Thomas B

Medlemmer
  • Posts

    527
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Thomas B

  1. Jeg er på jagt efter en god crunchbænk til mit homegym. Jeg er ikke interesseret i en roman chair/ hoftebøjertræner, men en god crunchbænk hvor lårbenen er låst i en 70-90 graders vinkel i forhold til hoften. Bænken skal helst kunne justeres i flere vinkler. Jeg har søgt på mange danske, tyske og engelske netshops for at finde en, men det er svært. Er der nogen der kender en god shop hvor sådan en crunchbænk kan købes?

  2. Torsdag den 20. maj. Crossfit insp. workout.

    7 serier af DØDLØFT 5 reps/ 110 kg, 9 boksjumps, 13 pushups

    Onsdag den 26. maj. Cardio.

    3,5 km løb

    En periode præget af sygdom og meget arbejde besværliggør ambitionen om at komme i gang med regelmæssig træning :mad:

  3. Onsdag den 21. april 2010. Crossfit inspireret styrketræning.

    5 runder af nedenstående

    DØDLØFT 5/110 kg

    PUSHUPS 13/BW

    BOXJUMPS 9 hop til 50 cm box

    Fint workout. For at det skal være rigtig crossfit er jeg nok nødt til at sætte tempoet lidt op. Jeg tror de 5 runder samlet tog omkring 20 minutter :nonono:

  4. Mandag den 19. april 2010. Styrketræning.

    BÆNKPRES 6x6/80kg

    SQUAT 6x6/100kg

    PULLUPS 20 reps fordelt over 4 sæt

    BACKEXT. 15 + 12 reps

    CRUNCH 2x15 reps

    Glimrende workout, hvor fokus var på volumen i bænkpres og squat. Lænden var godt ristet efter squats, så efter 12 reps i sidste sæt backext var jeg fuldstændig færdig i lænden :smile:

  5. Fredag den 16. april 2010. Vægttræning - crossfit inspireret.

    DØDLØFT OG PUSHUPS 10x10 af begge øvelser udført som supersæt. 60 kg i dødløft (for let) og BW i pushups.

    PULLUPS 2x6/ BW

    SKULDERPRES 2x6/32 kg (håndvægte)

    SWISSBALL CRUNCH 2x15

    Fint lille workout. Den indledende combo af dødløft og pushups var dog for let. Dels fordi jeg havde for lidt vægt på stangen og dels fordi jeg holdte lidt for lange pauser mellem supersættene. Det blev til 15 reps i sidste sæt pushups, og der var stadig overskud til flere reps.

    De sidste 3 øvelser var egentlig ikke planlagt, men jeg synes jeg havde brug for nogle øvelser/sæt med højere intensitet.

  6. Fredag den 2. april 2010. Ben, ryg og biceps.

    SQUAT 6/90 kg, 3 x 6/ 100 kg

    RUMÆNSK DØDLØFT 8/50 kg, 2 x 8 / 70 kg

    PULL UPS 4x6 reps

    DB CURLS 2x10/17 kg, 8/17 kg

    ONELEG CALFRAISE 3x10/17 kg

    BACKEXT. 2x12

  7. Torsdag den 30. juli 2009. Styrketræning.

    Diverse opvarmning incl let stræk. Styrketræning efter MOLs program "Essensen af et godt styrketræningsprogram".

    SQUAT 3/120 kg, 8/90 kg - det tunge sæt var tungt, men der var overskud til flere reps på højrep sættet

    BÆNKPRES 5/90 kg, 12/70 kg - lidt overskud på højrepsættet

    PULLUPS 6, 5, 5 reps

    BACKEXT. 2x12 reps

    SWISSBALL CRUNCH 2x15 reps

    DB CURLS 2x10/18 kg

    Fin opstart på et lidt struktureret vægttræning. Satser på 2 vægttræningspas om ugen samt 2 ugentlige cardiopas (racercykel, kondicykel, løbeture).

  8. Hej Emil

    Du beder om lidt kritik/feedback i forhold til dit programvalg og jeg har en mening om Gillinghams cyklus :smile: Jeg synes generelt den er med for lav intensitet - specielt hvis den skal bruges som en peaking cyklus. Jeg tror i hvertfald ikke det gør noget, hvis du kører nogle flere sæt end der er anbefalet, såfremt du vælger at fastholde den lave intensitet.

