stiu

Medlemmer
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by stiu

  1. Shimano er udemærket, og sørg for at få minimum LX gruppe...

    Gerne LX forskifter og XT bagskifter...

    OK - kiggede også lidt på RIPELLOEN (fra cykelkongen). Hvordan er DEORE-serien i forhold til LX og XT ? Jeg hænger mig ikke i deres vejl. udsalgspris men synes umiddelbart den ser fornuftig ud ? Ret mig endelig hvis jeg er helt ude i skoven......

  2. En ting vil jeg næsten garantere, den har ikke kostet før-prisen...

    Og så ville jeg ikke selv købe den!

    Kig hellere på en hardtail og så få noget mere for pengene.

    Når man køber full-suspension til den pris er det noget lort man køber.

    Kig efter mærker som Cube, FELT, Scott, Giant og Trek...

    Og brug så måske lidt flere penge på det, måske 6500, og i vil få meget mere for pengene end hvis i køber den cykel der...

    Men hvor kommer I fra? Så kan folk sikkert anbefale butikker...

    København

  3. Hej.. leder også efter en ny cykel og har kig på Carrara Telegraphe fra cykelkongen? hva siger i til den? er den de 5500kr værd? eller skal jeg lede efter en anden? evt. nogen med erfaringer med den?

    Carrara Telegraphe

    Beskrivelse:

    20" Aluminium full-suspension sloperamme (ca. 51 cm)

    Rammevægt: 2200 gram

    Forgaffel - Suntour SFC XCR-7 magnesium med justering og fjernbetjent lockout

    Dæk: Kenda special kevlar : 325 gram

    Fælge: High profile dobbelbundet ultralight aluminium

    Krankbox: Lukket NECO box

    Styrfitting: Ritchey

    Sadelpind: Kalloy aluminium

    Frempind: Kalloy aluminium

    Buckhorn: kalloy aluminium

    Styr: Kalloy aluminium

    Sadel: Active Racing

    Gearsystem: 27 speed ST DURO

    Gearskiftere: ST DURO etfinger-system

    Kranksæt: ST DURO

    Hjulnav: QUAND med quick-release

    Bremser: Hydrauliske skivebremser PROMAX for/bag

    Pedaler: Crosscountry aluminium med boronaksler

    Vejl. udsalgspris: 10.999,-

    - spar mellemmanden væk

    Shop direct pris kun 5.499,-

    ----

    Simon

    Hej alle

    jeg har kig på samme cykel - er der en med lidt forstand på "havelåger" der vil komme med sin mening om komponenterne versus pris ?

  4. Jeg overvejer at investere i en vægtvest til brug ved kropsvægtsøvelser som kropshævninger, armstrækninger og løb. Har set en i Nippon-sport, hvor der kan fyldes max 10 kg i. Er der nogen der har erfaringer med den type vest el.lign ?

  5. Hej herinde..

    Håber nogle vil give mig et råd med på vejen..

    Er træt af at jeg ikke kan nå i et motionscenter efter arbejder fordi jeg egentlig har en del af se til, og vil derfor gerne i gange med at træne så småt der hjemme.

    Jeg har derfor kigget på en bænk (der kan foldes op/ned/hen) og nogle håndvægte.. men vil da lige høre om i herinde skulle have noget at sige til mig valg :)

    Denne bænk fra Kettler:

    Kettler Universal skråbænk

    Er det noget der virker, eller er det noget skrammel som der ex. sælges i TV-shop? Kender ikke til mærket "Kettler" men kan da se mange online fitness butikker forhandler det..

    Og nogle håndvægte fra siden HER

    Kan se man kan købe nogle sæt med eks. 110 kg vægte i, men der får man typisk en lang stang på 160-180 cm med.. det har jeg ikke plads til / brug for. Skal have nogle små stænger og så måske en curlstang på 120 cm..

    Ved i om der findes et sted hvor man kan sammensætte pakker helt ned til mindste vægt og stang, eller er det bedst bare at købe det ønskede løst?

    På forhånd mange tak :)

    - Glemte forresten af sige at jeg udelukkende vil benytte dette til at komme i gang med at træne arme, overkrop og mave.. så det burde vel kunne dække mit behov?

    Jeg har selv en KETTLER EDITION bænk, som kan indstilles til lige, decline og incline. Den er ganske solid og bestemt de kr. 2.000,- værd. Købte den i Sport-Tiedje for små 3 år siden.

  6. Jeg har selv en chin up bar fra InterSport der ligner den afbillede fra første posttil forveksling. Købte den for et par år siden i Fitnessbutikken, men de havde kun den ene og ikke mulighed for at skaffe flere. Jeg har søgt på nettet men fandt den kun i USA. Tilfældigvis så jeg de havde dem i Intersport i Malmø. Det er den bedste og mest stabile chinup-bar til dørkarmen. Jeg har prøvet dem man sætter i spænd o.s.v. - duer ikke.

    Så kort sagt - køb den (og nej jeg har ikke aktier i Intersport :bigsmile: )

  7. Det er en rigtig god model. Inter Sport i Malmø haren næsten identis ktil lidt over 300 dkr. og den er afgjort pengene værd - jeg har desværre ikke set den i DK. Den er langt bedre end dem mansætter i spænd i dørkarmen. Mankanfaktisk også træne med bredt greb når man har været nede i den lokale trælast og købe 2gardinstænger á ca. 20 cm som kan læggesispænd mellem dørribben og karmen. Derved bliver der lige tilpasmellemrum til hænderne - kort sagt

    køb den og træn godt :bigsmile:

  8. Jeg ville stadig tage en skulderøvelse der giver allround masse.... Military Pres er en genial øvelse efter min mening.

    Din forreste del af kroppen og forsiden af skuldre får rigeligt tæsk af din bænkpres.

    Hej Helkov

    Jeg kører HST som 2-split da jeg lige har en time til at træne før arbejde dagligt. Jeg træner 6 gange om ugen á 1 times varighed. Som du er inde på kører jeg bryst-biceps og ryg-triceps og p.t. virker det godt m.h.t. både restitution og styrkefremgang.

    Jeg er i gang med 1. uge i 5 rep cyklussen og det har virkelig haft en positiv effekt attræne 2 uger med 15 og 10 gentagelser. Her i 5rep cyklussen kører jeg 5x5 i de store og 3x10 i suppleringsøvelserne.

    Jeg kan godt se hvad du mener med mange brystøvelser kontraskulder, og når jeg er færdig med denne omgang HST vil jeg prøve at implementere endnu en til skulderen.

    Jeg oplever iøvrigt god fremgang i pullsups ved tage 2 sæt med kropsvægt og derefter 5x5 med ekstra vægt i bæltet (vægten forøges hver gang med 2,5 kg).

    God træning !

  9. Jeg kørte 5x5 istedet.

    3 x 15

    4 x 8

    5 x 5

    Så det holder sig jo ikke helt til HST men jeg finder denne workload fin for mig.

    Jeg kører også 5x5 i "de store" samt yates og b.o.r. I de resterende øvelser kører jeg 4-5 sæt á 8. Har haft 2 træningspas i 5-rep ugen, og umiddelbart virker det godt.

    Fliers er en bryst øvelse - start med forholdsvis lav vægt og hold armene så strakt som muligt under udførslen. Det er en rigtig god øvelse for såvel bryst som skulder.

  10. Har du ikke nogen skulderøvelser med?

    Military pres, DB Pres etc?

    kun upright lateral raise - kører den 1-2gange / uge da min højreskulder nemt overbelastes. Jeg hælder mere til fliers derogså giver en del den forrestedelaqf skulderen, mens bagsiden får lidt at leveaf med rows (kører både yates, b.o. barbell og one arm rows)

    :smile:

  11. Jeg har selv kørt noget lignende dog uden UGE 4, har kørt 6 uger med progression.

    Biceps + bryst

    Triceps + ryg

    denne combi har faktisk givet mig den største masse tilvækst på armene på kortest tid.

    Dog vil jeg mene 1 øvelse er for lidt.

    OK HenrikJ

    gider du skrive hvilke øvelser du kørte ?

    Fortsatte din fremgang da du kørte med 5 gentagelser i 3. cyklus og hvor mange sæt tog du af hver øvelse ? (2x5 gentagelser lyder som for lidt......? - men på den anden side skulle det jo være nok iflg. programmet)

    * Som sagt har jeg tænkt mig at skifte 4.cyklus ud med 10 singles/doubleefterfulgt af 3x6-8 iden enkelte øvelse (har allerede eksperimenteret lidt med det og umiddelbart virker det godt)

  12. Mit eget valg på 3 rygøvelser falder på en kombination der hedder dødløft, yates eller bent over rows og Pulldowns eller chin ups (bredt greb overhånd).

    I dit tilfælde med knæproblemer ville jeg vælge stivbenet dødløft, bent over rows og pull ups (smalt greb underhånd). Pull ups da den går mere i biceps og hvis jeg forstår det korrekt så har du kun en bicepsøvelse.

    Mht. til dit alternativ med den 4. cyklus så er ideen jo at den eccentriske del af løftet er meget hypertroferende. Mere af den del skal jeg ikke kunne gøre mig klog på, da jeg ikke har kigget et hst-program igennem.

    OK - tak for svaret. Jeg synes bare ikke ryggen har fået "tæsk" nok når jeg har kørt færre øvelser. Men måske jeg skulle køre flere sæt - hvilket dog ikke anbefales i HST ? Grunden til at jeg kun kører 1 biceps er at jeg den følgende/foregående dag har trænet ryg hvor bicepsene også får lov at arbejde lidt. Jeg prøver at prioritere "de store" øvelser frem for iso. Tak for svaret - hvilket program har du haft bedst erfaring med mht progression ?

  13. Der er alt for meget bryst og ryg. Du burde kunne nøjes med 3-4 øvelser i de muskelgrupper. 3 er rigeligt efter min smag.

    Sådan som jeg har forstået det så træner du kroppen igennem 3 gange om ugen a. en time ad gangen? Hvad er forskellen på at træne 6 gange af 1 time eller 3 gange a 2 timer, som mange ville gøre i et fullbody?

    Umiddelbart er der formentlig ingen forskel på mit 2split HST og alm. HST. Jeg gør det blot fordi jeg ikke har2 timer i streg andet end iweekenden.

    Hvilke ryg-øvelser prioriterer du Salt ? og hvad synes du om mit alternativ til den 4. cyklus ?

    foreløbig tak for det første svar

  14. Vil blot lige høre om en eller flere af Jer gider gi mig lidt feedback på følgende HST 2-split

    Jeg har brugt forkortelsen DB for håndvægt

    Dag 1

    BRYST

    - Decline DB bench press

    - Incline Dumbell bench press

    - Dumbell Bench Press

    - Incl. DB Fliers

    - norm. fliers DB

    SKULDER

    - Lateral raise

    BICEPS

    - alm. curls / hammer curl m. DB / barbell curls

    MAVE

    - CRUNCHES m. vægt

    DAG 2

    RYG

    - Bend Over Row barbell

    - Yates Row

    - One Arm DB. row

    - Chin Up wide grip (3-5 sæt)

    - Pull Up (3 sæt)

    TRICEPS

    - French Press (tror jeg den hedder) / triceps extensions m. db.

    MAVE

    - Crunches med vægt

    Desuden trænes squat 2 gange om ugen (dårlige knæ) - men når frekvensen ikke er højere går det. Har dog oplevet skader 3 gange når jeg har kørt både squat og dødløft.

    Ovenstående kører jeg som normal HST (2 uger med 3 sæt á 15 gentagelser, 2 uger med 3 sæt á 10 gentagelser derefter 5 gentagelser (dog skar jeg ned til 2 sæt á 10 gentagelser i hver øvelse)

    - Chinup og Pull up køres som Ladder el. 3 x max

    * Ovenstående er hjemmetræning. Når jeg er i center skifter jeg af og til øvelserne ud mede f.eks. barbell bench press, dips m.v.

    SPØRGSMÅL (til dig der gad at læse så langt)

    - I de 2 næste uger skal jeg køre HST med 5 gentagelser - er det så OK at køre 5x5 ide store eller skal jeg holde mig strikt til programmet ? -

    - I stedet for 4. cyklus med stor belastning i den negative bevægelser harjeg tænkt mig følgende:

    eks. ved one arm row: 10 singles el. doubles mde høj belastning fulgt af 3 sæt á 8 gentagelser

    - Giv mig endelig kritik for ovenstående. Målet er progression efter ALT for mange år med ustruktureret træning.

    Træner p.t. 6 gange om ugen á 1 time. Jeg har ikke tid til fullbody - derfor2split

    God træning til alle Jer motionsentusiaster !!!!!

  15. UPS ! Nå ja, mælk kommer jo fra en ko og ikke fra den lokale indkøbscentral :blink:

    Tak for svaret. Jeg synes bare det er svært at finde "pladsen" i dagligdagen til den ekstra portion kød eller anden god proteinkilde. Den ene liter mælk drikker jeg med noget proteinpulver i forbindelse med træning. Men hvis du har forslag til en sputer proteinkilde ud over tun og æg, så vil jeg meget gerne have inspiration.

  16. Er det OK at indtage ca. 50 % af sin daglige protein gennem mælk ? Jeg drikker 2L skummetmælk om dagen og spiser iøvrigt varieret. Men er mælkeproteinen lige så god som eks. animalsk protein ?

    :smile:

  17. Holdopgaven har til formål at vise, hvordan den enkelte ansøger fungerer i et team. Opgaven består af forskellige "afsnit", hvor selvindsigt, kommunikationsevne, bedømmelse af andre m.m. bliver vurderet.

    Opgaverne er forholdsvis enkle, da det er samarbejdsprocessen og den enkeltes personlighed der er fokus på. Dette afdækkede måske nogle spørgsmål ?

    Held og lykke !

  18. Hvor meget "kan" man tage på, på et halvt år?

    Hvis du bare mener kropsvægt (dvs det er ligegyldigt om det er fedt eller muskler), så kan man tage rigtig meget på. Hvor meget kan jeg ikke sætte tal på.

    Hvis vi snakker ren muskelmasse, så mener mange at man næppe kan tage mere end 10kg muskler på i løbet af et år (under optimale omstændigheder og formentlig plus en del fedt), og det kan man naturligvis ikke bare gøre flere år i træk. Det bliver sværere og sværere.

    Hvornår stopper det?
    Så længe du spiser mere end du forbrænder vil du tage på. Dit ligevægtsindtag stiger dog sammen med din vægt, men ikke særlig meget, især ikke hvis vægtøgningen primært kommer fra fedt.
    Er det FOR meget jeg har taget på eller er der noget galt?

    Jeg synes 15kg på 6 mdr er for meget. Jeg gjorde selv noget tilsvarende da jeg efter cirka et års knap så seriøs træning begyndte at gøre det mere seriøst. Tog 10kg på i løbet af 4 mdr, men i bedste fald har halvdelen nok været muskelmasse. Når jeg skal til at bulke igen ville jeg gerne have at noget over halvdelen af min vægtøgning var muskelmasse. Det betyder at det skal gøres relativt langsomt.

    At folk tror du er på krudt kan jo tages på flere måder. Som nævnt kan du tage det som et kompliment om at din træning tilsyneladende virker. Det er også hvad jeg primært gør hvis jeg bliver mødt med den beskyldning. Hvis det er folk jeg kender og jeg fortæller dem at jeg skam ikke tager andet en lidt proteinpulver og ellers træner og spiser fornuftigt, og de stadig ikke tror på mig, så er det deres problem og dels et udtryk for deres uvidenhed og dels et udtryk for at de ikke stoler på dig. Det kan man så spekulere på om det er din eller deres egen skyld. :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg vil blot høre, om I også spiser meget fedt når I gainer ? Jeg ved godt at protein er den bedste kilde, men kan fedt-energi også omdannes til muskler, eller er det udelukkende protein der er "byggesten" ?

  19. jeg overvejer at købe et par træningshandsker med krog til aflstning af fingre og underarmene ved chin ups, rows m.m. Er der nogen der har erfaringer med dem ?

    Jeg ved godt at man skal være opmærksom på grebsstyrken - men specielt chin ups river i fingrene. Hvis handskerne er en dårlig idé har I måske et alternativ ?

  20. Hvis jeg træner 3 af følgende øvelser dag I:

    BænkPres, Fliers, Dips samt Decline/incline Dumbell press

    er det så OK a træne brystmusklen let dagen efter med hensyn til restitutionen ?

    Jeg tænker på armstrækkere på små stativer. Jeg synes umddelbart at musklen arbejder rigtig godt med kombinationen af tung og let træning på hinanden følgende dage. Jeg er blot lidt usikker på, om musklen når at restituere ordentligt.

    God Awden :smile: