Trinitrophenol

Medlemmer
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Trinitrophenol

  1. Hehe .. lad mig omformulere!

    Det protein whey (mærke X) jeg bruger nu har 6.5 gr kulhydrat og 3 gr fedt pr 100g .. dvs næsten 10% energi, af de 100gr der ikke er egenholdige energi i proteinen. Findes det med mindre energi ... så altså et protein produkt uden de overskydende 10% Kcal/ fedt?

  2. Jeg menes engang at have købt noget rent protein pulver UDEN Kcal der kunne eks. blandes op med vand. Er igang med at cutte, og har ledt med lys og lygte efter lignende produkter ... nogen der har en idé om hvor jeg kan få det?

  3. Ja, som overskriften siger, søger jeg en bygning med MANGE trappetrin, step master og den slags lign. maskiner er ikke en mulighed ... hvis der er elevator til nedturene ville det være perfekt ... men ikke et ultimatum!

  4. Er du sikker på du i ikke mener m. supraspinatus??

    M. infraspinatus sidder bag på skulderen, og dens primære funktion er at udaftotere armen. Altså eksemplevis, hvis du står med armen ned langs siden, med hånden lukket i en "thumbs up" med tommelfingeren pegende fremad og derpå drejer tommelfingeren ud til siden.

    M. supraspinatus sidder løber henover skulderkammen, og ud over at udadrotere armene som m. infraspinatus, abducere (lateral hævning) m. supraspinatus også armen, den bevægelse hvor du står med armenen ned langs siden, og derpå hæver armene ud til siden således din krop danner et kors.

    Omkring din m. biceps, udspringer det lange hoved på skulderbladet lige ovenfor ledskålen (tuberculum supraglenoidale) og hæfter øverst på dit spoleben. At abducere din arm er som ovennævnte m. supraspinatus opgave, ligeledes m. biceps brachi (longus's) sekundære opgave. M. biceps brachi primære opgave er at flektere i albueleddet (bøje armen), og supinere i underarmen (dreje håndfladen udaf).

    Nu er jeg på ingen måde ikke uddannet fysioterapeut, så skal ikke på nogen måde stille mig kritisk overfor hvad du er blevet instrueret i. Det lyder som den øvelse din fysioterapeut har givet dig er en ekstern rotation ... og den er rettet mod m. infraspinatus.

    DBExternalRotation.gif

    .... er det denne?

    Du skriver at "infraspinatus "i" rotatorcuffen er på mystisk vis svundet ind.."

    - er du ikke flink at uddybe det?

    - ligeledes prøv at illustrere ved fra punkt til punkt bevægelse ved hvilke bevægelse der opstår smerter, tag evt et liter mælk i hånden, og stille og roligt lav forskellige bevægelser med strakt arm, og med bøjet arm etc. Stil dig i en døråbning og pres armene ud til siden, tag en armstrækning etc..

  5. Nogen gange er det bare meget nemmere at bruge en personlig træner, han/ hun kan udarbejde et godt trænings- og ernæringsprogram, hvilke du så kan træne og spise ud fra, indtil du selv kan udarbejde samme. De ser også ting man umiddelbart ikke selv ser ... :-)

  6. Du skal finde balancen.

    Spiser du for få kulhydrater og proteiner, tager kroppen dem bare fra eks. dine muskler mm. Og det er der ingen mening i ... mindre muskler = mindre forbrænding!

    Vægten har sikkert været en god motivatort for dit vægttab, men nu er du nødt til at skifte vægten ud med spejlet ;-)

  7. Hvilke parametre for stigning bruger i, når i lægger jeres programmer efter progressiv overload princippet.

    Hvad er jeres system?

    - hvor hurtigt øger i?

    - øger i med reps op til given antal og og skifter derpå belastning? (altså et climb princip)

    - stiger i efter et eks. 10% system, med øgning af workload systematisk hver dag, uge etc?

    - mm.?

    - mm.?

  8. Et godt råd ... uddan dig!

    Køb bøger som:

    - Aerob og anaerob træning

    - anatomi og fysiologi

    - bevægelses lære i idræt!

    ... læs dem asap, de giver dig en fundamental viden, som er uundværlig hvis du vil noget med din krop!

    Alt andet er simpelthen spild af tid, forums etc. de kan bruges, men ... no offense, mange af brugerne på forum så som dette, ved ikke ret meget (hvis noget) om anatomi, fysiologi og biomekanik etc, andet end hvad de høre andre sige, og så fremdeles ...

    Uddan dig, og byg dit eget fundament for din træning :-)

  9. For at gøre trådkapringen komplet, vil jeg lige komme med en tilføjelse til standarden på instruktører. Der forligger desværre ikke en fælles standard for instruktør og personlig træner uddannelsen. Dermed står det alle frit at sammensætte individuelle uddannelser, timer / kvalitet mm. Envidere, skal man også have med, at en aktiv interesse for faget naturligvis også har en stor betydning.

  10. Teknik og styrke må siges at være de 2 essentielle variabler. At argumentere styrketræning ikke ville optimere din performence virker højest usandsynligt.

    Jeg mener at styketræning ville være én måde at booste din perfomance ... MEN ... du slipper ikke afsted med KUN at træne én ting ... :smilerock:

    For det første er du nødt til at se din krop som ÉN balanceret enhed, træner du kun eks. styrke i benene, vil du skabe en ubalance... som endegyldigt vil influere på det samlede resultat mangelfuldt ... hvorfor nøjes med at gå 80 % når du kan gå 100%?

    Når du hopper bruger du ikke kun dine lårmusklerne, men ligeledes lægmuskler, baller, lænd, mave mm. en "enhed" af flere muskler, der på et split sekund arbejder sammen om at få dig balanceret maksimalt op i luften.

    Hvis du mener noget seriøst med din skating bør du overveje at få lagt et program som specifikt går på dit behov. Ordinære programmer vil selvfølgelig have et optimerende effekt, men du risikere at træne kost-effektivt uhensigstmæssigt.

  11. Til tider er man nødt til at simplificere ting for at få et klart svar ...

    Kan et spørgsmål være mere tydeligt: Er der nogen grund til at dokumentere større slitage og kortere restitution som værende større skadespotentiale ?

    Det skal ikke ses i nogen sammenhæng!

  12. Det var bare et klingende ja eller nej jeg ledte efter!

    Spørgsmålet kan sagtens besvares med et ja eller nej, uden evt. gradbøjning eller at det sættes i forhold til noget andet er nødvendigt!

    Og den form for kryben uden om et konkret svar siger det hele :wink:

  13. PTpoul ... bare svar konkret ja eller nej: Er der nogen grund til at dokumentere større slitage og kortere restitution som værende større skadespotentiale ?

    Ligeledes konkret svar på: Så du mener ikke der er øget skadespotentiale hvis du sætter en alment hobby-splittræner (hvis krop ikke er trænet til at så intense forløB) til at køre eksempelvis sheiko ?

  14. Gab ... havde glemt hvor meget MOL ræssonere af viden dyrkelse af enkelte individer herinde, og hvor meget folk selektivt læser og tager stilling.

    Ok ... så finder vi stavepladen frem: Concentrated loading besidder større skade potentiale end distributed loading.

    > Pipfugl

    - "Den smøre" var svar på på TJ hentydning til den simplificerede trænings tendens der nu en gang er, og overførslen på mit indlæg, som skulle jeg fordre til ren failure-træning!

  15. Jeg tror det desværre lidt der indirekte tænkes at alle køre enten det ene system, eller det andet system. Men sandheden er jo en anden. Man kan sagtens køre et meget varieret program alt efter målsætning, der er intet i vejen for at inkludere både HIT, Burns, forced, compound mm. i ét pas. Så når jeg skriver man sagtens kan køre til failure, menes der jo ikke at køre en hel cyklus efter HIT princippet. Og har vi alle ikke på ét eller andet tidspunkt kørt et sæt efter HIT-princippet :-p

    Concentrated loading er fysiologisk roulette-skade potetiale for ikke styrketrænede atleter der har opbygget en fysisk tilsvarende. Blot hvad jeg mente.

  16. Jeg pointerede blot at: Failure er ren funktionelt MAX indikatoren!

    Ikke at køre til failure i hypertrofi øjenmened .. my bad jeg ikke pointerede det.

    Evt dette emne kunne rykkes til funktionel styrke ??

    Om hvor vidt jeg er positivt stillet over for forcering og træning op til failure i concentrated loading har jeg vist gjort klart for i tidligere indlæg. Jeg er generelt i mod concentrated loading, og igen set ud fra fysiologisk standpunkt, ikke gain!Prøver blot at balancere på æggen af tråden.