dragon

Medlemmer
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dragon

  1. Hvis du er for doven og useriøs til at justere højden på dit stativ bæger resten af din træning med garanti også præg af det og det er derfor spild af tid at give dig gode råd.

    Jeg har fin fremgang med mit træningsprogram, men ellers tak.

    Er det kun værd at hjælpe folk der træner til det næste mesterskab?

  2. Læg mærke til "Muscles" i højre side i nedenstående links.

    Tak for referencerne til alternative øvelser.

    I listen over muskler, som trænes i squat, en delmængde af muskler der trænes med dødløft...

    Min træning har almindelig styrke og sundhed som mål. Jeg har fundet en række øvelser som jeg kan udføre som cirkeltræning så jeg udnytter tiden optimalt. Stativet kan enten være indstillet til bænkpres eller til squat. Det går ikke at omskifte under træning hvis jeg vil lave cirkeltræning og det vil også tage tid fra andre øvelser jeg kan lave inden for mit tidsbudget.

    Det er muligt at jeg kan lave en dag om ugen hvor jeg laver squat, men så kan jeg ikke samme dag også lave dødløft (*) og bænkpres. Squat tager altså hele to store øvelser af programmet. Men det er måske også ok, hvis jeg kun gør det en gang om ugen - hvad siger i til den plan? Jeg kan eventuelt lave armbøjninger i stedet for bænkpres.

    (*) det er også omstændigt og tidskrævende at pille alle skiverne af stangen for flytte den fra stativ til gulv og omvendt. Jeg har ikke vægt nok til den lille stang til at udføre de tunge løft med den.

  3. I mit lille hjemmegym har jeg mulighed for at lave både squat og dødløft. Mit stativ kan omstilles mellem bænkpres og squat men det er omstændigt og jeg er doven :-).

    Jeg er i besiddelse af en 20 kg OL stang og jeg har derudover en mindre stang. Så jeg bruger pt. den store stang til dødløft og den lille stang i bænkpressen.

    Men jeg har lidt dårlig samvittighed over at springe squat over. Er der nogle gode alternativer?

    Er squat og dødløft egentlig ikke den samme bevægelse? Det ser sådan ud i spejlet :-). Behøver jeg træne begge?

  4. og når man så sover til kl. 13-14 stykker ? så det ikke sikkert man får noget at æde om natten  :wink:

    Hvad vil du så gøre?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Spise når du står op. Helt ærligt, det har ingen betydning om du holder en kostplan så 100% at du absolut skal spise den rigtigt afvejede mængde gram mad på precis de rigtige tidspunkter.

    Det er aligevel meget forskelligt hvor meget energi du bruger i løbet af en dag. Derfor er det umuligt at spise 100% "optimalt".

  5. Jeg fatter ikke hvorfor de ikke gider gøre sig bare en lille smule umage, og få den stang til at veje noget fornuftigt, f.eks. 10,0 kg eller 15,0 kg. Så svært kan det heller ikke være at tilføje/fjerne lidt metal indtil den vejer noget der er til at regne med.

  6. Er det til at parkere en bil i nærheden? Er det til at træne efter arbejde (omkring kl. 17)?

    Jeg har droppet det lokale center. Mit hjemmegym funkere sådan set fint, men nogle gange er det lidt ensomt. Og det vil nok ikke skade med nogle kommentarer fra folk der har forstand på tekniken. Så måske man kunne træne en dag eller to om ugen i ak :smile:

  7. Here we go again ...  :laugh:

    Så er det godt, at vi alle sammen kan dansk:

    Overhåndskropshævninger

    og Underhåndskropshævninger.

    Hvorfor være smart men uforstålig med engelsk, når man kan være forstålig med dansk?

    Hr. K

    <{POST_SNAPBACK}>

    Så for at være helt precis, skal jeg skrive i min log at jeg laver "underhåndskropshævninger med smalt greb" ?

  8. Det var da utroligt som i ikke har hørt efter i skolen. Efter at JesperT er kommet med ikke mindre end 4 referencer, er det fuldstændig spild af båndbredde at komme med nogen anden påstand. Medmindre man selv kommer med tilsvarende referencer.

    Så frem med google og find nogle referencer frem, hvis du vil argumentere modsat JesperT.

  9. Tænkte på, nogen herinde der på i lejlighed - og som har eget udstyr?

    Er det muligt? Vel ikke skide smart at tabe en vægtstang når man bor på 4. etage?

    Håber folk lige vil give lyd fra sig, Jer som har træningsudstyr i lejlighed.

    <{POST_SNAPBACK}>

    I øvelser som bænkpres og squat er der ikke nogen fare for at tabe stangen, fordi stativet har sikkerhedsaflægning hvor du kan lægge stangen hvis du ikke kan løfte den op igen.

