Gunnar

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Gunnar

  1. ....Desuden mener mange at det i længden er overkill at træne mere end 4 gange ugentligt for kroppen, men den synsvinkel deler jeg ikke når vi snakker 3split og derover af personlig erfaring med netop et 3split alle ugens dage med gode resultater, tror derimod et 2-split vil resulterer i overkill pga. bl.a. større kropsområder skal restitueres pr. gang og kropsbelastningen overall er for stor.

    Om et 2-split er så hårdt, at det vil resultære i overkill, kommer vel an på antallet af øvelser og sæt. Jeg har trænet følgende split program i et par måneder nu, med 4 træningsdage om ugen, og føler det lettere en fullbody 3 x ugen:

    Dag 1

    Benchpress 5x5

    Incline dumbell 3x8

    Military press 5x5

    Laterals 3x8

    Dips mellem bænke 3 gange så mange jeg orker

    Dag 2

    Dødløft 5x5

    Bent over barbell row 5x5

    Chin-up (reverse grip) 3 x så mange jeg orker (ca 5-6)

    Mave

  2. Tak for svaret Muldjord.

    Det jeg måske også håbede var at få nogen meninger om, var hvorvidt, det er en fordel at træne samme øvelse 3 gange ugentligt, hellere en 2 gange.

    Med andre ord, hvad giver mest fremgang - et ekstra træningspass om ugen, - eller en dag mere til restution ? Er der overhovedet konsensus omkring dette spørgsmål herinde ?

    Og så lige til sidst - burde jeg tilføje shrugs til mit program, eller er det en øvelse som kan undværes ?

  3. Hej

    Jeg har i gennem de sidste 2 år flittigt fulgt diskussionerne på motion-online, udover at læse relevante artikler på siden. Nu vil jeg sende min første indlæg i forumet, i håb om at få kvalificeret respons på mit program.

    Først lidt om min baggrund og mål:

    Alder: 41 år

    Træningserfaring: Har trænet styrketræning on and off de sidste 2 år. Dog mere seriøst, og uden afbrydelse siden oktober 2006.

    Jeg træner hjemme.

    Mit mål er at få mere masse på overkroppen. Har kraftige ben, men en meget spinkel og underudviklet overkrop. Det gælder hele overkroppen – ikke mindst skuldrene, selvom jeg dette til trods er rimelig bredskuldret. Derfor ønsker jeg primært at træne overkroppen.

    Siden midt i desember har jeg trænet nedenforstående split program, med 4 træningsdage om ugen. Er imidlertid begyndt at tvivle på, om jeg ikke skulle skifte programmet ud til fullbody 3 gange om ugen i stedet.

    Årsagen til, at jeg valgte split programmet fremfor fullbody, er at jeg følte, at et fullbody program med så mange basis øvelser, kræver mere overskud og tid, end jeg ofte har efter en lang arbejdsdag. Spørgsmål er bare om jeg så i stedet skulle træne et fullbody program, hvor jeg droppede nogle af øvelserne, f. ex. Dødløft (som jeg har trænet for ryggens skyld)

    Lag mig høre hvad I synes.

    Mvh.

    Gunnar

    Program

    Dag 1

    Benchpress 5x5

    Incline dumbell 3x8

    Military press 5x5

    Laterals 3x8

    Dips mellem bænke 3 gange så mange jeg orker

    Dag 2

    Dødløft 5x5

    Bent over barbell row 5x5

    Chin-up (reverse grip) 3 x så mange jeg orker (ca 5-6)

    Mave