Sykofanten

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sykofanten

  1. Jeg har oprettet denne tråd, fordi jeg gerne vil sikre mig at det bare var 2 fibersprængninger jeg fik i mandags.

    Mandagen ugen før bestod opvarmningen i at vi løb 2km stille og roligt, hvorefter vi skulle spurte tilbage af 200meters intervaller og 50m rask gåtempo.

    Da jeg i flere måneder har trænet 7 dage om ugen og lå lidt til en overbelasning af kroppen, var jeg efter træningen helt stiv i benene og når jeg trykkede på ydersiderne af lårene føltes det som om der var blå mærker ned af dem. De efterfølgende dage kunne jeg kun løfte benene strakt 35-40 grader op lige frem, hvor jeg normalt kan få dem over 90grader...

    Dum som jeg var troede jeg at stivheden og ømheden ville fortage sig hvis jeg tæskede min krop igennem i weekenden (sidste weekend)12 timer, og jeg trænede derfor lør/søn kl 9 12 og 15 a 2 timers varighed pr træning, hvor det eneste jeg fik mellem måltiderne var frugt, nødder og vand... Energi niveauet var højt, men stivheden og ømheden gik ikke over.

    Sidste mandag (dagen efter weekendtræningen) efter en solid opvarmning med knæløft, spark bagi, twist, udstrækning x2 og en masse forskellige typer hop, skulle vi så løbe noget stafet på grus i bare tæer. Jeg gav den alt hvad jeg havde i mig (følte mig frisk nok), men efter 10 meter føltes det som om en masse små muskler inde i mine overlår slog ud (dette fortsatte gennem 3-4 skridt), og selvom jeg er vant til både forstuvede lemmer såvel som brækkede, og krampe.. ja så har jeg aldrig nogensinde følt noget lignende.

    Benene kollapsede og jeg lå bare og vred mig og i forhold til dem jeg kan sammenligne mig med, er jeg ellers ikke pivet når det kommer til smerte. Det var ulideligt, jeg kunne dårligt få fremstammet nogle ord og benene blev meget varme. Det var bestemt ikke bare følelsen at et trælår, for dem kender jeg alt for godt.

    Efter 10 minutter kom jeg på benene og kunne humpe omkring på strakte ben (smerten var aftaget en smule, men det var stadig væk helt vildt og den var der uanset om jeg sad eller stod), men 1 times tid efter da jeg skulle køre hjem i bilen, kunne jeg nærmest ikke flytte fødderne fra pedal til pedal uden at løfte med armen. Nå men hjem kom jeg da, og så var det ellers bare at gå sig kæmpet ned i et varmt badekar.

    Hele aftenen var smerten uudholdelig selv efter smertestillende piller, men heldigvis er der gradvis bedring dag for dag. Nu her 2 dage efter det skete, gør det f.eks ikke konstant ondt, men kun når jeg spænder musklerne (jeg kan dog mærke det hele tiden), og jeg har da også været til fysioterapeut idag og fået massage på det han siger er 2 fibersprængninger.

    Hvorfor skriver jeg så her? Fordi jeg selv stadig har mange spørgsmål... desuden synes jeg det er nemmere at forklare hele situationen på skrift.

    1) Kan 2 fibersprængninger opstå på nøjagtig samme tidspunkt og i 2 forskellige ben så følelsen er akkurat den samme i den begge?

    2) Der står at fibersprængninger kan føles som et skarp smæld... jeg har læst nogle prøver at løbe videre, men uanset situationen, ville det være umuligt IKKE at falde til jorden og vride sig i smerte hvis man fik samme oplevelse som jeg var ude for... altså jeg har svært ved at få det til at passe, da benene bare kollapsede og som jeg skrev føltes det som om de eksploderede.

    3) Når man træner f.eks 3x/dag jævnt fordelt, kan det så ikke tænkes at det skyldes mangel på proteiner, at det gik så galt som det gik?

    Håber ikke i tror jeg bare vil pyldre for det vil jeg sgu helst undgå, men det vigtigste for mig er nu engang at komme hurtigt igang med træningen igen, og så ser jeg helst aldrig at dette sker igen.

  2. Havregryn er virkelig godt til morgenmad.. og så er det altså noget langsommere kulhydrater end pasta. Men det kunne måske være en god idé, hvis du lige fortalte hvilken slags træning vi taler om? Under alle omstændigheder er det godt med nogle kulhydrater - og lidt ekstra protein, hvis det er styrketræning noget af det.. håber ikke det er styrketræning det hele - så er 12 timer på en weekend nok lige overkill nok :wink:

    Det er kampkunst, og ja de fleste ville nok sige det er overkill, men jeg kan sgu ikke sige nej til træning.

    Har trænet fullbody 2 timer 3x om ugen i 1 års tid nu, og kan da sige jeg er noget mere bombet efter 2 timer kampkunst, så der skal bare fyres noget indenbords i pauserne mellem træningerne ... men er hoppet af pulvervognen for længst!