    Det er faktisk kun dødløft der er et problem - her skal du have fat i et underlag så du ikke ødelægger gulvet med tunge jern skiver. Jeg bruger en gammel bordplade som underlag.

  10. Det her er hvad jeg bruger:

    baenk.jpg

    Stativ og bænk er købt hos fitnessgruppen.

    Hvor meget vægt du skal have afhænger jo af hvor stærk du er, og hvad dine planer er. Du kan jo også altid købe mere senere hen.

    Selv har jeg købt for ialt 225 kg skiver med gummi hos sport-tiedje. Dvs. 4x25 kg, 2x20 kg, 2x15 kg, 2x10 kg, 2x5 kg, 2x2,5 kg, og 2x1,25 kg. Jeg har købt så meget fordi jeg ikke regner med at man stadig vil kunne få matchende skiver om et par år.

    Fordelen ved gummiskiver er at de ikke ødelægger gulvet og er meget nemmere at håndtere. Ulempen er at de er temmeligt meget dyrerer.

    Hvis du vil lave dødløft (og det bør du), så skal du have plads på gulvet til at stangen kan ligge der. Men selvfølgelig kun imens du bruger den. Bagefter kan det hele skubes sammen og stangen gemmes under sengen eller lign.

    Jeg er ikke helt sikker på hvilken øvelse du mener med shoulder pull. Men du bør også finde en måde du kan hive dig op i armene. Jeg har købt en lille dørribe der er monteret over en dør og derfor ikke fylder noget.

    Med det insistere de erfarne herinde at man kan træne alt det vigtige :4thumbup: .

    Prøv at læse Hjemmetræning - stor og stærk derhjemme?

    Du kan jo som en start see på det program jeg følger:

    Fundament træning for begyndere

  11. Du skal ikke gå ud og bruge 6300 kr når du ikke har trænet lang tid nok til at vide om det er noget du gider i længden. Jeg ville overveje et par måneder i center bare for at få føling med om det er noget du gider.

    Dernæst så drop de der pop systemmer du har linket til.

    Sats i stedet på en god stang, og et bænk stativ der også kan bruges til squat.

    Det lyder dog som om du har lidt for lidt plads. De "rigtige" vægtstænger er 220 cm lange...

    Men hvis du kan løse det problem, så ville jeg købe et squat/bænkpres stativ, bænk, 220 cm OL vægtstang, 150-200 kg skiver (50 mm boring). Det er alt hvad der skal bruges :4smartass:

    Med hensyn til håndvægtene har jeg ikke nogen erfaring. Jeg klarer mig uden bare med stangen.

  12. hej, på min arbejdsplads har vi et større motionsrum, og det tilbringer jeg ca en time hver dag.. er det for meget?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja det vil jeg mene. Husk at du vokser ikke i motionsrummet, men bagefter når kroppen restituere.

    Jeg vil også mene at du har valgt et for avanceret program som begynder. Du vil få mere ud af et fuldbody program 3 gange om ugen.

  13. Få reps siges normalt at give styrke, og mange reps (dog typisk max 15) siges at give hypertrofi (muskelvækst).

    Men så simpelt er det slet ikke. Der er mange måder at lave et program på, og mange andre faktorer der påvirker.

    Det system jeg selv bruger kaldes 5x5 hvilket betyder 5 sæt af 5 reps med 1-2 minuters pause imellem hvert sæt. Dvs. 25 reps ialt. Og det siges at være et rimeligt kompromi imellem styrke og hypertrofi.

    Mange "center programmer" bruger 3x10 eller 2x15 (det gjorde det jeg fik ihvertfald). Nogle bruger måske også 3x8. Der er ikke nødvendigvis noget galt med disse programmer, men husk dog på at det er nybegynder programmer som skal forberede den helt utrænede.

    Jeg blev hurtigt træt af alle maskinerne i centeret og skiftede til det her program:

    Fundament træning for begyndere

    Men det er bare et forslag. Hvis du vil vide mere, så prøv at læse artiklerne her på motion-online og på getbig.dk.

  14. Selvfølgelig skal det lægges til. Man skriver hvad man løfter.

    Andre kan jo ikke vide hvad stangen, låse, mm. vejer. Så skriv total vægten.

    Desuden ser det bedre ud med større tal :tongue:

    Edit: hvis du mener de håndvægte der findes i centeret, så er det normalt total vægten der står på, så der skal der ikke lægges noget til. Men i mit center er de nu ikke særlige precise.

  15. hmm nu døde min tråd lidt.. Men har lige et nyt spørgsmål:

    Vil helst have et internationalt sæt med gummi skiver.. Nogle der ved hvor de købes ,billigt?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Definer billigt. Gummi skiver koster kassen af en eller anden grund (mangel på efterspørgsel vel).

  16. Men hvor lang skal en stang være?? De ligger jo mellem 180 og 220...

    Og med hensyn til powerrack, så havde jeg mere tænkt på et squat stativ (som i obbc), tror powerrack bliver alt for dyrt i metal....

    <{POST_SNAPBACK}>

    Stangen skal være 220 cm lang og have 50 mm diameter endestykker som kan dreje på kuglelejer. Og den skal veje nøjagtig 20 kg.

    Hvis du nøjes med squat stativ istedet for et powerrack, så tænk på hvordan du laver en sikkerhedsanordning som du kan lægge stangen på hvis den er for tung at løfte op igen. Det er altså et must hvis man træner alene.

    Der er vist nogen herinde der simpelthen bruger to bukke til formålet.

  17. Hvis du på nogen måde kan få råd til det, så køb en OL stang. Findes bla. hos din første leverandør som et "50 mm vægtsæt komplet 145 kg". Men det kommer jo nok til at koste dig et par tusinde kr.

    Hvis du kan fremstille et stativ, kan du så ikke også fremstille en bænk? Hvis man tænker over det, så er det jo faktisk et ret primitivt stykke møbel.

  18. For et halvt år siden købte jeg noget pulver som jeg næsten ikke har spist noget af. Problemmet er at det simpelthen smager for dårligt.

    Jeg vil have noget pulver som ikke bare kan tolereres, men som smager GODT. Noget man har LYST til at drikke efter træning.

    Ja jeg ved godt jeg bare kan klikke lidt på banners og bla bla, men de siger jo alle sammen at deres pulver smager godt og det passer simpelthen bare ikke. Så jeg vil have noget andre har prøvet og kan stå inde for.

    Send mig evt. en PM, men reglerne forbyder vel ikke at nævne produkt navne så længe man ikke linker til en bestemt forhandler?

    Prisen er mindre vigtig. Det dyreste pulver er det der ikke bliver spist.

  19. Det lyder ikke særlig optimalt. Mavemusklerne skal trænes som alle andre muskler, og det vil sige højst hver anden dag så der er tid til at restituere. Og der skal vægt på, således at du er udmattet efter 10 reps.

    Når det er sagt, så skal fedt procenten ned for at få synlige muskler. Det siges at en sixpack det får man i køkkenet.

  20. Personligt vil jeg heller anbefale en vægtstang med vægte, og et stativ der kan bruges til squat og bænkpres. Så kan man lave alle basis øvelserne.

    Men helt billigt bliver det jo nok ikke, mindst et par tusinde hvis det skal være nyt. Det er hurtigt tjent ind igen hvis man sammenligner med fitness centrene. Hvis man kan være et par stykker om at deles om udgiften, så begynder selv de fattigeste studerende at kunne være med.

  21. SATS OMSÆTNING for hele norden er 989mio SEK. Dk's andel er 15%, men lad os bare regne med deres totaler - det er nemmere.

    Deres OVERSKUD før skat, renter mm er 80mio SEK, dvs 7,9%.

    Deres overskud efter skat, renter osv så vidt jeg kan læse er 2,7% for 2004 - det er ringe og isoleret set havde fastrente obligationer været et noget bedre valg, men de lukker naturligvis ikke bare, da de nok regner med bedre tider i form af flere medlemmer/færre investeringer.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Du kan da ikke sammenligne SATS overskud EFTER SKAT, med obligationsrenten FØR SKAT. 7,9% er ikke ringe. Og det kunne med garanti være meget højere hvis de ikke var igang med at lave kæmpe investeringer. Ja, jeg ved godt at det hele ikke bliver afskrevet på et år, men ikke destomindre vil noget af det være indeholdt i dette regnskabsår. Og alle de nye centre må formodes at give underskud i starten.

    Selve det at der bliver investeret så kraftigt, viser at SATS selv mener at det går ret godt og at det kommer til at gå endnu bedre.

    Men selvom talene her ikke viser en urimelig afkastningsgrad, så vil jeg altså også melde mig ind under fanerne hos dem som har på fornemmelsen at det ikke står så godt til med konkurrencen i dette marked.

    En af de ting der undrer lidt, er at udstyret tilsyneladende er alt alt for dyrt.

    Og selvom nogle siger at old-school centrene lukker på stripe, så tror jeg stadig på at der ligger et koncept derude og venter på at give superdyre pop centre noget seriøst konkurrence.

  22. Enig Maxpower, men alt andet lige, vil en større fordampning betyde et større samlet energiforbrug.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ikke når det er saunaen der står for at levere energien der bruges til at fordampe vandet.

    Det er noget helt andet hvis du sveder fordi du knokler på en spinningcykel. I saunaen sveder du fordi det er varmt - du udfører ikke noget arbejde.