staf

Medlemmer
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by staf

  1. Ja der er 50 kg vægte med, men har købt lidt ekstra vægte til for et år siden, hvor jeg ikke viste meget om hvad der ville være bedst til fremtiden... Og da jeg skal til at læse til sommer, vil jeg ikke til at bruge x antal tusind på ny stang plus vægt.. Men hvis en ny ( ikke Harald Nyborg) 25mm stang vil kunne holde til en 110 - 130 kg vil det være rigeligt for mig pt... Det kommer jeg ikke over forløbigt..

  2. Hello MOL

    Jeg træner hjemme og skal have købt en træningsbænk til bænkpress og div andre øvelser..

    Det skal være en bænk hvor sæddet kan tages op i forskellige positioner, være holdbar og ikke fylde hele lokalet..

    Så mit spørgsmål er om nogen kan anbefale specifikke bænke, give gode råd til hvad man skal holde øje med osv...

    Budgettet er ca 2500 til 3000

    Kan man få et squat/bænkpress atativ med i købet vil det være nice...

  3. Hello ...

    Hørte engang at den optimale og mest ubesværet vejrtrækning for en løber forgik, ind gennem næsen og ud gennem munden.. Det skulle skabe en bedre "cirkulation"..

    Er det måden at gøre det på ved løb, eller er det helt galt og er det noget der skal bruges kræfter på...??

  4. Der er ikke noget der hedder et "essentielt protein". Der er derimod aminosyrer, som er de mursten der udgøre proteinet.

    At en aminosyre er essentiel, betyder at kroppen ikke selv er istand til at danne dem, og de derfor bør komme fra kosten.

    De essentielle er:

    Histidin

    Isoleucin

    Leucin

    Lysin

    Methionine

    Phenylalanin

    Threonin

    Trypthofan

    Valine

    Du kan se aminosyresammensætning af en del fødevarer på www.foodcomp.dk

    ***

    Alle de proteiner du indtager i løbet af en dag skal regnes med. Men det er selvfølgelig ikke fra havregryn man får sine proteiner :)

    selvfølgelig ikke hovedparten, men for jeg morgenmad og et par shakes så udgør de da en stor del alligevel

  5. hello

    læste i en artikel i mit lokale dagblad at der ikke var nogle af de ti essentielle proteiner i kornprodukter og grøntsager..

    artiklen var ikke om BB osv, men ni gode råd til mere overskud i hverdagen, men kunne godt tænke mig at vide om mine proteiner i mit havregryn, pasta osv ikke skal regnes med i mit daglige indtag af proteiner..??

  6. Jeg har et måske lidt svært spørgsmål, men here goes.

    Er der nogen form for medicin der kan virke negativ på maksimal muskelvækst..

    jeg tænker her på f.eks blodfortyndende medicin til folk med epilepsi oder so

  7. Jeg er i midt i min 10 rep uge i mit hst program og støder snart på et problem.. jeg kører Dumbell Squat som benøvelse og løber snart tør for plads på vægtene... Vil jeg kunnne skifte over til sumodødløft når jeg løber tør for plads.. dette vil ske når jeg skal i gang med de to ugers 5 rep træning.. det skal siges at jeg ikke har kørt sumodødløft i de forgående uger, men haft squatten som benøvelse...

    Vil det være for hårdt for kroppen at få kastet 5rep sumotræning i hovedet ??

  8. Måske denne kan hjælpe?

    Umiddelbart er mit bud at det ikke er programmet i første omgang, der skal kigges efter. 10kg på 3mdr er altså meget :wink:

    Hhhmm, ifølge dit link så må det være det genetiske og psykiske der kan spille ind.. men det psykiske synes jeg ikke jeg har nogen problemer, lider ikke af stres eller noget.. har en travl hverdag og står også tidlig op hver morgen, men får min søvn hver dag.. Så det genetiske kan spille ind??

    Men hvad ville en konklusion være??? Keep on going ???

  9. Hello

    Skriver ind til MOL fordi jeg har brug for lidt hjæjp eller råd fra folk der er/har været i samme situatuion som mig.

    Jeg har trænet i næsten 10 måneder nu, heraf har de første været med hovedet under armen, men de sidste seks med et program og et formål...

    Problemet er som følgende.. jeg ser ikke noget eller kun meget lidt fremgang siden jeg startede for næsten et år siden.. især mine arme ser ikke ud til at være berørt af træningen.. Det eneste sted der vokser er min mave.. jeg har taget 10 kilo på inden for tre måneder efter at jeg ville udelukke at jeg ikke var i kalorieoverskud, så det er jeg sikker på jeg er.. jeg har ikke talt mit indtag, men eftersom jeg har gainet vægt må jeg være det...

    Mit program er som følger.. HST man, ons, torsdag..

    -Dumbell Squat

    -Bænkpress

    -Sumodødløft

    -military press

    -Bent over row

    -Side laterals

    -barbell curls

    -fransk press

    -flyvende bryst

    Programmet udføres efter principperne i hst, dog ikke den excentriske træning.

    Det frusterende er at jeg ikke kan finde "fejlen" og hvor jeg skal sætte ind. især når jeg på MOL ser at der er personer som skriver at de kan se fremgang med HSt efter 14 dage. Jeg får nok at spise og Hst er der ingen der har klaget over ( tror jeg ikke). måske kan jeg ikke se fremgangen, måske er den minimal eller måske kan jeg ikke vokse andre steder en på mavsen.

    jeg håber der er nogen der kender lidt til det og vil komme med nogle råd.

    På forhånd tak..

  10. Du kan blive ved lige så længe det skal være.

    Og hvis du er godt tilfreds så bliv da ved. Evt. kunne du tage 2 måneder med 5x5 og fokusere lidt mere på styrken. Fordi HST er et enormt godt program, men hvis man ikke har trænet særlig længe så stiger styrken hurtigere end programmet. Og så får man ikke fuld kredit for pengene :wink:

    Jo selfølgelig skal man øge gennem hele programmet.

    Tjek denne side

    Bryan Haycock som "lavede" programmet har flere virkelig gode artikler til at ligge, og boardet er også fyldt med brugbar info.

    Tusind tak for din svar Edu når du siger to måneder med 5x5 så er det igen kun i de basis øvelserne ikke??? og vil det ikke være svært med en progression over 2 måneder til 5x5??

    igen tak for svarene

  11. Mht til sættene er det vigtigt at du ikke brænder ud. Du kan have ligeså stor volumen som du har lyst til, men jeg synes at fem sæt er alt, alt for meget. Pt kører jeg tre sæt, og det er næsten lige i overkanten, så jeg ville helt sikkert overtræne på fem sæt.

    En anden ting, hvad er dit program, hvis du kan har få øvelser kan det væe grunden til at du kører så mange sæt?

    Hvis du ikke kan øge med 2,5kg så øg med et, eller 2. Det betyder ikke så meget hvis bare du er dekonditioneret nok. Mit råd hvis du starter på meget lave vægte er at dekonditionere i to uger, i stedet for en.

    Hvis du har trænet hårdt, og taget 4 kg på, fået nok protein osv. Så kan jeg ikke tro du ikke har gainet et par kg. Men din fedtprocent er steget, og det gør måske at du ikke kan se det så godt. Næste gang så få fat i et målebånd, og mål fx arme, ben, bryst før og efter HST programmet. For man kan nemt snyde sig selv i spejlet. Og ja, du kan godt overtræne, og det lyder lidt somom det er det du har gjort, eller også så har du bare ikke løftet tungt nok. Fem sæt med 5RM skulle være MEGET hårdt.

    Prøv at holde springene så store som muligt, men undgå så vidt muligt zik-zak. Fx ved at gentage vægtene. Og uden at starte fx i squat på 5kg

    :wink:

    Ps.

    Min måde at klare volumen er at køre 1X15 2X10 3X5 3X5+dropsæt. Her holder man en fast volumen, og hvis man i første uge af 15 synes det er for let, så smider man bare et ekstra sæt på. Så man kan få den brændende følelse i musklerne.

    Hej Edu

    jeg har 9 øvelser i mit program og det kan være derfor jeg føler at jeg skal tage de 5x5.. og osse fordi jeg synes ikke jeg føler at mine muskler er det mindste ømme dagen efter træning....

    Man ser da mange programmer med 5x5, men det er kun´i udvalgte øvelser eller hvad?? jeg kan vel godt holde mig til 5x5 i squat, mili og dødløft ikke....

  12. Jeg skal til at i gang med min anden 8 ugers hst-program, men der er et par spørgsmål som er dukket frem...

    - I 5 rep perioden kørte jeg 5 sæt i alle øvelser, af den grund at 2 sæt synes jeg simpelthen var for lidt.. skal jeg holde mig til det "rigtige program og kun tage 2 sæt til hver øvelse.. Er 5 sæt for meget?? er 2 sæt nok ??

    - der står i programmet at man skal øge med 2.5 til 20 kg i hver øvelse når man går fra den ene cyklus til den anden.... er det ikke lige voldsomt jeg kan gøre det i nogen øvelser men f.eks biceps barbell får jeg aldrig smidt 2.5 kg ekstra på end i min foregående 15RM

    - i den forgående cyklus har jeg taget 4 kg på , men synes ikke jeg kan se nogen forøgelse i muskelmasse og det vil måske også være naivt at tro at det ville ske, men alligevel... hvad er der af faldgruber i hst...?? kan man træne for hårdt og gøre kroppen svagere.. synes at jeg gør meget ud af kosten og får ikke for lidt at spise...

    -Og lige til sidst . havde en progressions procent på 5 i sidste cyklus, vil det være dumt at ændre den til 2,5 i kommende cyklus????

    på forhånd tak for svarene :devil:

  13. hvorfor er det man ikke må spise meget pasta, ris og kartofler nu...???

    Har i medierne på det sidste hørt at det skal deles op, således at kød ikke spises sammen med de hvide kostvarer; såsom ris, pasta og kartofler. Men sammen med salat, grøntsager osv...

    synes også at min mave kan blive lidt hård om morgnen, når jeg har spist 200 gr pasta aftenen før....

    Er der nogen der ved noget om det her, eller kan linke videre til artikler om dette...

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tak for linket

  14. hvorfor er det man ikke må spise meget pasta, ris og kartofler nu...???

    Har i medierne på det sidste hørt at det skal deles op, således at kød ikke spises sammen med de hvide kostvarer; såsom ris, pasta og kartofler. Men sammen med salat, grøntsager osv...

    synes også at min mave kan blive lidt hård om morgnen, når jeg har spist 200 gr pasta aftenen før....

    Er der nogen der ved noget om det her, eller kan linke videre til artikler om dette...

  15. forstår ikke det med smedejerns wokken.. har selv en af støbejern (mener det er det samme) og den fungere fint.. støbejern kan holde til mere en en lille skrøblig en af jern... den tager lidt længere tid at blive varmt (hvilket er meget vigtig, ved tilberedning af mad i en wok) men den tid bruger man til at snitte sine grøntsager og gøre kødet klar... teflon belægning er der ikke i dem , men det kan man selv lave... køb en bog om "wokker" og læs hvordan mener det er noget med høj varme og natron og noget olie... wokken er perfekt til hurtige sunde og perfekte måltider med mange grønsager.. wokken er det bedste

  16. jeg har lige et par spørgsmål til artiklen om HST træning http://www.motion-online.dk/styrketraening...cifik_traening/

    - vil en progression på 5 % ikke være optimal når jeg vil gå primært efter øgelse i masse???

    - hvorfor bliver der fokuseret på kun 1 eller 2 sæt i hver øvelse.. Hst minder jo en del om et normalt full body program med progression og 3 sæt til hver øvelse...

    - Jeg har ikke mulighed for den excentriske træning da jeg træner hjemme.. vil det så være bedre hvis jeg så bare kørte med den "normale" progression hele vejen igennem som alternativ...

    - Citat fra artiklen "men husk, der skal øges med mellem 2,5 og 20 kg i alle øvelser, når man går fra den ene 8 ugers cyklus til den næste." Er dette når jeg skal regne den næste progression til den næste cyklus ud

    Synes det lyder lidt voldsomt at skulle øge med 2,5 kg i f.eks barbell curl

    Eller hvad er det jeg ikke forstår please make me understand