Boa

Medlemmer
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Boa

  1. "Konceptet" er også udbredt i USA. Her går det bl.a. under navnet "Body by Science", http://www.bodybyscience.net/home.html/?page_id=18 , hvor man med 12 min. træning om ugen eftersigende kan opnå fantastiske resultater. Der er sågar udgivet en bog som "ud fra en grundig videnskabelig gennemgang" forklarer baggrunden for træningsmetoden. At dømme ud fra de reviews som brugerne har givet den på Amazon.com er de fleste vældigt begejstrede :nonono: .

    Den ene af forfatterne, John Little, er forøvrigt forfatter til en stribe udmærkede bøger og et par dokumentarfilm om Bruce Lee :superman:, men måske er dette emne efterhånden udtømt og han har haft brug for at tjene til huslejen på anden vis.

  2. I forlængelse af denne kommende weekends osteopati kursus, har jeg vist nogle gamle løfter, som jeg ikke har indfriet.

    Der er tidligere blevet spurgt til, om jeg vil beskrive osteopati faget i min log. Det vil jeg selvfølgelig gerne.

    Til de interesserede kan jeg sige, at jeg sørger for at have lavet et indlæg om hvad osteopati er for mig inden weekendens afslutning :smile:

    Kan læse at du har haft et uheld med nakken :unhappy: , så tag dig endelig god tid til at komme dig, men jeg vil da lige påminde dig om et tidligere løfte som du lovede at indfri for noget tid siden :poking::wink:

    /B

  3. ... men det er almindelig kylling ... jeg snakker om det man kalder neutral marineret kylling :smile:

    Jeg ved ikke, om du mener "naturel"-marineret kylling, som fås i de fleste supermarkeder. Jeg mener, at det dækker over, at man har pumpet vand i kødet og selvfølgelig noget natrium-agtigt noget til at binde vandet. Hvor meget salt der er i, ved jeg ikke, men mener at der er en eller anden lovmæssig maxgrænse, der gælder.

    Jeg har ingen referencer til ovenstående, men BT eller Ekstra Bladet kørte en kampagne på et tidspunkt, hvor de undersøgte hvad der lå bag alle de smarte navne på diverse madvarer.

  4. Det skal siges, at størstedelen af elitekæmperne fra Ålborg karateskole er skiftet til sportskarate.dk (gæt deres hjemmeside :tongue: ), som er en klub udelukkende med det formål at træne kumite med henblik på (wuko) stævner. De er vel pt. den mest dominerende klub herhjemme og huser flere landsholdskæmpere samt har samarbejde med flere af de nordiske landshold. De træner særdeles elitært og er progressive inden for netop denne sport.

    Boede jeg i Ålborg kunne jeg godt finde på at hoppe derover. Jeg har dog også en fortid i karate...

    Om det er det du søger mht. selvforsvar er dog slet ikke sikkert :blush:

    Hehe, trænger da vist til en lille opdatering :tongue: Hvornår er Busk og co. gået solo?

  5. Jeg flytter til Aalborg en gang næste år, og jeg er begyndt at kigge lidt efter kampsportklubber i området. Jeg har tidligere trænet aikido og judo.

    Jeg har fundet denne liste ove klubber, men der er mange stilarter jeg intet kender til.

    Jeg leder efter selvforsvar-ligende stilarter dvs. noget med mere eller mindre realistisk kamptræning.

    Måske kender I noget til de listede stilarter?

    Hilsen

    Hr. K

    Som tidligere karatemand kan jeg klart anbefale Ålborg karateskole. Det er måske ikke helt det du efterspørger, men ud over den traditionelle karate er det en af landets bedste klubber indenfor konkurrence karate. Derudover er det en hyggelig klub med gode træningsfaciliteter :superman:

    /B

  6. Femina > Tak for et fyldestgørende svar :4thumbup: Indimellem bliver sundhedsdebatten rimelig sort/hvid. Man glemmer at få nuancerne med og kan til tider godt få indtryk af at det nærmest er sundhedsskadeligt at sætte tænderne i hvidt brød, men overdrivelse fremmer jo forståelsen :wink:

  7. Jeg sidder her med et Levebrød grov sandwich brød (lyst brød) og et Herkules fuldkornsbrød (mørkt brød) foran mig :4mewantfood: Næringsindholdet pr. 100 g. er som følger (alle tal i gram):

    Levebrød: energi: 910 kj, protein: 8, kulhydrat: 41 - heraf sukerarter 2, fedt: 2 - heraf mættede fedtsyrer 0,5, kostfibre: 8

    Herkules: energi: 760 kj, protein: 5,5, kulhydrat: 36 -heraf sukkerarter 3, fedt: 1,5 - heraf mættede fedtsyrer 0,1, kostfibre 9

    Der er en forskel, men den er ikke særlig stor imo. Der er oveni købet mere protein i det lyse brød. Så hvorfor er det at diverse kosteksperter ligner nogen der har fået det forkerte ben ud af sengen når man nævner lyst brød i forbindelse med ernæring og diæt :blink: ???

  8. Hej C.

    Udfra hvad jeg ved skal elektroderne placeres umiddelbart over det smerteramte område, og dække så meget som muligt.

    Jeg arbejder for Compex elektrostimulation der har apparater der benytter sig af TENS.

    Mvh. Jacob.

    Hej C

    Som Jacob skriver kan elektroderne placeres direkte over smerteområdet. De kan også placeres i et dermatom eller over et myotom med relation til smerten. Akupunktur-/triggerpunkter er også en mulighed samt perifere nerver eller motoriske punkter.

    Læs evt. bogen "Elterapi" af Michael Harbo og Hanne Lisby

    Btw., hvilken uddannelse går du på?

    /B

  9. Jeg er såmænd helt enig i, at Tom Kristensen bør løbe med titlen. Hans præstation i Le Mans er jo helt unik. Min primære pointe er, at det er vanvittigt at Michael Rasmussen og specielt Mark O. Madsen forbigåes i forbindelse med nomineringen, idet jeg har meget svært ved at se hvordan Maze har kunnet overgå dem. Og endnu mere hvordan håndboldpigerne skulle kunne komme i betragtning frem for de to, uanset deres resultat ved VM. :smile:

    Personligt ville jeg nok vægte de danske præstioner i år således:

    1. Tom Kristensen, Le Mans

    2. Mark O. Madsen, VM-sølv

    3. Joachim B. Olsen, vinder af verdensranglisten

    4. Michael Rasmussen, Tour de France

    Med hensyn til Michael Maze, så vandt han VM-bronze i løvens hule (Kina) i år, vel og mærket i en af verdens største sportsgrene målt i antal udøvere. Derfor mener jeg at han fortjener en nominering. Men jeg er fuldt ud enig i de andre nominerede, du har nævnt. Og selvfølgelig skal Tom K. vinde, ham er der ingen der overgår.

  10. Her er min favorit... :4thumbup:

    Kom lidt olie i en opvarmet gryde. Svits derpå karry og chili i olien indtil det får farve. Tilsæt 500 g. grøntsager efter eget valg og lad det svitse med. Kom en dåse flåede (gerne blendede for at give det mere konsistens) tomater oveni sammen med en halv liter boullion og lad det koge i en 10 minutters tid. ( Hvis man vil have proteiner kan man evt. tilsætte kylling eller fisk i tern og lade det koge med de sidste fem min.) Krydres med salt, peber og andet godt inden servering.

    I alt 400-500 kcal - og så bliver man propmæt :cooldance:

  11. Dagens højdepunkt indtil videre...En sød blondine i AUS!!!! Ødelægger koncentrationen en smule..men skærper fokus! :w00t:  :laugh:

    Gad jeg sgu' godt at se :smile:

    Edit: Glemte da helt at meddele at Kløpinden fra Coop's danske tvilling da vist er startet i aus! :laugh:

    Gad jeg sgu' også godt se. Han er totalt griner :laugh:

    Det er forøvrigt ved at være noget tid siden, jeg har set dig ude i "galehuset", du er vel ikke holdt? :wink:

  12. Så sidestik har heller intet at gøre med om man fx. har spist lige inden løb?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Når man lige har spist er mave og tarme fyldte og dermed tungere end hvis du ikke har spist. Det gør jo selvfølgelig at belastningen på ligamenterne er større.

  13. Du skriver at man skal lave en omgang på max 12 minutter. Som en lille del af optagelsesprøven til frømand kan jeg se, at bronzen skal laves 3 gange på 12 minutter  :cooldance:

    Jeg tror også at det er det han mener, hvis jeg må have lov til at korrigere :4smartass::wink:

  14. hejsa i kloge brugere af dette forum  :4thumbup:

    jeg står over for mit første marathon den 22 maj . Mit problem er at jeg ikke helt rigtigt ved hvor tit og hvor meget væske man skal drikke ??? Skal man drikke et par glas ved hvert væskedepot ( for hvert 4 km ) eller er det for meget ?? I øjeblikket når jeg er ude og løbe får jeg lidt at drikke ca halv vejs på min tur, det svinger lidt om det er efter 5-10 eller 15 km

    <{POST_SNAPBACK}>

    Som Waits skriver, er det meget individuelt, men hvis du er interesseret kan jeg kun anbefale at læse i "Gyldendals Løbebog". Der står det meget udførligt beskrevet hvordan man forbereder sig til et maratonløb, både mht. træning ernæring og væskeindtagelse.

    Held og lykke :cooldance:

    /B