naked

Medlemmer
  • Posts

    160
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by naked

  1. Hej Per,

    Tillykke med din overståede PhD og det nye job :bigsmile: Godt at se, at du har fået mod på at starte op igen. Jeg kommer i hvert tilfælde til at følge loggen fra det mørke Sønderjylland...det er jo mere eller mindre en af de eneste måder at få lidt inspiration på hernede...

  2. Hej,

    Jeg har igennem 2½ år trænet seriøst med henblik på at øge min 1RM i bænkpres, dødløft og squat. Desværre fik jeg for lidt over 7 måneder siden en hjernerystelse, som satte mig ud af spillet i 2½ måned. Herefter fik jeg job, var presset med specialet, flyttede til den anden ende af landet og blev gift! (ja, undskyldninger er der nok af :smile: ).

    Nu er alle tingene i mit liv begyndt at falde på plads, og jeg brænder for at komme igang igen. Spørgsmålet er blot hvordan!? Jeg havde tænkt´mig at bygge langsomt op ved at tage udgangspunkt i TJ's fundament træning for begyndere. Jeg havde mere præcist tænkt mig noget i stil med følgende:

    Mandag:

    bænkpres

    squat

    skulder side

    Onsdag:

    dødløft

    rows

    mave

    Fredag:

    bænkpres variation

    squat variation

    skulder bagside

    Jeg har tænkt mig at køre 5x5 i de fleste, starte ud med meget lav vægt og køre progression derfra. Meningen er så, at jeg efter en måned smider en ekstra hjælpeøvelse ind pr. gang.

    Hvad siger I? Er der folk med forslag eller med lignende erfaringer? og hvor lang tid tror I, jeg har brug for, før jeg kaster mig ud i mere avancerede/krævende programmer?

  3. Det eneste jeg vil sige her er at en hjerne rystelse kan dække over rigtigt mange ting!

    Det kan være ganske alvorligt (læs livsfarligt) og det kan forsvinde i løbet af meget kort tid.

    Humlen i det her er så at du ikke skal få dit svar her på nettet, men af de folk som har behandlet dig - for jeg går ud fra at du har haft lægelig assistance. De har set dig og de kan bedst vurdere hvad der skal ske.

    Held og lykke med det.

    Ps har du ikke haft nogen til at kigge på det så skal du nok overveje det nu!

    Hilsen Gribben

    Tak for svaret!

    Jo, jeg var indlagt i et halvt døgn, da det var i forbindelse med en fest, hvor jeg blev sparket i hovedet af en psykopat, og da jeg efterfølgende var helt blank og intet husker. På hospitalen fik jeg dog ingen form for vejledning eller noget...syntes faktisk jeg fik en ret dårlig behandling. Lægen sagde blot til mig, at jeg bare skulle give det tid og hvile. Havde måske forventet at få en pjece eller et par råd med på vejen. Har dog fået det scannet og der var ingen blodansamlinger eller andet.

  4. Jeg er i den uheldige situation at have pådraget mig en hjernerystelse natten til lørdag, dvs. for ca. fire dage siden. Jeg kan ikke huske selve hændelsen, og jeg var bevidstløs kort efter samt kastede en del op. Jeg har siden hændelsen haft hovedpine, men det er en ret mild form for hovedpine...nærmere en kronisk trykken i hovedet. Jeg har læst råd vedrørende hjernerystelse inde på Netdoktoren, men søger egentlig råd mht. styrketræning. Regner med at starte op med meget lette vægte i næste uge, hvis min hovedpine er væk. Regner derefter med gradvist at trappe op, hvad angår belastning.

    Er der nogle herinde, som har stået over for lignende problem, og som har nogle gode råd? eller måske blot gode råd i al almindelighed?

  5. Hvis du bestemmer dig for at køre WSB, så vær opmærksom på, at du ikke behøver at lave single-max på alle ME-dage. Der er flere måder at køre ME dagen på. Det kan være 10 singles med 80-85 % af 1RM, triple-max etc. At køre single-max hver gang er ret opslidende for kroppen, og det er hvad jeg selv har brændt nallerne på de første par gange, jeg gav mig i kast med systemet.

  6. Tillykke med PR....det er fedt, at du er ved at være tilbage ved den gamle styrke (og endda bedre på visse områder), men jeg tror, som du selv siger, at du skal huske at få patterne med. Din skulder styrke hænger jo ikke helt sammen med din bryststyrke :bigsmile:

  7. Det er godt nok en dårlig animation! :crazy:

    Prøv i stedet at gå ind i Luciferases logbog, hvor der ligger et par videoer. Hans teknik er ganske god, og giver et godt indblik i, hvordan man bør ligge på en bænk. Ellers er der en række artikler inde på t-nation af Dave Tate og Mike Robertson, som beskriver bænkpres teknik i nemt forståelige vendinger.

  8. Jeg tror da helt sikkert, at det er fordi du startede med dips... Ikke for at lyde arrogant, men hvorfor starte med en "isolationsøvelse" og dernæst hoppe på hvad jeg vil betegne som en hoved/basisøvelse?

