignorere at du glemte det og fortsætte hvor du slap.

    Du skal heller ikke starte forfra på en loading-periode eller lignende, dette vil bare øge kroppens kreatin-udskillelse gennem urinvejen, da din krop IKKE er i stand til at optage den mængde af kreatin man fylder sig med i en loading-periode.

  9. Lad os lave lidt matematik. Min 2kg beholder er en keglestub med højden 18cm, store radius på 11 og lille radius på 9,75cm.

    Formlen for udregning af volumen af en keglestub lyder:

    V=(1/3)*pi*h*(R^2+r^2+Rr)

    Hvor h er højden, R er store radius, r er lille radius

    Rumfanget bliver altså derfor cirka 6100cm^3.

    Det vil altså sige, at der rent faktisk kan være 6,1L vand i min 2kgs beholder. Hvis vi regner lidt cirka tal, giver dette altså en densitet (massefylde) på:

    2000g/6000cm^3 = 0,33g/cm^3

    Da mL = cm3 i vand, må 50mL proteinpulver altså give:

    0,33g * 50mL ~= 17g

    Du får med andre ord cirka 17g proteinpulver ud af din måleske på 50mL.

    Vær opmærksom på at dette er meget cirkaudregning (jeg kan eksempelvis ikke huske om beholderen var helt fyldt med proteinpulver), og dit proteinpulver har HØJST sandsynlig ikke samme massefylde som mit.

  10. Jeg har besluttet mig for ikke at tage en loade periode, men istedet 3-4g dagligt i 3 måneder også en pause på 1 måned og forfra igen.

    Lyder det fornuftigt i jeres øre?

    og er det spild at penge og kreatin hvis man indtager det på hvile dage? og skal man bare drikke det efter træningen?

    sidste spørgsmål ;) .. Hvor lang tid kan kreatinet stå opblandet i f.eks. æble juice i køleskabet inden jeg drikker det? f.eks. jeg blander det hjemmefra, træner 1½ time og drikker det, kan man godt det?

    mvh Kasper.

    Det er en ganske udmærket idé at springe den såkaldte "loade-periode" over, flere og flere studier påviser at der ikke findes nogen nødvendighed samt forbedring ved at foretage en loading-process, desuden bliver en del af dit kreatin udskildt via urinvejen i en loade-periode, da du ikke kan kalkulere med præcis hvor meget kroppen egentlig er i stand til at transportere til de steder du ønsker det, så hvis du er MEGET nærig, er en loade-periode også en dum idé (dog næppe et problem i dagens Danmark, kreatin koster jo ikke ligefrem alverden).

    og er det spild at penge og kreatin hvis man indtager det på hvile dage? og skal man bare drikke det efter træningen?

    Det kan vel næppe ophobe sig til den helt store mængde af penge, at indtage kreatin på dine hviledage, så billig som kreatin er nu om dage. Visse folk har da udtalt at de mener det er en god idé at indtage det på hviledage også, ligeledes i cutting-perioder, selvom kreatin ikke er et stof der direkte øger anabolismen.

    Det er ganske fint at indtage kreatin EFTER træningen. Der går en del myter om, at hvis man indtager det FØR træning får man en bedre træning ud af det, men det forholder sig imidlertid således, at kreatin tager god tid om at komme rundt i kroppen, og desuden er det vel en god idé at udnytte, at kroppen efter træning "hungrer" efter "ressourcer", hvorved der er mulighed for at øge kreatin-optagelsen ved at tage det EFTER træning.

    sidste spørgsmål ;) .. Hvor lang tid kan kreatinet stå opblandet i f.eks. æble juice i køleskabet inden jeg drikker det? f.eks. jeg blander det hjemmefra, træner 1½ time og drikker det, kan man godt det?

    mvh Kasper.

    Du kan sagtens vente 1½ time med at drikke din "kreatin-shake", det er der intet i vejen med, kreatinen bliver ikke dårligere af at have stået i 1½ time inden det konsumeres. Sørg desuden for at få smidt nogle proteiner og gode kulhydrater ned efter træning, udover at det er essentielt, øger det også kreatin-optagelsen :bigsmile:

  11. Hej.

    Ville lige høre om der var nogen herinde der har erfaringer med BM-fitness, kvaliteten af deres udstyr, deres service og leveringer.

    Tak.

    Jeg købte i november 2004 en motionscykel af dem, og jeg har ingenting at klage over med henhold til deres service og levering. Motionscyklen eksisterer stadig og fungerer stadig som ny.

  12. Jeg æder lidt forskelligt. Enten er det noget halløj fra Kohberg eller også er det fra den lokale bager eller bageren i Bilka/Føtex/Whatever. Tager det sgu egentlig ikke så tungt hvad det er for noget rugbrød, mit daglige indtag af rugbrød er alligevel begrænset til cirka 70-90g om dagen.

  13. # Bruger du mere end tre timer om dagen på at tænke på sund kost?

    Nej.

    # Planlægger du din mad til i morgen?

    Ehmm, der er naturligvis handlet ind, sådan at køleskabet er bare nogenlunde fornuftig opfyldt. Men hvilke retter etc., not at all.

    # Er du mere optaget af indholdet i det, du spiser, end i fornøjelsen ved at spise det?

    Jo/Nej. Jeg kan finde eksempler på adskillige sunde retter jeg synes der smager helvedes godt. (Som tidligere sagt, det ene udelukker jo ikke det andet)

    # Har du oplevet, at efterhånden som du bliver mere tilfreds med din diæt, bliver din livskvalitet ringere?

    Nej, min livskvalitet har det fint :superman:

    # Bliver din diæt hele tiden mere strikt?

    Ja/Nej, jeg er ikke på diæt, men kan da være tidspunkter hvor jeg skruer lidt ned for indtaget.

    # Fravælger du oplevelser med mad, du engang nød?

    Ja, men det er ikke kun en sundhedsmæssig faktor, lortet (fast-food) er jo også for dyrt.

    # Føler du mere selvværd, når du spiser sundt? Ser du ned på folk, som ikke spiser sundt?

    Ja og ja/nej, jeg kan ikke lade vær' med at tænke: "Så spis forhelvede da noget andet, dit fjols", hvis det er sådan at folk sidder og propper sig med mars-bar, coca-cola når de vejer 70kg+ for meget. Men generalt, nej - folk må selv bestemme hvad de propper i skuffen.

    # Føler du skyld eller selvlede, når du spiser mad, du kan lide, men som ikke er på din diæt?

    Tjaa, nu er jeg stadig ikke på diæt, men hvis jeg spiser voldsomt usundt mad, som ikke lige var planlagt (gåtur i byen, kammeraterne på pizzabar, tager lige et stykke med etc.), så kan jeg nogle gange sagtens fortryde det.

    # Betyder din diæt, at du er socialt isoleret?

    Nej- Tilgengæld sparer jeg en del penge på ikke at købe McD så meget som mine kammerater.

    # Når du spiser det, du har planlagt, føler du så en fredfyldt følelse af total kontrol?

    Tjoo.

  14. Den med sveskerne er helt sikkert god nok.

    Jeg kendte engang en smed i Århus - lad os kalde ham John - der længe havde haft en sygelig lyst til at skide en pige i hovedet. Han var på alle måder et svin, og det her var simpelthen hans store drøm, så en dag hoppede vi i Hiace'n og kørte sydpå, for han havde hørt at på Reeperbahn lå der et sted, hvor man kunne få lov til at skide en pige i hovedet for 1800 kr. På vejen derned åd han en stor pose svesker.

    Stedet lå ikke på Reeperbahn, men vi fandt det alligevel, og ganske rigtigt - bemeldte specialitet var på menukortet og kostede 1800 kr. John kom ind, pigen placerede sig under noget der kunne minde om en bækkenstol, og så kunne han ellers bare gå i gang. Pigen havde nok forventet en seriøs omgang, for John var en stor fyr på tunge side af 120 kg, men nu havde han jo spist den pose svesker...