    Men jeg tror bare jeg holder fast i min morgenmad så :)

    Hvis der er folk der har nogle gode råd til andre SUNDE ting man kunne putte i madpakken, så er i mere end velkomne til at skrive :)

    Tak for svarene indtil videre.

  3. jeg synes det du selv foreslår ser fornuftigt ud (og det vil nok være en god ide med en solid morgenmad med masser af langsomme kulhydrater f. eks pasta)

    Spiser som regel altid 100-150g havregryn med minimælk og et glas appelsinjuice til morgenmad.

    Vil du mene det er bedre med pasta der?

    Er der ikke også noget med at man kan tage pasta med i madpakken, men hvad skal man så spise det sammen med!??! :D

  4. Hej

    Her i weekenden skal jeg til træning 3x lørdag og 3x søndag á 2 timers varighed... kl 9.00, 12.00 og kl 15.00 - dvs. 6 timer om dagen jævnt fordelt.

    Der forbrændes et sted mellem 7-800 kcal/t mindst.

    Mit problem er at jeg ikke ved hvordan jeg skal spise mellem træningerne, for jeg vil helst ikke igang med proteinpulver igen, og foretrækker at spise sundt istedet.

    Her er hvad jeg selv har tænkt på:

    rugbrød med kylling / andet kødpålæg

    youghurt

    banan, blåbær, melon, ananas, kiwi, æble, gulerod, salat, vindruer, appelsin

    Derfor ville jeg godt høre nogle af jeres forslag til hvad man kunne komme i madpakken - fisk og skalddyr spiser jeg ikke :=)

  5. har også en body composition monitor (tanita innerscan bc-543) der kan måle det du siger der.

    desuden måler den knoglemasse og muskelmasse / fedtfri masse

    vejer ca 90kg(er 186cm høj)

    den siger min væskebalance ligger mellem 53-55

    knoglemasse siger den 3,3kg

    muskelmasse (tolker det som fedtfri masse): ~ 67kg

    fedtprocent på ca 21

    grunden til de tal er ca er fordi jeg ik lige kan måle, da jeg lige har spist og der gerne skal gå 3 timer fra sidste måltid til målingen, og så skal den gerne tages lige inden sengetid :D

    Men synes den har virket ganske udemærket indtil videre - tallene er i hvert fald ikke mistænkeligt svingende, dog synes jeg 3.3kg knoglemasse er meget lidt, men heldigvis er den konstant :D

  6. Hej.

    Jeg står og skal ud og købe en motionsbænk.

    Jeg vil helst ikke af med mere end max. 4000kr, og skal det naturligvis være god kvalitet.

    Det er vigtigt at det ikke fylder for meget.

    Jeg har kigget lidt på http://www.fitnessgruppen.dk/default.asp?f...31&pfgnr=311151

    , da det virker som et godt tilbud, og så kan ryglænet jo stilles lodret og skubbes ind under stativet, så det ikke fylder så meget. Der står dog bænken er solid, men max. kan klare 150kg (dunno om det er inkl. brugerens vægt).

    Jeg går meget op i at den skal kunne klare en høj vægt, så jeg fandt også denne http://www.fitnessgruppen.dk/default.asp?f...31&pfgnr=313062 med bænken der kan klare 250kg (dunno om det er inkl. brugerens vægt).

    Hvilken vil i foreslå - kettler eller hammer?

    Desuden vil jeg lige høre jer. For at spare plads ville 160cm vægtstang være rart, men er det en god idé (eller er det overhovedet nok), hvis man har relativt lange arme? ;)

  7. Min kost hver dag forsøger jeg at lave således:

    morgen

    1 stk. rugbrød med 2 skiver 11% slankeost

    Formiddag

    1 stk. frugt

    Middag

    1 stk. rugbrød med fedtfattig pålæg

    300 gr. grønt

    eller 1 grovbolle med pålæg og stadig 300 gr. grønt

    eftermiddag

    1 stk. frugt

    Aften

    max. 100 gr. ris/kartofler/pasta

    ca. 150 gr. kød

    300 gr. grønt

    aften

    1 stk. frugt

    Den kost er MEGET utilstrækkelig.

    Jeg har selv kæmpet længe med at få nok kalorier indenbords om dagen.

    Jeg vejer 76.5 kg, hvilket jeg kom ned på HURTIGT via. for lidt viden og madvaner som du har beskrevet her, men så gik vægten i stå, og så begyndte jeg at læse på diverse forums, hvorfor.

    Du skal gerne spise kcal der svarer til dit bmr's energiomsætning ( stofskifteberegner ) og kalorieunderskuddet bør du opnå via styrketræning og megen motion. Grunden til jeg anbefaler dette, er at du på den måde ikke taber muskelmasse, hvis ellers du sørger for at få min. 1g protein pr. kg kropsvægt og styrketræner sammen med din cardio.

