MrFitness

Medlemmer
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MrFitness

  1. Jeg er vel ikke den eneste der mangler et komplet overblik over fedt…. Ved der er mange kloge hoveder og folk med en lang uddannelse herinde så jeg håber på lidt hjælp og forståelse.

    Jeg vil lige opsummere hvad jeg har af viden (noget er måske ikke helt korrekt >>> incoqnito) og personer der ved bedre skal være velkommen til at rette på mig.

    Fedt er inddelt i 3 forskellige typer:

    Mættet fedt (kulstof molekylerne sidder parvis sammen med brint molekylerne)

    Monoumættet fedt (kulstof molekyle er forbundet til et brint molekyle)

    Polyumættet fedt (flere kulstof molekyler er forbundet til samme brint molekyle)

    Mættet fedt (det dårlige ) fast ved stue temperatur, og er ikke som de andre essentielle.

    Der bliver tit talt om hydrogenated hvor der er blevet ændret kemiske ved molekylesammensætningen eks. Margarine (endnu mere skidt og skal helt undgås)

    Trans fedt syre minder om hydrogenated rent kemisk, men er et udtryk anvendt når det er høje temperaturer der har skyldes molekyleændringerne. Eks. Når polyumættet fedt bliver omkring 200grader.

    Polyumættet fedt skal kun anvendes i salater, da olier med høje koncentrationer af dette ikke skal anvendes til at stege i. grundet molekylesammensætningen er Polyumættet fedt et ustabilt fedt stof ved høje temperaturer, og olier som f.eks Oliven olie med høj koncentration af monoumættet fedt bør anvendes, ved stegning da det er et mere stabilt fedt stof ved høje temperaturer.

    Højt indtag af polyumættet fedt kan føre til: at fedt cellerne vokser

    Højt indtag af mættet fedt kan føre til: fedt celler vokser i antal og størrelse

    Højt indtag af monoumættet fedt: ingen påvirkning af fedt celler

    Omega 3 er en speciel type af polyumættet fedt, der hjælper på tabe fedtet, og hjælper en smule på at undgå at tage fedt på.

    Dertil kommer de forskellige fedt syre ALA, EPA, DHA, GLA (hmm dejligt når det er nemt)

    Nå men hvis der skulle side nogle kloge hoveder med nogle guldkorn, vil jeg meget gerne rettes eller suppleres med yderligere oplysninger.

    :4mewantfood:

  2. Til incoqnito

    Hmm har godt nok læst at igf-1 skulle have en påvirkning på insulin produktionen(har ikke tænkt mig at lede efter artikler, men tager dit ord for det, vil gemme dem for efter tiden) men vi er da enige om at det har en påvirkning på proteinsyntesen. Må hellere udtrykke mig mere klart for fremtiden for at undgå at blive sablet ned. G

    Med hensyn til risene så var min pointe bare at det nok var det sundeste det blev hivet ud af skabet i udsendelsen, er klar over at de har et højere Glykæmisk Index end f.eks. brune ris. Men de giver da en rimelig mæthedsfornemmelse i forhold til KJ.

    Med hensyn til at være i ketose tilstand, er det vel en smagssag om en lidt acetoneagtig lugt, er en lækker ånde….. min personlige mening køb masser af v6

    Godt så det var vist svar på det. :bigsmile:

  3. Jeg vil også give Max power ret. farvel muskel, åbenbart meget nemmere end at tabe fedt. haha men du har ret det er hele kunsten at gå ned i fedt procent men bibeholde sin muskelmasse. Det er en kunst hvis det skal gøres clean. :bigsmile:

    har ikke lige kigget på en tabel før, men det understøtter hvad jeg tidligere har læst at kroppen skulle producere et stof kortisol (ved stress, sult...) der laver de dejlige bøffer om til mamse. Skulle vist også efter sigende være en bedre energi kilde end fedt......

  4. Nice fundet frem med det brev.

    Giver ikke selv en meter for de der kure hvor man ikke må indtage kulhydrater.

    Både pga. den langvarige efekt ikke er kendt, men også at motion må gå sammmen med en diæt, og der skal der jo bruges kulhydrater til musklerne som han også rigtig skriver.

    Men hvorfor anbefaler han at spise en masse kulhydrater en gang om ugen. G skal lige understrege at jeg ikke synes det er en god kur, men hele pointen er jo at kroppen skal indtræde i ketose tilstand, hvis man så konstant fylder op...... G

    Han skulle da hellere på anbefale at droppe kuren. :wink:

  5. Jeg har hørt det der med dårlig ånde og kostvaner et andet sted før - jeg kan bare ikke huske hvor.

    kan det ikke være i forbindelse af Dr. Atikinson(måske stavet anderledes) diæter hvor, indtaget af kulhudrater er meget lavt.

    Skulle vist være noget om udvikling af et stof kaldet Keton, som er et stof hjernen skulle være i stand til at køre på istedet for sukker, og det skulle eftersignde give en meget dårlig ånde.... ved ikke om det er det du tænker på der....

  6. Er der nogle der har en ide om hvorfor lige ris skulle være så dårligt???

    elskede hendes kommentar om det hærdede fedt, "så kan det ikke trænge ind i kroppens celler, og vil derfor flyde rundt i blod banen"

    hmm så må det sku være godt med mættet fedt, når man skal tabe sig, det kan åbenbare ikke sætte sig. haha :blink:

    hun er sku for sej. G

    Også en fed uddanelse (Uddanet kostekspert i USA)

  7. hvis du vil være lidt mere præcis, så kan du starte holde øje med hvad du spiser derved kan du regne dit nøjagtige stofskifte ud.

    Synes det virker lidt højt det tal du skriver der.... jeg ville nok starte med omkring 1200 kj (1,5* dit hvilestofskifte)

    start med et få foretaget en præcis fedtprocentsmåling

    eks

    vægt 80kg fedt% 10 = 8kg fedt

    skriv derefter ned hvad du spiser hver dag, og udregn dit daglige kj indtag. (vej din mad for at det bliver helt præcist.)

    brug varedeklarationen

    1g kulhydrat = 17,7 kj

    1g protein = 17,2 kj

    1g fedt = 29,4 kj

    1 g alkohol = 30 kj (undgå dog dette)

    efter 14 dage tag din fedt procent igen

    eks. vægt 78 fedt% 10 = 7,8kg fedt

    hvis du har spist 1200 kj hver dag = 168000 kj

    du har tabt 0,2kg fedt = (200*30) 6000 KJ : dit underskud

    så har du et daglig forbrug: (168000 - 6000)/14 = 11571,43 KJ

    nemmere og mere præcist kommer du det ikke :cooldance:

  8. kære squatfather

    gider ikke engan komme med en længere udredning, hvis du tror man kan vinde verdens hårdeste cykel løb så mange gange efter at have haft kræft og stadig være clean. Så er du sku den mest godtroende mand jeg nogensinde har mødt. G men fair nok. tro hvad du vil :4thumbup:

  9. Scorpio er det virkelig din overbevisning at det kun er 20% det er dopet?

    har tidligere haft bekendskab med en freelance trainer til team danmark. Du er så langt fra som man kan komme. (men den deler du nok med resten af hr. og fru. danmark)

    men tror mig der er ikke nogle af de der pro. der ikke doper sig på den ene eller anden måde. Er kun et spørgsmål om hvem der vil mest.....

    skal vi lige slutte af med kongen Bjarne R

    "jeg er aldrig blevet testet positiv..."

    hehe

  10. Hej Cartier

    Jeg kender 6 der er søgt en til politiet, de 4 fire er kommet ind de sidste to dumpede på de alm.

    Selvfølgelig er det godt at være i god fysiks form, men som tidligere skrevet så er det spørgsmålene der er hårde.

    du skal bænke med 50kg og løbe 2400 meter på 12 minutter. Ca Det kan du finde nærmere beskrævet, hvis ikke det er blevet udleveret.

    Men seriøst læs, læs, og læs. G sørg for at kunne alle de forskellige helligedage, sæt dig ind i politik, og læs på historien.

    De elsker spørgsmål som regnes for alm. dannede som f.eks hvornår var danmars befrigelse dag. osv

    (tro mig det er næsten udenlukkende det folk dumper på, plus dem der aldrig har trænet og tror de er i god form)

    håber det hjælper, elsker kan jeg måske hive noget mere konkret frem......

  11. - det hjælper altid at være 2

    - når trangen til slik melder sig, så spis noget frugt

    - Find nogle billeder som lever op til hvordan du gerne vil se ud, når alt håb er ude så tag dem frem, og find inspiration

    husk det er kun starten der er svær, tror mig når først resultaterne kommer så bliver det nemmere. Men du bliver nødt til at lave noget motion........

  12. de må sku heller til at lave alle protein drikke om, der blander de jo typiske hurtig optagelige monosaccharider i. For at øge kroppens signalstof IGF-1 til at øge Insulin produktion(opbygnings hormon), for dermed at øge protein optagelsen.

    Men så må hele brancen jo tage fejl, kulhydrat vil altså nu hindre optagelsen af proteiner. hehe det er altså en super jokes. :laugh:

  13. Hvis du blander proteiner og stivelser i dit måltid, kan det være svært at fordøje maden. Proteiner og stivelser kræver nemlig forskellige enzymer for at blive fordøjet. Og disse enzymer vil, når de kommer i kontakt, neutralisere hinanden. Dette medfører at din mad ikke bliver fordøjet ordentligt.

    sikke noget sludder. :laugh:

    så 99,99% af alle mennekser får ikke fordøjet sin mad ordenligt.... ha ha den var sku god, og hvordan skulle det så påvirke med hensyn til fedme og vægt tab.....

    hvis man ikke fordøjer det, så bliver det måske heller ikke optaget, det er sku da et plus så taber man sig yderliger..... ej den må de sku længe ud på landet med...... :dry:

  14. jeg må give Flexipecs ret i at det handler om generalle kostvanen, og vi måske har en tendens til gerne at ville have det hele med herinde. (for kompliceret til alm. mennesker)

    det gode gamle citat holder stadig på det område!

    "hvis du vil lære folk intet, skal du bare fortælle dem alt"

    men når det nu er sagt, så uanset hvordan det er klippet hvor kommer sådan nogle skumle budskab som ikke at indtage proteiner og kulhydrater sammen?????

    Til jens22 så er det måske ikke alle der er forskere herinde, men der er der mange herinde der har en uddanelse indefor brancen, og selv om folk er "eksperter" eller hvad man nu skal vælge at kalde dem, må man da gerne stille spørgsmålstegn ved deres udsagn.

    Der er mange herinde der har pænt styr på deres viden, og også en stort tak til motion-online et super super forum. Og vi taler altså om basal viden her kcal indtag < kcal forbrug = vægttab. :cooldance:

  15. Jesper T

    Super super god ide med den mail, har ikke selv set programmet men arbejder til daglig som fitness instruktør. Det er programmer som det, der gør livet super hårdt og fustrende for os. Hvordan skulle man kunne tabe 1kg på en uge?????

    det er jo 30.000 KJ der skal skæres væk på en uge, eller 4.285 KJ om dagen. Hold da kæft en kegle. G hun burde sku da ikke give kost råd, kan godt være der sker et vægt tab på 1 kg på en uge, men det bliver sku da muskler og glykogendepoterne(plus 2,8g vand per gram) det går ud over.

    Vi burde sende en klage til dem der står for udsendelsen, og så være en del der skriver under..... Hader folk som intet ved og alligevel skal lege eksperter. :4mewantfood:

  16. god ide med at starte en tråd omkring EMG analyser, jeg arbejder selv som fitnessinstruktør, og får derfor engang imellem noget info den vej.

    Men det ville være lækkert hvis det var en side, hvor alle øvelser var samlet og den jævnligt blev opdateret.

