stryger

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by stryger

  1. Jeg skal til laegen her paa mandag men har snakket med hende adskellige gange saa ved ikke hvad det vil hjaelpe, hun fortaeller mig bare hvad der er sundt selvom jeg rent faktisk ved det men alligevel ikke toer spise det.

    altsaa : spis fisk, frugt og groent, fedtfattigt koed og groft broed osv, det ved jeg men det er ikke det der er mit problem.

    saa jeg tror jeg selv skal ud af det paa en eller anden maade, jeg taenkte paa hvis jeg nu taber mig ca. 5 kilo mere saa vil jeg veje 51 ja det er maaske for lidt men maaske vil det faa mig til at lade vaere med at spekulere saa meget paa vaegten altsaa saa er der jo ligesom plads til at tage 5 kg paa uden det betyder noget.

    jeg synes det er godt du tog til lægen igen, og håber at der skete en udvikling... lyder for mig som om din læge ikke er meget anderledes end de læger jeg har snakket med... jeg har så ikke ligefrem et problem med vægten i nedadgående retning, vejer 113 kg og er 183cm høj, og absolut ikke sportstrænet... læger har det som de fleste andre med at jobbet går lidt i auto-mode. her må du banke i bordet og vække hende, sige det er meget fint du kan sige hvad der er sundt, men skulle du ikke hellere fortælle mig hvordan jeg lærer at have et "normalt" forhold til mad...

    jeg kan ikke lade være med at tænke du kunne have en fordel af at glemme der er noget der hedder kcal. du er tydeligvis i stand til at holde dit kcal indtag vel under den grænse der skal til for din vægt ikke igen kommer på 85 kg. jeg gætter på det i sidste ende er det som holder dig fra at turde indtage mad. du nævner selv i dit oprindelige indlæg at du begyndte at tabe dig da du var overvægtig og vejede 85 kg (personligt ville jeg føle mig undervægtig med så lidt kg selvom jeg er relativt tæt på din højde. :D ) men synes det er flot du lykkedes med dit mål om at tabe dig... nu er din nye udfordring at finde en sund balance...

    jeg forestiller mig at du skal finde ud af hvilke madvarer der ikke ligefrem mætter dig.. mad med højt sukkerindhold er tydeligvis ikke noget du er så vild med, jo det smager fantastisk, men tænker på mentalt. kylling er i mange tilfælde godt, der er gode proteiner i og ikke for meget fedt... men her skal du overveje om du kommer til at mangle kulhydrater? og fedt selvfølgelig..

    du har uden tvivl brug for vitaminer og essentielle fedtsyrer, måske du skal starte med at synke en vitamin pille og en fiskeolie bare for lige at være sikker... så kan du jo supplere med en skive brød, måske med en skive ost (bvadr det kan jeg så ikke lide) og et æble... til morgenmad... fortsæt til frokost med et par gulerødder, og måske lidt blandet salat.. gerne lidt tun i salaten... og senere på aftenen lidt ris stegt med lidt kogt æg hakket i... lad være med at veje noget af det overhovedet, kig ikke på deklarationerne og glemt alt om hvor mange kcal der er i det... og så husk at spise noget tilsvarende igen dagen efter.. prøv at undgå faste dage... hvis du føler behov for at komme af med kcal du har spist for meget skal de ud af bagdelen eller forbrændes i musklerne.. ... snak med din læge om det inden du begynder på det, og lov dig selv at du ikke faster... faste er beregnet til nogle få religiøse sammenhænge, og som forberedelse af kroppen inden en operation, og jeg går ikke ud fra det er det du bruger dem til..

    håber du kan bruge det til noget... og håber at du kan komme ud af den vane du selv siger du er blevet træt af...

    jeg er selv lige begyndt at løbe, eller dvs jeg går mere end jeg løber, men en god ven har lagt et løbeprogram for de næste 10 uger, lige nu kan jeg løbe 400 meter af gangen og til nøds 800, men så skal der også lige så mange meter til før jeg er klar til at løbe igen, jeg er blevet sat i udsigt at jeg vil kunne løbe 6 km når de 10 uger er gået, og en anden klog ven sagde de første 6 uger er de hårde, derefter bliver det vane... måske er det også noget du kan bruge.. sæt dig et mål for hver eneste dag, og sørg for du har en ven der stiller dig til ansvar overfor dine egne mål. og bliv ved hver dag i 6 uger... ...

    jeg vil førsøge at sende dig mine kontakt oplysninger, ikke fordi jeg er nogen guru, men jeg vil meget gerne lytte til dig og give dig min holdning til dine udfordringer, hvis du ønsker det.

