Kalak

Medlemmer
  • Posts

    290
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kalak

  1. vægte er ikke specielt anvendelige efter min mening. har trænet judo, karate og jiu-jutsu i 10-15 år.

    problemet er at vægten tynger lodret ned, men den retning som som krafterne skal acc. er mere vandret.

    Elastikker er gode at træne med synes jeg. køb de der "fitness" ellastikker. fås i grøne, blå og sorte vist nok.

    træn evt. kortere bevægelser, som eksempelvis starten af teknikken. Del teknikkerne op i 3 dele og træn muskel acc. i disse korte bevægelser - eks. en modificeret "21" (+7). tag 7 rep i hvert område og slut af med 7-10 rep af fulde bevægelser.

    alm. cirkelspark eks.

    1. det første "op træk" - hvor knæet/foden løftes blot 20-30 cm.

    2. del 1 + at fortsætte til knæet er hvor det skal være, før underbenet strækkes ud. cirka mavehøjde.

    3. hold knæet oppe - og træn så den afsluttende bevægelse uden at sænke benet.

    4. hele sparket.

    --

    træn benløft - med fuldt strukket ben - lige frem/op og side løft.

    Det er også vigtigt, at han står meget på ét ben på en pæl ude i vandet. Det skal helst være når solen er ved at gå ned, og så skal man sørge for, at der spiller noget japansk musik i baggrunden.

  2. det er en fin ide og al respekt for den men den goe grønlænder kommer nok til at undre sig en smule over danskerens "interesse" for sten...

    Så er det jo heldigt, at man selv er grønlænder :smile:

    @JoeA:

    Kan du evt. fortælle lidt om hvilken teknik du bruger, når du laver dødløft med sten, løfter du stenen helt op i favnen, og den slags?

  3. Jep, jeg har nemlig også tænkt på, at det ku være sjovt at kaste med god, tung sten.

    Jeg har tænkt mig at tage en sandsæk med, så jeg kan evt. lave nogle af overhead-øvelser med dén.

    Sprint op ad bakke med en sten i favnen, kan sikkert også give en del.

  4. Jeg planlægger at tilbringe sommeren i en lille bygd her i Grønland. Det absolut eneste problem ved den plan, er, at der ikke findes noget ´gym´ i bygden, dvs. ingen af de højt elskede dødløft og squats til mig en hel sommer.

    I stedet har jeg så tænkt mig at gøre en dyd ud af nødvendigheden, og bruge sommeren på lidt alternativ træning med sten. Sten er heldigvis lige ved hånden i alle størrelser og vægtklasser.

    Så hvis folk har nogen forslag til gode, tunge basisøvelser med sten, skal man være hjerteligt velkommen til at lufte dem i denne tråd.

    Forestil dig, at du er i en lille bygd, der er masser af sten, klipper og bakker over det hele. Hvad ville du gøre for at udnytte dette miljø til fordel for absolut og funktionel styrke?

  5. Jeg glæder mig til, at den generation af fightere, som har trænet MMA siden de var små, og ikke har spildt tiden på en masse meningsløse kampsporter som karate og Taekwon-do og den slags, begynder at dukke op I f. eks. UFC.

    Sporten har kæmpe potentiale. Det er fedt at børn også har muligheden for at træne, og jeg er enig med TLunau i, at de vil blive mindre tilbøjelige til at komme i slagsmål i skolegården, hvis de vel at mærke træner sammen med ansvarsbevidste voksne.

  6. Jeg synes du skal løfte jern for maksimal, eksplosiv styrke, og så lade konditionen og udholdenheden komme via din bjj-træning, cykling og løb.

    For at citere Pavel Tsatsouline: "Iron is for strength".

    Efter min mening, bør din træning med vægte derfor bygges op omkring de store flerledsøvelser med få gentagelser, 1-5.

  7. Jeg kan ikke svare dig på noget videnskabeligt grundlag ift. hvor meget grease the groove belaster restitutionen.

    Men jeg vil mene, at hvis du kører GTG i en øvelse, så kører du kun GTG og tager ikke "normale" sæt ved siden af.

    Desuden er det jo vigtigt, at du holder dig langt væk fra failure, forced reps og andet halløj når du kører GTG.

    Men jeg vil mene, at du sagtens kan køre GTG i ringene samtidigt med, at du træner dødløft og squat to gange om ugen, no problem.

  8. Spændende med noget ringtræning. :smile:

    Som du selv er inde på, er ringtræning vist mest for overkroppen. Og da vil jeg mene, at du har for lidt bentræning på programmet; 5 sæt squat og 5 sæt dødløft om ugen er ikke meget til underkroppen.

    Efter min mening kan du roligt køre både squat og dødløft på dag 2 og 4. Husk at lægge lidt roligt ud med vægten til at begynde med hvis du ikke er vant til squat og dødløft.

  9. Så er der UFC Fight Night i aften!

    Jeg kan desværre ikke se det live, men de vigtigste kampe kan som regel findes på nettet bagefter.

    Jeg glæder mig til at se Jon Fitch mod Roan Carneiro i 170 lbs-klassen. Fitch er på vej frem, og kan måske snart se frem til en titelkamp, hvis han holder kursen.

    post-7508-1181660745_thumb.jpg

    Jon Fitch og Roan Carneiro

  10. Algernon..

    Da jeg var barn/teenager, dyrkede jeg Taekwon-do i en del år, og deltog også i kamp-turneringer på et relativt højt plan.

    Jeg mener derfor jeg kan tillade mig at sige, at TKD ikke er særligt anvendeligt som selvforsvars- eller gadekampsystem.

    Da jeg senere begyndte at dyrke MMA, viste det sig, at flere af de ting jeg havde fået indlært i TKD, var ret uhensigtsmæssige, og måtte "aflæres" igen.

    Jeg har ikke specielt lyst til at rakke ned på TKD, da det var en fin motionssport med en rigtig god social dimension, som har givet mig meget godt da jeg var en knægt.

    Men effektivt selvforsvar er det altså ikke. Og det er min klare opfattelse og erfaring, at de fleste andre traditionelle kampsporter, som f. eks. Karate og Kung-Fu, heller ikke er det.

    Hvis du virkelig vil lære at slås, og det lyder måske lidt aggressivt, men mon ikke det i bund og grund er det mange folk gerne vil, når de begynder på en kampsport, så skal du hellere se på MMA, eller evt. nogle af de grundkomponenter MMA består af: Boksning(og Thai-boksning/Kick-boksning), brydning og Brasiliansk jiu-jitsu.

  11. Spørgsmålet er så, hvor Kampmann står i UFC-hierakiet, efter denne kamp.

    Jeg synes han skuffede lidt stående. Kampmann har som udgangspunkt sin primære styrke som striker, men han havde meget store vanskeligheder i det game, mod en relativ who-dat´ som McFedries. Kampmann lignede ikke én, som lige umiddelbart er klar til at strike med folk som Silva, Franklin og Swick.

    Til gengæld dominerede han totalt på gulvet, hvilket var super godt at se.

    Lidt forsimplet sagt, synes jeg, at hans stærke side ikke var helt så stærk, som man kunne have forventet. Derimod var hans "svage" side ikke så svag endda..

  12. Jeg mener at Green Bay er nødt til at lade Rodgers spille lidt mere denne sæson. Jeg tvivler bare stærkt på at det sker. Kan man se noget om Rodgers´ form fra deres training camp? :tongue:

    Men GB´s front office må trods alt tro på ham, siden de lod Leinart og Cutler smutte forbi i draften..

  13. Jeg går og gruer for at pre-season går hen og bliver lidt af en "skades-massakre", som man har set i de seneste par år.

    Ok, der har altid været skader i pre-season, men det er som om tendensen er stigende.

    Atlantas WR Brian Finneran, er ude for resten af sæsonen efter en skade i søndags. En situation der sandsynligvis sætter Falcons tilbage i forsøget på at gøre Vick til en bedre passing-quaterback.

    Surt for dem..

  14. Fortsætter vi i denne tråd til 2006 sæsonen..? Eller oprettes en ny..?

    Jeg stemmer for at vi opretter en ny. Så markerer vi at vi er i gang med en ny sæson, og gør NFL-tråden lidt mere overskuelig.

  15. Går du da og sviner folks ven, veninder, mødre og oldemødre til, når du møder dem på gaden?
    Nej, men problemet er at man ikke altid selv bestemmer hvornår man krænker nogens "ære".

    Jeg har da før været ude for at der var øretæver i luften fordi én eller anden idiot mente jeg havde sagt noget der generede hans hjemby eller hans venner. Og klassikeren med trusler, og det der er værre, hvis man måske/måske ikke, kiggede lidt på den forkerte pige i byen, er jeg næppe den eneste på MOL der har oplevet.

    Vågn op :crazy:

    sådan er det i professionel fodbold og sport generelt, der er masser af verbalt tilsvining imellem spillerne under kampen.

    Ja, det er det. Og hvad er din pointe lige i forhold til det jeg skrev?:smile:

  16. Jeg er slet ikke enig med dem der mener at det er moralsk acceptabelt at dele skaller ud, fordi nogen taler grimt om éns mor. Det mener loven iøvrigt heller ikke.

    Men selvfølgelig er Materazzi et kæmpe svin, hvis han har sagt og gjort de ting aviserne skriver.

    Men Tyskland er en retsstat, og man har ikke lov til at hævne en æreskrænkelse korporligt, uanset hvor sårende den måtte være. Jeg kan ikke se andet end at Zidane indirekte opfordrer til at folk forsvarer deres "ære", hvis nu f. eks. folk taler ondt om deres mor, eller glor efter deres kæreste, og den slags. Og det er netop den tankegang der gør gade- og nattelivet en hel del farligere for alle os andre der ikke mentalt lever i det vilde vesten eller den arabiske middelalder.

    Ingen accept herfra.

    Og endnu en gang, for at undgå et sidespor i debatten, Materazzi er et kæmpe svin.