wizoo

Medlemmer
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by wizoo

  1. Det mest skadelige ved at drikke alkohol er at det gør at man ikke kan træne optimalt det næste stykke tid. Alkoholen hæmmer, også dagen efter, balancen og koordinationen, men jeg har ikke hørt at alkohol direkte skulle ødelægge formen. Tværtimod har jeg læst en undersøgelse som sagde at det var de "medfølgende" omstændigheder der kan ødelægge formen, da man ikke kan træne ordentligt bagefter.

    Personligt kan jeg ikke mærke at min form bliver dårligere af at drikke alkohol. Jeg løber selv meget og langt. Op til marathon og går ikke af vejen for virkelig at drikke igennem en gang i mellem. Men jeg kan ikke se at de gør mine løbetider dårligere. Jeg træner ikke med tømmermænd hvilket er det største minus alkoholen medfører.

  2. Synes også at programmet er fint i forhold til progression, længde på ture og så videre. Måske lidt voldsomt med 32km/t over 110km. Det kan jeg ihvertfald ikke klare lige med det samme.

    Det jeg mente med overkill var de tre hårde dage i træk: tirsdag, onsdag, torsdag. Det må da alt andet lige give lidt restitutionsproblemer. Jeg tror at jeg i stedet vil bytte rundt på søndag og onsdag. Tage distanceturen søndag og rulle onsdag.

  3. Jeg har fået tilsendt et program for begynder/c-klasse ryttere af en venlig træner uddannet cykelfreak. Mit spørgsmål er dog om det ikke er lidt overkill...?

    Ihvertfald i forhold til den kæmpe træningspukkel som ligger tirsdag, onsdag, torsdag, men der kun trænes hårdt en dag i weekenden. Ville det ikke være smartere at køre hårdt på tirsdag, torsdag samt lørdag, søndag, og så have en rulle dag onsdag? For at restituere optimalt, og for i det hele taget at få noget ud af trænigen...?

    Træningsprogrammet er vedhæftet

    _rsprogram.xls

  4. Har I ikke hørt ordet "intensitet" ?

    Det gavner træningen, hvis man kan keep it up i løbet af sin træning.

    Det sociale kan klares bagefter.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Overvejer faktisk efter sådan et indlæg om du ved hvad intensitet dækker over??? :blink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvis man bare hiver og flår i alt hvad man kan komme i nærheden af i en time, så giver det langt bedre end kvalitet i træningen. Naarhh du - intensitet er vejen til store, stærke muskler :4thumbup:

    :laugh::w00t::laugh::wink:

  5. Jeg har været ved at lege lidt med at lave et træningsprogram, så håber jeg kan få lidt kritik af det. Jeg har valgt ikke at tage squat og dødløft med, da jeg har kørt dem i en del år efterhånden, og dermed fået opbygget nogle lår på størrelse med træstammer, og vil gerne kunne købe bukser i en normal butik, desuden giver fravalget af dødløft og squat tid til noget konditions træning, som også er lidt ben træning. Målet med træningsprogrammet er rimelig kondition, maksimal muskelvækst og styrke i bænkpres.

    Mandag

    Bænkpres 5x5

    Bent over rows 3x8

    Chin-ups 3x8

    Tirsdag

    Militærpres 3x8

    Mave 3x8

    Dips 3x8

    Biceps curl 3x8

    Onsdag

    Løb/roning

    Torsdag

    Bænkpres 5x5

    Bent over rows 3x8

    Chin-ups 3x8

    Fredag

    Militærpres 3x8

    Mave 3x8

    Dips 3x8

    Biceps curl 3x8

    Lørdag

    Løb/roning

    <{POST_SNAPBACK}>

    Du har ret gode chancer for ikke at nå at restituere ordentligt :4thumbup: Specielt bryst og triceps er udsat, når du kører bænk den ene dag og så dagen efter milipres og dips :blink: Og på samme måde får biceps også lidt rigeligt når du kører bent-over bb row den ene dag og dagen efter biceps curl....Nu er din workload ikke så stor men i princippet synes jeg at det er dumt at blande pres og træk øvelser. Det gør det alt andet lige noget sværere at restituere ordentlig.

  6. Det er meget simpelt. Hvis i kan holde jer i kcal overskud kan i godt beholde jeres masse og endda måske tage mere masse på, lidt alt efter hvor langt i cykler pr. gang i forhold til restitution med mere. Maksimal bliver muskelvæksten langtfra, det kommer til at gå meget langsomt, men det kan lade sig gøre, hvis man spiser nok og er villig til at slæbe de ekstra kg med rundt på cyklen. :wink:

  7. Overvejer at i Fitness Sport i Roskilde i stedet for mit nuværende center. Er der nogen der har noget godt eller dårligt at sige om Fitness Sport?

    Alternativet kunne være at starte i Roskilde Atlet Klub men jeg kunne godt tænke mig at komme igang med noget spinning ved siden af styrketræningen (som hovedsagligt er træning for muskelmasse)....

  8. Hej,

    jeg er netop begyndt på et nyt 2-split, hvor jeg har planlagt en progression. Jeg kører i en 8 ugers cyklus, hvorefter jeg holder en uges pause og begynder forfra.

    Jeg har gjort det på den måde, at der i basisøvelserne er progression skiftevis mellem reps og vægt hver uge. I de isolerende øvelser eller 'sekundære øvelser' er der progression skiftevis mellem sæt og vægt hver anden uge. Jeg har vedhæftet et billede af henholdsvis bænkpres og incline dumbbell bænkpres, hvor den normale bænkpres er basisøvelse og incline dumbbell bænkpres er sekundær. Synes i dette virker fornuftigt? (Målet er muskelmasse)

    Mit valg er øvelser ser sådan ud:

    Dag 1+3

    Bryst:

    Bænkpres

    Incline dumbbell bænkpres

    Kabel flyes

    Triceps:

    Fransk pres

    Pulldowns

    Dips

    Skulder:

    Upright barbell Row

    Dag 2+4

    Ben:

    Squat

    Ryg:

    Træk til bryst

    Dødsløft

    Bent-over Barbell Row

    Cable Seated Row

    Chin-ups

    Biceps:

    Dumbbell Curl

    Barbell Curl

    Dumbbell Preacher Curl

    Kursiv angiver at dette er grundøvelser. Dips og chin-ups køres i uge 1-4 med 2xMaks og 4-8 som 4xmaks.

    Så kommer spørgsmålene til øvelsesvalget. Får jeg dækket benene godt nok ind ved kun at køre squat og dødsløft?

    Bliver skulderen og dækket godt nok ind? Jeg har kun valgt en isolerende skulder øvelse, da jeg mener, at den forreste og bageste del af skulderen bliver ramt godt nok af forholdsvis bænk og bent-over row. Altså mangler jeg kun selv toppen, lateral deltoid, som dækkes ind af Upright barbell Row.

    Edit: Andre kommentarer (ris/ros) er selvfølgelig velkommen..

    <{POST_SNAPBACK}>

    Grundlæggende synes jeg du har fat i det rigtige...MEN det tager lidt overhånd med triceps og biceps - du behøver ikke køre mere end max 2 øvelser til hver....Ligesom Kalak påpeger synes jeg godt du kan give skulderen noget mere. Jeg ville droppe upright row (den er alt for giftig for skulderen - for stor chance for skader) og så i stedet køre military press og lateral raises...

    ...Ellers ser det meget godt ud - med forbehold for at det skal passe til dit temperament :smile:

  9. Jeg føler jeg er ret godt inde i udstyret ( :laugh: ) og det er jeg ene og alene kommet ved at kigge på diverse cykelsites (www.feltet.dk og www.cyclenet.dk) og ved at kigge i cykelmagasiner (som cykelmagasinet - det tidl. asphalt, DCU's magasin til licensryttere m.fl.).

    Jeg giver ikke meget for de cykelbøger der bliver skrevet om UDSTYRET. Tilgengæld er jeg stødt på et par udmærkede bøger om træning, men også dette kan du blive rigtig klog på ved at læse på internettet og diverse magasiner....

    Gode links:

    www.feltet.dk (gå ind under fora - der er tonsvis af lækker cykelviden - brug evt. søge funktionen, så bliver du hurtig up-to-date igen)

    www.cyclenet.dk (ikke så brugt fora side men tilgengæld står der en bitte lille smule om materiel, og måske kan du finde noget brugbart under fora)

    www.cykling.info (en allround cykelinfo side med fokus på træning - et besøg værd)

    derudover vil jeg anbefale dig at kigge på roadbikeshop.dk, bikebuster.dk og eventuelt nogen cykelproducenters hjemmesider - her kan du læse om baggrunden for at rammer, dele, hjul m.m. bliver produceret som de gør i dag...Bestil også (gratis) roadbikeshops katalog. At sidde og studere det kan også gøre dig til en klog mand :4thumbup:

    Ellers er det bare at spørge løs her på sitet og på feltet.dk hvis du har nogen spørgsmål. Evt. kan du prøve at låne en bog på biblioteket i stil med politikens cykelbog, hvis du vil have det allermest basale på plads igen - senere kan du så udskifte din viden ved at søge på nettet. Men måske er en bog et meget godt udgangspunkt....

    ....gå i krig og læs en masse. Der er MEGET spændende at finde på internettet.!

  10. Sammen med et par drenge overvejer jeg at overtage en kælder og indrette det til det fede hjemme-træningscenter....Hvis vi kan holde udgifterne nede regner vi med at føre planen ud i livet...

    Det vi skal bruge er:

    bænkpres

    squatstativ

    lige vægtstang (til bent-over barbell row, dødløft etc.)

    tonsvis af vægtskiver

    dipstativ

    chin-up stativ (eller vi kan vel bare fyre en stang op i loftet?!?)

    og.....behøver vi andet???

    Måske nogen håndvægte

    Jeg er ikke så bevandret i at købe træningsudstyr - om det er brugt eller nyt gør ikke det store - gider i hjælpe med at finde nogen links til nogen gode og rimelig billige stativer, vægtskiver osv. Budgettet er ikke lagt fast - alt det kræver er at jeg kan overbevise de andre om at det er fornuftigt.... :4thumbup:

  11. Har en lækker racercykel til salg...

    Fort ro.7005 str. 56 m/m

    Campagnolo Mirage gruppe

    Ritchey comp styr, frempind, sadelpind

    Vuelta hjul

    Miche pedaler

    GP 3000 dæk

    Stellet har kørt 200km i sommers sidste år - ellers er alle delene helt nye og cyklen er lige blevet hentet hos cykelhandleren.

    Pris - 5950kr - bud er meget velkomne

    Cyklen er monteret med skærme, da den var tiltænkt som vintercykel (men jeg har aldrig nået at få den brugt). Skærmene kan nemt afmonteres...

    post-6830-1111242189_thumb.jpg

  12. Wow :w00t: der er kommet gang i debatten :wink:

    Nu var det jo ikke et færdigt program jeg serverede, derfor misforholdet mellem pres- og trækøvelserne :smile: Det var blandt andet her jeg håbede at jeg kunne få lidt inspiration til yderligere trækøvelser - alternativt regner jeg med at køre dips/incline skiftevis fra uge til uge eller fra gang til gang...

  13. Hatskan, skal vi ikke lave et væddemål? Du bruger det næste år på at hugge brænde og løbe rundt med colaflasker i hånden. Hvis du så er blevet "større end normalt" og kan præsentere mig for nogle "goe muskler", giver jeg et årskort til et træningscenter efter eget valg. Hvis der derimod, hvad jeg forventer, ikke er sket en skid, bliver du bundet til det squatrack jeg har i kælderen og bliver fodret med slagteriaffald i et år. Hvad siger du til det?

    :w00t::w00t::w00t::w00t:

    :laugh::tongue::smile:

  14. Men hvad så når man har trænet 1 år med TJ fundament program?!? Hvordan skal man så træne for at opnå allround styrke - eller sagt på en anden måde: Hvordan ville i træne hvis i skulle overleve på en øde ø ? :w00t: Allround styrke uden noget specifikt formål ud over at være stærk... :wink:

  15. At svinge 1000 gange med en 2,5 kg vægt mens du løber giver hverken hypertrofi eller styrke...Det burde enhver kunne tænke sig til - principperne for styrketræning gælder jo også for løb med vægt. Vil man have styrke skal man træne få reps. ellers får man højst lidt muskeludholdenhed og ekstra seje led, pga. den øgede belastning

  16. Virker lidt sindssygt at køre ben alle dage - et 4-split ben-program :blink:

    Det jeg leder efter er ikke isolationøvelser - og det er leg curl, barbell curl, preacher curls m.m ...

    Det jeg leder efter er styrke-/vægtløftningsøvelser som vil være gode...Måske frivend?!? (som tidligere nævnt)

  17. Jeg søger det ultimative program - selvfølgelig :laugh: Iso øvelser giver jeg ikke meget for, men i stedet vil jeg hellere bruge min tid på basisøvelserne. Mit mål er at blive stærk og muskuløs. Ingen desciderede BB tendenser men mere noget fitness noget :smile: Jeg har trænet i 8 måneder....Umiddelbart er jeg selv mest tændt på disse øvelser:

    squat /dødløft

    bænkpres

    db incline

    bent-over bb row

    military press

    chins

    dips

    Om programmet bliver fullbody (nok mest sandsynligt) eller 2-split ved jeg ikke endnu - det kommer an på hvor mange øvelser i kan hjælpe mig med at tilføje...Tænker på noget som frivend og andre styrketræningsøvelser som jeg overhovedet ikke er inde i.

    Den funktionelle styrke må gerne kunne overføres til f.eks. badminton ved at køre eksplosive sæt. Det jeg søger er altså bare de øvelser som jeg udover det nuværende kan bruge...Store, klassiske basisøvelser...

  18. God aften MOL

    Tænkte om der måske var nogen der havde erfaring med diverse slags mental-træning :blink: ?!? Jeg tænker ikke på nogen specifik slags mental-træning...Men f.eks. et dagligt ritual for at sende positiv energi rundt i kroppen :w00t:

    Forskellige mere eller mindre anerkendte måder at toptune sindet

    Hvad kan i byde på :smile:

  19. Hvor Du Fra ? Bor Du I KBH?

    Hvad fanden har det med løbetræningsprogrammet at gøre? Du behøver vel ikke vide hvor han bor :blink: ?

    3-4 gange løb om ugen er en passende mængde, som helt sikkert kan give god form fremgang. Men ligesom med styrketræning kræver det progression - det vil sige at det nytter ikke at løbe samme distance i samme tempo hver gang. Det bliver du ikke så meget bedre af.

    Mit forslag:

    mandag - fri

    tirsdag - mellem-lang tur

    onsdag - fri

    torsdag - interval

    fredag - fri

    lørdag - lang tur (10-?? km)

    søndag - kort restitutionstur

    en anden mulighed med fokus på mere intervaltræning kunne være:

    mandag- fri

    tirsdag - interval

    onsdag - fri

    torsdag - interval

    fredag - fri

    lørdag - interval

    søndag - lang tur (10-??km)

    Mulighederne er virkelig mange. Det vigtigste er at du har noget interval med, samt een ugentlig lang tur. Derudover kan du strikke det sammen til hvad der passer dig bedst. Jeg gider f.eks. ikke løbe restitutionstur dagen efter en lang tur - så vil jeg hellere løbe interval dagen før den lange tur.

    Længden på de korte ture, mellem-lange ture og de lange ture afhænger af din nuværende form. Hvis du på nuværende tidspunkt uden de store problemer kan løbe 10km på under eller omkring 1 time, bør din lange tur være 10km og derefter kan du øge den med 1-2km pr. gang i 3 uger, køre en uge let, og så starte med at øge længden igen. F.eks.

    uge 1 - 10km (kort)

    uge 2 - 12km

    uge 3 - 13km

    uge 4 - 10km (kort)

    uge 5 - 12 km

    uge 6 - 14 km

    uge 7 - 15km

    uge 8 - 12km (kort)

    uge 9 - 14km

    uge 10 - 15km

    uge 11 - 16 km

    osv...

    De korte ture er de rolige uger som sikrer at man ikke øger distancen for voldsomt. Er du med på systemet? Intervalturene bør være 7-8km de korte ture 5-6km og de mellem lange ture skal ligge omkring længden mellem intervalturene og den lange tur...

    Håber du kan bruge svaret til noget - ellers må du skrive igen.