  2. er for et par måneder siden begyndt at træne igen efter et par års pause, havde lige et hus der skulle sættes istand og manglede derefter lysten til at træne.

    efter lidt over en måneds træning har jeg taget ca ½kg på, men iflg målinger har jeg taget 3 kg muskel på og tabt 2.5 kg fedt, dette er moderate tal da jeg primært har fokus på træning af mine led, er hypermobil i en stor del af mine led, og prioiriterer holdbarheden over styrken.

    det jeg har gjort er uden at være fanatisk at skære unødvendige kulhydrater væk, dvs stort set alt brød, og store dele af den pasta og ris jeg tidligere spiste, har tilgengæld kørt meget op på grøntsager og kød, spiser hver dag så jeg føler mig mæt, og er ikke så nervøs for at tage et stykke chokolade eller lignende.

    mit mål er nu hvor jeg er kommet godt i gang at skære yderligere ned, dvs passe mere på med slik og lignende og sørge for hele tiden at have en grøntsag eller noget frugt jeg kan tage i stedet... vil i den nærmeste tid også regne yderligere på mit stofskifte iflg motion onlines beregning ligger jeg mellem 5500 og 6000 kcal om dagen, og mit mål er nu at komme ned omkring at indtage 4500 kcal eller mindre.

    spørgsmålet er om det er for optimistisk et mål, har ikke lyst til at rende rundt og være sulten hele tiden for så ved jeg jeg bryder "reglerne" og snyder, nogen gode råd mht det ?

    mht gaine muskel masse og forbrænde fedt, hvorfor skulle det være umuligt at gøre begge dele ? det er da gået udemærket for mig... omend ikke med lynets hast. håber yderligere kostomlægning vil hjælpe på det

    nåh ja og så har jeg stort set skåret fedt ud af min diet, dvs kyllinge bryst og grønt, en sjælden gang en ret hvor jeg bruger bacon som eneste fedtstof til at stege i. og ellers aldrig mere end en spiseske veg. olie til at stege i. det virker... for mig.

  3. for nylig har jeg fra en kollega fået talen om hvordan cola light produkter, specifikt coca cola light, rent faktisk indeholder mange calorier som ikke er registreret på siden af dåsen.

    efter min bedste overbevisning er det lodret løgn da produktet i så fald ikke ville komme med retvisende information om indholdet og derfor ikke burde kunne godkendes til salg i danmark ( og sikkert også mange andre af verdens lande)

    hele historien er at denne kollega har været gift med en dietist som kunne lave en beregning på indholdet af sådan en sodavand og vise at der var nærmest lige så mange calorier i den som i en almindelig cola.

    det eneste jeg har kunne finde på hjemmesider på hhv dansk engelsk og tysk ( de eneste sprog jeg kan) er artikler der henviser til at sødestofferne kan være (er mistænkt for at være) kræftfremkaldende, og at sødestofferne kan ændre ens blodsukker og dermed ødelægge ens mætheds fornemmelse og få en til at indtage flere calorier gennem andre varer.

    er der nogen med viden om uvildige undersøgelser af bestandelene af cola light, måske der sidder en derude der kan lave den infame beregning der skulle blotlægge coca cola og mange andre producenters lodrette løgn.

    håber der er nogen der kan hjælpe.

  4. efter lige at have skimet overskrifterne her fra den seneste tid skriver jeg nu mit spørgsmål i egen tråd.

    jeg har i længere tid ikke trænet pga ombygning på huset, men nu er tiden igen blevet til det, jeg har besluttet at jeg vil begynde at løbetræne i første omgang, problemet for mig er at vi er kommet ind i den periode hvor det er rigtig kedeligt udenfor, jeg er ikke bange for dårligt vejr, men er der nogen der har gode råd til hvilket udstyr man skal bruge for at kunne løbe selv i den værste snestorm (hvis den nogensinde kommer igen)

    findes der særlige løbesko til vnterens sne og sjap så man kan holde fusserne tørre.

    og er det bedre med flere lag end med et enkelt der skal klare det hele, tænker på at have et lag til at transportere sveden ud og holde mig varm, og et til at holde vinden ude. men har ikke lyst til at løbe i plastik regntøj.

    hvad gør i når i løber om vinteren ?

  5. Hej Allesammen

    Jeg kan ikke selv bidrage med så meget ud over at åbne et forum her, jeg er selv for nylig begyndt både på træning i center samt med amerikansk fodbold.

    grunden for dette forum er at søge råd herinde angående træning med hypermobile led, da jeg selv er hypermobil, og dermed let overbelaster led, jeg har ikek kunne finde andre tråde herinde hvor der står noget om netop hypermobilitet, ud over enkelte korte glimt hvor den ene eller den anden nævner at være hypermobil, men jeg tænker at der sikkert er mange herinde som både er hypermobile, og som ved hvad der virker for at minimere led ømhed/smerter.

    selv har jeg fået det råd at starte med at træne de store "bærende" muskler først i maskine for at styrke dem til at tage presset af ledene indtil de er oppe på en rimelig størrelse, og først derefter skifte over til at træne de stabiliserende muskler når de "bærende" har styrke til at aflaste ledende.

    Min egen bror som har trænet i ca 11 år mener det er ren bullshit, men da han ikke selv er hypermobil vil jeg ikke umiddelbart løbe an på at han har ret, da jeg hellere vil mangle lidt styrke til fordel for sunde led.

    Håber der er folk herinde med viden de kan øse ud af

    Mvh

    Stryger