    Med hans egne ord pladrede han hende til med en syndflod af lort så uhyggelig, at hun var ved at drukne. Så havde John gjort hvad han kom for, gik ud til os andre og så kørte vi i Reeperbahn og morede os. Det var jo en meget vellykket tur.

    Moralen i historien er: hvis du vil gøre noget ordentligt, så brug svesker.

    :laugh::laugh::laugh::laugh:

    Jeg er flad af grin.

  15. Energimæssigt er der stort set ingen forskel (hvis der rent faktisk er en forskel, så tror jeg vi snakker meget meget få promille). Forskellen ligger i smagen. Pepsi Max er en decideret læskedrik for sig selv, som ikke har nogen energiholdig-"modkandidat", hvorimod Pepsi Light er ment som den energifattige "modkandidat" til den originale Pepsi-cola.

    Kort sagt, Pepsi Max har en anden smag en den originale Pepsi-cola samt Pepsi Light.

  16. Tjaa, umiddelbart så har jeg det ligesom du har, og jeg vil ikke mene der er noget usædvanligt i det?

    Ligesom dig, så kan jeg være nok så cut om morgenen, men blive lidt buf hen ad aftenen, og det er stort set stensikker uanset hvad, om jeg så har lav fedtprocent eller "høj" fedtprocent. Det er sådan set også uanset hvad jeg fylder i "ovnen".

  17. kender mange som siger at man får uren hud/ bumser af at spise prot. og kulhyd. pulver.. er der noget hold i denne påstand, elelr kan man bare æde løs..?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ehh, hvis du fik uren hud af at spise protein og kulhydrater, så ville du stort set få uren hud af ALT - du skal huske på at protein og kulhydrater er "bygge"-sten så at sige, til alt mad. Du kan stortset ikke finde et madprodukt der ikke indeholder protein eller kulhydrater (jo du kan, men generalt :blink: )

    Så der er ikke den store grund til at være bange for, at du skulle få et kæmpe acne-udbrud ved at spise noget protein/kulhydrat-pulver. :4thumbup: :4thumbup:

  18. Hej!

    Jeg har gjort en ret kedelig opdagelse - har fundet to æsker med piller i min kæreste's skuffe. (vi har kun kendt hinanden i kort tid) Den ene hedder Oxybolone - den andet (glemt navnet) er tilsyneladende kvindeligt østrogen, som bruges til at behandle barnsløshed. Umiddelbart kunne jeg slet ikke begribe, hvad det blev brugt til, men nu kan jeg forstå, at det bliver brugt som en form for kompensation, når man tager steroider.

    Oxybolone er åbenbart et oralt steroid, men et stærkt et af slagsen, har jeg læst mig til - hvad betyder det? og hvad er forskellen på at tage det oralt eller at "stikke" sig?. Hvad er hensigten med at ta' Oxybolone?

    Jeg har konfronteret ham med det og han siger, at han kun tager det i en periode "for at starte kroppen op igen. Jeg forstår så bare ikke, hvorfor det er nødvendigt at "starte kroppen op igen" efter 4 år. (han har påstået, at det er så længe siden, at han har taget hormoner)

    Jeg har søgt på nettet, men der findes ikke ret meget info omkring dette medikament, så jeg håber, at nogen herinde kan fortælle mig lidt. Mest fordi jeg ikke føler, at dén forklaring jeg indtil videre har fået, holder vand. Og som vi alle ved, at doping omgæret af løgn - endvidere tænker jeg jo også meget på, hvilke bivirkninger det har både mens det står på og senere hen...

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg tillader mig lige at paste lidt fra en engelsk side jeg fandt da jeg søgte på navnet:

    *EDIT* ovenstående var hurtigere end mig *EDIT* :tongue:

  19. Det her skulle vist også være ok. Har dog aldrig selv prøvet det!

    Link

    Efter sigende kan man bare sætte datoen tilbage når demoen udløber - så skulle den virke igen.  :wink: (men har som sagt ikke selv prøvet det)

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja det program ser ud til at være rigtig godt - har lige siddet og leget lidt med det, og ja - man kan bare stille datoen tilbage.. hehe :laugh: