ziwe

Medlemmer
  • Posts

    141
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ziwe

  1. jeg synes ik det er en god ide, du vil tage nogle kg på af væskeophobningen som jo godtnok ikke er fedt men kan aligevel virke demotiverende. Det vil ikke gøre at du holder mere på muskemassen, du vil måske ha en marginal bedre udholdenhed.

  2. Det er alt sammen meget fint, men der bliver svaret på hvad OP's spørgsmål. Han har alt andet end lige et andet udgangspunkt end dig og en 17 årig 'nybegynder' bør ikke bare begynde at kværne pulver i lange baner.

    Det er helt basale ting man kan ændre i sin daglige kost for at opnå øget protein indtag (og kalorie indtag generelt).

    Jeg synes i øvrigt at Jimbo (Og jeg selv svarer meget fint på hans spørgsmål).

    Jeg er ikke uenig i at protein pulver og kreatin ikke er den gyldne vej for en 17 år der ikke træner og eller spiser ordentligt.

    Men det genere mig at folk kan være så firkantet at sige "Det er ikke svært at få dækket sit proteinindtag af almindelig mad overhovedet," og "bruger proteintilskud for at være sikker på at få nok er der noget helt grundlæggende viden man ikke har sat sig ind i." jeg vil sige at jeg har sat mig ret godt in i tingene, men famler åbenbart i blinde....

  3. Hvis man har trænet i 2 år uden fremskridt har man ikke styr på kosten(og måske også træningen), hvilket proteinpulver efter træning ikke vil ændre på. Ens madindtag i løbet af en hel dag er utrolig vigtigt og selvom det også er vigtigt at få en passende omgang protein + kulhydrater efter træning er det en meget lille del af ens samlede madindtag som skal være nogenlunde iorden som helhed.

    Det er ikke svært at få dækket sit proteinindtag af almindelig mad overhovedet, og hvis man famler i blinde og bruger proteintilskud for at være sikker på at få nok er der noget helt grundlæggende viden man ikke har sat sig ind i.

    Proteintilskud ER unødvendigt, men praktisk og ikke ubrugeligt overhovedet.

    Jeg vil give dig delvist ret i hvad du siger. dvs det er ikke noget problem for en normal person der der er "nybegynder" inden for bodybuilding/styrketræning. men hvis man som f.eks. som jeg i perioder gør, vejer 125+ kg og skal igang med at cutte, og i perioder ligge med et kcal underskud i omegnen af 1000 kcal om dagen, så vil jeg love dig for at det er svært at få et passende proteinindtag gennem føden.... ikke sagt at det er umuligt, men blot meget mere besværligt end at få f.eks. bare 25% dækket gennem pulver.

  4. Fordi at hvornår man får sine proteiner, kan have stor betydning for udnyttelsen af proteinerne i forbindelse med styrketræning. Derfor giver det mest mening, at drikke en proteinshake efter træning, da det er den klart nemmeste måde at få proteiner.

    Hvis du får noget ud af et protein indtag uanset hvornår det er, er det fordi dit behov ikke var dækket 100% iforvejen. Misforstå mig nu ikke, jeg tager selv en shake efter træning, og det gør jeg fordi jeg gerne vil sikre mig at jeg er .... guess what .

  5. hej

    jeg er 17 år gammel og har styrketrænet nu i næsten 2 år uden at tage protein eller creatine, eftersom min krop ikke rigtig udvikler sig tænkte jeg på at tage protein eller creatine, men hvad er bedst og er det overhovedet nødvendigt og er det ok i min alder...

    Når tilbage til at svare på hvad der egentligt bliver spurgt om.

    Det er svært at sige hvad der er det bedste for dig da jeg ikke ved hvad du vil opnå, men antager du vil være større og stærkere,

    Der er 3 meget vigtige ting hvis du vil opnå dette

    1: Kosten. Du bliver ikke større hvis du ikke spiser flere kcal end du forbrænder, en tommelfingerregl er at ligge i et kcal overskud på omk 500 kcal om dagen hvis du vil tage muskelmasse på uden for meget fedt. Sørg for at få nok med protein, igen en tommelfingerregel siger 1-2 gram ren protein pr kg du vejer hvis det er svært at nå med den kost du har kan du supplere med noget proteinpulver. du kan beregne dit daglige kcal behov her på sitet.

    2: Træningen. Du bliver ikke stor af at køre curls over i maskinen. alt efter hvor ofte du træner skal du ligge et program der passer DIG best, men sørg for at træne "de 3 store" som er Squats, Dødløft og Bench Press det er klart dem der giver noget. Supler evt med en enkelt isolationsøvelse pr muskelgruppe. de fleste folk her på siden sværger any day til et fullbody program, som er passende at træne 3 gange ugentligt. Der findes allerede mange rigtigt fornuftige programmer her på forummet.

    3: Hvile. Sjovt nok vokser musklerne ikke i centret men hjemme i sengen, sørg for at få rigeligt med søvn og hvile.

  6. Det DAGLIGE protein behov bør dækkes af almindelig mad og har man ikke sat sig ind i dette så vil proteinpulver efter træning alligevel ikke have den ønskede effekt.

    Lyt til Thorhauge.

    Forklar mig lige hvorfor du mener at proteinpulver efter træning kun vi hjælpe i tilfælde af at dit protein behov allerede er dækket 100% af den dalige kost. Vil da netop sige at hvis du får tilstrækkeligt med protein i din daglige kost vil protein tilskudet være unødvændigt.

  7. 1:Du kan sagdens træne triceps, biceps og mave samme dag, hvis du træner 3 gange ugenligt er et full body program det mest optimale.

    2:Nej du kan ikke få en sixpack uden at minske din fedt %, uanset hvad dit bmi er, skal du ned i fedt% for at få en sixpack hvis den ikke er der i forvejen. der er ikke nogen direkte relation mellem bmi og fedtprocent.

    3:mht til proteinpulver er det fint blot at tage det de dage du træner, så hurtigt som muligt efter træningen

  8. Ja vores lille Brian fik serien

    170-175 og desværre -180, flot af Brian, men han er jo osse i kyndige hænder :w00t:

    ja det var sq ok, en skam de 180 kg ikke kom op dog, men når den nye trøje ellers er kørt ind ligger de 190 og 200 bare og venter. han har jo os en 5 kg og gi af i den klasse.

  9. start på noget progressionstræning, og kør en tung og en let dag om ugen .den lette dag hvor du køre noget du kan tage 3x8-10 i super stil og med pause i bunden. tung dag hvor du køre 5 sæt og så 5-3 reps. Det virker ok for mig.

  10. Well kører selv 3-split og kommer helevejen rundt 2 gange ugentligt og det virker fint! ville ikke kunne gi ret meget i et dødløft efter en gang squats.

    Der er dog en ting i det program jeg ikke kan li og det er at du kører biceps sammen med bryst og så triceps sammen med ryg dagen efter. I div. bænkpres variationer aktivere du din triceps ganske kraftigt så du træner reelt set triceps to dag i træk, det samme gælder for biceps og ryg du aktivere din biceps i row øvelser så igen to dag i træk.

    Det jeg gør er at køre Ryg/biceps, Bryst/Triceps og ben.

    Og jeg ved godt at folk prædikere fullbody og 2-split her inde, men det er individuelt hvad man bedst kan med, og det vigtigste er hvad du føler mest for.

  11. Jo jeg har også hørt det, men det er vist kun et rygte.

    Har hørt den radiocast der var grund til hele misæren om return of levrone, og må nok sige at jeg ikke kan forstå hvordan folk kan udlede at han ville stille op i år. det han sagde var at det var i hans planer at vende tilbage og vinde mr. olympia, at han kun ville gøre forsøget en enkelt gang og at når han besluttede sig for det var det et godt års tid forinden (hvilket han ikke havde gjort da interviewet blev holdt, tror det var i marts). desuden var hans vægt i marts 190 lbs og han regnede med at kunne komme op på 240-250 lbs i løbet af 18 uger og det i konkurrence tilstand, der skal nok noget havergryn til :blink: .

    Det lange af det korte var at intervieweren piskede det hele op og levrone måske ikke helt sagde tingene klart nok.

    jeg vil godt sætte en 100 mand på han ik stiller op i år.

  12. Hvad så med de testosteron-boostere som indeholder prohormoner, har de en effekt på muskelvæksten? Og kan prohormoner sidestilles med anabolske steroider, da jeg som udgangspunkt ikke er interesseret i at tage "krudt".

    prohormoner er doping, idet at det vil give en positiv doping test, det har også de samme bivirkinginger som hormoner, men hvis man er normal og rask vil de ikke give dig nogen gavnlig effekt, de er så vidt jeg ved også ulovlige i DK.

    Æd noget protein evt noget kreatin og drop din søgen på en genvej, den eneste genvej der virker er en nål i røven.

  13. Hey MOL.

    Jeg har cuttet 4-5kg ned nu, og vil gerne prøve at fjerne noget at væsken i underhuden. For derefter at få taget lidt billeder. Det skal bare være på forsøgsbasis og ikke sådan super fanatisk. Men vil gerne lige prøve, at se forskellen.

    Problemet er, at jeg ikke helt kender til fremgangsmåden. Men mon ikke nogle her på MOL gør.

    *Hvordan gør I?

    * Tager det mange dage?

    * Carber I op i forbindelse med det?

    * I så fald, hvilken slags kulhydrater kan anbefales?

    * Er der ting man skal være ekstra opmærksom på?

    * Findes der en trin, for trin fremgansmåde?

    Ja en masse spørgsmål, håber I kan finde bare lidt hovede og hale i det..

    Vh

    Joakim

    Kan huske jeg fandt en artikel om det på tnation men har ikke lige linket, der var blandt noget med at det var en god ide at loade kreatin de sidste 4 dage inden tror jeg det var, da det godtnok binder vand men kun i musklerne....

  14. Body composition

    Body type: Standard : typisk kan du indstille en impedans bf% måler til standard(utrænet) eller atletic(trænet) person

    Gender: Female : kom med et gæt

    Age: 24 :ligeså

    Height: 162 cm : ditto

    Weight: 70,2 kg (kl 17.00) : gæt igen

    BMI: 26,7 : Er dit body mass index det bskriver basalt set din højde iforhold til din vægt via en sindrig formel hvis du ikke er trænet siger man det skal ligge mellem 20 og 25 for normalvægtige er du trænet kan du godt smide det tal væk.

    BMR: 6345 kj / 1516 kcal :Basalstofskifte er hvad din krop forbrænder i tomgang

    Impedance: 445 og et eller andet mærkeligt tegn : hvilken impedans din krop har i målingen

    Fat%: 29,6 % : estimat af din fedt%

    Fat mass: 20,8 kg : hvor mange kg fedt det er

    FFM: 49,4 kg : den fedtfrie masse

    TBW: 36,2 kg : total body water er hvor meget af din krop er vand

    Desirable range(anbefalinger)

    Fat%: 21-33% hvad interval din fedt% bør ligge indefor

    Fat mass: 13,1-24,3 kg hvormeget det så ville være i kg fedt.

    Når alt dette så er sagt, så er du blevet målt på en impedans fedt% måler som kan give meget unødagtige resultater, tag at find en fedttang istedet den vil give dig et meget bedre estimat.

    Den beste måde at finde ud af hvordan det står til er at se dig selv i spejlet....

  15. Jeg elsker protein pulver, det er den primære grund. nr. 2 er, at jeg har lidt svært ved at nå de 250 g. protein om dagen, så det lidt nemmere med en shake. hehe. Men ja, skal se om jeg få planlagt det, så jeg får lidt mere rigtig mad :)

    250 gr protein om dagen :crazy: , dvs du har en fedtfri masse på 125-175 kg ???