gladiator

Medlemmer
  • Posts

    299
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gladiator

  1. Hej

    Hvilken kampsport vil i anbefale hvis man ønsker at blive hurtig og effektiv til praktisk selvforsvar?

    Jeg er i 20'erne, gennemsnitshøjde og vægt og er vant til at cykle/styrketræne 3-4 gange ugentligt og er generelt fit.

    Har læst om krav maga skulle være effektivt og praktisk anvendeligt.

    Målet er et blive så god som muligt på så kort tid som muligt. Er ikke interesseret i bælter/konkurrencer - ser det mere som en skill på højde med at kunne lave mad og lappe cykel. Først skills og fanger det min interesse kan der altid graves i historie og/eller bøger efterfølgende.

    Har ikke planer om at få brug for det, men på samme måde som det giver ro at vide man kan lappe sin cykel ude på landevejen så er dette endnu en skill jeg gerne vil lære.

  2. Hej

    Jeg kører med dips med 25-30kg om livet 3 sæt med 8 reps. Men når det kommer til squat går grænsen ved 70kg. Jeg føler at i dips kan jeg gi den fuld gas, men med squat når der kommer for meget vægt på så ryger teknikken og jeg bukker i lænden i bundstillingen hvilket får mig til at holde igen med flere kg. Min teknik på squat er grundlæggende ok ifølge spottere og instruktør. Men jeg føler at min krop er for stiv/ufleksibel til at komme ordentligt ned og op. Kan man træne nogle hjælpeøvelser for at blive god til squat - eller skal man bare blive ved med at squatte med lav vægt for at blive smidig og derefter øge gradvist?

    De fleste man hører om klarer højest belastning i squat, så jeg undrer mig bare over jeg løfter mere i dips end jeg gør i squat, da benene er større muskler end bryst/skulder.

  3. Jeg tror din metode er fin nok, 200 lyder også plausibelt.

    Ok tak.

    Min hvilepuls er ca 55, dvs pulsreserve = 200 - 55 = 145.

    Er det korrekt forstået at man skal træne 95-100% af sin pulsreserve + hvilkepuls for at forbedre sin kondi? Dvs jeg ska løbe intervaltræning hvor pulsen kommer op i området 192 - 200?

  4. hej,

    har købt pulsur og for at finde ud af hvilke pulsområder jeg skal løbe i tog jeg ud for at finde min maxpuls.

    jeg varmede op i fem minutter og spurtede derefter 300m op af en bakke til jeg ikke kunne mere - pulsen kom op på 200.

    efterfølgende har jeg læst lidt om det - og kan se at man skal køre på i længere tid for at finde sin maxpuls - dvs trappe og stille og roligt og give den alt til sidst - vil i mene 300m er en for kort strækning til formålet? i så fald skal min maxpuls nok komme højere op, selvom jeg var helt flad efter spurten på de 300m.

  5. Du får også lige min mening. Nej, du behøver ikke en gps i dit ur, men det gør helt klart træningen sjovere. Pludselig kan du løbe frit rundt i skoven uden at vide, hvor langt du har løbet. Efter i mange år at have "nøjedes" med et ur kun med pulsmåler og stopur, har jeg i år købt mit første GPS-ur, og det er bare så fedt at kunne følge sin træning på alskens parametre. Så mit råd er at bruge et par hundrede ekstra og få et ur med gps i. Før eller siden vil du indse værdien af det.

    Tak for din mening!

    Vil tage det med i overvejelserne, selvom jeg i øjeblikket hælder til et ur uden gps.

  6. Ok, vælger en model uden gps.

    Polar har været i gamet længere end garmin - er der noget unikt ved polar som garmin ikke tilbyder? Til omkring samme pris som garmin fr60 kan man få polar rs300x http://www.polar.fi/da/produkter/konditionsforbedring/loeb_multisport/rs300x

    umiddelbart minder de om hindanden, men polar skulle have noget kodning af signalet for at undgå forstyrrelser - kan ikke se om garmin har noget lignende.

    desuden står på nogle forums, at batteriet på garmin kan man selv skifte, hvorimod med polar skal det ind til værksted.

  7. Hej,

    Har ikke kunne træne så intensivt på det sidste pga arbejdet, så nu hvor jeg har mulighed for det forøger jeg intensiteten lidt hurtigt.

    I dag under dips med 15kg om livet på vej ned føltes det i højre bryst som en elastik man hiver i og så den giver op og modstanden mindskes! Jeg kunne fint tage et sæt mere, men det føltes for underligt så jeg stoppede træningen.

    Jeg har prøvet at få fibersprængning i låret under fodbold, men det gjorde mere ondt end det her. Kan det være en fiber jeg har fået i brystmusklen? Nogen der har oplevet noget lignende? Jeg er på nuværende tidspunkt øm (mere end normalt) i musklen når jeg spænder i den, men ingen voldsomme smerter.

  8. Hej,

    Overvejer at købe en Trek 4500 http://www.trekbikes.com/dk/da/bikes/mountain_hardtail/4_series/4500e/

    Den koster ca 5.000kr.

    Er der nogen som kan fortælle om det er et ok køb eller vil anbefale noget andet?

    Skal bruge den som komfortabel cruiser på landevejen og ind i mellem en afstikker gennem skoven, og så skal den kunne klare at køre i sne. Har pt en citybike med indvendige gear, og den er ikke helt i sit rette element på sne og is.

  9. Hej,

    Jeg overvejer at begynde i nævnte center, og vil gerne høre erfaringer om stedet.

    Det er basisøvelser som nedenstående, som jeg skal køre i mit program:

    squat

    dødløft

    dips

    bænkpres

    chinups

    military presses

    Er der mulighed for at køre basisøvelser i nævnte center?

    Og hvad synes i om stemningen på stedet? Er der mange kunder, skal man vente for at komme til ved udstyret, er der lidt eller meget plads, musikken, omklædnings- og badefaciliteter, fordelingen af mænd og kvinder, kom selv på flere.

    Mvh

  10. Hej,

    Jeg overvejer at købe mit eget træningsudstyr. Jeg har regnet lidt på det for at undersøge om det kan betale sig. I følgende eksempel antager jeg, at jeg træner de næste 30 år.

    Dette vil koste 71640kr i abbonement, såfremt jeg træner hos fitnessworld (hvilket er det billigste af de etablerede centre, som jeg kender til).

    Regnestykke:

    30 x 12 x 199kr = 71640kr

    Jeg har intet udstyr på nuværende tidspunkt. Det som jeg skal have er så at jeg kan træne basisøvelser, dvs

    dødløft

    squat

    bænkpres

    chinups

    skrå bænkpres m håndvægte

    military

    dips

    For at kunne køre ovenstående øvelser har jeg brug for:

    Bænk

    Vægtstang

    Squatstativ

    Håndvægte

    Vægtskiver

    Chinups kan jeg måske køre i squatstativet. Ellers må jeg være kreativ og finde noget jeg kan trække mig op i.

    Er der nogen som kan give mig et nogenlunde prisoverslag for, hvor meget vil det koste mig at købe ok kvalitet (ikke nødvendigvis ol-certificeret) udstyr?

    Det er ikke kun det økonomiske aspekt. Det er også for at undgå at skulle stå i kø i motionscentret til øvelserne. Har jeg overset noget? Er det en dum plan jeg har?

    Jeg er klar over, at jeg ikke får det sociale aspekt med, hvis jeg ikke træner i fitnessworld (eller lignende), men jeg har oplevet at det sociale kan komme i vejen for en optimal træning når man møder gode (snakkesagelige) venner i motionscentret.

  11. okay det var ikke lige til at vide :laugh: Jeg tænker på ganske almindelige hønseæg. Ved ikke om andre æg er bedre, men har i hvert fald ikke læst noget om det...

    Jeg mener også at hørfrø har en ret god aminosyreprofil..

    Er det ikke noget med, at de hørfrø man spiser i brød ikke når at blive optaget i kroppen, men at de derimod ryger med ud igen?

    Men ok, hvis man kan indtage det eksempelvis i gennem UDO's, så er det noget andet. Kan man egentligt købe hørfrøolie i danske supermarkedet? Har kigget efter det uden

    succes.

  12. Jeg mener ikke der er nogle beviser for at den ene slags er bedre end de andre. Jeg tror det er et spørgsmål om hvad man selv foretrækker fritgående, bur eller økologiske :wink:

    Jeg tror måske der skulle komme en amerikansk undersøgelse i Ingeniøren i denne måned om økologiske varere, men har ikke set den, så ved ikke om æg er med i undersøgelsen.

    Hvis nogle har den undersøgelse må de gerne sende den :bigsmile:

    Jeg fik ikke formuleret mig præcist nok. Jeg tænkte mere på, om eksempelvis strudseæg eller æg fra andre dyr er bedre frem for æg fra høns.

  13. Der findes elendige hypoteser om at mættet fedt ikke er usundt, men al fornuftig evidens viser at mættet fedt er skidt (som det ser ud nu).

    Et øget kolesterolindtag øger også kolesterolniveauet i blodet, heller ingen tvivl om det, dog er der få personer som ikke påvirkes, men da man ikke har nogen anelse om hvem det er, uden adskillige kolesterolmålinger, er rådet at indtage kolesterol med måde sikkert fornuftigt. Man kan så argumentere om hvor striks indtagelsen af æg bør være hos den almene befolkning og her mener jeg ikke at man nødvendigvis skal begrænses til eksempelvis 3 æg om ugen. Hos mine patienter med forhøjet kolesterol plejer jeg at anbefale max omkring 3-7 æg om ugen afhængig af flere faktorer.

    Ok, tak for det. Så vil jeg fortsætte med at spise 5-6 æg om ugen.

    Er der egentligt andre fødevarer, som har en ligeså komplet aminosyre profil som æg?

  14. AHA Guidelines indeholder rådet om at indtage max 300 mg kolesterol, altså ca 3 æg om ugen.

    Yderligere æg øger kolesteroltallet. Det har flere meta-analyser vist, så det er ikke megen uenighed om.

    Så kan man vælge om vil sætte sin lid til at epidemiologiske studier (som de gennemgange Antaeus linker til) ikke helt har vist det samme og derved tolke det at æg ikke øger risikoen for hjerte-kar-sygdom eller om man vil sætte sin lid til dyrestudier, epidemiologiske studier samt kliniske studier der viser at kolesteroltallet øges og et øget kolesteroltal er associeret med øget hjerte-kar-sygdom.

    Nedenfor er quoted fra denne gennemgang: "http://www.ajcn.org/cgi/content/full/75/2/191#R143"

    Yderligere er denne diskution god at læse hvis man interesserer sig for dette emne:

    "http://www.ajcn.org/cgi/reprint/75/2/333" - McNamara er en af de store fortalere for at æg ikke øger risikoen for hjerte-kar-sygdom.

    Jeg har quoted nogle punkter for dem der ikke gider læse det hele.

    Mange tak for det.

    Jeg er ikke helt klar over, hvad jeg skal tro på. Men ok, mættet fedt skal man holde sig fra. Eller skal man nu også det? Jeg læste for noget tid siden en tråd,

    hvor der bliver stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt mættet fedt bør undgås. Vores forfædre spiste det jo, ergo bør vi også spise det, var nogle af synspunkterne, hvis jeg husker korrekt.

  15. Hvis i vil have et videnskabeligt svar så er det her - med indsat fed skrift, hvis man kun ønsker konklusionen.

    Hele artiklen kan læses I DENNE PDF

    En anden artikel kan læses her

    Super, tak for det.

    Er der nogen, som kender videnskabelige undersøgelser, som konkluderer det modsatte, nemlig at æg kan være farlige for kolesteroltallet?

    Eller er det blot et levn fra nogle årtier tidligere? I så fald er der vel ikke så meget at diskutere, så er det videnskabeligt dokumenteret, at æg ikke er farlige.

  16. Et underspørgsmål hertil så..

    Hvor mange æg kan man "tillade" sig at spise om dagen. Sundhedsstyr. siger jo 1æg pr dag. Men har på fornemmelse, at mange af gutterne herinde kommer op på mere?

    Personligt ville det nemlig være lettest, hvis man ikke dør af to æggeblommer om dagen :innocent:

    Nogen der ved noget? :blush:

    Har du link til sundhedsstyrelsen site, hvor man kan set "et æg per dag"?

  17. Hej,

    Når man siger, at for mange æg ikke er så godt for kolesteroltallet, er det så pga kolesterolindholdet i æg, eller er det pga indholdet af mættet fedt?

    Fra http://www.foodcomp.dk/fvdb_details.asp?FoodId=0340

    Per 100g:

    Mættet fedt: 3.05g

    Kolesterol: 548mg

    Sagt med andre ord, optages kolesterolen fra ægget i kroppen, eller bevirker det mættede fedt, at kroppens egen kolesterolproduktion forøges?

    Jeg går ud fra, at der er tale om en forøgelse af LDL fremfor HDL, der er tale om. Ellers ville man vel ikke snakke om det.

  18. Så jeg kan altså lige så godt droppe min havregrød baseret på vand?! Proteinerne kan ikke udnyttes?! What? :blink:

    Læs og proteiner og kulhydrater i FAQerne!

    Protein FAQ

    Kulhydrat FAQ

    Og fedt som også er en meget vigtig del af kosten (!): Fedt FAQ

    Er det ikke noget med, at havregryn ikke har en komplet proteinprofil, fordi der ikke er ret meget Lysin i? Det kan man til gængæld få ind, hvis man spiser æg

    sammen med (eller efter) havregrynene. Så skulle man gerne være dækket godt ind.

  19. Jeg har lige et par tilføjelser:

    Kærgården - Undgå som sagt smør, men hvis ikke du kan undvære det engang i mellem så brug fx LURPAK i stedet. Kærgården har været opvarmet under fremstilling, hvorved fedtet er blevet omdannet til det usunde fedt.

    Æg - God proteinkilde, og hvis du vil undlade at få for meget fedt, så spis kun æggehviden.

    Light sodavand - Som sagt ikke noget problem rent kaloriemæssigt. Problemet opstår når sodavanden med det kunstige sødemiddel skal optages i kroppen. Da finder kroppen ud af at du har snydt den ved ikke at give den kalorier alligevel, som den regnede med da den smagte det på tungen. Derved sender den signal til hjernen om at du skal have mere sødt! Dette gælder for alle kunstigt sødede madprodukter (fx light dressing).

    Pasta - Du skriver du kværner en masse pasta. Så køb hellere fuldkornspasta!

    Hvis man kun spiser fra sunde energikilder og får grønt og fuldkorn med ned, så mættes man meget bedre. Det kan godt komme til at virke som en kold tyrker for dig at lave en masse kostændringer. Men lidelsen varer bare et par måneder, og så har du slet ikke lyst til alt det usunde i samme grad.

    Du anbefaler LURPAK fremfor Kærgården, fordi sidstnævnte har været opvarmet under fremstilling. Men LURPAK indeholder mere mættet fedt end Kærgården. Har dette ikke noget at skulle have sagt?