Thorhauge

Medlemmer
 • Content count

  7,318
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by Thorhauge

 1. Hver dag er hver dag!

  Du er stærk og flot!
 2. Jeg har altid konkurreret meget. Først var det fodbold og håndbold. Så blev det amerikansk fodbold og senest basketball. Al den holdsport med meget rigide mødetidspunkter gik dog ikke ret godt hånd i hånd med en travl og foranderlig hverdag. Nu er min forskerkarriere i mellemtiden lagt i graven og en tilværelse i Sydhavnen med kæreste og gymnasielærerjob former mit liv. Jeg har dog ikke mistet trangen til at konkurrere, at måle mig selv med andre. Så nu vil jeg, til trods for mine fremskredne alder og mine absolut manglende evner, forsøge at konkurrere i disciplinen bouldering (en afart af klatring der ikke kræver reb). I København er der tre forskellige klubber der arrangerer konkurrencer på et niveau hvor jeg kan gøre mig en forhåbning om ikke kun at være til grin: Konkurrencekalender: 26. November 2016 CB Fun Cup #4
 3. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Har næsten ikke set nogen bedring med mine arme siden sidst, så i dag tog jeg til lægen. Hun sagde at jeg lige skulle prøve at give det en måned mere. Jeg hader mit liv lol.
 4. Bent press og turkish get up?

  Er der nogen der har en holdning til bent press og turkish get ups i et træningsprogram? Er det overflødigt 'lir' eller har de rent faktisk en funktion? Jeg klatrer og i den forbindelse ser jeg dem som et muligt redskab til at styrke kropsstammen i lidt andre bevægelser end den normale 2-dimensionale retning som crunches, HLR osv rammer. yay or nay?
 5. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Var hos fys i dag. Han sagde (som forventet) at jeg har pådraget mig to golf-albuer. Jeg har fået nogle forskellige øvelser jeg skal lave for dels at styrke senerne og få noget blod ud i vævet. Udover det har jeg fået den klassiske besked om at jeg må klatre indtil punktet lige før det gør ondt. Så jeg vil forsøge mig med nogle sessions hvor jeg dels klatrer kortere tid og på nogle lettere ruter end jeg normalt ville. Så kan jeg langsomt bygge op til noget vildere over en måneds tid. Lidt surt da det helt klart betyder at jeg misser årets sidste CB Fun Cup den 26. November.
 6. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Har haft nogle vedvarende problemer med smerte i begge albuer der stammer fra nogle tilhæftninger på både den mediale og laterale epicondyl. De er i midlertid ikke blevet bedre så i morgen tager jeg til fys og får ham til at kigge på det.
 7. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Så kom jeg endelig afsted. Det var en sløj omgang med ondt i hovedet, maven og halsen samt ondt i muskler og led. Gennem hele ugen har jeg haft sådan en mærkelig 'kronisk' smerte i mine albuer. Sikkert nogle muskeltilhæftninger der er inflammerede. Med det in mente tog jeg en helt stille og rolig tur i Copenhagen Boulders. Kørte en grundig opvarmning af hele kroppen og fulgte det op med at klatre alle de gule problemer. Der var kommet et par nye, men de var alle ret nemme (hvilket de også helst skulle være). Planen er at komme ned og klatre igen fredag, men jeg skal lige lytte til kroppen og høre hvad den har at sige.
 8. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Jeg har været lidt småsyg her de sidste 3-4 dage. Er vist en eller anden småirriterende virus som jeg har pådraget mig. Jeg har ikke været hverken i FW eller CB. Håber på at det går væk så jeg kan komme lidt videre i mit liv i weekenden...
 9. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  BP 1x5x27,5kg 1x5x32,5kg 1x3x40kg 1x5x42,5kg 1x5x50kg 1x10x57,5kg Squat 1x5x32,5kg 1x5x40kg 1x3x47,5kg 1x5x52,5kg 1x5x60kg 1x9x70kg - Fik et lille riv i inderlåret på den sidste gentagelse. Lader til ikke at være noget slemt, men jeg skal også huske at passe lidt på. Jeg er jo ikke helt ung længere...
 10. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  I aftes kom kæresten og jeg lidt sent ud af døren til klatring. Det ramlede sammen med at der var 'Late Night Boulder' i CB. Det betød at der var omkring 200 mennesker mere end normalt, DJ, drinks og øl. Ikke umiddelbart noget man tænker ville være fordrende for en veludført og struktureret træning, men det var faktisk ikke så dårligt. Jeg har i hvert tilfælde ikke været så gennem-kneppet efter en træning i lang tid. Jeg er åbenbart bedre til at tvinge mig selv på muren når jeg ved at jeg skal holde mig til for at få muligheden for at komme til. Der var ikke nogen fremskridt på nogen af mine blå ruter, men jeg fik også klatret alt muligt fra gul, til orange henover blå. Mange nye ruter og nogle gamle jeg har klaret før. Det gik lige i fingrene. Skønt. Her til aften skal jeg forsøge at komme ud af døren og sparke min næste omgang wendler 531 i gang. ZeZ!
 11. Hver dag er hver dag!

  Jeg kan ikke huske om jeg har læst det nogen steder i loggen. Er der nogen planer for at stille op i fremtiden? I det ene eller det andet?
 12. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Gårsdagen stod på en omgang bouldering i CB. Tog derned tidligt, så havde næsten stedet for mig selv. Det gik godt og dårligt. Havde en fest på de vertikale ruter hvor jeg klarede 4 af de blå (PR). På overhang og slab derimod fik jeg ikke et ben til jorden. Det betyder nok at jeg må revurdere hvordan jeg angriber min bouldering træning. Så fremover skal jeg mere på overhang og slab og hver gang jeg ikke klarer en rute på en given farve (fx blå) skal jeg klare den nærmeste rute der er et niveau nemmere. Det burde give en god blanding af både intensitet (tunge, svære bevægelser) og volumen (tid på væggen, time under tension-ish). Her til morgen tog jeg den sidste deload i min første 531 i denne omgang: Stræk, SMR og Welness til ben og røv efterfulgt af: DL 1x5x42,5kg 1x5x55kg 1x5x65kg Squat 5x10x37,5kg Efterfulgt af noget L-Sit træning og sideplanker. Jeg har besluttet mig for at beholde mit FW medlemsskab og gå over til at køre 531 to gange om ugen. Så jeg laver et max i BP/SQ og MP/DL på de to dage. Så kører jeg noget ekstra arbejde til core og trækstyrke ved siden af. Så ser vi hvordan det går og revurderer efter en måneds tid.
 13. Hver dag er hver dag!

  Hvilke tanker ligger bag din overgang til sumo DL? Er du ikke bodybuildings-mand?
 14. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Gårsdagen stod på en smule deload og let overkrop. Det blev til en grundig opvarmning med lidt smr for erector og scapula. Mine albuer piber lidt, håber ikke at det er noget alvorligt. MP 1x5x20kg 1x5x22,5kg 1x5x25kg BP 5x10x32,5kg Kørte også en meget let omgang ring rows, chins og eg pullups bare lige for at aktivere ryggen lidt. Overvejer om jeg skal opsige mit FW medlemskab og gå fra de fire ugentlige 531 træninger og 2-3 klatringer til to ugentlige FB KB træninger i klatrehallen og 3-4 omgange klatring. Det er klatringen der er det sjove, men måske er det bedre at fokusere på styrken...
 15. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Så blev det til en let omgang squat og DL. Grundig opvarmning, stræk og SMR af hele understellet. Dejligt! Squat 1x5x30kg 1x5x37,5kg 1x5x45kg DL 5x10x55kg Supersættet med hhv '3-point' og 'kayakers' til maven. Hurtigt ind, hurtigt ud.
 16. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Dagen i dag blev brugt i selskab med kæresten i CB. Jeg havde planlagt at give mig i kast med de blå ruter (niveau 4). Det startede ikke så godt ud for nogen af os. Ud af de første 5-6 blå problemer jeg prøvede kunne jeg lukke 0. Gode råd var dyre og motivationen var helt i bund... Heldigvis holdt jeg ved og det endte med at jeg fik lukket tre problemer ud af de cirka ti blå problemer jeg havde fat i. Der var yderligere et par stykker jeg kom godt igang med. Der er noget at bygge videre. Det er gode tegn, for jeg skal helt sikkert klatre blå+ for ikke at blive helt til grin i konkurrencerne! I morgen står den på let squat.
 17. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  For at fejre min nye PR i logskrivning tog jeg i Fitness World for at deloade og re-/prehabbe lidt. Startede med at køre en masse stræk og SMR for skulderblade, rygsøjle, lats og traps. Det var dejligt. Derefter startede jeg min deload træning og kørte følgende: Bænkpres [email protected] [email protected],5kg [email protected] Military Press [email protected],5kg Både BP og MP blev supersættet med pullups, ring rows og chin ups på dagsformen. Bagefter kørte jeg lidt foam roll af inderlår, IT-band, glutes og et forsøg på at åbne lidt op i hoften med nogle forskellige stræk. Sluttede så af med: Step ups til 24 inch box: [email protected] Supersættet med Situps med vægt og windshield wipers I weekenden kommer den til at stå på hhv deload squat og klatring. Det er endnu uvist hvad der kommer til at ske hvornår.
 18. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Basket er hyggeligt og sjovt, men træningstiderne var lort, skadespotentialet højt, vi havde ikke altid 10 til træning og mit liv er for kort til at sidde dommerbord / dømme serie 2 basket.
 19. Tidlig midtlivskrise og konkurrenceklatring

  Her til morgen markerede jeg lige påbegyndelsen af min efterårsferie med at tage et smut i Copenhagen Boulders (CB). Planen var at klatre alle de orange ruter i hallen. I CB har de et system hvor de rangerer ruternes sværhedsgrad således grøn (nemmest) < gul < orange < blå < lilla < rød < sort (sværest). Jeg er lige flyttet til Sydhavnen og har derfor rykket min primære klatring over i CB. Sidst jeg var i CB prøvede jeg også at klatre alle de orange, men jeg gik i stå på et problem der umiddelbart krævede én af to løsninger: et sketchy håndmatch på et lille greb eller en meget svær bevægelse der krævede en meget stærk venstrehånd og en masse tension. Sidste gang forsøgte jeg den måske 15 gange med løsningsforslag nummer 2 fordi en af mine venner løste den sådan. I dag valgte jeg dog at gå med et sketchy håndmatch og det betød at jeg fik den i første forsøg. Derudover var der reelt set kun én anden orange rute der voldte mig lidt problemer (læs: krævede mere end 2 forsøg). Det var en rute på slab-sektionen der starter i en undercling og går op i nogle meget dårlige greb (som ellers er store) samtidig med at man har en makro lige i maven som man skal forsøge at balancere udenom. Mens jeg kæmpede med ruten så jeg den løst på tre forskellige måder, men fik først selv rigtigt styr på den da en gut formåede at bruge den store forstyrrende makro til sin fordel. Så alt i alt endte det med at jeg fik sat hak ved alle de orange problemer og næste gang vil jeg nok forsøge at tage hul på de blå ruter. Det bliver sikkert en kæmpe nedtur, vi får se.
 20. Hver dag er hver dag!

  Hvor endte du i konkurrencen?!
 21. Hver dag er hver dag!

  Fy for satan, 5'ere med 170kg. Det går lige i benmuskulaturen!
 22. Hver dag er hver dag!

  Du må gerne skrive alle sættene...
 23. Vil gerne tabe ca. 30 kg.

  Nu ved jeg ikke hvor du har været og kan af den grund ikke sige noget om det konkrete tilfælde. Jeg ved dog at 49/50 personer i fitness-centret ikke engang ænser at du er til stede. Når jeg er nede at træne tænker jeg mest bare på min egen træning. Hvordan går det i forhold til tidligere? Hvad skal jeg have på i næste sæt? Vi går mest bare op i os selv. Der er ingen grund til at gå og bekymre sig om hvad de andre tænker. Jeg træner i grimt tøj, jeg er ikke ret stærk og engang var jeg også sygeligt tynd. Jeg tog ned i centeret alligevel. Check dit ego i døren, kom ind og kom igang, kom videre. Det er ikke så svært, du skal bare beslutte dig for at gøre det og det er i virkeligheden det der er sværest. Du skal sætte dig ned og træffe en aktiv beslutning om at i dag lever du et sundere liv end du gjorde i går. Så gør du det samme i morgen. Du kan ikke selv lave mad siger du? Det findes der løsninger på. Der findes diverse firmaer der laver sunde portionsanrettede måltider der bare skal varmes. Årstiderne laver kasser med sund mad og medfølgende opskrifter. Det behøver ikke at være svært for at være sundt.
 24. Vil gerne tabe ca. 30 kg.

  Hvis du er 42 år tror jeg at det er ved at være på tide at være ligeglad med hvad andre eventuelt skulle tænke om dig. Kom du bare igang med noget træning, drop de pulverkure og spis varieret/sundt, så skal det nok ske.
 25. Ergometerroning

  Concept 2 kan også lave et generisk træningsprogram for dig hvis du fortæller den dit udgangspunkt og mål. Tror det hed interactive programme eller noget på deres side. Det virkede udemærket de par gange jeg brugte det tidligere.