    Det er også nogle enkelte resultater engang imellem i de der bodybuilder blade, men altid kun lige til en enkelt øvelse eller to :mad:

    men super tråd.

  17. Jeg kan forstå vi næsten er engige, men vores fælles pointe må deraf være at 6 til 7 kg må være nær maks hvis man skal gøre det clean :4thumbup:

    lige for afslutte Markus Rühl, så er jeg ikke som så mange andre imponeret. Synes mere det er utroligt hvor langt nogle vil går for at gaine. :blink:

    Hvorfor tror du det vil være nemme at gaine hvis man har en lav fedt procent? men ja det vil altid være nemmere at tage på hvis man bulker, men lortet skal jo af igen. G har prøvet en gang i de 9 år jeg har trænet og gør det aldrig igen.

    men jeg går ud fra vi begge taler rent muskel masse, og derfor bliver fedt samt myoglobin indholdet plus det dertil samlede væske ikke medregnet. :4thumbup:

  18. Hvis man regner på det, så vil man se, at Markus Rühl har gainet omkring 9kg om året i en længere periode (kan ikke huske det helt præcist), men han er vist heller ikke normen.

    ja okay. G men jeg skrev nu clean, flot for Markus Rühl(men han skyder sig jo med alt hvad han kan få fat i)

    Men det er vist lavet flere undersøgelser end det, min pointe var bare at hvis man kommer i nærheden af de 6 kg muskelmasse på et år (clean) så har man gjort det super, og kommer det nok ikke længere :4thumbup:

  19. Ok for lige at slutte mig til hele holdet med hensyn til dit vægt tab, så kan det desværre ikke lade sig gøre.... suk ved godt det snart er sommer. S

    Arbejder selv som fitnessInstruktør, og har tit folk der gerne vil tabe sig. Lige lidt grund viden til at starte på.

    :4smartass:

    Det hele handler om energi, hvis du vil tabe dig må du bruge flere kj end du indtager. (Lyder nemt ikke)

    1 gram protein = 17,2 kj

    1 gram kulhydrat = 17,7 kj

    1 gram fedt = 39,4 kj

    1 gram alkohol = 30 kj

    det er hvad du får af energi af de forskellige grund elementer. :4mewantfood:

    Til at starte med så indeholder et kg kropsfedt lidt mindre end alm. fedt fra maden grundet der er noget bindevæv og væske til at holde sammen på det hele.

    1 gram krops fedt = 29,3076 kj

    så du skal i alt tabe = 146.538 kj (nu giver det måske mening at du ikke kan tabe det på 2 uger)

    det ville svare til at du skulle sparer 10.467 kj om dagen, altså mere end du bruger......... :blink:

    du kan få udregnet et ca stofskifte herinde på motion-online, og du skal ligge en kost hvor du max går under med 2000 kj.

    Drop alt sodavand med sukker, hvis du drikker det.... der er 2700 kj i 1,5 litter (og det giver absolut ingen mæthedsfornemmelse)

    Drik istedet cola light, der er kun 15 kj i 1,5.

    Det her er kun en kort beskrivelse vil gerne hjælpe dig yderliger hvis det skulle være nødvendigt, men din vægt lyder altså ikke som noget stort

    :cooldance:

  20. Var det en seriøs post du fik lavet der.....

    man kan ikke regne ud hvad man tager på om dagen, du skriver selv at der er flere faktorere der spiller ind, gener træning, søvn osv.....

    hvor hårdt presser man sig selv når man kørere sine sæt, træner man få eller mange gentagelser, har men flest type1 eller type2 fibre i kroppen, kører du 4 sæt eller 16 sæt.... osv.

    Men 10 kg er utroligt meget på bare et år, jeg har selv været 9 år om at tage 15 kg på clean. Når du starter på styrke træning, vil det være nemmere at gaine med tiden bliver det sværere....

    Jeg mener at forskerne anslår at første år kan man tage ca. 6 - 7 kg ren muskelmasse på(maximalt under maksimale forhold), derefter falder det år for år.

    Men keep up the good work :cooldance: