skuffen

Medlemmer
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by skuffen

  1. Jeg vil give Diddely ret i at mindre en meget dyrt sagtens kan gøre det for den almindelige motionist. Dog bliver jeg, endnu engang, nød til at modsige din "jeg synes Polar er noget crap" gentagelse. (omend den er forståelig ud fra dine personlige erfaringer) Polar er kram - mine ure har været trampet på, været i vandet - er blevet tabt, har siddet eksponeret på cyklen i heftig rengvejr - og bare blevet ved med at virke. Det er så også en personlig erfaring - men selv om mode, sponsering osv. har meget at sige - så er Polar fortrukket af store dele af de atleter der virkelig stiller krav til deres udstyr. Har man høje krav - så er Polar og Suunto to gode steder at se hen... Til basis funktion - så kan et Polar meget vel være at betrakte som for dyrt. Pulsure.dk er et godt sted at se sig omkring. Ingen af de mærker desælger der vil man blive skuffet over.

    Helt enig med dig her, Arne. Jeg er selv super tilfreds med mit billige F6, som dækker mine behov so far. Ja, overraskende kan jeg have det på i svømmehallen og stadig få pulsmålinger, selvom det ellers står i manualen at det ikke er muligt.

  2. Den "rigtige" ligning i denne sammenhæng vil jeg mene er:

    Effekt (power) = udført arbejde / tid

    Og uanset teknikken i pullup er det udførte arbejde bestemt ved:

    A = vægt * g * højde * antal

    Så hvis du med stricte pullups kan lave 40 gentagelser på 5 minutter og med kipping kan lave 100 har du ydet 2½ gang højere effekt med kipping.

    Og ja, som sagt så vil kraften genereret med rygmuskulaturen hver gentagelse være lavere, fordi den kun skal løfte overkroppen lidt groft sagt, men da antal gentagelser er forøget kan jeg ikke se det er givet power output for ryggen vil falde.

    Fuldstændigt enig her.

    Jeg synes nu ikke min hypotese afhænger af de specifikke tal.

    Jeg siger egentlig bare at du må kunne lave flere kipping pullups end strict på en given tid, da du involvere flere af kroppens muskler til at udføre samme arbejde. Og da det er hele pointen med den type træning i Crossfit - more work in less time, så er Mission Accomplished. :wink: De bagvedliggende teorier for den type træning er så en helt anden snak.

    Når jeg så ikke mener power output for ryggen nødvendigvis falder var det under forudsætning af at antal gentagelser var medregnet i "distance". Set på hver enkelt gentagelse er jeg enig med dig - tror jeg nok. :smile:

    Jeg har ikke noget helt klart billede af hvad vi helt konkret mener med power-output for ryggen, og det er lidt svært at finde ud af hvilken pointe du forsøger at få frem.

    Bottom line for mit vedkommende er egentlig:

    - Kipping og strict pullup er to helt forskellige øvelser med meget forskelligt fokus.

    - Kipping gør det muligt at lave et større arbejde på en given tid.

    - Kipping-teknik er næppe det bedste hvis man vil være god til strict - hvilken burde være oplagt.

    Enig igen. Cardio implentering i Crossfitt er jo en vigtig del, hvorfor det giver fint mening at hæve effekten af øvelsen, ved at udføre mere arbejde på den tid der er til rådighed. Om rygmuskulaturen vil opnå den samme tonnage som ved strict, kan man sikkert lave en masse forsøg på - men det er jo ikke rigtigt det der er pointen. Kipping og strict er jo to forskellige øvelser, som begge bliver kørt i crossfit.

  3. Nogen der har gode erfaringer med akupunktur?

    Det var hvad fredagens fysioterapi-time bød på for mig. Dog lovede hun, at hun havde en meget naturvidenskabelig indgang til det, og ikke tænkte så meget i energibaner.

    Da jeg ikke rigtigt mærker noget i mine ben til hverdag nu, fordi jeg har aflastet så længe aftalte jeg med hende, at jeg skulle prøve at starte mit løb op. Så det vil jeg gøre her i løbet af næste uge.

  4. Hej Skufen.

    Kan du så komme i gang med loggen, jeg kan jo ikke følge med mere, nu er det jo 4dage siden du har lavet en post herinde.

    Du plejer jo at være god læsning i min middagspause :4thumbup:

    Håber det stadig går frem af.

