gunslinger

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gunslinger

  1. Spørgsmål:

    Efter både at have læst artiklen på MOL og kigget på HST's website, har jeg regnet ud, at man starter en 8 ugers cyklus med at finde hhv. sine 15, 10 og 5 repetitions maximum for hver øvelse, og tilrettelægger hver 2 uges cyklus ved at 'regne baglæns' med de fundne maximum, så man ender på max i den sidste træning? Der er dog to ting, jeg synes er uklare:

    1) Når man er færdig med de første 8 uger + hvileugen, skal man så igen finde sine repetitionsmaximum, eller skal man bruge dem man fandt i første omgang?

    2) Skal man bare fortsætte med 8 + 1 uge i det uendelige, til man synes, man er stærk nok?

  2. Så vidt jeg har forstået, tager han fat i flere ting. En ting er, at han anfægter det rigtige i, at kostpyramiden lægger vægt på kulhydrater i form af stivelse. En anden er et angreb på Kostrådet, som han hævder, er svagt videnskabeligt funderede i deres anbefalinger.

    Jeg har henvist til en artikel om bogen i denne tråd

    Da jeg ikke har læst en eneste linie af bogen, kan jeg ikke rigtig udtale mig, men det virker som om han deducerer sig frem til, at vi skal have nogle flere proteiner og lidt mindre franskbrød og kartofler :-)

  3. Han giver den virkelig gas :w00t: Jeg tror der kommer en masse mudderkastning.

    »Vi er blevet narret til at tro på dårlige råd. De kostkloges råd om, hvad vi skal spise og ikke spise, bygger ofte ikke på videnskabelige undersøgelser, men på skøn, fejltolkninger og myter. Der er meget stærke grunde til at tro, at de officielle kostråd simpelt hen bare ikke fremmer sundheden, hvis man følger dem«, skriver han.

    Baggrunden for de kritiske ord, finder Tor Nørretranders bl.a. i historien om kostpyramiden:

    Den danske kostpyramide blev introduceret i 1976 af Brugsen. Afsættet var en tilsvarende svensk pyramide, der var resultatet fra en arbejdsgruppe, der skulle komme med et forslag til en kost, der var næringsrigtig, men samtidig billig. Kostpyramidens basis - kartofler, ris, pasta og brød - bliver anbefalet, fordi det er billigt, ikke nødvendigvis fordi det er det sundeste. Budskabet er altså ikke, hvad der er sundt, men hvad der er sundest blandt det billige.

    Fra politiken: http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=379017

  4. Det skyldes svjv South Beach diætens fokus på glykemisk index. Jeg ser bare ikke GI som en årsag til at udelukke gulerødder i forbindelse med vægt-/fedttab. Correct me if I'm wrong.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg fandt noget info på nettet

    Some whole foods, such as carrots and bananas, have received a bum rap. There's a widespread but mistaken belief that carrots and bananas have a high glycemic index and must be avoided. In fact, both are classified as "low glycemic" foods. (However, the cooking of any starchy carbohydrate will increase its glycemic index.)
    Fra: http://www.ovarian-cysts-pcos.com/glycemic-index.html
    Some glycemic response studies show that carrots have a high GI - up to 95. This has led sellers of low-carb diets to issue warnings that carrots cause blood sugar spikes and should therefore be avoided. But this is bad nutritional advice.

    Fra: http://www.diet-i.com/glycemic-index-carrots.htm

  5. Endnu en informativ artikel fra DR's arkiver.

    I den vestlige verden øges polstringerne på mænd og kvinders sideben med epidemisk fart. Noget tyder på, at stigende arbejdspres, overarbejde og stort ansvar sætter sig på begge køn. Men især de kvinder, der har svært ved at kombinere arbejde og familieliv er der sandsynlighed for tager på.

    Link til artiklen

  6. Morgenmaden kan være en af de sværeste. De fleste spiser normalt brød, havregryn, cornflakes eller lignende. En løsning kan være at spise æg. Alt fra omelet til blødkogt fungerer.

    Hmhm, jeg troede at havregryn var blandt de acceptable morgenmåltider, når der er tale om den slags kure. Det bliver supersvært at erstatte. Har havregryn virkelig et skidt glukemisk index?

    Er ellers i gang med PRÆCIS det samme, men er dog kun i uge 2. Jeg har allerede tabt et par kilo. Skal tabe 12 i alt.

    En af mine venner oplevede det samme vægttab som dig, på en lignende South Beach agtig diæt. Jeg tror det virker, fordi det er meget nemmere at sammensætte meningsfulde inspirerende måltider, end på andre kure.