  9. Nu ved jeg ikke hvordan du definerer Crossfit, men mit eget bud på et træningsprogram synes jeg egentlig lever op til kravet om at sikre generel sundhed/fitness. Jeg træner i udgangspunktet 4 gange om ugen, 2 cardiopas (MTB, løb, kondicykel) og 2 fullbody vægttræningspas. Vægttræningen er bygget op om 3 ugers cyklusser, hvor jeg øger vægten fra pas til pas (gående fra 2 sæt af 15 reps pr muskelgruppe i første pas til 2 sæt af 5 reps i cyklussens sidste pas). Næste cyklus skifter jeg øvelser, for ikke at kede mig og for ikke at "slide" ensidigt på mine led. I maj mdr har jeg planer om at løbe et 14 kilometers motionsløb og i perioden op til det, vil jeg formentligt køre 3 cardioo-/løbepas og kun et vægttræningspas om ugen. I andre perioder kan jeg prioritere vægttræningen, så jeg kun træner et cardiopas, men tilgengæld 3 vægtttræningspas om uge.

  10. Man kunne forestille sig at det kunne være hensigtsmæssisgt at distribuere "knapperne" mere jævnt henover træningsperioden. F.eks. knapperne:

    A. Tunge sæt

    B. Sæt med høj volumen

    C. Excentriske sæt

    D. Sæt til udmattelse

    E. Forlænget restitution

    Man kunne f.eks have et kontinuert træningsregimen der hed (hvert bogstav er en træningsgang):

    A - A - A - C - B - B - D - D - E

    Dette giver en 3-ugers cyklus, hvor der indenfor perioden bliver givet et mere komplet og varieret stimulus end ved en tilsvarende HST-periode. Vægten øges naturligvis progressivt efterhånden som man bliver stærkere, primært ved A og C træninger.

    (Ovenstående program er hermed døbt: "MOL's ABC-program") :4george:

    Hej MOL´er

    Jeg overvejer at forsøge mig med et træningsprogram ala det MZ her foreslår. Jeg vil dog gerne have lidt inspiration, i forhold til at konkretisere intensiteten i sættene på henholdsvis A, B, C og D workouts.

    Jeg forestiller mig følgende:

    A. Tunge sæt - 3-5 reps med en intensitet på ca 80-85%

    B. Sæt med høj volumen - 10-12 reps med en intensitet på ca 70%

    C. Excentriske sæt - 2-5 reps med en intensitet på 120-140%

    D. Sæt til udmattelse - 8-10 reps med en passende intensitet så der opnås koncentrisk failure.

    Jeg forestiller mig at holde antallet af sæt relativt konstant (spm om tid), selv om man sikkert med fordel kan implementere flere sæt på D workouts.

    Er der nogle kommentarer til ovenstående?

  11. Jeg overvejer så småt at investere i et pulsur, som skal bruges i forbindelse med løbetræning og sekundært ved cykeltræning. På sigt påtænker jeg at implementere intervaltræning og andre mere "avancerede" teknikker, og til denne del vil et pulsur være rart at have.

    Jeg er dog meget i tvivl om hvilket ur jeg skal købe, og er knapt klar over hvilke features som er "uundværlige". Jeg forestiller mig selv følgende features som værende et minimun:

    1) akustisk signal ved over-/underskridelse af pulszoner

    2) mulighed for opkobling til PC, så data kan visualiseres og analyseres med software

    Er der nogle erfarne folk, som kan anbefale andre features som er et must? Hvad skal man specielt være opmærksom på ved køb og kan der anbefales et eller flere gode pulsure og gerne til en fornuftig pris (MAX kr. 1500,-)

  12. KJ - Jeg får da i det mindste rørt mig lidt - selv om jeg må indrømme, at det bliver til færre fysisk krævende træningspas og flere whist aftener og fisketure end tidligere :laugh: Jeg ved ikke om der er sket en teknisk fejl, men jeg synes det er svært at finde din logbog Klaus :tongue: