el~pimps

Medlemmer
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by el~pimps

  1. Strakt op og ned ... hvis du ikke kan hive dig strakt op er det mangel på styrke!

    Som du selv forslår kan du træne den excentriske del af dragong flags ved at "snyde lidt op" og så sænke dig udstrakt ned - den excentriske del af øvelsen.

  2. Kunne man ikke 50% blokere for luftindtag, eksempelvis trække vejret gennem en smaller åbning op på den måde øge workloaden, diafragma skaber jo vacum, og kan ikke kontraktere uden trykket udlignes ... så jo sværere det er at få luft ind, des større spændning ... altså i teorien ... eller hva? :smile:

    en anden ting ...kan godt være du ved det ... men det er dine mavemuskler der står for udånding ... ikke diafragma!

  3. Standing calf-raise i smith stativ på kant af box ... der er fuld ROM.

    Skal du ramme Soleus ... kan du sprede benene lidt og gå ned ned i knæ, og calf-raise som stod du ret op ... du skal nok hive noget af workloaden af!

  4. Hmm jeg tolker nu tegningen sådan¸ at hypetrofi først indtræder efter et stykke tid mens både styrke og neurale tilpasninger forekommer umiddelbart efter påbegyndt træning. Og dermed får trotyltilleronirello jo ret i sin påstand om at muskler ikke vokser det første stykke tid man træner.

    Eller hvad?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det tegningen kan bruges til at sige noget om er , at i den indledende fase stiger ens styrke som resultat af neurale faktorer (primært).

    Det vil derimod være svært at sige noget om at der ikke sker hypertrofi i begyndelsesfasen af styrketræning. læg desuden mærke til at x-aksen ikke har nogen tidsangivelse hvilket i sig selv rejser spørgsmålet om hvorvidt man kan sige at man er i begyndelsesfasen af styrketræningen.

    hvorom alting er, så ses det tydeligt at styrken stiger fra starten som resultat af de neurale tilpasninger.

    Derfor passer Sale's figur ikke længere helt.

    Jeg leder efter en reference....

    Interessant hvis du har en sådan... og jeg tror nu også at de gerne ville se den på August Krogh instituttet. Det ville jo være fint at kunne fortælle dem at deres undervisningsmarteriale ikke er up to date...

    mvh

    KJ

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tidslinie eller ej ... ser det jo rimeligt tydeligt ud til at hypertrofien først starter på et senere tidspunkt, ellers ville den jo have udspring sammen med Neural og styrke! nårf.eks styrken og udholdenheden er til det.... så altså neural tilpasning for styrnke og kapillær densitet for udholdendehed, den combo for at kunne løfte den load det antal reps der er krævet for at påvirke musklen

    med nok spænding til at indvirke hypertrofi...hvordan ser den model ud??

  5. Nu er det jo ikke en konkurence om at få ret...er dette stadig ikke relevant?

    Der går vel også noget tid i starten hvor man med den neuro-muskulære tilpasning "først" skal op på en styrke, stærk nok til at påføre musklen nok spændning til hypertrofi?

    Og hvorfor omtaler i myofibril som kontraktile elementer og ikke bare myofibril???

  6. én tanke ... der går vel også noget tid i starten hvor man med den neuro-muskulære tilpasning "først" skal op på en styrke, stærk nok til at påføre musklen nok spændning til hypertrofi?

    Det og så SaintPauli teori´s ... kunne da meget vel være en mulighed??

  7. Altså Rebin ... fedt er deponeret energi og kan på ingen måde konverteres til muskler. Selvfølgelig er du i energiunderskud, vil kroppen bruge af fedtet, og selv om fedt indholder dobbelt så meget energi (KJ) pr. gr. som kulhydrat, er fedt elendig brændstof når du er fysisk aktiv!

  8. mmm, jeg har brugt ALA on/off ét års tid, jeg har selv positive erfaringer med ALA, har just holdt 2 mdrs pause fra ALA og startede igen for 2 uger siden, og kan berette et 2 kg vægttab på små 2 uger, uden af ændre på kost og træning. Stillede spørgsmålet for at forhøre om der var nogen der havde negative erfaringer med ALA, og evt. besad viden om det skulle påvirke hypertrophy og bibeholde masse ugunstigt :-)

  9. ... lyder som betændelse (inflammation) forudsaget af overbelastning. Det er der ikke noget doktoren kan gøre ved, andet end at bede dig holde armen i ro og evt. supplere med antiinflammatoriske medikamenter så som Ibuprofen.

    Prøv at holde et par ugers pause evt. suppler med ibuprofen (søg lidt, du finder sikkert hurtigt info herom). Det kan ikke betale sig at træne i din pause periode da du kun forværre betændelsen og dermed forlænger pausen.

    Det er ej heller optimalt at træne på ibuprofen da der er lavet nogle undersøgelser der viser hindret muskel hypertrophy med ibuprofen i systemet, så du kan roligt holde helt pause.

    Holder du pause og stadig har smerten efter nogle uger, syntes jeg du skulle gå til lægen ... hvad du kan lave i de uger ... cardio, og studere :-)

  10. Lyder som overbelastning ... hold evt. stangen fra nakken og ryk så mange øvelser som muligt fra barbell over på dumbells f.eks skift upright row ud med lateral raise. Har selv prøvet en overbelastning og det tog en lille måneds pause på antiinflammatory at komme oven på igen ... og overvej om dips er essentielle!

  11. Thx ... kunne godt lyde lidt som en fordring til at involvere lidt plyometrisk træning!

    Ville det være en fordel at køre en form for complex træning, eller bør man for maksimal hypertrofi holde det til alm?

    Jeg kan mærke jeg er blevet markant stærkere i amortisationsfasen ved mine langsomme dumbell preacher curls .. skal siges jeg køre vægten på 2RM og skiftesvis 2x højre - 2x venstre ...

  12. Som krydderi på min træning, har jeg inkluderet Dumbell Preacher Curl ... jeg har fået for vane at køre den m e g e t langsomt .. Jeg kører Dumbell ned på ca 9-10 sek, til helt strakt arm, hvorpå jeg kører op i samme hastighed ... det er en ultra sej øvelse, benhårdt ... men mit spørgsmål går på Hypertrofi, hvor langsomt/hurtigt kan man reelt køre en øvelse som overstående, og ramme en maksimal hypertrofi effekt ... er vi tilbage på 3-4 / 3-4 sek

  13. Hop over i machine crunch inditl du får styr på friøvelserne, der er det begrænset hvad du kan gøre forkert teknisk ...

    <{POST_SNAPBACK}>

    Han kan da lige så godt gå i gang med "friøvelserne" med det samme. Det er da også begrænset hvor meget teknik der skal bruges i de fleste mave-øvelser :raisebrow:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Fordelen ved machine-crunch er fikseret teknik og "foruddefineret" ROM ... der skal ikke tænkes det store over teknikken, hvor ellers fri-øvelser "nemt" kan køres forkert hvis man ikke ved hvad man gør ?

    Har du nogen begrundelse for at træne fri-øvelser frem for machine crunch ? :wink: