Zalam

Medlemmer
  • Posts

    181
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Zalam

  1. Prøv at kig på USG (Universitets Studenter Gymnastik), det er primært rettet mod studerende, men der er også et antal pladser til ikke-studerende.

    Og de har stort set alle sportsgrene.

    Mener man skal kunne svømme 10 x 100 crawl start 1.45 i USG for at komme på holdet, - det kan de færreste begyndere.

  2. Jeg vil anbefale dig at melde dig ind i en svømmeklub. Der plejer at være rimelig god guidance.

    Ydermere vil jeg ikke anbefale dig at svømme bryst. Der er ingen almindelige danskere som kan svømme rigtig bryst, og det belaster faktisk knæleddene pga. nogle vrid, som knæet ikke er bygget til at tage.

    Jeg vil som svømmer gennem 11 år, heraf 6 år på højt niveau, sige, at det ikke er muligt at lære at svømme ud fra en video :smile: Det svarer til, at du vil lære at spille fodbold som Ronaldinho ved at se videoer af ham. Den bedste måde at lære at svømme på er at gøre det. De bevægelser rigtige svømmere laver, de detaljer de udfører, vil ikke have nogen effekt for begynderen, idet man skal være ret habil for at kunne lave disse rigtigt.

    Når det er sagt, så synes jeg det er friskt at du vil lære at svømme bedre! Den eneste måde at blive bedre på er dog, at du hopper i vandet og mærker, hvad der virker for dig. Og så gør mig, og dig selv en tjeneste: Lad være med at svømme bryst. Det er en fejl i det danske samfund at vi lærer bryst før crawl :smile:

    Jeg giver dig ret i brystsvømningen er den formentligt sværste diciplin rent teknisk og man af flere årsager ikke bør lærere den først. Men når du siger at ingen almindelige danskere kan svømme korrekt bryst, hvor mange almindelige danksere mener du så kan svømmem korrekt crawl? Næppe ret mange udover konkurrence svømmere, hvis vi snakker om at kunne udføre høje albuer, recovery, insweep, downsweep, rotation og de øvrige facetter som er i crawlen.

    Men til trådstarter så er vejen frem at melde sig ind i en svømmeklub, du kan ikke lærer at svømme udfra en video. Problemet ved svømning af at mange ikke har følelsen af hvad de laver i vandet. Så selvom man tror man udfører det rigtigt så vil det ofte kun være meget små ændriger som reelt sker og derfor er det godt at have en træner på kanten som kan instruerer dig og fortælle, hvad du gør forkert og hvornår du gør noget rigtigt!

  3. Hvis du svømmer crawl, er det nok ikke dumt, at du træner pullover. Men kan du ikke alternativt køre pullover stående i et kabel, så du kommer ind i en anden bane?

    - eller lægge noget under bænken, så du kører noget alla "decline pullover", har du prøvet det?

    Jeg svømmer crawl ja og butterfly primært.

    Jeg tror jeg vil prøve noget af det du siger der.

  4. Hvis du er seriøs med at træne efter styrke, så sats på dem her:

    Squat

    Dødløft

    clean'n'press

    Og så er det bare med at afsætte de næste par år med at få smækket så meget vægt på dine 3-5RM som muligt. EOD.

    Hr. K

    Jeg træner kun efter styrke til min svømning. Reelt er jeg ligeglad om jeg kan bænke 20kg eller 125kg hvis bare jeg kan forebygge skader og svømme nogen PR's.

  5. Hvis du træner for styrke, hvorfor dælen laver du så pull overs? Og oven i hatten, hvorfor dog med så mange reps?

    Hr. K

    Jeg laver IKKE så mange gentagelser, 30-35 gentagelser er det jeg kan tage med "lav vægt" / hvor det ikke "knækker" i skulderen! - træner med 5-8 gentagelser.

  6. hvor svært kan det være at komme der en gang om ugen.

    Hvis man er syg, kommer man da bare der ned og kører kortet i gennem, der er ingen regl for man skal være der et bestemt antal min.

    Jeg synes det lyder som et godt tilbud. Jeg vil da selv benytte mig af det hvis jeg ikke selv skulle i hæren igen.

    Det er jo også nemt at kører ned til Equinox på cykel en Oktober dag, hvor det både regner og blæser, når man har 40 i feber, for at kører kortet igennem.

    Hvor vidt tilbuddet er godt eller dårligt er opt il den enkelte, en fact er 70% af dem som benytter sig af det ender med at betale det normale kontigent alligevel.

  7. Jeg er lige begyndt at svømmetræne for mig selv (altså uden træner) ca. tre gange om ugen. Det gør jeg fordi jeg har en drøm om at blive professionel livredder i australien. I forvejen er jeg i ok form. Jeg er cykelpostbud til daglig og har i det sidste halve løbet 40 km om ugen i snit. For et par uger siden løb jeg mit første maraton. Nu til sagens kerne: på trods af min grundform bliver jeg simpelthen alt for forpustet, inden for meget kort tid når jeg svømmetræner. Det er slet ikke sådan at jeg syrer til i arme og ben men alligevel bliver jeg virkelig forpustet. Jeg trækker selvfølgelig vejret ind over vandet og puster ud under vandet og jeg kan ikke se hvad jeg gør forkert. Det føles på samme måde som når man holder vejret under vandet, jeg har hele tiden brug for luft. Er der nogen som kender til de samme problemer??? er det en begynderfejl??? kræver det bare tilvænning og hvor lang tid tager det om at blive en habil svømmer når man kan løbe en 5 km på 20:32 ???

    Skal man blive bedre til svømning, er det teknik, teknik teknik også lidt mere teknik også en masse træning :)

    trækker du vejret til siden?

    løfter du hovedet når du trækker vejret ?

    Hvilken stil art er det? Bryst eller crawl?

  8. derfor Phelps slår alle rekorder?

    Nu har Thorpe jo altså stadig den "famøse" 400 fri på 3.40.08 og igen skal du jo se det således at han stoppede tidligt, givetvis ville han også have svømmet hurtigere idag, med anden dragt og finpusset teknik+træning.

  9. Selvfølgelig tænker man dopet.

    Men så meget som han er testet, så må man sige han er clean indtil andet er bevist.

    En fantastisk svømmer, der helt klart er den bedste i crawl og fly nogensinde.

    De 8 guld bliver måske slået. Men den bliver hård. Skulle den blive slået, så bliver det enten en amarikaner, en russer (på sigt), en australier eller en kineser (på sigt) der gør det.....alene af den grund at hold-guldne skal med hjem, og næppe nogen andre på sigt kan forvente at vinde så mange holdkampe på en gang.

    Jeg tror den sådan som det er nu da kan man måske (hypotetisk) presse en eller to mere medaljer ud. Men de bedste kandidater til at slå 8 guld, det må være enten

    - man deltager i flere holdkampe som vinder

    - ændringer af svømme-typerne, således at endnu en distance tilføjes, hvor der er betydelig overførlighed med andre distancer/typer svømning

    Men mon ikke de 8 medaljer står lang tid endnu?

    Thorpe var absoult ligeså god til Crawl som Phelps - personligt ku jeg bedre lide hans stil, men begge fantastiske svømmere :)

    Jeg tror det bliver MEGET svært at slå de 8 medaljer, når man ser på OL programmet er det svært at finde det 9. eller 10. løb, bryst svømningen er klart domineret af bryst specialisterne og det sku lidt vildt, hvis der kom en, som ku svømme bryst i OL medalje tempo + crawl ´+ fly eller ryg. Så sku det være 1500 fri, eller rygsvømningen. Men "speciale" i 3 stilater er måske en for meget.

  10. Han satte ikke rekord i 100 fly (så vidt jeg husker var han 18/100-dele fra en tangering). Til gengæld viste han hvorfor han er den bedste svømmer, nemlig ved at køre perfekt til det sidste. Han var jo bagud til det sidste, men på et perfekt indslag får han alligevel pølserne først i mål!!! Cavic var bare ikke god nok til at afslutte.

    Noget lignende er sket tidligere (det var vist nok i '88). Matt Biondi havde løbet i sin hule hånd, men blev også slået på en dårlig afslutning (af Anthony Nesty fra Surinam).

    Jeg håber inderligt, at Phelps ikke er dopet. Hvis han er, så må de være gode til det, for han må være testet utallige gange. Jeg vælger at tro, at han bare er - den indtil videre - perfekte svømmer.

    mvh

    Søren

    Du får det til at lyde som om han vidste 100% hvad han gjorde - det gjorde han måske og ja han svømmede fantastisk, men han er dælme dygtig, hvis han ved han kan vinde med 1/100 sek. Han havde marginalerne med sig og det er ligeså meget held i det tilfælde som det er dygtighed.

  11. Phelps er uden tvivl en fantastisk svømmer og et (hvis ikke det største) talent vi har i verden pt.

    HAn svømmer fantastisk crawl, butterfly, ryg og en ganske fin bryst. Han kan det HELE. Har har et enormt talent og som en anden også har nævt en super kropsbygning til det som han gør sig i - mellem distance primært.

    Om han er dopet? Tja, måske - personligt tror jeg nok han er - men det nok min egen ide om at amerika har bedre doping end os andre.

    Dog kommer man ikke uden om han er helt exceptionelt dygtig i vandet, og ALTID har været det, selvom det nok først er gået op for mange nu. Det kan fx. siges at han kun var 15 år og 9 måneder da han slog WR på 200 butterfly.

  12. Da jeg snart flytter til Odense (midt i september) vil jeg gerne vide, hvor man kan træne billigt (100-150 om måneden) jeg er ikke fisse-fornem hvad udstyr angår. Kan der laves dødløft, bænk, squat og løsehåndvægte, så er jeg egentlig tilfreds.

    Det må også gerne være et sted hvor man kan få nøgle? Da det ville passe super.

    Btw det skal helst være i nærheden af universitet eller Odense C.

  13. Der er ingen bevirkninger ved protein som kosttiskud.

    Indtagelsen, tja du kan ryste den for lidt eller få pulver der er svært at ryste så der er klumper i som smager lidt dårligt, men det er ikke et stort problem, bar køb kvalitet og ryst i en shaker.

    jeg vil anbefale dig når du skal ud og købe det at købe noget der indeholder de essentielle aminosyrer (google dem) da det imo er dumt at bruge et kosttilskud, hvis du ikke får noget du normalt ikke ville gøre i kosten.