    Vær dog opmærksom på at ovenstående stofskifteberegner er til folk med en normal muskel/fedt balance, og hvis du derfor er MEGET blød, så omsætter du ikke helt den energi beregneren vil måle... f.eks i mit tilfælde skal jeg iflg beregneren spise 1800kcal om dagen for at min krop ikke slår vigtige funktioner i "sult-mode" og dermed bremser bl.a. fedtforbrændingen. Men da jeg fra jeg var 12-20 har spist som en idiot og dermed nedbrudt mine muskler MEGET, regner jeg mit bmr som værende 300 under - selvom jeg kører 1½ time på motionscykel på høj intensitet og styrketræner yderligere 1 time hver dag og det har hjulpet mig en del :/

    Mit råd må blive. Spis så dit stofskifte ikke sænker sig, og alle kroppens funktioner virker. Spis nok proteiner og kulhydrater (evt. skær lidt ned på fedt og smid de g. oveni proteinerne istedet)

    Som det sikkert også vil fremgå af følgende er jeg ingen ekspert - langtfra, men jeg mener folk siger så meget forskelligt, at der reelt er MEGET få RIGTIGE eksperter b.la her på mol, men jeg er ret ny, så RET endelig, hvis i mener jeg giver manden et dårligt råd med denne kommentar.

    JEG spiser typisk.

    Morgen:

    70g havregryn (7 spiseskeer med top), inden sukker, 150-180 ml letmælk

    1 æble (binder fibrerne fra grynene i en slags gelé... har jeg læst - og giver frisk ånde :D)

    Formiddag:

    1 skive rugbrød u. smør + pålæg fra den grønne slagter

    Middag:

    3 skiver rugbrød u. smør + forsk. magert pålæg

    Eftermiddag:

    150g agurk

    2 gulerødder

    1-2 æbler

    +- 1 banen

    Sen-eftermiddag:

    1 skive rugbrød u. smør + magert pålæg

    Aften:

    100-200g magert kød

    150-200g kartofler / kogt pasta / ris eller rugbrød

    + en dgl. pille Spektro kosttilskud.

    Tit smider jeg mere frugt og grønt ind imellem som snacks.

    Det giver mig da ca. 1500 kalorier indenbords om dagen, og det føles nu meget passende ^^ Det jeg vil sige er at jeg tro du er på vej i grøften, og med den kost du indtager tror jeg snarere du nedbryder muskelmasse og dermed stofskiftet, men igen... jeg har læst meget på kort tid, og det har forvirret mig. Derfor brug min kommentar som en slags opfordring til selv at læse mere på dette forum og gomotion.dk.

    Altså.

    1) MASSER AF CARDIO <3 spinning :D

    2) Styrketræning (husk proteiner)

    3) MER CARDIO (altså hvis du føler energien er der, så brug den)

    4) Drik MEGEt vand hvis du motionere meget og sveder meget (helt op til 1 liter pr time du knokler med høj intensitet)

    og energifordelingen skal nok ca. se sådan her ud

    65-70% kulhydrater

    15-20% proteiner (jeg selv ligger nok på 22% proteiner)

    10-15% fedt (jeg selv ligger nok på max. 10, men har ikke oplevet nogle bivirkninger endnu :D)

    gl med det. :D

    PS.

    OG Ja JEG KEDEDE MIG, VIVA EVITA :(

    OG NU GÅR JEG I SENG, så jeg er frisk til 2+ timers hård spinning. NN ^^

  8. Jeg forstår ikke hvorfor folk siger at man tager det fedt på igen, man har tabt ved at reducere kosten og altså have haft en periode med energiunderskud, når man stopper med det og istedet vil styrketræne.

    Fordi det fedt man har smidt ved at indtage relativt få kalorier og forbrænde en helvedes masse, det er jo ude af kroppen og hvorfor skulle det komme igen, bare fordi man nu vil styrke musklerne?

    Når man styrketræner vokser musklerne jo og bruger derfor den ekstra energi man indtager til netop genopbygningen, ikke? Jeg er klar over man skal have et energioverskud for at musklerne vokser, men hvordan undgår man det overskud sætter sig som fedt? Er det det kroppen forbrænder om natten mens man sover?

    Hvorfor er det så man hører at man tager det fedt på igen, man har smidt ved at indtage få kalorier og dyrke megen motion? Passer det, eller har folk misforstået noget? Jeg synes bare det lyder underligt, da de ekstra kalorier jo gerne udelukkende skulle gå til musklerne.

    Jeg er selv igang med at tabe mig, og jeg cykler ca. 1½ time om dagen, jævnt fordelt. 30 minutter morgen middag og aften på så høj intensitet jeg kan, og jeg smider ca. et kg hver 3. dag. Når jeg har smidt i alt 10-12 kg, vil jeg igang med at opbygge musklerne, så derfor vil jeg gerne lige have det på det rene :)