    ~ Allan Pedersen

    Haha, sorry sorry. Der er bare ikke sket så pokkers meget, hvorfor jeg ikke har følt at en opdatering var nødvendigt. :tongue:

    Jeg har min anden behandling hos fysioterapeut i morgen. Sidst fik jeg både ultralyd og laserbehandling. Hun kiggede desuden på hvordan jeg står/går, og jeg pronerer åbenbart helt vildt, selv når jeg bare står. Derfor skal jeg helt sikkert ha lavet en analyse og nogle bedre sko.

    Motionen har det været lidt sløvt med, men lidt sker der da. Den 5-minutters test vi fik lavet et par gange og hvor jeg sidst nåede 755m på 5 min (på låbebånd), skulle jeg da lige se om jeg kunne tangere. knap 900m blev det til, på asfalt. Så jeg er fint tilfreds, da formen jo så ikke er gået fløjten endnu.

    Jeg har rimeligt travlt med jobsøgning plus noget kritisk sygdom i familien, men håber at jeg kan holde aktivitetsniveauet.

    :superman:

  5. kommer jo totalt an på hvad man skal lave... jeg kom fx til at bruge en olivenolie til nogetm ad vi skulle lave i skolen, hvor smagen blev alt for kraftig i forhold til hvsi jeg havde brugt en anden olie.... hvilken en min lærer sagde var bedre, kan jeg ik huske...

    Hvilket lige præcis er grunden til, at man minimum har to typer olivenolie. :) En meget kraftig (og ofte helt mørkegrøn) og en der er lettere i smagen.

  6. Jeg tænker nu mere over at olie er bedre end smør, kærgården, magarine, becel og hvad folk ellers bruger.

    Jeg bruger selv en god kvalitets olivenolie - mest fordi det bare smager bedst! Hvis jeg skal stege ved meget høj varme, bruger jeg nogen gange en mere varmebestandig olie, men ikke altid.

    Smør bliver selvfølgelig også brugt, hvis der lige skal gives lidt ekstra til middagen, men det er også for smagens skyld.

    Hvilken olie du bruger tror jeg simpelthen ikke på kan betyde så pokkers meget - det må være vigtigere at bruge noget der smager godt! (Det er det i hvert fald for mig)

  7. Den er selvfølgelig okay, men tror hurtig du vil blive træt af den forholdsvis dårlige geargruppe. Ville personligt aldrig køber under en deore geargruppe fra shimano, helst LX eller XT, specielt hvis det er til offroad kørsel og lignende. Kender ikke gaflen, men er ikke luftjusterbar i hvertfald, og en hurtig søgning på google giver ikke de bedste anmeldelser.

    Ville kigge på noget Cube hvis jeg var dig, der får du meget for pengene, og de fås ret billigt i Tyskland. F.eks.

    http://www.fahrrad.de/fahrraeder/mountainb...re-xt/7596.html

    eller hvis det skal være dk

    http://www.bikebuster.dk/detaljer/110160.html

    Vil skyde på at du skal bruge en 18" plus minus.

    Tak for rådene - det vil jeg kigge nærmere på. :) Jeg må jeg bare grave lidt flere penge sammen. :tongue:

  8. Flot vægttab indtil videre, godt du holder motivatonen høj :4thumbup:

    Angående din mtb, så ville jeg vælge en hardtail, således at den kun er affjedret i foran. Jeg ville så ofre lidt ekstra, og få en forgaffel som kan juseteres ved hjælp af lufttryk. Dette er en stor fordel hvis man er en stor gut der vejer mere en gennemsnitsrytteren på 70 kg. Har personligt erfaret at jeg med en vægt på 100kg tit makser affjedringen ud i skoven på en mtb hvis det er med en blød fjeder. Som regel kan man dog udskifte fjedren med en strammere, men justering med lufttryk/pumpe er bare det nemmere/bedre.

    Husk at køb med lock-out på forgaflen, du cykler meget bedre med en låst forgaffel på landevejen.

    Det vil jeg så undersøge.. :) Mange tak for hjælpen.

    Jeg kigger lidt på diverse Land Rover cykler, da jeg har en god mulighed for at få dem billigt - plus de skulle være udemærket kvalitet til lidt billigere penge.. (Desuden er man vel lidt miljø skadet - far er Land Rover mekaniker) :blush: Nogen der har nogle kommentarer vedrørende disse cykler?

