Gizmo7913

Medlemmer
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Gizmo7913

  1. Hej Gizmo

    Jeg har søgt og læst efter en del videnskabentligt begrundet artikler det sidste stykke tid og har fundet artikler som mener at Glucosamine ingen effekt har og de artikler som viser at det kan opbygge brusken med få mm(i nogle tilfælde).

    Glucosamine, MSN og chondroitin er blevet undersøgt om det har en symbotisk effekt, hvor artikler har svært ved at give ensartet konklusioner..

    Alt i alt er resultaterne langt fra ensartet og du kan finde argumentationer i begge retninger.. jeg har valgt, netop af samme årsager som dig, at bruge glucosamine + msn forebyggende, da jeg selv har en ledskade med større tendens til ledde og slid gigt..

    Ja det er bestemt ikke nemt at finde ud af om det er kejserens ny klæder, eller om det virkelig vil have en forebyggende effekt.

    Hvor store dossier bruger du?

  2. Jeg træner dagligt tunge løft, som belaster led mm, og i min familie er der mange der på deres ældre dage får problemer med slidgigt. Jeg vil derfor gerne vide om det på nogen måde giver mening, at indtage Glucosamine, MSM og Chondroitin, som en forebyggende effekt, for at mindske problemer i fremtiden? Eller vil det bare være skadeligt, eller penge ud af vinduet?

  3. Det korte svar: så alsidig træning som du har mulighed for at lave (fantasien kan være en begrænsende faktor).

    Det er selvf vigtigt at taksere forskellige "systemer" med sin træning, aerob udholdenhed, træning for øget kondition, anaerob udholdenhed, maksimalt arbejde, belastningstræning, fleksibilitet, bevægelighed, koordination mm. (hertil også få en professionel vurdering af evt holdningsproblemer og dysfunktioner af led, samt instruktion i at bedre disse - ikke just min hjemmebane).

    Ovenstående er blot for at illustrere at der er mere i det end at følge klassisk vægttræning, samt løbe kontinuerlige ture.

    PS: iøvrigt mener jeg at "Crossfit" giver god "bang for the buck" med henblik på at ramme flere systemer.

    Mange tak for svaret :smile:

    Du siger det er "sundeste" at have så alsidig træning som muligt. Vil det sige du ville dele det op i tre hovedgrupper som styrketræning, konditionstræning og cirkeltræning?

    Holder mine tidligere argumenter for hvorfor det er "sund" at styrketræne og konditionstræning? Hvad er argumentet for at cirkeltræning er "sund"?

  4. Hvis ens primære mål med træningen er velvære og sundhed, hvordan bør man så træne?

    Jeg ved ikke om det er muligt at stille det så simpelt op, men i mit hoved giver det god mening, at hvis man ønsker at træne sundt skal man styrketræne og konditionstræne.

    Styrketræningen vil give stærke muskler som vil gøre man har mindre sandsynlighed for at få ryg skader mm. Konditionstræningen vil træne ens kredsløb, og man vil dermed have mindre sandsynlighed for at få hjerteproblemer mm.

    Jeg mener ikke et begreb som fedme nødvendigvis skal tages med i en sundtræning, da jeg mere ser det som et kost problem.

    Rent praktisk ville et sundt træningsprogram ud fra denne optik ser nogenlunde sådan her ud:

    Mandag: Styrketræning i form af store frivægtsøvelser som fx squat, dødløft, skulder pres mm

    Tirsdag: Konditionstræning i form af fx svømning, løb, roning mm

    Onsdag: Styrketræning

    Torsdag: Konditionstræning

    Fredag: Styrketræning

    Lørdag: Fri

    Søndag: Fri

    Det er klart at før man kan kalde det sund træning er det sundere at løbe 5 km end en maraton fx

    Bør man også have noget cirkeltræning med og i det hele taget se mere på ”CrossFit”, hvis man vil lave sundtræning? Jeg vil meget gerne have noget kritik på om dette virkelig er sundtræning, og om I evt. har et bedre bud?

  5. Nu har jeg sådan i et stykke tid gået og leget lidt med nogle ringe ved siden af min almindelige træning, men hvis det nogensinde skal blive til noget seriøst så skal jeg sgu have min egne - glæden var derfor stor da jeg idag bestilte et sæt fra ringtraining.com men her bagefter melder spørgsmålet sig: Hvad hænger man sådan nogle sataner i??

    Jeg bor i en 2 værelses lejlighed på Frederikberg så garage, kælder osv er ikke en mulighed desværre!

    Erfaringer eller gode råd modtages derfor med kyshånd :)

    Hvis du gerne vil træne indenfor kan du købe en dørribbe og på den måde kan du lave ringdips :smile:

  6. Det er måske et lidt mærkeligt spørgsmål, men dog noget jeg gerne vil have jeres vurdering af.

    Det er klart at afhængig af hvilken kropsbygning man har har man fordele eller ulemper i forskellige sportsgrene. F. eks er det en fordel at være høj i basketball, have lange arme i dødløft og have korte arme i bænkpres.

    Det ville derfor være meget sjovt at vide, hvilke sportsgrene man burde være god til ud fra sin kropsbygning. Jeg er dog klar over der spiller meget andet ind også end alene ens kropsbygning.

    Mine mål er:

    175 cm høj

    Ben 95 cm

    Arme 68 cm

    Der må meget gerne perspektiveres til andre kropsbygninger også. Er det f. eks korrekt at får at blive en god løber skal man have lange ben, eller er det kun på kortedistancer?

  7. Et af de centrale mål med min træning er sundhed og velvære. Jeg vil dog meget gerne have jeres vurdering af hvordan sådan et trænings mål bedst opnås? Jeg ser en allround træningsform som det der er sundeste for kroppen. Det bedste bud jeg kan komme på mht. et løb må helt sikkert være evolutionrace, som man selvfølgelig kunne træne sig op til, og dermed ville målet med sundhed og velvære været nået. Hvis man evt. skulle tænke mere på en sportsgren, hvad mener I så der ville være bedst? Personlig ser jeg kampsport som en god allround sport, og dermed vil det måske bedst opfylde målene

  8. Jeg søger en cyklecomputer skal der kunne følgende:

    Kunne aflæses i mørke

    Måle hastighed

    Måle distance

    Måle temperatur

    Have ur

    Har været ved at søge lidt, og synes ikke det er muligt at finde en der kan måle temperaturen, men hvis det ikke findes, hvilken en vil I så anbefale mig?

  9. De har forskellige virkningsmekanismer, og ikke alle er lige effektive på en given type smerter.

    Kan man man stille op hvad der virker bedst på forskellige typer smerter, som f. eks hovedpine, muskelsmerter og tandpine?

    Ville anbefale Paracetamol (fx Panodil) hvis du fx har hovedpine eller lette smerter generelt. Acetylsalicylsyre (fx Aspirin) samt Ibuprofen (fx Ipren) tilhører gruppen NSAID - non steriodal anti-inflammatory drugs - der virker dæmpende på inflammation ved fx overbelastningsskader.. der er også mange gigt-patienter der benytter disse.

    Men de har som du selv nævner flere bivirkningerne, så det er normalt bedst at bruge alm. smertestillende, hvis man ikke har brug for den anti-inflammatoriske effekt af NSAIDs.

    Hmm kan man sige at f. eks kodymagnyler er mere smertestillende end panodil, eller burde det have ca. samme effekt?

  10. Når man en sjælden gang får brug for smertestillende medicin kunne det være rart at vide, hvilket der videnskabelig set ville være bedst at købe. Det eneste jeg selv har kunnet finde på netdoktor.dk er:

    Acetylsalicylsyre: Smertestillende og febernedsættende.

    Bør undgås, hvis du har tendens til mavesår.

    Paracetamol: Smertestillende og febernedsættende.

    Ibuprofen: Smertestillende

    Bør undgås, hvis du har tendens til mavesår.

    Ud fra det må Paracetamol være det bedste valg, da den både er smertestillende og febernedsættende uden at have tendens til mavesår. Spørgsmålet er så bare om den er lige så smertestillende som de to andre?

  11. Med tiden ændrer ens formål sig med træning. Jeg har ikke behov for at kunne løbe en 10 km på en god tid, lave 100 armbøjninger, have en sindssyg total, eller være en kæmpe bodybuilder. Jeg har dog meget velvære i at holde min krop i form, da jeg dermed følger jeg har overskud til mere i hverdagen, og forbygger sygdomme. Jeg ville derfor gerne have jeres vurdering af hvordan man opnår mest mulig sundhed og velvære med træning? Jeg ved godt der er mange andre væsentlige aspekter i det som f. eks kost, men hvis vi ser på træning isoleret, hvordan mener I så man skruer det mest sundhedsmæssige træningsprogram sammen?

    Min egen vurdering er at Crossfit vel nærmest er det da passer bedst, da der vel er mest sundhed i en allround form?

  12. Kan meget godt lide ideen om en allround form, er bare ikke helt sikker på Crossfit er det bedste bud til den enkle. F. eks finder jeg det lidt svært at planlægge sin trænings uge, hvis man først i løbet af dagen finder ud af hvad man skal træne. Dette problem kunne selvfølgelig løses ved man bare hele tiden er en uge bagefter på crossfit.com

    Ellers synes jeg også det er lidt problematisk man køre nogenlunde samme program lige meget hvor god form man er i, der burde vel være en ca. 3 niveauer man kunne vælge imellem.

    Jeg tror derfor et hjemmelavet crossfit program ville være perfekt til mig, spørgsmålet er så om programmet skulle forgå på måneds basis, eller hvordan det ville være bedst at skrue sammen.

  13. Jeg har siddet og læst lidt på crossfit.com og synes det lyder til de har en meget god tilgang til træning. Det undre mig dog jeg ikke har kunnet finde et træningsprogram på deres side, så en der kan fortælle mig hvor jeg finder sådan et træningsprogram, eller kan forklare mig hvorfor jeg ikke kan finde et?