Mexican

Medlemmer
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mexican

  1. Jeg takker! Ja, du får i hvert fald brug for det - kvote 2 er jo virkelig blevet et snævert alternativ efter de har skåret i procenterne! Hvad vil du gerne ind på?

    Jamen, studiet er okay - KU er bare et lortested! De har ikke styr på noget som helst - og det bærer undervisningen også præg af ret ofte. Der er alt for meget læsning og alt for få timer til at gennemgå stoffet (i dette semester har det ikke været unormalt at 1-2 romaner blev gennemgået på en 2 undervisningstimer) - kvantitet fremfor kvalitet er uden tvivl deres mantra.

    Grunduddannelsen på dansk består af 4 følgende fag: Sprog, Medieanalyse, Litteraturhistorie og Litteraturanalyse. De 3 sidstenævnte synes jeg ok om, men sprog er ikke lige min kop te må jeg indrømme. Nogle dele af faget kan da være spændende, men hardcore grammatik bliver aldrig noget jeg brænder for - og sprog er desværre en ret stor del af grunduddannelsen, så det skal du lige være opmærksom på.

    Jeg ved endnu ikke hvad jeg håber at få ud af uddannelsen - specielt også set i lyset af jeg ikke regner med at tage en kandidatgrad i dansk - de efterfølgende jobmuligheder er simpelthen for dårlige - man er mere eller mindre prædestineret til at blvie gymnasielærer (de forsøger at bilde en ind i starten af studiet der er mange valg, men det kræver ikke mange aktive hjerneceller at regne ud der er meget få fede jobs til utroligt mange mennesker). SÅ jeg håber egentlig bare på at kunne gennemgøre bachelordelen og så søge hen på IT-universitet hvor de har nogle ganske spændende overbygninger.

    Hvis du har nogle specifikke spørgsmål må du lige skrive igen :smile:

    ---------------------------------------------------------------------------

    Jeg takker mange gange for det gode svar :superman:

    Håbet og drømmen er at kunne læse Journalistik på RUC allerede her efter sommerferien, men optagelseskravene bliver selvfølgelig lige ændret i år, og det resulterer i at adgangssnittet vil blive "noget højere". Ingen ved dog hvor meget endnu. Derfor kan kvote 2 næste år godt gå hen og blive nødvendigt. Som du selv siger, er kvote 2 blevet meget snævert og derfor har jeg kigget en masse relevante uddannelser igennem i hovedstadsområdet, og her kommer Dansk ind i billedet.

    Din beskrivelse af studiet virker både godt og samtidig lidt skræmmende. Jeg har det på nøjagtig samme måde som dig med hensyn til sprog og grammatik! Det sucks bigtime, men jeg sagtens ville kunne se mig selv nyde de andre områder. Mit største frygt bliver umiddelbart at kunne holde mig motiveret et helt år på en udannelse, som jeg rent faktisk ikke skal bruge til noget. Men rart at få lidt insider-viden, som kan nuancere situationen lidt :smile:

  2. Hey =)!

    Først må jeg lige sige at din form er alt for vild! Jeg kan se at du læser Dansk på KU. Sjovt nok overvejer jeg selv at tage et år dansk på KU efter sommeferien for at skrabe lidt sammen til en kvote 2 ansøgning året efter. Det kunne derfor være helt oplagt at høre din mening omkring studiet og hvad du håber på at få ud af udannelsen i sidste ende :) Håber du vil gøre dig ulejligheden :blush:

  3. Hijacker lige tråden :tongue:

    Er også brændt varm på Sheiko, men har desværre ikke mulighed for rackpulls, som programmet ellers dikterer. Hvad kan jeg smide ind i stedet? Normal dødløft med en lidt lavere % eller hvad vil i anbefale?

  4. Jeg lagt mærke til at når jeg udfører Chins, rows og sommetider skulderpres, så trækker jeg "skævt" med den øvre ryg. Det er ligesom om at min trap/bagskulder i højre side sidder lidt højere oppe end min venstre og buler mere ud. Jeg frygter lidt at jeg bare forværrer mit Quasimodo-syndrom ved at træne videre. Har prøvet at køre unilaterale øvelser til ryggen, uden rigtigt resultat :/ Nogle tips? eller må jeg bare acceptere at jeg ikke kan være helt symmertrisk?

  5. Synes det virker meget spændene, men jeg ville gerne have lidt mere til underkroppen. Kunne man gøre det sådan her? Passer mig fint at man ikke kommer ned på de helt lave reps.

    Daily undalization periodization program:

    Dag 1: 3x12

    Dag 2: 3x9

    Dag 3: 4x6

    Øvelser:

    Front Squat A

    Power Clean B

    Bænkpres A

    BB rows B

    Chins A

    Dips B

  6. Har selv studset lidt over den artikel. Hans Britney teori er efter min mening WAY OUT. De billeder han bruger til sammenligning er fuldstændige umulige. Forskellige vinkler og vigtigst af alt, masser af photoshop i før-billedet. No wonder, der er en forskel. Og hvis der skulle være det, så kan det vel ikke undrer nogen? Da hun startede karrieren var hun en lille teenager. I den alder forandrer alle sig og især når det er over en årrække. Umuligt at give høj reps mavebøjninger skylden under disse foranstændigheder.

    Der er dog nok masser af gode guldkorn i artiklen. Man skal bare sørge for at skære det overflødige vrøvl væk. Stol derfor ikke blindt på alt hvad du læser.

  7. Nu er det sådan at jeg har tænkt mig at investere i et par kettlestacks fra kettlestack.com. Jeg har hørt at de skulle være et rigtigt godt og billigt alternativ til KBs :bigsmile: Men det er sådan at alle de vægtskiver jeg har herhjemme, er 30 mm kettler vægtskiver. Efter at have gennemkigget kettlestack.com igennem utallige gange, er det stadig ikke lykkes mig at finde ud af om de kan fungere med kettlestacken. Hvis nogen sidder inde med noget viden omkring det eller kan finde det, så vil jeg blive lykkelig :4thumbup:

  8. Ahh.. Så svulmende delts er svaret på mit problem? :santa2:

    jah.. har måske lidt tilbøjelighed til at give op for hurtigt :sneaky2: Jeg er 1.94 høj og vejer opkring 78 kg (pind :innocent: ) med ualmindlig ringe styrke :blush: Men det er jo det som jeg prøver at rette op på :tongue::smile: Hvis jeg skal kunne gå ned uden at tabe stangen, så skal jeg ud i en meget bred sumo-stand og det er jo ikke lige frem standardpositionen for frontsquat :dry: Og der er min ryg ca. 45% :mad: Hvis jeg prøver at gøre det med smalstand flyver min ryg nærmest til til vandret position med det samme. Tror måske lidt at det er fordi jeg ikke kan komme nok ned i knæ, grundet helt vildt usmidige ankler :unhappy: Måske noget intensivt udstræk af lægmusklen kunne hjælpe?

    Håber snart jeg kan komme igang med noget ordenligt bentræning... så mine quads kan blive store og lede ! :devil:

  9. Lyder som rigtig gode råd! Tusind tak :4thumbup: Jeg har valgt at sprede de lodrette træk/pres udover alle træningsdagene. Det fungerer klart bedst for mig. Hvis øvelsestallet kommer over de 3-4 har jeg meget svært ved at finde motivationen, da jeg føler at de sidste udførte øvelser bliver en fiasko pga. manglede energi. Når jeg først har kørt 5x5 i 3 øvelser, så er kroppen tømt for energi :innocent: Derfor vil jeg holde det meget småt og simpelt. Ved siden af styrketræningen har jeg også kampsport nogle gange om ugen, så jeg tror det er meget godt jeg ikke brænder ud til hver træning :bigsmile:

    Med hensyn til benøvelse har jeg både overvejet pistols og front squats. Dog mangler jeg både styrken og balancen i pistols :blush: Og styrken skal jo komme et sted fra...

    De få gange jeg har kørt normale squats har det hele fungeret rigtig fint. Tænkte derfor frontsquat kunne være et fint alternativt, men der er simpelthen NO WAY jeg kan holde min ryg vertikal under udførslen. Tror min ryg kommer tæt på goodmorning position og så er det altså svært at holde på stangen :laugh: Tror det hænger sammen med min høje kropsbygning, men på den anden side så er der massevis af høje løftere som frontsquatter derud af.. Så hvorfor skulle jeg ikke også kunne lære det? :wink:

  10. Nu har jeg efterhånden prøvet alverdens komplicerede programmer og det er simpelthen ikke mig. Jeg vil bare have det ganske enkelt. Har prøvet at lave et program efter modellen: 1 trække, 1 presse og en lowerbody øvelse + en unilateral øvelse til de steder hvor jeg føler der ikke er balance mellem musklerne. De bliver derfor muligvis skiftet ud undervejes som forskellene bliver opvejet. Har desværre ikke mulighed for at køre squat i mit center og vil nok blive for hårdt med 3xDL i ugen. Har derfor smidt noget benpres ind som ringe erstatning. Har trænet seriøst i ca. et ½ år, så jeg er bestemt stadig begynder. Der vil muligvis også engang imellem blive smidt en ekstra dag ind om ugen med noget sandsæk træning :4thumbup: Tror i at programmet vil kunne fungere? :innocent:

    Bænk 5x5

    BB rows 5x5

    Dødløft 5x5

    Hammer Curls 3x8

    Abs

    Military Press 5x5

    Chinups 5x5

    Benpres 5x5

    DB skulderpres ext. 3x8

    Abs

    Dips 5x5

    DB Rows 5x5

    Romanian Deadlift 5x5

    Bulgarien Squat 3x8

    Abs

  11. Jeg har nu de sidste 2 uger rendt rundt med ret store smerter i foden. Det hele startede med at jeg forstuvede foden til idræt.. dette resulterede i at jeg de efterfølgende dage rendte rundt som en anden humpegris.. Selve forstuvningen forsvandt temlig hurtigt, men nu har jeg fået sindsygt ondt i den anden fod. Og jeg har ikke slået den på nogle måde (har ikke haft mulighed for at dyrke idræt, pågrund af den anden fod). Og det har gjort ondt lige siden det startede. Ingen aftagninger i smerte. Det er værst når jeg vågner om morgen efter jeg har sovet. Der kan jeg stortset ikke støtte på den, men så op af dagen bliver det langsomt bedre og om aften lægger jeg stortset ikke mærke til det. Men så er den gal næste morgen igen :mad: Det er ligesom om det sker når man min fod har hvilet i længere tid og så skal igang igen. Gør skide nas! :sneaky2: Regner med at tage til lægen her i næste uge, men ville lige hører om i måske have hørt om noget lignede før?

  12. Ved første øjekast, ser programmet rigtigt godt ud! :4thumbup: Jeg gik flittigt igang med at indtaste alle mulige oplysninger, programmer, øvelser osv. Men så fandt jeg ud af at jeg ikke engang kan oprette et træningspas, uden at få en fejlmedelelse :sneaky2: Så pt. kan programmet slet ikke bruges til noget. Og til mange af de andre funktioner, får jeg også div. fejlmedelelser :blush: Men når der engang er kommet styr på alle disse bugs, så tror jeg bestemt programmet kan blive nyttigt for mange sportsfolk.

  13. Og en af grundene til at jeg også vil begynde at bruge Kettlebells, er at det center jeg træner i, er et skod motionscenter. Ikke engang fri squat. Og her efter ferien skal jeg begynde i 2.g, så der bliver nok at se til. Så med både træningscenter, arbejde og kampsport, kommer det til at knibe med tiden. Derfor vil jeg droppe centeret og lave lidt hjemmetræning istedet. Det var den måde jeg fik ideen med KB's :bigsmile: Har også tænkt mig at investere i en chin- og dipbar :4thumbup:

  14. Hey :bigsmile:

    Har lidt spørgsmål omkring KB's. Nu hvor jeg igennem længere tid, dagligt har læst kettlebells vidunderlige egenskaber, må jeg indrømme jeg er ved at blive hooked på at skaffe mig nogle :devil:

    Vil du mene at man skal bruge lidt rigtigt instruktion, for kunne bruge dem forsvarligt? eller er en god KB bog nok?

    Og hvor mange KB's vil du anbefale man starter med? og hvilke kilo skal man gå efter? Har gjort op med mig selv at jeg godt vil ofre penge på 2 bells. Men hvis det er fuldstændigt overflødigt, vil jeg jo helst undgå det :tongue:

    Méxican! :w00t:

  15. Nu hvor vi er inde på det her fantastiske emne, kunne jeg godt bruge lidt råd. Normalt plejer det ikke at være noget problem, at få den første kontakt med pigen. Det går skam helt fint, men det at holde samtalen kørende er virkelig et problem for mig :mad: Efter 2 min sidder vi og kigger på hinanden.... Og det er ikke fordi vi ikke har været tiltrukket af hinanden. Har kun oplevet ganske få gange, hvor jeg har kunne snakke i lang tid med pigen. Måske er jeg bare uheldig at møde piger som er stik modsat af mig? :crybaby:

  16. Et noget forsinkent... Tak for velkomsten, men som man siger, bedre sent end aldrig :4thumbup:

    Super spændene at læse om dine alternative træningsmetoder. Virkelig inspirende :bigsmile: Man får bare lyst til at kaste sig ud i KB's og sandsæk træning :w00t: Bare surt at du for tiden er plaget af så mange skader. Men jeg krydser fingre for fremtiden :4thumbup:

  17. Nu har mig og min makker trænet DL i et stykke tid efterhånden og det går meget fremad med teknikken. Vi er ikke stiget så meget, da vi godt vil have teknikken 100% på plads. Min makker har lidt problemer med at få stangen helt ned at røre jorden mellem hvert sæt. Jeg har sagt han bare skal blive ved med at øve sig, så han perfekt kan sænke den ned til jorden hver gang. Men min makker er nysgerrig og han ikke forstå hvorfor det er, at den SKAL ned at røre hver gang. Jeg har læst utallige gange at den skal ned at røre, men mener aldrig jeg har læst en forklaring på hvorfor. Derfor kunne jeg godt tænke mig at vide hvad jeg skal fortælle min makker ;)

  18. Lidt svar på dine spørgsmål ;)

    1. Ja, kropshævningerne er præcist det samme som chinups :bigsmile: Og for mange utrænede personer, er chinups en meget svær øvelse istarten. Derfor er det heldigt at man kan lave pulldowns. Det er sådan set det samme, du hiver bare ned, istedet for at trække dig op. Den er dog ikke helt lige så god som normale chinups, men virker perfekt indtil man er stærk nok til "the real deal". Chinups og skulderpres er slet ikke den samme øvelse. Derfor ville det være en god ide at lave begge 2 :bigsmile: . Den ene øvelse er en presse øvelse, men den anden er en trække øvelse. De træner derfor vidt forskellige muskler.

    2. Musklerne du træner ved bænkpres og dumbbell press er de samme. Der er dog nogle undersøgelser som har vidst at man opnår større aktivering af brystet igennem Dumbbell press. Men jeg tvivler stærkt på at du opnår synlige resultater, ved at vælge det ene over det andet.

    3. Da jeg startede, lavede jeg også benchdips og de var også alt for lette. Derfor er det godt man bare kan smide en masse vægt skiver på lårene. På den måde bliver de hurtigt sværere. Du skal bare huske ikke at låse en helt i knæene. Ikke sundt at have låste knæ, mens der ligger 30 kilo oven på dem :laugh:

    4. Det er rigtigt er knæene ikke må ryge ud over skosnuderne, men uanset hvad så vil jeg anbefale dig at få en instruktør til at tjekke dig i både squat og dødløft. Det er vigtigt at man løfter teknisk korrekt i disse øvelser, ellers kan man hurtige brænde inde med en masse skader.

    Om man vil dips eller ej med i programmet, er nok en smagssag. Du kan sagtens opnå større triceps igennem bænk- og skulderpres. Jeg har dog bare altid været meget glad for den øvelse.

    God træning :4thumbup: