Chuckie

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Chuckie

  1. Thomas J > Det undrer mig lidt, at du som forummets "mr. Science Says" afviser diskussionen om antal virkningsfulde sæt...

    I HST anbefales som bekendt 1-2 sæt pr. øvelse. Begrundelsen er ikke, at sættene køres til failure. Det lave antal sæt begrundes - så vidt jeg husker (correct me!) - med henvisning til undersøgelser, der viser, at det (hvis målet er hypertrofi!!) ikke giver bedre resultater at køre mere end 1-2 sæt.

    Man kan selvfølgelig hævde, at det er den hyppige udførelse af øvelserne, der gør 1-2 sæt til det optimale i HST - det er bare ikke HST'ernes argument.

    Hvis det kun er en enkeltstående undersøgelse, som HST'erne henviser til, bygger deres anbefaling selvfølgelig på et løst grundlag.... På den anden side er det vel interessant at vurdere en sådan undersøgelse... ligesom det fx er interessant at vurdere de få undersøgelser, der siger, at udstrækning er tidsspilde...

    Hvad vil det i øvrigt sige, at en metode er "tidstestet"? At den har vist sin berettigelse efter flere års erfaring i træninssalene?

    MVH

  2. I går var der i dette forum en tråd med et link til en artikel, der fraråder at træne dødløft i forbindelse med styrketræning.

    Bl.a Beleriand K kommenterede tråden....

    Hvor er den? Hvorfor er den slettet?

    Er interesseret i linket.....

  3. Min svigermor har fået problemer med smerter i knæet.

    Lægen (den praktiserende) har stillet diagnosen "chondromalaci" - forandring af brusken på bagsiden af knæskallen (måske har hun også en smule slidgigt).

    Lægen anbefalede hende at begynde at cykle. Så hun har købt en motionscykel, men efter at have brugt den et par dage, har hun fået mere ondt i knæet.

    Hun er 62 år, har i øvrigt et godt helbred, har aldrig dyrket sport, men rør sig en del via havearbejde og gåture....

    1) Vil styrketræning af benene/musklerne omkring knæet kunne formindske symptomerne? Jeg overvejer især, om leg extension-maskinen er en mulighed...

    2) Kunne man forestille sig, at målrettet styrketræning var bedre end cykling? Eller er den snarere for hårdt/belastende i dette tilfælde?

    3) Bør hun blive ved med at cykle moderat, selv om det giver smerter? Kunne man forestille sig, at smerterne blev mindre, efterhånden som musklerne omkring knæet og i benene generelt blev styrket.

    4) Er der i øvrigt nogen, der kender noget til skaden og har nogle gode råd? Fysioterapi? Akupunktur?

    På forhånd tak for hjælpen... :)

  4. Kan man egentlig udføre nogen øvelser for at forebygge/mindske risikoen for brok?

    Maveøvelser? Jeg har både hørt, at de skulle mindske risikoen, og at de ikke har nogen virkning i forbindelse med forbyggelse at brok...

    Nogen der ved noget?

    Håber, det er OK, at jeg kort fører tråden ud ad et sidespor... :blink:

  5. [Faktisk får folk med brok jo at vide at de aldrig mere må løfte noget tungere end en kasse øl eller sådan noget.]

    Det er da vist kun i ugerne efter operationen, at man ikke må løfte noget, der er tungere end fx en kasse øl. Herefter kan man - så vidt jeg har forstået - løfte normalt og som tidligere... Ved ekstreme løft som i styrkeløft er der uden tvivl høj risiko for at skaden kommer igen.

    TJ>> Hvor har du fra, at et brok, er en skade, der medfører, at man ikke må løfte tungt resten af livet?

  6. Det vil altså sige, at et greb, hvor tommelfingeren holdes under stangen (altså på samme side side som de andre fingre) ikke er hensigtsmæssigt?

    Ved dette greb bøjes håndleddet jo bagud, således at stangen hviler på håndfladen og ikke glider ud....

    Æhh, ja, det er vist ret klart, hvad svaret er ud fra de andre indlæg... men jeg skal lige have det banket på plads.... :blink:

    TJ: Hvis grebet betyder noget for kraftoverførslen, bør denne oplysning så ikke medtages i din artikel om bp?

  7. - Kan man udføre tung bænkpres på en måde, der er mindre belastende for skulderen?

    Fx undlade at sænke stangen helt ned til brystet???

    - Er der nogen, der ved, om bogen "The 7 minute rotator cuff solution" er et godt køb, når der nu findes eksempler på rotator cuff-øvelser på MOL?

  8. Overhånds- og underhåndsgreb! Ok! :satisfied:

    Vil du mene, at der ikke er forskel på, hvordan rows med hhv. over- eller underhåndsgreb rammer ryggen?

    Jeg synes selv, at rows med underhåndsgreb (altså reverse) rammer de lange muskler på ryggens yderside (hva' er det nu? lattis-et eller andet :)), mens overhånds-versionen i højrere grad rammer midten af ryggen.

    Og chins? Det føles i hvert fald lidt forskelligt alt efter, hvilket greb der vælges.....

    :cyclops:

  9. Thomas J nævner i sin artikel om "Fundamenttræning for begyndere" (geetbig.dk) disse øvelser:

    Bent Over Barbell Rows (m. reverse grip) og Reverse Grip Chin Ups.

    Hvilken vej skal hænderne vende?

    Chins: Håndflader mod sig selv eller væk fra sig selv?

    Rows: Håndflader mod lårene eller væk fra lårene?

    :whatsthat:

  10. En sidste ting jeg lige vil slå fast, er at bodybuilder blade generelt ikke er andet end en træningsudgave af se & hør.

    Enig....

    Dog kan jeg huske, at Ironman ud over utallige artikler om HIT (de kaldte det vist POF) indeholdt artikler af en guru, der anbefalede "periodisering"... Og det er vist det, du er "på", ikke?

    Hvorfor nævner jeg det? Nå, jo, jeg husker hans artikler (der selvfølgelig kun var smagsprøver for at sælge bøger eller programmer) som rimeligt seriøse.... Ironman gjorde i øvrigt også - altså for et par år siden - et nogenlunde hæderligt forsøg på at lave lidt modvægt til de magasiner, der end ikke nævnte ordet "steroider".... :sleep:

  11. OK... ja, jeg kunne selvfølgelig ha' sagt mig selv, at det emne var blevet diskuteret tidligere... Jeg kaster mig straks ud i en afprøvning af jeres søgefunktion.... (og lover, at der ikke kom spørgsmål a la "Kreatin - virker det?" herfra - i hvert fald ikke før de tidligere indlæg er tjekket :)

    Tak for links......

  12. Thomas J anbefaler ovenfor, at man ikke skal køre de tunge øvelser til failure. TJ anbefaler desuden forholdsvist mange sæt (mindst tre pr. øvelse, så vidt jeg forstår - eller er det i virkeligheden 3 eksplosive og derefter 3 tunge pr. øvelse, altså 6 sæt i få øvelser??)

    Sidst jeg kigge i trænings-magasinerne (et par år siden) hed mirakelkuren: 1 sæt, tungt og til absolut failure. Evt. 1 opvarmningssæt først. Flere sæt, hed det, førte til overtræning.

    Er denne type træning (high intensity) ikke længere in? Er der kommet forskningsresultater, der taler imod den?

    Jeg mener i øvrigt, jeg har læst her på MO, at nyere forskning viser, at man stort set får samme resultat ud at at 1 eller 2 sæt (Jeg husker muligvis forkert).

    Jeg træner selv sjældent mere en 2 sæt pr. øvelse. Jeg synes ikke, at 3 sæt giver et bedre resultatet - den eneste forskel er, at jeg bliver mere træt og træningen tar' længere tid.

    Det skal siges, at træner vægttræning kombineret med en del løbetræning - jeg træner altså for all-round fitness og ikke bodybuilder-agtigt. Det betyder også, at jeg ikke kun laver få, basisøvelser (squat, chins osv.), men som regel én basisøvelse og en enkelt mindre øvelse pr. muskelgruppe (1-2 sæt pr. øvelse, som regel til failure, dog uden at det bliver ukontrolleret)...

    Altså: Er high intensity-træning (få sæt til failure) yt? Og er der nogen fornuftige kommentarer til min træning?