gvp

Medlemmer
  • Posts

    572
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gvp

  1. Arbejde i Fårup i sommers, der står man op i 12 timer bortset fra når man har pause ( 2 * 30 min).

    Til at starte med var jeg helt død efter en dag, men midt på sæsonen kuunne jeg snilt tage 12 timer, 10 dage i træk uden at blive specielt mør i benene. Men man går selvfølgelig også meget. Største problem var at man fik tjenerrøv...

    Tjenerrøv? Hvad er det?

  2. Oka.. Har lige set i tv at de er ligeså godt at spise noget.. F.eks. frugt, altså som erstatning for protein shakes.. Kan dette passe???

    Man skal ikke tro på alt i fjernsynet. Der er ikke ret meget protein i frugt, så at erstatte en kilde for protein (shakes) med frugt lyder åndsvagt.

    Det bedste råd jeg kan give dig er over en længere periode at følge med her på forumet. Det er en god informationskilde, og du finder hurtigt ud af at ALLE de spørgsmål du har som nybegynder er blevet besvaret 100 gange. Samtidig er der også 100 andre spørgsmål som er blevet besvaret som du sikkert slet ikke havde tænkt over. Så bare læs løs, det er meget hurtigere end at spørge og vente på svar fra andre.

    Hvis folk kan se man ikke har brugt noget tid på at sætte sig ind i tingene, bare en smule, så er der en tendens til at folk heller ikke gider bruge tid på at svare ordentligt.

    Held og lykke.

  3. Er jeg den eneste der ikke synes det er et problem at gå og småfise?

    Jeg mener det er jo ganske naturligt og overskydende luft skal jo ud af tarmen uanset om man bryder sig om det eller ej. :smile:

    Jeg synes heller ikke det er et problem. Kun i elevatoren sammen med den dame man godt gad score. Hvis det så endelig sker at man fiser, så er det heller ikke værre. Det er noget alle gør, ingen grund til at skamme sig. Dog heller ikke nogen grund til at gøre et kæmpe nummer ud af det, med flammer osv :laugh:

  4. Ok...jeg har ikke været i centeret, men jeg prøvede at lave 1 (EN!!!) chinup og det var nok til at det gjorde naller igen.

    Da jeg trykkede på armen som du foreslog fandt jeg ud af at det nok ikke er biceps. På billedet har jeg lavet en fin pil hvor jeg kan mærke smerten meget tydeligt når jeg trykker hårdt ned.

    post-9263-1156508762_thumb.jpg

    Det er lige der ved samlignen det er værst, og intet tyder på at det bliver bedre :dry:

    Er det mon en af dem her man bare skal vente sig igennem ved at være inaktiv mon? Hmm... :unhappy:

    Det er ikke ømt længere inde mod skulderen end dertil hvor pilen går.

  5. Det kom på en tur "via ferrata" - hvad betyder det?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Via_ferrata

    Det er en slags gangsystem i bjerge, der findes mange forskellige sværhedsgrader. Det er en alternativ måde at klatre på. God måde at få set omgivelserne på en anden måde når man besøger et naturrigt nyt sted i verden.

    Har billeder derfra hvis du er interesseret :laugh:

    Udover den undmærkede oplysning ovenover er det nødvendigt du komemr med flere oplysninger. Hvonår gør det ondt? Er det værst om natten/morgenen osv.?, Hvilke bevægelser (helt præcist) provokerer smerten.

    Der er kun slemt i 2-3 timer (måske mere alt efter belastning) efter jeg har lavet noget. Det er ved trækkeøvelser, f.eks hvis jeg skal hive mig selv op i armene (hvilket jeg gør en del når jeg klatrer rundt) det gør nas. Men først efter jeg har belastet armen en del. Curls fremprovokerer også smerter. Der gør naller inde i armen. Smerte en svær at forklare....du må have mig undskyldt.

  6. Hej,

    Jeg har naller i venstre biceps hver gang jeg laver noget krævende med armen. Det kom ved en tur på en via ferrata, som jeg vistnok ikke lige var helt klar til på det tidspunkt. Det går væk i løbet af et par dage hver gang, men det er rimelig ubehageligt mens det står på.

    Det er i biceps/triceps (svært at afgøre helt præcist), men jeg hænger mest til biceps, da det er når jeg bruger den type træk at jeg kan mærke det.

    Det er ikke sådan sindsygt ulidelig smerte, og det er jo derfor jeg bare har ladt det være lidt, men er det normalt? Jeg har aldrig lige haft den slags i så lang tid før. Hvis det var en fiber/forstrækning/whatever burde det være gået over?

    Jeg er klar over at ingen af jer kan diagnostisere præcist over Internettet, så spar mig for "jeg ved ikke noget, gå til lægen", jeg er ikke ude på at nogen skal lege læger nu, men derimod at DU kommer med kvalificerede bud på hvad der dog kan være gået galt, hvis du da ellers gider. :smile:

    Nå...men hvis jeg mangler at sætte yderligere info på, så spørg endelig.

    På forhånd tak.

  7. Den langt mest udbredte teori for DOMS er netop at muskelcellen lider væsentlig skade under og (specielt) efter træning ... bl.a. medfører mikrofrakturer at elektrolytbalancen i cellen forstyrres ... og desuden medfører de små revner også et kraftigt øget immunrespons igennem secenering af forskellige leukiner og andre parakrine immunoaktive signalstoffer.

    Edit: artiklen er faktisk ganske udmærket :)

    Dog er det ikke udtryk for hvor meget hypertrofi man opnår.

  8. Hvis du løfter det samme dag ud og dag ind i de samme øvelser kunne jeg forestille mig det blev pænt kedeligt. Og ting der er kedelige, dem holder man op med at gøre :wink:

    Ok, jeg spurgte nu også mre til den psykisk progression :blink:

    I nogle sammenhænge er det helt rigtigt, eg. hvis ens sport indeholder et vist element af fare eller en anden form for overvindelse, men jeg kunne ikke få det til at hænge sammen med at løfte på jern.

    Men nu kan jeg godt se det ikke var det du mente :smile:

  9. Jeg holdt op for 1 år siden, havde præcis det samme. Man går og forventer det er sådan en slags mirakelkur, vupti så er man meget bedre til at løbe, for det er åååh så usundt at ryge. Men sådan fungerer det ikke, i hvert fald ikke i mit tilfælde. Det allerførste jeg opdagede var ikke min form, men min lugtesans. Jeg kunne lugte når andre ryger, selvom de er i et andet lokale og der er en lukket dør imellem, og kan det stadig. Men når man har lyst til at ryge er det bare lidt øv. Men altså...formen kom først snigende 1-2 måneder efter. Jeg hostede ikke så meget som rih, så selv det er vel individuelt.

    Jeg har ikke konkrete tider eller tal fra før jeg stoppede, men jeg mener bestemt jeg er i bedre form. Faktisk var jeg i meget god form som ryger, men det var bare 100 gange sværere og mere ubehageligt at røre sig. Jeg ved faktisk ikke helt hvordan det virker det hele, men det er i hvertfald mine oplevelser.

    Det bliver lettere efter 1 måned, så tænker man ikke særlig tit på at ryge. Men pas alligevel på, vær specielt opmærksom på ikke at ryge når du er i byen. Skulle du falde i er det ikke verdens ende heller. Bare lad være med at gøre det igen. Jeg har i hvert fald røget 1 gang til en fest efter. Det smagte ikke ret godt.

    Held og lykke med projektet. :smile: