Arhnold

Medlemmer
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Arhnold

  1. Hej. Jeg har nogle ting der skal sælges, da jeg kun træner i center nu. Tingene er følgende, og kan købes separat hvis det er:

    - 1 vægtbænk (til bænkpres mm). Til bænken har jeg også:

    - 1 træktårn

    - 1 plade til bicepstræning

    - 1 device til forlår/baglårs træning

    - 1 stang på 10 kg med i alt 70 kilo til

    - 2 styk skruehåndvægte

    - 1 styk håndvægt med lås

    - 1 mavetræningsbænk

    Bare send mig en besked, pm eller her i forummet, og sig hvad du evt er interesseret i, og hvad du vil betale for det.

  2. Vejen til Helvede er brolagt med dårlige undskyldninger :innocent: // :devil:

    Hehe, ingen dårlige undskyldninger her. Får skam stadig trænet, skal bare lige have eksaminer osv overstået før jeg begynder at lege i et nyt center! Men godt at høre lidt feedback, lyder helt sikkert som et center efter mit hjerte (technogum - nej tak!)

  3. Torsdag kl. 16.00

    Jeg er dernede idag kl. 16.30 (om en lille time) hvis du har lyst til en rundvisning.

    Nå, det er jo så for sent nu :-) Ellers tak for tilbuddet. Men okay, jeg dukker op "Any given thursday", har lige en del med arbejde for tiden, når knap nok at træne ( :crazy: ), så det blir ikke liiige nu, men SNART... Glæder mig sgu allerede :4thumbup:

  4. Det lyder godt, kunne være man skulle prøve det af så:-) Hvis man bare vil ikomme dumpende en dag hvor man har tid for at prøve det af, hvornår skal man så helst komme??

  5. Nå, det er måske lidt sent jeg er ude, men vil lige høre lidt til denne tråd:

    Jeg har altid gerne ville træne i et center hvor der var lidt mere fokus på selve løftene end glitter og glamour, som desværre er tilfældet i alt for mange af centrene hørene til de store kæder. Jeg har imidlertid aldrig boet i nærheden af et sådant center, og lige pt bor jeg så 3,5 km væk fra AKthor. MEN - jeg har fået et arbejde ikke så langt derfra, og overvejer derfor kraftigt at melde mig ind. Jeg vil dog lige høre følgende:

    - Er det stadig sådan at man som nyt medlem får nøgle til centeret?

    - De 75kr/mdr, er det stadig gældende (super pris jo)?

    - En af de ting der især gør at jeg gerne ville starte der, er, at der altid er ventetid ved frivægtene i det fitnessDK center jeg træner i, hvordan er det i Thor? Altså, er der nok vægte og stænger / få folk?

    Tak

  6. Hej thomas

    Lige to spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med at svare på - har nemlig fået forskellige udmeldinger om det alle steder fra:

    Når man nu skal dekonditionere, er det så vigtigt at man holder 7-8-9 dages pause, eller er der ingen magisk grænse? Der var en bruger inde på FF der mente, at det var cirka omkring den syvende dag at der skete det (hvad det så er v j ik) som er formålet med dekonditioneringen (okay, j v godt hvad formålet med dekon er, men hvad han referer til v j ikke).. Jeg har lige pt kørt en rimelig lang periode med et tosplit med forholdsvis lav volumen, hvor jeg dog har kørt ret tætpå max det meste af tiden. Tror du en uges dekon er nok så??

    Det andet: når man skal cutte, hvad er så den bedste fremgangsmåde? Skal man 1) tage en uges dekonditionering, og så ellers derefter begynde at cutte mens man så kører en cyklus? Altså bare kører normal cyklus-mode blot med kalorieunderskud? Eller skal man 2) bare klø på, dvs fx hvis man har trænet i et par uger, så bare fortsætte med at løfte ret tæt på max imens man cutter?

    Har fået forklaret af nogen, at da det første stimulerer mest hypertrofi under kcaloverskud vil det også være bedst under cut. Men har så også hørt, at da man under cut er i kcalunderskud så skal man træne tæt på max så kroppen ikke mister styrke under cuttet...

    Nu jeg er i gang - kan du evt anbefale et program til at køre under cut? Eller måske bare nævne nogle elementer som er vigtige hvorefter jeg kan bygge vdere selv??

    På forhånd tak

  7. Mange og mange. Når man har taget 125 kg i push-press, så er 110 kg jo pebernødder :tongue:

    Havde ellers taget 2 reps med 100 kg i sidste uge, så jeg troede på den idag. Men idag skulle det bare ikke være. Tror jeg venter lidt med at prøve igen :wink:

    Nu ved jeg godt du laver sjov med det volumen-skidt. Men alvorligt talt, så reagerer jeg ikke særligt godt på voldsomme volumen programmer, såsom Sheiko og Smolov. De par gange jeg har kørt Sheiko cyklusser har jeg ikke øget min styrke særligt meget. Intensive programmer som WSB reagerer jeg meget bedre på. Så du får ikke mega volumen at se i min log :bigsmile:

    Thomas, hvad ville du mene var bedst før en omgang alternativ hypertrofi - dekonditionering eller deload? Ja, v godt at det afhænger af ens mål, men da jeg både går efter styrke og BB er det lidt svært. Har altid dekond., sys du jeg skulle prøve en omgang deload??

  8. Det er jo ikke enten eller.

    Du kan fint skifte lidt mellem de forskellige øvelser.

    Jaja, men er det - hvis man skal opbygge en flot og muskuløs ryg - de øvelser der er bedst og som man skal fokusere på? Ligesom fx squat er en af de bedste øvelser til at opbygge masse i benene...

  9. hvis du har mulighed for at lære frivend, ville jeg nok erstatte rack pulls med den.... Eller ihvertfald supplere... Det er meget lettere at køre urimeligt stor volumen og intensitet i frivend end i rack pulls

    Dvs frivend, hævninger og hyperextensions for at give en stor og ond ryg?? Jeg er helt vild med at udføre de fleste rygøvelser, så jeg er egentlig lidt ligeglad hvilke jeg skal køre....

  10. Det er jo så let at bebrejde selve løftet for ens skader, istedet for at se på ens egen usle korpus som ikke er bygget til at løfte andet end en rulle lokumspapir. Eller se på de usle programmer man kører. Eller se på den stinkende dårlige teknik man har. Men ak nej, det er dødløft som er farligt. Jo jo....

    Hmm, okay...

    På et andet forum fik jeg anbefalet, for at opbygge den ondeste ryg :bigsmile: at køre rackpulls, hævninger og hyperextensions.. Hvad siger i til det? Er i mere til den "klassiske" dødløft, rows og chins kombo??

  11. Arhnold> Hvis du kigger på dit eget link under comments, så kan du også se at erector spinae bliver trænet statisk. Men ellers kan jeg anbefale at læse Onkel Troels post:

    Hvad er det helt præcist mere du vil vide?

    Kan godt se at den trænes statisk. Men hvis det primært er en rygøvelse er det da mærkeligt at balderne trænes dynamisk og ryggen statisk, så er det vel ikke en rygopbygger men primært en benopbygger

  12. Hehe, okay, mange svar men egentlig ikke meget hjælp...

    Jeg mener selv at den giver erector spinae. Og kan godt se, at hvis man har tændstikben og massiv ryg, så er det benene der stopper en. Men hvis man nu er forholdsvis harmonisk, så er det erector spinae der er primære target? Og hvad kommer så derefter? Gerne med referencer hvis I har...

    --> avec: ja, jeg kan sgu da godt se det er for balderne, men det er jo netop det mit spørgsmål går på - hvis du ik sku ha fanget den.... :dry:

  13. Dødløft OH BATTLE (Ingen udstyr, ingen låsegreb, ingen straps) "mel" tilladt...

    Konv.

    205 kg Francis

    205 kg Simoh

    200 kg Strongman2006

    200 kg KlausJensen

    190 kg Rommel (Ikke trænet i 3 uger!!)

    190kg Tind

    187,5kg devito(d. 22.05.06)

    185kg Søren W

    180kg c0y0te

    170kg Onkel Troels

    165kg Garrish (tränings erfaring 7 mdr)

    155kg - Arhnold

    150 kg ANGEL (KVINDE!!!!!!)

    145 kg Bash

    125kg chalZe

    SUMO

    125kg chalZe

    ---------------------------------------------------------------------------------------------

    Plate flip

    15kg

    9 rep - devito (GUL ELEIKO GUMMI)25.05.06)

    20kg

    3 rep - devito (SORT ELEIKO gummi, training disc)

  14. Jeg gætter på at du mener de sidste to uger hvor der skal køres negativt... Negativer er ret svære for os almindelige dødelige at udføre. Det gode ved negativerne er at man kan løfte tungere som du jo ved. Så hvis jeg var dig ville jeg evt fyre nogen forced reps af (næsten det samme som negativer), og evt køre dropsets for at stresse CNS. Men det er et problem som jeg selv slås med :unhappy:

  15. Hvis det endelig er at du vil nøjes med én øvelse ville jeg vælge enten fullcontact twist (er meget som russian twist, men det er nok kun 1% der kører russian twist rigtigt) eller dragon flags... Bedste all-round øvelser, full lægger måske lidt for lidt vægt på rectus abdominis og fullcontact på obliques, men det er ikke meget. Gode øvelser

  16. Endnu en gang må jeg skride ind med en bevægelsesanalyse. Biceps ABSOLUT ENESTE opgave er at flexe albuen. Intet andet. Så der hvor man opnår maximal flexning er den der går mest i biceps. Og det er uden tvivl smal fat, underhånd. Bred fat, overhånd går mest i latissimus (her må i selv lave analysen, gider ikke). En kombi af bred fat overhånds og smal under er god fordi de begge er "ekstremer". Men som det også er sagt ovenfor - så er forskelllen så lille at det ikke meget betyder. Hvis det er ens eneste rygøvelse er det fx dumt at tage smal-under, men hvis man har et godt og alsidigt program er det ikke grebet der afgør om man bliver stor - det er viljen, kosten og generne

  17. Det er ikke først og fremmest pga fare i knæleddet at man skal undgå overstrækningen. Problemet er at man når man overstrækker knæet vil lave en bue på rygsøjlen, da hoften flexes unaturligt meget. Mange rygproblemer opstår fordi folk står op med overstrakte knæ, og i stedet for at bruge deres ben til at holde sig oppe lader rygsøjlen "bære læsset". Derudover kan man sige at man i benpres ofte har så mange kilo på at det at overstrække knæet simpelthen kan lede til en overbelastning af de indre korsbånd..

    Jeg ville også bruge dødløft og sumo-dødløft. Også stivbenet og/eller rumænsk dødløft

  18. nu giver exrx.net ikke en forklaring på hvordan man rammer det øverste af ryggen som jeg er interesseret i (delt. post. + trapz især), men bare en forklaring på hvordan øvelsen kan udføres.

    Det jeg var interesseret i var, om man kunne målrette øvelsen til de ovenfor nævnte muskler ved at ændre på grebsbredde, rygvinkel eller overarmenes vinkel med kroppen.

    Det lyder til at i er enige i et bredt greb, og med stor(tæt på 90 gr.) vinkel mellem overarme og overkrop?! - hvad med overkroppens vinkel med 'jorden'..?

    Hvis man laver en bevægelsesanalyse af løftet kan man sige følgende: post.delt.'s funktion er at trække skulderen overarmen tilbage. Den hæfter inde over skulderen og ca midt på overarmen - altså vil den blive ramt bedst hvis man har armen lige ud for sig (som om man har slået ud i luften) og trækker den tilbage uden at sænke albuen, dvs holdene overarmen vandret så der mellem overarm og overkrop er en vinkel på 90 grader. Hvis overarmen føres tilbage langs kroppen vil latissimus tage over da den er stærkere.

    Trapezius hæfter næsten samme sted og så inde omkring rygsøjlen. Den øverste del af hæftet sidder oppe under nakken og den nederste del er over lænden. Så den kan trænes med mange øvelser, og den vil nærmest uanset hvad blive ramt godt under BOR.

    Dernæst kan man sige, at jo mere oprejst man står, jo mere vil lateral deltoid tage over - upright row bruges jo til at træne lateral.. Så hvis man skal kunne lave ovenstående bevægelse, dvs føre armen tilbage med albuen væk fra kroppen, skal man stå mest muligt foroverbøjet.

    Så konklusionen er at man skal stå så foroverbøjet som muligt, max 90 grader, og så trække tilbage imens man forsøger at holde albuen "højt"

    Håber det hjalp

  19. Så længe dine muskler får protein nok at arbejde med under og efter træning går man ikke galt i byen.

    Og så self så meget kulhydrat at insulin-niveauet bliver forhøjet efter, og at glykogendepoterne bliver fyldt op.

    Og tilstrækkeligt kulhydrat før sådan at proteinet ikke bliver forbrændt, og kroppen kataboliserer stærkere.

    altså dvs kulhydrat og protein både før og efter træning!

    Ja den er jeg med på :wink:

    Men spm'et gik på om man skulle tage valle før OG efter træning, eller valle før og kasein efter træning...

  20. Nu poster jeg dette spørgsmål på 3 forskellige fora og så ser vi hvor det bedste svar kommer - så stram jer an :D :

    Inde på hst's hjemmeside kan man se følgende graf:

    http://www.hypertrophy-specific.com/products.html

    Pointen med artiklen er, at man før træning skal bunde noget valleprotein og efter noget langsomt som fx cassein. Mere specifikt kan det læses inde på siden.. Hvad er jeres holdning til det - normalt tager man jo valle efter træningen...

  21. Ja, mht. til EMG-undersøgelserne, så er der. EMG-undersøgelserne viser det stress du ligger på musklerne, så øvelserne med de højeste %, er de bedste.

    Jeg synes den artikel er noget lort. SOm om stående leg-curl er bedre end dødløft. Pis og papir - dødløft er en kongeøvelse for baglårene. Problemet med den artikel er at den fokuserer på muskel-stress - men det er ikke den vigtigste faktor. I bryst er der fx mere stress på brystet hvis man laver flyers end hvis man laver pres, men pres er stadig bedst da det aktiverer langt flere fibre og man kan løfte langt tungere vægte. Om man laver incline/flad/decline pres med stang eller håndvægte er ikke så vigtigt igen - skift lidt frem og tilbage, så skal det nok gå

  22. Når man cutter, er det så bedst at gøre det i lang eller kort tid af gangen? Altså fx. cut i ½år, bulk i et ½år, eller skifte oftere?

    Og nu vi er ved det, skal man dekonditionere før man cutter, som hvis man skulle starte en progressionscyklus op, eller bare klø på efter en endt cyklus?

    Og hvad er egentlig bedst mens man cutter - tunge vægte eller lette?

  23. Korrekt!

    Hvis 19kg var så lidt jeg ikke fik noget ud af, hvordan kan det så være jeg er øm og "pumpet" i kroppen dagen efter? Hvis jeg ikke fik noget ud af det ville kroppen jo slet ikke reagere på det, men det gør den. De 19kg skal nok være godt for noget :smile:

    Ja jeg tror jeg vil prøve at starte lidt lavere i min næste cyklus så... Hvor mange sæt og gentagelser kører du så?? Og hvor mange øvelser pr. muskelgruppe?

    Og et sidste spm: hvor i alverden er der 55kg håndvægte? Jeg har aldrig (i Dk) set tungere end 45...