Feng Shui

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Feng Shui

  1. Så protein pulver giver nu både dårlige øjne OG mælke-allergi  :4smartass:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja...for nogle udsatte disponerede brugere! :blush: Fænomenet er jo åbenbart forholdsvis nyt(!!), eller d.v.s. i hvert fald ikke særlig omdiskuteret... Jeg har selv brugt protein-tilskud over en årrække, men det er først nu i år, jeg har fået allergiske symptomer. Jeg ønsker som sagt ikke at male fanden på væggen, men at være med til at oplyse, informere om de risici der åbenbart kan forekomme ved forbrug/overforbrug af (protein) kosttilskud, når/hvis man er disponeret...

    :blink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvad er det du mener proteinpulver indeholder som gør at du får disse (mærkværdige) bivirkninger?

  2. Maltodextrin – hurtig energitilførsel:

    Når man indtager en kulhydratdrik, skal den passere mavesækken for at kunne optages fra tarmen til blodbanen og derfra ud til musklerne. Denne mavetømningshastighed afhænger af antallet af partikler (osmolariteten), som findes i den væske, der skal forlade maven. Sænkes mavetømningshastigheden, nedsættes energitilførslen.

    Fordelen ved at benytte maltodextrin i sin kulhydratdrik er, at kæderne af glukosemolekyler kun tæller for en osmotisk partikel. Man kan derfor blande sin kulhydratdrik mere koncentreret, uden at det sænker mavetømningshastigheden.

    ----------

    Ang. max optag af 30 gram protein pr. 3 time:

    Påstand 8: man kan ikke optage mere end 30 gram protein pr. måltid!

    Dette er en af de gode gamle kostmyter. Bodybuildere har længe prædiket at man ikke må indtage mere 25-30 gram protein pr. måltid, da kroppen ikke kan omsætte mere på engang. Problemet er bare at reglen er opstået ud af den blå luft. Ingen af de protein eksperter man finder rundt omkring i verden, aner hvor tallene er kommet. De er i hvert tilfælde ikke videnskabeligt funderet, for der findes ingen undersøgelser som bakker tallene op. Det er klart at der må være en grænse for hvor meget man kan omsætte i et måltid, men grænsen er med garanti meget højere end 30 gram. I nogle folkeslag, som f. eks eskimoerne, lever man af store mængder kød, og får op imod 100 gram protein ved hvert måltid. Hvis kroppen ikke kunne omsætte mere end 30 gram pr. måltid, så burde eskimoerne have langt flere helbredsproblemer end de har, da et protein overload på 70 gram ville belaste kroppen ekstremt meget på sigt. Så man behøver bestemt ikke sigte efter kun at få 30 gram pr. måltid.

    Taget fra denne artikel:

    http://www.bodyzone.dk/forum/viewtopic.php?t=130

  3. hey !

    Skal netop til at begynde at squatte og Dødløfte :4thumbup:  har fået et nogenlunde program og en ven som har trænet tidligere hjælper mig med at få det sat ordenligt op "anton" herinde  :bigsmile:

    Vil bare høre hvad forskellen er mellem at træne med maskiner og lidt bænk og lidt håndvægte.. eller håndvægte, bænke, dødløft og squat... hvad er bedst og hvorfor ?  :bigsmile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Maskiner, frie vægte eller kabler - hvad skal man vælge?

  4. Sputnik> Har du overhovedet åbnet det link?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, der står da ikke noget brugbart.

    However, because of the chemical reagents used, pH sensitive fragments are damaged and some amino acids are denaturated.
    Hvordan er de pH-sensitive fragmenter blevet skadede? Hvilke aminosyrer denaturerer og hvordan?

    I det hele taget har jeg svært ved at se, hvorfor en oprensning med HCl med en pH på 4,5 er hårdere ved proteinerne end mavesyrens pH på 1,0.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Good point

  5. Nu var det ikke mig, du quotede, men går ud fra, det er mig du spørger.

    Problemerne er kraftig denaturering, der bl.a. kan betyde tab af vigtige peptider.

    Jeg går altid uden om ion-exchanged isolat pga., at risikoen for at købe protein af alt for dårlig kvalitet er alt for stor ved dette.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kan du henvise til en kilde der dokumenterer denne denaturering?

    Hvilke testmetoder anvendes for at teste for denaturering?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Du kan prøve at forhøre dig hos producenterne selv. Jeg tror ikke, at det er nogen hemmelighed, hvordan produktionen foregår, men hvad ved jeg :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvilke producenter? Dem der ikke anvender ion-exchange? :blink:

    Hvis der lige bliver henvist til nogle kilder er det nemmere at forholde sig til udtalelserne. :wink:

  6. Nu var det ikke mig, du quotede, men går ud fra, det er mig du spørger.

    Problemerne er kraftig denaturering, der bl.a. kan betyde tab af vigtige peptider.

    Jeg går altid uden om ion-exchanged isolat pga., at risikoen for at købe protein af alt for dårlig kvalitet er alt for stor ved dette.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kan du henvise til en kilde der dokumenterer denne denaturering?

    Hvilke testmetoder anvendes for at teste for denaturering?

  7. Bodylab whey

    Tænkte om det egentlig ikke var et ganske udemærket protein produkt..?

    Overvejer at købe 20kg af det til 1700 kr men er nu ikke så fandens sikker i min sag om det er godt eller ej når det drejer sig om så mange penge... =/

    <{POST_SNAPBACK}>

    Se hellere at få det slettet, er ikk tilladt at reklamere for kosttilskud eller henvise til speciele tilbud :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kan du henvise til noget dokumentation eller uddybe hvorfor Ion-Exchage skulle være en dårlig filtreringsmetode?

  8. Phil og Feng Shui: Jeg er enig med jer. Desuden er jeg ikke interesseret i at få produkter der er for meget aspartam i. Det synes jeg der er i mange af de billige produkter.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvad er der galt med aspatam? Med mindre producenterne putter sukker i (som Prolab gør) så skal der jo et sødemiddel i. Aspartam er et af de sikreste og mest gennemtestede sødemiddler. Her er en artikel fra Fødevarestyrelsen:

    http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevare...om_aspartam.htm

  9. Phil: Præcis.

    En priskrig fører ofte til at producenterne er nød til at slække på kvaliteten for at kunne gå længere ned i pris end konkurrenterne. Så entydigt godt for forbrugerne ved jeg ikke om jeg vil mene det er.

    Jeg holder mig til de mærker jeg mener er troværdige og som jeg kender for høj kvalitet.

  10. Når man sammenligner mellem de forskellige mærker skal ´man ogås tage kvaliteten i betragtning. Blandt nogle af de helt billige mærker findes mange lav-kvalitetsprodukter hvor man godt nok får protein til 100 kr/kg men hvor kvalitet, smag og opløselighed også er derefter.

    Producenterne kan sagtens købe meget billigt hjem, men så bliver kvaliteten også derefter.

  11. http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevare...om_aspartam.htm

    Fakta om aspartam:

    Det er sikkert at spise aspartam i de mængder, der er tilladt i Danmark

    Af cand. med.vet., ph.D. Alicja Mortensen og akad. ing. Inge Munch, Fødevaredirektoratet

    Sødestoffet aspartam, hvis handelsnavn er NutraSweet, består af to proteinbestanddele, såkaldte aminosyrer, nemlig asparaginsyre og phenylalanin bundet sammen med methanol ved hjælp af en esterbinding. Selve sødestoffet forekommer ikke naturligt, men de to aminosyrer er naturlige stoffer, der findes i proteinerne i vores kost, f.eks. i ost, frugt og grøntsager, kornprodukter, kød, fisk og æg. I naturen optræder de altid sammen med andre aminosyrer. Når de isoleres fra de andre aminosyrer og sættes sammen, giver de en sød smag......

  12. Har brugt Propecia i snart 2 år nu og har ikke haft nogen bivirkninger. Og jeg har ikke mistet yderligere hår :cooldance:

    Tidligere brugte jeg noget man skulle sprøjte på morgen og aften. Men det var virkelig skod :-( Kan ikke huske hvad det hed.

  13. evt. i skulle tjekke hvor gammel tråden er :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Du har ret :blush:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Prøv at bestil en smagsprøve på deres nye version af protein. Det kan opløses uden problemer. Se reklamen øverst.

  14. Jeg træner det selv i øjeblikket og gainer pænt godt i masse af det! Skift din biceps øvelse ud med pull-ups (med ekstra vægt), cable-curl eller noget helt tredje og superset med triceps øvelser som f.eks. fransk pres eller push-down.

    Jeg kører selv cable-curls som jeg supersetter med push-down.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kan I ikke smide lidt info om jeres fremgang engang imellem. Altid spændende at høre om andres resultater af diverse programmer.

    Har hørt meget godt om GT 10 x 10 programmet.