exercisemadness

Medlemmer
  • Posts

    126
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by exercisemadness

  1. hey jesper,

    jeg er meget imponeret, og naesten stolt af dig.

    ashtanga er en meget, meget powerful practice i relation til de andre yoga former du finder ude omkring.

    det er en helt anden haardhed end blot at loefte nogle vaegte eller lave nogle spraellemaend eller sidde paa en spinning cykel.

    din kropskontrol vil gennemgaa en stor forandring - kropskontrol haenger ligeledes sammen med mental control. saa effekten vil baade vaere fysisk som mentalt.

    ligeledes vil du opleve hvordan din kropsform/muskulatur aendres. ashtanga bodies rocks :4thumbup:

    lino som demonstere 'vinyasa's' i dine to klips are eminent. - meget slender og slank, men ofte vil ashtanga give dig et mere 'buffed' look i atletisk perspektiv.

    ashtanga er SAA meget mere end blot diverse stillinger. jeg oensker dig al held og lykke :4thumbup:

    (welcome 2 my world :wink: )

    post-8886-1144235995_thumb.jpg

  2. mit venstre skulderblad kommer med en underlig klikkelyd, naar jeg bevaeger det - det er naermest som om, at et eller andet gnider imod noget. er det noget som du har oplevet?

    jeg har bestilt tid hos en massage terapeut, og vil saa lade hende se naermere paa det.

  3. Sådan en bagudbøjning er jeg vist ikke helt dygtig nok (endnu) til at lave.

    108 solhilsner til gengæld :devil::devil::devil:

    I de timer jeg går til bliver vi opfordret og instrueret i at bruge ujjayi igennem timen.

    hmmm, ujayi er normalt brugt som chikitsa (terapi) saa som i ashtanga, da ashtanga bygger paa et anderledes princip. i hatha er ujayi normalt en pranayama eller part af et terapeutisk system. en hatha time hvor ujayi er brugt hele timen igennem.............sounds a bit strange 2 me eftersom hatha bygger paa et helt anderledes koncept - det er lidt ala; her er en kop the, jeg ved du gerne ville have kaffe, men the er naesten det samme.....what 2 do, what 2 do :blahblah:

    hvis du bruger ujayi vaer sikker paa at du benytter det rigtig saa, samt bruger den bagerste del af din mund til at frembringe den der hummmmmmm ligende lyd. hvis du har laert at bruge moolhabandha, saa aktiver din moolhabandha og faa et stoerre udbytte af din ujayi vejr-traekning.

    comprendre? :smilejap:

  4. 108 bagudbøjninger? Er det den opadvendte hund?

    Yoga-instruktøren i centret (ham der har de fleste timer) plejer at sige at der ikke findes nogen normal version af solhilsner, kun variationer :bigsmile:

    Jeg laver den som på vedhæftningen, bortset fra der lige er smidt den opadvendte hund ind efter alm. hund (og så tilbage til hund igen).

    Der er vel i øvrigt intet i vejen for at bruge "ashtanga-åndedrættet" på en hatha-time, eller hvad? Bortset fra selvfølgelig, når du er instruktør.

    nej, nej...ingen opadvendt hund.

    hvert aar udfoeres der 108 sol-hilsner eller bagud-boejninger i en religioes anledning.

    bagudboejningen som jeg taler om startes i en staaende position - se image

    post-8886-1129249613_thumb.jpg post-8886-1129249692_thumb.jpg post-8886-1129249613_thumb.jpg post-8886-1129249803_thumb.jpg

    da hatha er anderledes end ashtanga, saa ved ikke hvor "safe" det er at benytte et anderledes aandedraet. jeg har endnu ikke moedt nogen hatha laerer som har brugt ujayi i flere asanas.

  5. Øverste: Incline db press

    Nederste: Decline bb/db press

    Men sandheden er at pectoralis major næsten bliver aktiveret i lige høj grad af incline, flad og decline. Forskellen i aktiveringen af de øvre og nedre muskelfibre er cirka 15%.

    15% kun?!

    jeg have nu forestillet mig 30-40% hvilket var grunden til at jeg lavede denne post.

    tak for raadet :wink:

  6. Hard Work???

    Jeg husker tilbage paa Hard Works dage i de tideligere 90'ere.

    Jeg underviste i centret i Valby.

    de havde kun two centre den gang, det ved valby station samt det andet center paa birkedommer vej, og begge steder var altid under om/udbygning.

    hvorledes gaar det hard work nu???

  7. Hvornår startede i med at træne?(alder ved start)

    jeg gik til gymnastik da jeg var lille indtil jeg var omkring 9aar, saa begyndte jeg at svoemme 4 gange om ugen paa et svoemmehold, da jeg blev 12 begyndte jeg saa og saa at loebe samt snuppe gratis aerobic timer med svoemme holdet i Form & Figur 2 gange om ugen. Af en alder af 13 startede jeg min traenings dagbog, besluttede mig for at blive vegetar som 14 aarig, begyndte at undervise i sindssyge aerobic timer dagen foer min 15aars foedselsdag......the list goes on

    Hvad startede I på?(Rå antal Kg i de forskellige øvelser)

    tal for digselv

    Hvor lang tid har I trænet?(Alt i alt, med forbehold)

    i mere end 15 aar!

    Hvor langt er I nået?(Øgelse af Kg i de forskellige øvelser)

    langt....!!! jeg var kategoriseret traeningsafhaengig som 21 aarig, da jeg traende fultids og tjente fede penge paa det. problemet var bare; jeg kunne ikke stoppe med at traene, naar jeg havde brug for at restituere. jeg underviste 32 hold om ugen (fleste af dem vaerende spinning/cardio hold og circuit training), jeg power walkede fra gym til gym hele dagen igennem og snuppede gerne en halv time i concept2 foer mine timer, og i weekenderne loeb jeg mindst 20K. efter nogle aar broed min krop sammen + jeg havde oedelagt mit stemmebaand grundet raaben i timerne, saa jeg roeg under laser operation i min hals. deslige broed mit immunforsvar sammen grundet for lavt fedt-procent samt overtraening hvilket resulterede i et sygehusbesoeg som varede over 2 uger!

    tingene er anderledes nu. min traening er slet ikke den samme.

    Hvordan var jeres motivation i starten og så nu? - Er der forskel?

    i starten var det alt sammen om at pumpe afsted, fuld skrue, afsted afsted afsted.

    nu taenker jeg mere paa mine led, paa min kost, paa mit velvaere.

    jeg vaagner hver morgen til en ny dag. det er i sig selv nok motivation for mig.

    haha, opdagede lige at dette var i maksimal muskelvaekst forum'et... - sorry

  8. Nu er hans ide om hård yoga (til en flok næsten nybegyndere) måske noget anderledes end din, men det var også taget ud af en kontekst, hvor han snakkede med én bagefter, der mente at der var alt for meget gang i hende, til at hun gad sådan noget meditation. Og han sagde så at en "normal" omgang måske ville have hjulpet hende.

    Inversion, er det skulderstand, hovedstand eller noget i den dur?

    den dur indeed :4thumbup:

    inversion = omvendte positioner

  9. jeg tror nok hellere, at jeg ville ha' lavet en opbygning af et par enkle asana's efterfulgt af pranayama (vekslende aandredraet gennem naesen) samt kapalthi og saa slutte af med meditation eller what ever. nogle folk har brug for meditation, andre har brug for afspaending.

    jeg bruger ikke selv meditation, da vinyasa princippet i ashtanga i sig selv bliver til en meditation i bevaegelse. ashtanga bygger paa nogle ret anderledes principper (8 limbs of patanjali! - google det) end hatha!

    dog bruger jeg diverse teknikker fra Bihar Shcool Of Yoga (en international yoga organisation som har hovedsaede i Bihar, Indien).

    Det siger Rene (instruktøren) også ville være bedre for nogle, at en omgang hård yoga nedbryder "lagene", så man er mere klar op meditationen, men sagen er at vi kun har en time, og så bliver det nok lidt for presset. Programmet for hans yoga-timer er som regel meget skiftende fra uge til uge, men de 3 timer hver uge han holder i det center jeg bruger (muligvis også de andre steder) er så relativt ens.

    Efter yogaen fik jeg for øvrigt lavet alle min mave- og skulderøvelser. Det tog små 30 koncentrerede minutter. :bigsmile:

    ville nok ikke lige lave "haard" yoga hvis meditation er formaalet i den enkelte time, men istedet lave en siddende foroverboejning, derfra en bagudboejning samt en inversion og saa gaa ind til pranayama af diverse slags og videre ind i shavasana. en anden yoga diciplin er swara yoga som er kolonorm effektiv og laererig.

  10. jeg tror nok hellere, at jeg ville ha' lavet en opbygning af et par enkle asana's efterfulgt af pranayama (vekslende aandredraet gennem naesen) samt kapalthi og saa slutte af med meditation eller what ever. nogle folk har brug for meditation, andre har brug for afspaending.

    jeg bruger ikke selv meditation, da vinyasa princippet i ashtanga i sig selv bliver til en meditation i bevaegelse. ashtanga bygger paa nogle ret anderledes principper (8 limbs of patanjali! - google det) end hatha!

    dog bruger jeg diverse teknikker fra Bihar Shcool Of Yoga (en international yoga organisation som har hovedsaede i Bihar, Indien).