  9. Det er vist kun GetBig, som sælger dem, og de har kun 2'eren til salg pt. De koster i øvrigt 299 kr pr stk, så dit bud på 300 kr for to stk er helt ude i hampen....tror ikke du får nogle til at sælge til den pris!

  10. Jeg synes, at det lyder ganske fornuftigt Anders, men angående squat, hvorfor så ikke vælge box squats fremfor pin squats? Jeg ved ikke helt om jeg har ret, men jeg tror umiddelbart, at box squats er bedre, da man her ikke får den "pause/aflastning", som man får i bunden af et pin squat. Det er de tanker jeg selv har gjort mig, men det er ikke lykkedes at finde noget om det...

  11. Jeg vil foreslå dig, eftersom du vil træne to dage i ugen, at have to bænkdage. En dag med tung bænk og en dag med let bænk, som du hidtil har haft. Som hjælpeøvelser lyder smal bænk, smal skrå bænk og boardpres (4-6 cm vil jeg gætte på) til at være fint. Det er vigtigt at du vælger hjæleøvelser med henblik på at forstærke triceps. Du kunne måske endda overveje en isolationsøvelse som fransk pres eller dips. På den måde har du to dage i ugen, hvor du kører bænk, en bænk-relateret øvelse med fokus på triceps og muligvis en isoleringsøvelse som afslutning.... Og ja, jeg ved godt at bænk-relaterede triceps øvelser er bedst, hvis man vil være bedre i bænken, men nogle gange er det ikke helt hen i vejret at have en mere isolerende øvelse som afslutning på dagens omgang.

    En anden mulighed er at vælge bænk-relaterede triceps øveler som hovedøvelse (som under WSB).

    I øvrigt kunne forklaringen på din stilstand altså også være dit kalorieunderskud, som du skriver mere eller mindre har kørt hele året...

  12. Nu har jeg jo også kørt til 6-10cm klodser i et godt stykke tid. Jeg rykker bare ikke rigtigt. Især til 6cm, det er jo som at løfte til bryst for mig.

    Men tænkte jo at en øget bundstyrke, ville give mig det fornødne punch til at komme forbi stick point.

    Ok, vidste ikke at du havde kørt med board igennem længere tid. Bundstyrke er selvfølgelig en all-timer, som altid er god, og med en øget eksplosivitet vil du selvfølgelig have lettere ved at glide igennem sticking point. Men lige meget hvad, så er det jo vigtigt at du på en eller anden måde fokuserer på din svaghed (6 cm over brystet). Du må jo på en eller anden måde få intensiveret din triceps-træning...boards, smal bænk, etc. Hvordan har du kørt i år indtil videre? program og hjælpeøvelser?

  13. Min største svaghed er helt klart triceps - mine løft kommer altid fint fra bryst. Og jeg har aldrig rigtig kørt nogen form for smallere greb end mit normale. Mit sticking point ligger godt 6-10cm fra bryst, og det er altid der jeg hænger fast.

    Nu tog jeg heller ikke programmet fordi at Sune er så stærk, så bliver jeg det også når jeg kører det program. Men kun fordi der er en del mere fokus så smallere greb end jeg nogensinde har kørt :smile:

    Ved ikke om ovenstående program er skabt til dig - højest sandsynligt ikke, men hvis du har problemer 6-10 cm over brystet ville det da være en ok ide at træne med boards som er 6-10 cm tykke. Skrå bænk som indgår i programmet er jo hovedsageligt bundstyrke. Fokusér på dine svagheder og vælg (hjælpe)øvelser derefter.

  14. Det sjove er jo at han anbefaler at man øger max undervejs i cyklussen efterhånden som man bliver stærkere.

    Det er hele problemet med at lytte til genetiske superfreaks når det handler om træning :laugh:

    hvordan fungerede den relativt infrekvente træning pr løft?

    Fik i også god hypertrofi?

    Tror ikke der var den store hypertrofi for mit vedkommende. Men heller ikke noget jeg lagde mærke til, da jeg træner rent styrkerelateret og derfor ikke har så stor fokus på, hvad mine kropsdele måler. Det skal dog også siges, at jeg aldrig har kørt to cykluser i træk, hvorfor det er lidt sværere at bedømme hypertrofi. Men man kan vel skabe bedre hypertrofi gennem udformningen af hjælpeøvelserne?

  15. Jeg har aldrig kørt Gillinghams cyklus, men jeg har kørt Hatfield et par gange. Jeg har kørt cyklusen i både squat, dødløft og bænkpres, og jeg har generelt haft gode erfaringer.

    Jeg har dog et godt råd ifb. med Hatfield: Sæt dit estimerede max efter, hvad du altid kan tage. For mit eget vedkommende satte jeg mit max 5 kg under mit estimerede, simpelthen for at være sikker på at gennemføre. Første gang jeg kørte Hatfield gjorde jeg den fejl at sætte mit max for højt, og det resulterede i fail omkring uge 5, hvor man kører 5x6.

  16. Hvorfor så slatten en omgang??? :wink:

    Ej, stort tillykke med de 152,5 kg....det er sgu gået hurtigt her på det sidste. Tror det er fornuftigt med lidt deload, hvis du kan mærke, at din krop siger fra! Sådan er det jo på WSB....der skal man jo gøre den slags syndigheder efter intuition!