Jointen

Medlemmer
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jointen

  1. Hej!

    Jeg er en dreng på 15, som har trænet lidt svingende i et halvt års tid. For en måneds tid siden lavede jeg følgende fullbody program, inspireret af en artikel på bodyzone, men nu er flere spøgrsmål dukket op omkring det.

    Jeg har valgt bare at lave et program for øvelserne, uden nogen cyklus eller noget, da det gerne skulle være s simpelt så muligt. Alle øvelser bliver gået igennem med i hvert fald 2 rimelig hårde sæt, hvor jeg kører mellem 80 og 90%.

    Programmet er baseret på store basisøvelser såvidt som muligt, men på dage hvor jeg er smadret, eller har en generelt dårlig dag, kan de skiftes ud med kabeløvelser.

    Vil jeg med dette få fremskridt, eller er det virkelig nødvendigt at undersøge og korrigere alt efter cyklusser og dekonditionering?

    Opvarmning: 10 minutters løb/cykling, maveøvelser, udstrækning.

    1. Ben: Benpres/Squat – 3 sæt (1 opvarmningssæt).

    2. Lænd: Rygbøjninger/Dødløft – 3 sæt (1 opvarmningssæt).

    3. Bryst: Bænkpres/Skrå – 3 sæt (1 opvarmningssæt).

    4. Ryg: Bent over barbell rows/seated row – 3 sæt(1 opvarmningssæt).

    5. Skulder: Military/skulderpres – 3 sæt

    6. Ryg: Træk til bryst/Close grip – 2/3 sæt

    7. Biceps: Barbell curls/Dumbell curls – 3 sæt

    8. Læg: Calf raises/skinneben – 2 sæt

    9. Bryst: Skrå håndvægt/flyers – 2/3 sæt

    10. Triceps: Dips/Triceps extension - 3 sæt

    Får jeg trænet alt igennem med dette, eller mangler jeg nogle øvelser?

    Er rækkefølgen fin nok, eller skal jeg have mere styr på pres, træk øvelser?

    Ellers nogle kommentarer til det?

    mvh.

    Rasmus Christensen

  2. Synes du har sat det lidt åndsvagt op, men det er jo en smagsag :D .... Alt i alt ser det udemærket ud, men ville dog ikk have Benpres og rygbøjninger med....

    Hvis det var mig ville jeg have det sådan her:

    Squat/Dødløft 5*5

    Bænkpres 5*5

    Incline Bænkpres 3*8

    BB Rows/Chins 3*8

    Dips 3*8

    Militiary Press 3*8

    Mave 3*10

    Flere øvelser behøver du egentlig ikke.....

    Hilsen

    Patrick

    :newyear:

    Jeg ville rigtig gerne lave chins, men er desværre ikke stærk nok endnu :blush:

    I denne har du da smidt 2 bryst øvelser ind, men kun 1 ryg?

  3. Hej!

    Jeg er en dreng på 15, som har trænet on/off i et halvt års tid. Jeg er 180, og vejer 74, har taget ca. 5-6 kilo på, siden jeg kom herind, men kan nok også have noget at gøre med jeg stadig vokser :dry:

    Har trænet lidt skiftevis fullbody og 2split, men ikek rigtig noget fast, da jeg er typen der tager ind i centeret for at træne, og ikke for at have det sjovt. Selvfølgelig skal der også være tid til spas, men tiden derinde vil jeg gerne udnytte maksimalt, og derfor er jeg kommet frem til følgende full-body program, som jeg indviede i går, og synes faktisk det føles rigtig godt :bigsmile:

    Har stenet i lang tid på mange styrketræningssider, og er kommet frem til at basis-øvelser er klart det bedste i et full-body program. Der er de fleste øvelser også basis-øvelser, og har inluderet 10 øvelser. Det er ikke for meget, vel?

    Det er sat op således, at jeg ikke træner 2 ryg-øvelser lige efter hinanden, da jeg har hørt det skulel være bedst at skifte, så musklerne lige fik en pause. Nå, men her er programmet:

    Opvarmning: 10 minutters løb/cykling, maveøvelser, udstrækning.

    1. Ben: *Benpres/Squat – 3 sæt (1 opvarmningssæt).

    2. Lænd: Rygbøjninger/Dødløft – 3 sæt (1 opvarmningssæt).

    3. Bryst: Bænkpres/Skrå – 3 sæt (1 opvarmningssæt).

    4. Ryg: Bent over barbell rows/seated row – 3 sæt(1 opvarmningssæt).

    5. Skulder: Military/skulderpres – 3 sæt

    6. Ryg: Træk til bryst/Close grip – 2/3 sæt

    7. Biceps: Barbell curls/Dumbell curls – 3 sæt

    8. Læg: Calf raises/skinneben – 2 sæt

    9. Bryst: Skrå håndvægt/flyers – 2/3 sæt

    10. Triceps: Dips/Triceps extension - 2 sæt

    *Benpres/Squat, jeg har valgt at have mulighed for at lave 2 forskellige øvelser, da jeg gerne vil have lidt variation i mit program :bigsmile:

  4. Hej!

    Jeg er en dreng på 15 som efterhånden hartrænet ca. et halvt år, rimeligt seriøst. Har dog kun trænet mave de sidste 2-3 uger, da jeg har ondt i mit håndled, og ikke vil gøre det værre.

    Min mave er dog begyndt at bule ud? Det ser fuldstændig tåbeligt ud eftersom den buler meget ud når jeg spænder, endda udover mit bryst? Det ser ud som jeg har en lille ølmave med sixpack? Hvordan får jeg den væk, eller længere ind?

    Vil begynde at løbe i morgen, hver eneste dag, for at få så meget fedt så muligt væk, for er utrligt frustreret ovre det :sneaky2:

  5. Tendiose? Er kun 15, men stopper mine arme så med at vokse? Hvordan behanler man det, og skal jeg stoppe med at træne?

    For at spare dig mange penge hos fysioterapeuten så kan du lave en øvelse

    :

    Læg armen på et bord så håndledet lægger præcis på kanten med hånden drejet nedaf og læg pres med den anden hånd på den og prøv at løfte hånden der ligger på bordet opad ligesom i alm. biceps curls bare med håndledet lav 4x10 med hver hånd hver dag. gør det i en uge.. så burde du ik ha ondt mer. men for ikke at forværre det så lad vær med at lave biceps curls i den uge. :) Håber du forstår det jeg lige har skrevet :p

    <{POST_SNAPBACK}>

    Er først lige gået igang med curls efter ca. en uges pause, dog kun et opvarmningsæt med 5 kilo og derefter et normalt sæt med 7,5. Men den med håndleddene må du lige forklare mig igen, fik den ikke helt :raisebrow::blush:

    Overvejer at købe mig en gangs afspændingsmassage, 250 kroner for halvanden time, ganske vist sort, men er det stadig pengene værd? min ryg kunne nemlig godt trænge til lidt "afspænding" :dry:

  6. Hej!

    Jeg fylder 15 om en måned. Har trænet i godt og vel et halvt år hjemme med vægte, og fået opbygget et rimeligt fundament. Hvilket styrketræningscenter vil i mene er det bedste i odense? Vil gerne have nogle gode instruktører som forstår sig på træning for unge, og har en del viden indenfor fysikken.

  7. Men hvad med leddene? Mine håndled føles lidt ømme? kan jeg mærke det med det samme hvis nogle af mine led er smadret? For er det ik det der kan stoppe væksten?  :raisebrow:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det kan måske være fordi du har holdt håndledet skævt og muligvis fået tendinose ? har jeg prøvet :o! :raisebrow:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tendiose? Er kun 15, men stopper mine arme så med at vokse? Hvordan behanler man det, og skal jeg stoppe medat træne?

  8. Hmm, okay. Er basis de store øvelser, som squat, bænkpres, dødløft osv?

    Jeg vil gerne have mine biceps en del større, for føler nærmest de skrumper ind?

    Skulle gerne snart få sådan en dørribbe, til at spænde mellm min dør, så jeg kan lave dhinups, men kan man træne ryggen og biceps med den?

  9. Det er mest når jeg kører barbell curls at det smerter. Har overvejet at købe en vurled stang, da jeg har hørt det skulle tage meget af smerten, mod en lige stang?

    Hmm, okay, men har hørt at mange instruktører ikke er uddannede?

  10. Hmm, okay, har læst artikeln, flere gange endda, skulle bare lige være sikker :blush:

    Men hvad med leddene? Mine håndled føles lidt ømme? kan jeg mærke det med det samme hvis nogle af mine led er smadret? For er det ik det der kan stoppe væksten? :raisebrow:

    Nu kommer jeg i center når jeg fylder 15 her om en måneds tid, og har hørt at maskiner ikke belaster senerne nær så meget som vægtstang og håndvægte som jeg har nu, så overvejede at tage et par uger, næsten udelukkende med maskiner, for lige at give leddene en pause?

  11. Hej!

    Jeg var til en fest igår, hvor jeg sad og snakkede med en som spiller amerikansk fodbold hele sit liv. Han er normal højde, og temmelig pumpet. han er ca. 18 år, og vistnok fuldt udvokset.

    Han fortalte mig at styrketræning med vægte osv. er farligt og ødelægger din krop på mange måder. bla. stopper man med at vokse. ens muskler blir skæve, som jeg kan se ved min mavemsukler, hvor de øverste er lidt skæve.

    Han sagde derimod at styrketræning med egen kropsvægt ikke skader noget og er helt iorden? Hvordan kan det hænge sammen?

    Jeg begyndte at styrketræne rimeligt seriøst for et halvt så siden, med vægte, og har nu også bænk. Min læge har flere gange fortalt mig at jeg ik stopper med at vokse? Men hvad så med mine mavemuskler? Er det naturligt at de er skæve?

    Er 15 om en måned, hvor jeg gerne vil begynde i styrketræningscenter, men er efterhånden ved at blive lidt usikker på om jeg helt skal stoppe?

  12. Tak, hehe. Lige præcis den information jeg ledte efter :4thumbup:

    Vil gerne have mere fokus på mine biceps, og pt. kører jeg 2 * 9 ´standing dumbell rows til hver arm. Er dette godt nok, eller skal jeg bruge flere sæt? Skal jeg udføre dem lige efter hinanden, eller mixe dem med andre sæt, som mave, eller læg?

    Grunden til jeg ik træner mine ben, er at jeg har en fodboldskade med mit højre knæ som gjorde at jeg var nødt til at stopppe :sneaky2: så jeg er lidt bange for squat :poking: Men prøvede den onsdag, og tror godt jeg kan udføre den optimalt :smile:

    Læste somewhere at tun er godt ? Så lige nu inden jeg går igang med træningen, sidder jeg oggrovæder groft toastbrød med 3-4 lag tun på? :blush: Er det godt? :raisebrow:

  13. Hej!

    Jeg er en dreng på næsten 15, og jeg har trænet i godt og vel 4 måneder, med et hjemmelavet fulldbody program.

    Jeg har disse øvelser som jeg udfører i denne rækkefølge med 2 sæt af hver: Biceps - stående curls, skulder - siddende skulderpres - lateral raises - rear delt row, ryg - bent-over-row - rygbøjninger, bryst - incline bænkpres - normalt bænkpres.

    Hvordan lyder deT?

    Har på det seneste spekuleret over om rækkefølgen er rigtig, og om den gør nogen forskel, hvilken rkkefølge man udfører øvelserne i?

  14. Jeg har et glimrende håndvægt-sæt, som jeg bruger lidt hver dag, for at supplere min konditionstræning med lidt styrketræning. Er der nogen af jer, der kender nogen sider, hvor man kan se, hvilke forskellige øvelser, man kan lave med håndvægte? Hvis man ikke får noget variation i det, kommer man jo til at træne en eller to muskelgrupper hele tiden, og så kan man jo komme til at ligne noget fra en dårlig tegnefilm!

    <{POST_SNAPBACK}>

    Bruger selv www.exrx.net store udvalg, under weight training. Der er en model af kroppen hvor du kan vælge næsten alle kroppens muskler, og se en masse forskellige øvelser til hver enkelt muskel.

  15. Hej!

    Jeg er en dreng på 14 som har trænet i næsten et halvt år nu, og jeg kunne godt tænke mig at vide om jeg også skal skal ryggen når jeg nu træner alt det andet, bænkpres, skulderpres og sådan? Tager min krop skade af at jeg ikke træner den, eller tager den skade hvis jeg gør?

    Kunne forestille mig at hvis jeg trænede den stoppede jeg med at vokse?

  16. Det var sgu nok en god ide kan at have en DB i den ene hånd. :laugh:

    <{POST_SNAPBACK}>

    :laugh::laugh::laugh::laugh:

    Det var der også 2 knægte der gjorde i mit center for nyligt. Forsøgte, at forlkare dem hvordan den ene vægt ophæver den anden, men de kigged ånsvagt på mig og trænede videre. :laugh:

    Rock'n Roll :strat:

    SaintPauli

    <{POST_SNAPBACK}>

  17. Hej!

    Jeg er en dreng på 14, 15 om et par måneder.

    Jeg har trænet rimeligt seriøst i et par måneder, og dette program skulle gern kunne bruges fremtidigt mandag, onsdag, fredag, og lidt biceps søndag :cooldance:

    Jeg har stor vægtstang og håndvægte med masser af skiver til rådighed, og får muligvis snart en bænk. :4smartass:

    Dette er resultatet af et program som jeg har eksperimenteret med i en uges tid. Det skal dog lige siges at jeg kun har den erfaring, som man kan få ved at læse et par artikler på getbig.dk. :blush:

    Derfra har jeg også fået ordet eccentrisk, som jeg forbinder med princippet løft ca. 2 sekunder, lower ca. 4 sekunder. Dog har jeg valgt at lower med 3(om dette har nogen betydening?).

    Derfor kunne jeg godt tænke mig en masse respons til rækkefælge af øvelser, måde at udføre dem på. Alt er velkommen. :tongue:

    Maven:

    25, opvarmnings – 90 graders uden vægt

    20, i en vinkel af ca. 150 grader op ad væg

    20, 90 graders med 6 kilo

    15, 90 graders med ca. 8,5 kilo

    Dumbell side bend:

    15 til hver med 6 kilo.

    10 til hver med 8,5 kilo.

    Ryg bøjninger – 30 styks.

    Overkrop:

    Barbell bench press:

    12 med 20 kilo - udføres eksplosivt.

    8 med 20 kilo – udføres eccentrisk.

    Dumbbell shoulder press:

    2 gange 12 med 6 kilo –

    Triceps siddende:

    1 gang på hver arm. 12 med 5 kilo

    Barbell bend over rowing:

    2 gange 12 med 15 kilo

    Dumbell curls:

    15 med 6 kilo – udføres eksplosivt.

    8 med 6 kilo – udføres eccentrisk.

    Barbell curls:

    10 med 15 kilo – udføres eksplosivt.

    6 med 15 kilo – udføres eccentrisk.

    Lateral raise:

    2 gange 10 med 4 kilo.

    Kommenter endelig. Alt respons er velkommmen :4thumbup: