Monstar

Medlemmer
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Monstar

  1. Mange folk er blevet stærke på Starrs "program".. og hvad så? Du kan jo blive stærk på næsten hvad som helst..

    Trådstarter løber en 40 yard dash på 5.7 og trådstarter vil være skill player. Jeg vil derfor anbefale trådstarter at blive hurtigere og derfor tage et kig på Charlie Francis' værker.

    Ikke enig i det første. Der er fanme mange måder at fucke sin styrketræning op på. Et godt, simpelt program der har vist sig at virke for massere på hans alder der spiller AF giver vel god mening. Du er vel enig i, at der er en del carryover fra styrketræningen til banen. Særligt for en fullback, der måske er en "skill-player" men som sgu også skal være en kraftkarl.

    Mht. Charlie Francis er det givetvis en god reference til speedwork - den side af det skal jeg ikke gøre mig klog på.

  2. Bill Starrs program er bare vægttræning og har som sådan intet med sporttræning at gøre. Det er bare hvad det er.. vægttræning.

    Den er ikke hemmelig men programmering er bare ikke simpelt. Sportstræning er en kompliceret process. Der findes mange færdiglavede programmer men de er alle sammen røv og nøgler.

    Arh come on. For det første, hvis du har læst Starr's bog, så vil du vide, at hans program(mer) netop er målrettet styrketræning til AF. Fair nok - det er STYRKETRÆNING, ikke et komplet sport-konditionerings program, men det her sguda noget med sporttræning at gøre (styrke er vel en vigtig parameter i AF). Sammenlagt med de to gange AF om ugen som trådstarter går til, er det næppe skudt helt forbi, at give 5x5 et skud.

    For det andet er sporttræning afgjort komplekst. Men det betyder sgu ikke, at man ikke som en 20-årig knægt, der netop er begyndt på sporten, ikke kan få noget ud af et program, der har hjulpet massevis af gutter i netop hans situation (College Football spillere i USA).

    Klart han ikke får optimal udbytte, hvis det ikke nøjagtig skræddersys til hans situation. Men mindre kan vel også gøre det - og har gjort det for massevis af atleter. Starrs program er efter min bedste overbevisning bedre end så meget andet gøgl, man kan rode sig ud i.

  3. Nu er det jo ikke fordi manden træner 3 gange/uge+kamp i weekenden. Jeg tror såmænd godt at Bill Starr's program (der blev designet til netop AF) kunne være ok - også "in season", eftersom han kun træner to gange/uge.

    Alternativt kan du køre et inseason-program, som Starr detaljerer i sin bog. I.e. træne én øvelse tre gange om ugen (ex: Man:squat, Ons: bænk Fre: Frivend). Men for faen - du er 20, hvis du bare æder som en hest og får hvilet nok, bør du kunne følge et "almindeligt" Starr program.

    Jeg kan godt lide denne version:

    http://www.deepsquatter.com/strength/archives/manrodt4.htm

  4. Hvor mange timer sover du om natten? Du skriver at du står op kl 6 - måske er det en halv eller en hel times nattesøvn der mangler.

    Det her er en rigtig god pointe. Forskellige folk har forskellige søvnbehov. Mit ligger på 8-9 (tættest på 9) og var ofte træt, indtil jeg holdt op med at diskutere med universet, og bare accepterede, at jeg ikke er et af de der supermennesker, der er friske ovenpå 6 timer (satans!). Jeg har forsøgt at tilvænne mig mindre søvn i flere omgange - men der er bare ikke nogen vej udenom.

    Så at forsøge at få noget mere nattesøvn ville klart være mit første bud. Din diæt ser ikke frygtelig ud. Pas dog på de der drikke-culturaer, de er PAKKET med sukker, og ka måske være derfor du får en "downer" et par timer efter du drikker dem.

  5. Jeg er helt enig i det, andre har sagt: Det vigtige er, at du lægger din kost grundlæggende om (rugbrød i stedet for toastbrød, olie i stedet for smør osv. osv.). Så er der også plads til, at du ind i mellem kan spise noget, der er mindre sundt.

    Keep up the good work! Opret evt. en log, for at have noget at holde dig til. Det gir også motivation at se tilbage på, på de dage, hvor humøret ikke er så højt.

  6. Det er godt nok langt tid siden, jeg har posted herinde, men jeg synes virkeligt at dit projekt virker som noget, der er værd at give en hånd med.

    Meget godt er allerede sagt, og hvis du har én til at hjælpe med at få styr på kosten, som selv har været der, så er du hjulpet langt. Jeg vil foreslå at du/I poster jeres kost-forslag her, så de evt. kan forbedres.

    Jeg tror at en oprydning i din kost plus noget let motion (start langsomt op!) vil være alt du kan overskue i begyndelsen - og alt rigeligt til et godt vægttab. Jeg tror ligesom de andre, at du sagtens kan smide et par kg. om ugen det første pæne stykke tid - 20 kg. inden konfirmationen er slet ikke urealistisk. Kondicyklen er god, da den er blid ved led mm. nu her mens du vejer en del.

    Efter du har fået godt styr på kosten, og får motioneret regelmæssigt, skal du til at kigge på styrketræning. Men særligt at få styr på kosten er alfa og omega - og det tager noget tid at lære.

    Når du kommer så langt, at du føler, du har overskud til også at kigge på vægttræning, vil jeg foreslå, at du poster en tråd i træningsprogram forummet, hvor du, ligesom her, forklarer din situation. Jeg har lidt idéer til, hvad du kunne følge, men jeg tror du skal passe på ikke at ende i "information overload" her i begyndelsen.

    Held og lykke med det! Og lad os høre, hvordan det går undervejs!

  7. Måske i alligevel kunne svare på om det er nemmere at stige 5 kg i sin 1 RM end det er at stige 5 kg i sin 4 sæt x 6 rep .... ?

    Det er det, i al fald i det spektrum du træner - men marginalt. Tjek RM-beregneren. Se hvad der sker hvis du sætter 50 kg. som 1RM og 100 kg. som 1RM: 5RM stiger en kende mere end de 50 kg. der er lagt til 1RM (om ikke særligt meget) : http://www.motion-online.dk/styrketraening...er/rm-beregner/

  8. Lige netop dette spørgsmål har jeg også gået og rodet lidt med noget tid.

    Personligt laver jeg "kipning af bækken", når jeg kommer under parallel. Mine knæ er fint indenfor mine tæer, og jeg kommer et pænt stykke under parallel. Jeg squatter ikke det vilde for tiden - en 85 kg. eller sådan noget.

    Så vidt jeg kan regne ud, er der tre muligheder:

    1. Jeg går kun til parallel

    2. Jeg træner mere olympisk - mere knævandring mindre kip!

    3. Jeg fortsætter som hidtil

    Hvad er smartest?

  9. Jeg vil også anbefale, at du læser lidt her på MOL, så du har en ordentlig basisviden til når du går i gang. HST-tråde er der masser af - og du kan vel også bare google det.

    Der er dog et par programmer, jeg personligt vil anbefales, nu du spørger:

    Bill Starr's 5x5 er en klassiker:

    http://www.deepsquatter.com/strength/archives/manrodt4.htm

    eller en modificeret version væsentligt mere detaljeret forklaret:

    http://www.geocities.com/elitemadcow1/5x5_.../Linear_5x5.htm

    Thomas Jagd's fundamentprogram gav mig rigtigt gode gains dengang jeg blot var en pind:

    http://www.getbig.dk/vis_artikel.php?id=31

    Og så er der Rippetoes program, der (hvis man skal tro hvad de siger) har givet helt sindssyge resultater for begyndere:

    http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=712752

    Jeg ville nok tage Thomas Jagd's at starte op på, da du får kørt en del af de gode compoundøvelser ind med det samme.

    Hvis du vil tabe dig, skal du i øvrigt være i kalorieunderskud. Søg på "cut" her i forummet for at læse lidt om kostplaner osv.

  10. Sig til kvindemennesket at du fucking løber når det passer dig. (evt. mere diplomatisk).

    Jeg ville ikke have fundet mig i, at hun prøvede at give mig dårlig samvittighed over at vælge løb, hvis alternativet var at sidde derhjemme og glo Robinson.

    Som andre har sagt, er ovenstående det endelige og korrekte svar på dit dilemma. Det værste er, at jo mere du giver dig, jo mere vil hun invadere dine grænser. Det er sgu kun godt for jer begge, at du siger fra.

    Det er satme nederen at sidde og se robinson i stedet for at lave noget interessant...

  11. Jeg tror helt sikkert på den med blodsukkeret. Den faldt jeg også i, i starten. Og det passer fint med, at det er dagen efter træning. Der bliver jeg også altid råsulten - det var rigtigt slemt i starten, indtil jeg kom ind i rytmen med 5-6 måltider dagligt, olier og alt det hejs.

    Jeg synes man stresser fint af med styrketræning. Man får ikke vendt tingene oppe i hovedet, det er helt rigtigt. Men når jeg er stresset pisker tingene rundt oppe i hovedet på mig til at starte med - så er det meget rart at få tømt hovedet. Det er sgu svært at tænke på noget som helst andet end løftet, når man sidder i skovskiderstilling med 100+ kg. på ryggen og skal op igen :tongue:

    Kig på kosten, og se om det ikke hjælper. Lavt blodsukker er en klassiker, også for folk, der ikke træner.

  12. Tak for indsparket! Jeg fik også skrevet det lidt rodet.

    Jeg kører 4 worksets per øvelse, med mellem 5 og 8 repetitioner per sæt.

    Grunden til at jeg kører fullbody er at jeg ikke har tid/lyst til at træne mere end 3 gange om ugen.

    Men du ville altså mene, at jeg skulle gå ned på 3 worksets/øvelse? Det giver jo immervæk kun 9 worksets per træningspas.

  13. Efter at have kørt Bill Starr en god del, er jeg gået lidt kold i det, sammen med lidt småskader osv.

    Mine 5 RM er lidt over 100kg. i squat, 120-30 stykker i dødløft, 90 kg. i bænk og rows.

    Jeg har tænkt mig at cutte lidt nu, og har lavet mig et nyt, simpelt program. Jeg ville høre, om der er noget jeg helt overser med dette. Det er meningen, at det skal være simpelt og let at gå til, og tage under en time.

    Jeg kører 5x5 med samme vægt, og et par opvarmningssæt inden. Vil køre 4 worksets af hver øvelse, med et par opvarmningssæt inden. Antallet af reps afhænger af progression. Jeg stiger i lbs. når jeg kan tage 4x8, og kører så 4x5 med den nye vægt. Jeg skifter mellem dag 1 og 2.

    Programmet:

    Dag 1

    Squat 190 lbs.

    Bænk 160 lbs.

    Pull-ups Min egen vægt

    3x8x25 lbs mave

    Dag 2

    Dødløft 210 lbs.

    Military 95 lbs

    Chin-ups Min egen vægt

    3x8x25 lbs mave

  14. Bill Starr er (var?) en af de fremmeste strength coaches i amerikansk fodbold. Jeg vil anbefale at du kigger på hans 5x5, der er skræddersyet til netop den sport:

    Programmet er simpelt, men effektivt:

    http://www.deepsquatter.com/strength/archives/manrodt4.htm

    Hvis du, som du skriver, gerne vil fire lidt på funktionaliteten ifht. generel kropsudvikling kan du køre denne version. Den har jeg selv kørt med stor succes (kig evt. i min blog).

    http://www.geocities.com/elitemadcow1/5x5_.../Linear_5x5.htm

    Bemærk at disse programmer (så vidt jeg kan se) er mindre omfattende end dine, og endda er beregnet til "off-season". Så hvis du vil holde fast i dit program (som i øvrigt ser ok ud), skal du nok overveje at skære det lidt ned, så du får restitueret nok. Generelt har du jo 38+ sets i dit program - det er, særligt når du er ved at starte seriøst op igen, måske lidt voldsomt under alle omstændigheder.

    Evt. kan du smide "bill starr" i google, og læse lidt rundt omkring. Har læst ting om andre benøvelser han anbefaler for at styrke knæet (undgå skader) og en masse andet godt, der sikkert er relevant for en amerikansk fodboldspiller.

  15. Jeg kører selv dette program, og har set det anbefalet en million gange af andre herinde også. Det er nemt, godt og giver appetit (i al fald for mig). Og det er helt sikkert (også) dit program der er et problem. Et godt fullbody program sætter gang i appetitten.

    Her er en detaljeret version (alt er forklaret):

    http://www.geocities.com/elitemadcow1/tabl...ents_thread.htm

    Og her er en mere basic version:

    http://www.deepsquatter.com/strength/archives/manrodt4.htm

    Kig evt. forbi min blog, eller smid et spørgsmål. Alternativt kan du kigge på basis-programmet hos getbig. Det er også effektivt.

  16. Jeg træner højst ben 1 gang om ugen, bruger meget tid på at løbe og cykle, så jeg har prioriteret ben lidt lavere en overkroppen.. :D

    Der er en undersøgelse, der altid bliver citeret, i sådanne tilfælde. Den viser (sådan løst fra hukommelsen), at overkroppen vokser 30% mere, hvis man også træner underkroppen. Eller på almindeligt dansk: Der er ingen undskyldning for ikke at træne ben. Så hvis du vil have optimal fremgang, skal du i gang med at træne stængerne!

    Kast dig over noget fundamenttræning, TJ's fundamenttræning, noget Bill Starr 5x5 eller evt. Rippetoe's begynderprogram. Bare google ovenstående, så burde der dukke noget op, som jeg næsten vil garantere, giver bedre resulater, end det du kører nu.

  17. Super - tak for præcisionen. Har bare flere gange set Bill Starr blive kritiseret for, at man kører for mange suboptimale sæt, pyramideopbygning mm.

    Og så må jeg i særlig grad takke for nedenstående råd:

    Al træning hvor man er bevidstløs er uheldig. Det er svært at løfte, når man ikke er ved bevidsthed.
  18. Helt enig med de andre. Det er et fremragende begynderprogram, som du sagtens kan følge et års tid, eller mere. Jeg kørte det længe, og det er fortsat det program, der har givet mig bedst fremgang - både mht. størrelse og styrke (de to ting hænger jo sammen, under alle omstændigheder...).

  19. Nogle har mere tøsede hænder end andre og til dem kan det anbefales at man bruger stropper, og hvis man ikke træner for konkurrence, er stropper også at forretrække, så man undgår krydsgreb og dermed ikke træner sig skæv.

    Tja, det vil da være synd at hjælpe sit greb med stropper, hvis det ikke er nødvendigt. Jeg bruger selv stropper på tunge sæt, så er enig i, at det er et godt redskab til at forhindre at ens rygtræning bliver bremset af ens grebsstyrke. Til at beskytte ens sarte hænder vil jeg mene, at man bare skal finde et par puder, grippers, whatever du vil kalde dem.

    Jeg bruger selv nogen, der vist er skåret ud af en gammel madras, eller noget lignende (fik dem af en kammerat), og bruger dem i alle øvelser hvor jeg griber fat om stangen. Det hjælper nemlig også på dem af os, der er enormt dygtige til at svede, for så undgår man, at hænderne glider på stangen, hvadenten det er en pres eller træk øvelse.

    Så - find dig nogle puder/grippers. De sælges til ågerpris i de fleste centre (20-30 kr., tror jeg), og ellers kan du selv lave nogen, af passende materiale.

  20. Pyramidetræning er jo også mange ting. Den cyklus jeg nu kører (Bill Starr) er vel også en art pyramidetræning - men det giver resultater, både for mig, og for de mange andre der har kørt hans programmer.

    Hvornår og hvordan det kan være effektivt afhænger vel af en mængde faktorer: Personens træningserfaring, sammensætningen af øvelser/træningsdage osv.

    Fuldstændigt at afskrive løbende vægtstigninger mellem sæt er efter min mening forkert. At bevidstløs pyramidetræning er suboptimal er til gengæld åbenlyst.