Sallek

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sallek

  1. Fik en omgang influenza/forkølelse for et par weekender siden (koldt vejr, for lidt tøj etc.).

    Trænede nu alligevel. Har aldrig blevet *rigtigt* syg pga. sådan noget, men fik da lidt feber og sådan. Spiste bare til og trænede alligevel.

    Tror meget af det er psykisk

  2. God artikel! Den gir noget at tænke over. Men eg ved bare at en af mine venner der har styrketrænet intenst siden ca. tolv års alderen, og dyrket masser af svømning, og det ses tydeligt på ham at hans hals er kort som om skuldrene kronisk er trukket op i anspændt stilling + han er omkring 170 cm høj hvilket nok må siges at være i underkanten for en knægt på 18...

    At skuldrene er kronisk trukket op, er et problem der også opstår i befolkningsgrupper der ikke træner. Eller?

    Mht. højden (eller manglen derpå): hvad kom først? Hønen eller ægget? Måske har din ven bare ikke genetiske forudsætninger for en højde på 185?

    EX:

    Mange mennesker mente at de stakkels rusiske gymnaster var underudviklede højdemæssigt pga deres lave statur. Hvad man glemte er at russerne var ekstremt dygtige til at udvælge talenter på en systematisk måde, de tog bla røngent billeder af tibia og håndens knogle og kunne den vej anslå forventet højdevækst ganske præcist, desuden blev de atleter, der voksede sig for høje, skåret fra. De havde simpelt hen ikke de fysiske forudsætninger for at vinde medaljer.

    Derfor de små atleter, ikke pga. træningen :)

    <{POST_SNAPBACK}>

    Men har vi ikke stadig begrebet "gymnastikpiger"?

    Jeg kender da i hvert fald én som har dyrket gymnastisk det mest af hendes liv (ca. den eneste jeg kender der har dyrket gymnastik - så det er en meget subjektiv holdning) og hun er knap 150 cm :S

  3. Det er samme proces der får musklerne til at trække sig sammen når man dyrker konditionstræning og styrketræning. Man kan dog træne sine muskler til at blive bedre til den ene, den anden eller begge ting.

    Man kan næppe spise sig bedre til den ene eller anden ting, men man kan naturligvis indtage kost der gør at musklerne kan arbejde optimalt.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja så er vi inde at snakke om hurtige og langsomme muskelfibre.

    Jeg har fået stillet en opgave hvori jeg skal besvare spørgsmålet(blandt andre)

    "Beskriv ernæringens betydning ved forskellige typer træning".

    Og jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an... for betydningen er vel stort set den samme så lige meget hvad du laver?

  4. Er der stor forskel på hvordan ens muskler arbejder/respirerer (?) når man dyrker enten konditionstræning eller styrketræning?

    I så fald, kan man ændre sit kostindtag for at fremelske en bedre præstation på de områder?

    Har prøvet at lede efter nogle artikler på getbig.dk, men synes ikke at jeg har kunnet finde noget der gav mig svar.. men kan også være det er fordi jeg ikke ved hvad jeg skal leder efter : op

    Fandt dog en god artikel på MOL om stoftskiftet.. men tænkte om nogen kendte nogle gode svar som jeg kan bruge til en opgave? Helst med kildehenvisninger