xraz

Medlemmer
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by xraz

  1. Rama@ Så du finalen? Når man kan sprinte de sidste 400 meter på 53 sekunder er det jo netop pga., at der er gået taktisk spil i løbet. Bekeles verdensrekord er også betydeligt hurtigere.

    Jeg så ikke kvindernes maraton, men når man varierer tempoet på den måde er det også udtryk for taktisk spil for ift. en god tid er der intet at vinde. Jeg vil gætte på, at det er for at sortere ud i førerfeltet :wink:

  2. Det daekker over, at de atleter der har lobet de bedste tider paa stort set alle distancer enten har lobet progressivt (modsat at det du anbefaler) eller jaevnt hele vejen. Det gaelder baade pulsmaessigt og hastighedsmaessigt.

    Du er helt forkert på den. Når der bliver sat rekorder er de sidste omgangstider næsten altid lidt langsommere end de første. Det er kun når der går taktisk spil i det, at man ser hurtigere omgangstider i slutningen af eksempelvis en 3 eller 5 km.

    Hvis du har link til validt litteratur der siger noget andet vil jeg gerne se det :smile:

    tube@ dejligt, at der i det mindste er en der kan læse :wink:

  3. Teddy, hvor snakker jeg om at lægge ud i et tempo, der ikke kan holdes hele vejen igennem?

    Jeg skriver, at han skal løbe med et pace der er en smule hurtigere end 112 sekunder/omgang. Hvis han løber langsomere når han ikke i mål inden tidsgrænsen og jeg tvivler på, at han er i så dårlig form at han KUN kan klare det, hvis han pacer perfekt med præcis 112 sekunder/omgang.

    Og Rumlepot, hvad dækker "løb jævnt, løb smart" lige over?

  4. Jeg er helt uenig, Rumlepot.

    Man lige så godt lægge en anelse hårdere ud (vi snakker en omgangstid der er få sekunder hurtigere end "the perfect lab") end at risikere at løbe for langsomt og dermed være tvunget til at skulle hente sekunder på en tempoforøgelse eller sprint i sidste omgang.

    Uerfarne løbere har generelt en tendes til ikke at udnytte deres potentiale fordi de starter i for lavt tempo og derfor har en hel del tilbage når de krydser målstregen. Ofte fåes de bedste løbetider når man presser sig på den måde som jeg beskriver. Og man behøver vel at mærke ikke være OL-løber for at kunne benytte den tilgangsmåde til at løbe 3 km på 14:30. :laugh: Tværtimod vil jeg mene, at det er det mest fornuftige, brugbare og håndgribelige råd, der er givet i tråden. :innocent:

  5. Hvis det er på løbebane er 3.000 meter = 7½ omgange. Dvs. du har 840 sekunder (14:30) / 7½ omgange = 112 sekunder per omgang.

    Løb med et stopur og gå efter en omgangstid der er et par sekunder hurtigere, så du har lidt at give af, hvis du skulle gå lidt død til sidst.

    Det er nok en god idé at prøve et par gange inden selve prøven så du får en fornemmelse for pace.

    Med mindre du er i virkelig dårlig form vil det være en smal sag.

    Held og lykke :smile:

    Åh og med hensyn til laktat er det bedst at ligge under 60-70% af Vo2-max. Laktat er et biprodukt af anaerob forbrænding af glukose. Den stiger pga. iltdeficit ved påbegyndelse af arbejde, men falder igen, såfremt du ikke arbejder så hårdt, at kroppen ikke kan skaffe nok ilt til aerob forbrænding. Med andre ord er det mest fornuftigt at løbe med konstant tempo som allerede foreslået :wink:

  6. Hej MOLboere!

    Min gamle far skvattede og landede på det øverste af låret da han var ude at løbe. Han har efterfølgende fået en (meget) blød bule på dét sted. Umiddelbart virker det som en væskeansamling, men da det snart er tre uger siden uheldet, er han bekymret over, at det endnu ikke er gået væk.

    Er der nogen, der kan sige, hvad bulen helt præcis skyldes, og om det er naturligt, at den stadig er der, eller han skal søge læge?

    På forhånd tak for hjælpen :-)

  7. Har selv arbejdet på en proteinpulverfabrik, har spist skidtet i årevis og har også en forholdsvis god indsigt i fysiologi m.m., og for mig at se er det så godt som lige meget hvor du køber dit proteinpulver af de steder der reklameres for herinde - personligt køber jeg det hvor det er billigst - men det må jeg jo af gode grunde ikke skrive hvor det er herinde :) - Sortiarius

    Jeg tror det vigtigste er pris og smag og at procentdelen af protein i produktet er 80 eller højere.

  8. Plejer og stå på din bøtte ;)

    Nej! Det plejer at stå på hans bøtte!

    - Bare for at være irriterende :tongue:

    Jeg købte 20 kilo protein for cirka tre år siden, som jeg stadig spiser af.

    Og jeg regner heller ikke med at dø af de sidste par kilo, jeg har tilbage :4mewantfood:

  9. Nej, det er da for langt ude Onkel Troels! Havde det så også været Christian Poulsens skyld, hvis tilskueren havde slået dommeren ihjel? Christian Poulsen spillede bare fodbold og begik en stor dumhed i spillet, men efterspillet kan man umuligt bebrejde ham.

  10. hvis du har løbesko på kan de være en del af årsagen. jeg har selv samme problem og prøver på at kompensere ved at stille mig med lidt bredere afstand mellem benene. tror også der er en del af det, der er psykisk, fordi man for alt i verden ikke vil falde bagover, men at falde forover virker ikke så farligt...

  11. apprenti> hvis man er ekstremt overvægtig er det ikke en gang nødvendigt at motionere for at tabe sig, så handler det jo først og fremmest om at lade være med at proppe sig med usunde sager. desuden er løb en elendig motionsform hvis man slæber rundt med alt for mange kilo fordi knæene bliver ødelagt og de lynhurtigt mister motivation når de finder ud af, at de stort set må gå hele vejen. svømning derimod er idéelt at starte ud med fordi det skåner ledene og de sandsynligvis ikke drukner så let som os andre :tongue:

  12. statistisk set er en uhyggeligt stor del af de ekstremt overvægtige også dårligt begavede.

    jeg mener, der er masser af muligheder for at lære om kost og sundhed, men hvis man ikke har intelligensen til at behandle de oplysninger man indhenter, kan det være lige meget hvor mange gange man får at vide, at kilovis af sukker ikke er særligt sundt.

    100 kroner for en cola er derimod noget de kan forstå :tongue:

  13. Ja, det er i hvert fald set før...

    Prøv at køre dine brystøvelser med håndvægte i stedet for, så kan du lettere se når den ene side "ikke kan mere".

    Træn efter hvad din svage side kan klare, så skulle det udligne sig efterhånden....