  9. Så blev det til yderligere 15 km, på 40 min. langsomt tempo idag, passer på knæet.

    Jeg har lånt en cykel af en kammerat til vurdering. en MTB med affjedring både for og bag, hvor jeg kun er vant til foran. Det er min plan at komme lidt i skoven snart, da der er gode muligheder i området.

    Desværre har han indstillet gearene helt i hegnet, så jeg kunne ikke få den op på det store tandhjul foran, hvorfor det blev en noget sløv tur af hovedvejen hjem :( Det må jeg lige kigge på..

    Et par tillægsspørgsmål:

    Kan man til rimelige penge få stærkere fjedre til bagaffjedringen? Den der sidder på (750 lbs/inch) er en kende for slap til min vægt, hvorfor jeg har det med at sidde og hoppe lidt.

    Hvad anbefales det til en nybegynder, som cykler både landevej og skov? To cykler er ikke pt en mulighed, så skal jeg gå efter dobbelt eller enkelt affjedret?

  10. Nu er jeg ikke ekspert på dette område, men jeg lavede på et tidspunkt noget der vist kaldes stomach vacuum. Det går ud på at man puster alt luft ud, holder vejret og trækker maven så kraftigt ind, som man nu kan i et tidsrum. Du kan nok finde et decideret program til det. Det gav i hvert fald DOMS i flere dage :devil:

    Om det er de omtalte indre mavemuskler du dermed træner, vil jeg lade en anden svare på.

  11. Det hjalp godt nok at få sadlen op, mærkede ingenting.. 18km rundt i området, 45 minutter. Pressede mig selv godt i det bakkede terræn. Pulsuret siger 1000kcal, selvom det jo nok er noget fis. :P

    Mere vigtigt siger det:

    Max puls: 191 (95%)

    Gns puls: 175 (87%)

    Jeg er godt flad lige nu, men kommer hurtigt ovenpå igen.. Har en time badminton senere, glæder mig lidt til at se hvad benene siger til det!

  12. Jeg vil umiddelbart foreslå, at du mindsker belastningen på knæet ved at cykle i et lavere gear med en højere kadance - det kan kræve lidt tilvænning, men det flytter belastningen fra muskler og led til hjertet/kredsløbet. Det betyder også, at musklerne skal bruge mindre tid til at komme sig efter hvert træningspas.

    Derudover er det en god idé at sikre, at din saddelhøjde er korrekt da en for lav saddelhøjde kan give smerter foran på knæet. Sæt højden så dit ben er næsten strakt, når foden er længst nede ved jorden.

    Og så pas først og fremmest på ikke at forværre skaden.. giv det lidt tid til at hele mens det stadig er en småskade. Det er surt at ende ud i en decideret overbelastningsskade, så man ikke kan træne.

    Du har nok ret i, at jeg skal lade bentøjet vende sig til mtionsformen igen. Jeg er gammel landevjsrytter, cyklede på ret højt plan da jeg var 12-13 år, og havde helt glemt hvor fedt det er.. :)

    Jeg vidste af den grund også det med saddelhøjden, men jeg tjekkede alligevel - og mon ikke min bror havde lånt den og havde sat sadlen en anelse ned? Typisk.. :dry:

    Men tusinde tak for svaret!

  13. Jeg er begyndt at få en irriterende smerte omkring min knæskal i højre knæ, når jeg cykler.. Smerten er størst ved høj belastning, hvilket selvfølgelig er det jeg cykler mest med. :dry:

    Der er ikke noget at mærke når jeg står op på cykler, og ikke noget videre ved løb. Nogen der har nogen idéer?

  14. Du kan nå en del på 3½ måned - flere undersøgelser har også vist, at muskelceller har en form for hukommelse (til en hvis grad), og en generhvervelse af masse oftest er hurtigere end ny opbygning.

    Det du kan se efter 2 træningspas vil jeg skyde på hovedsagligt er væske.

  15. Med den hvilepuls bør du faktisk være i ret god form..

    Altså, det mest konditionsfremmende træning du kan lave, er træning så tæt på maxpuls, som muligt. Pure simpelt. Så hvis du opbygger et program hvor du ligger på 90-95% af max i dine intervaller og måske går ned på 70-75% når du slapper af. Det er sådan lidt individuelt hvor længe man kan holde så høj en puls, og det vil jo også ændre sig.