Don Pedro

Medlemmer
  • Posts

    182
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Don Pedro

  1. I starten af december 2008 kom jeg til skade med min højre skulder. Mit AC led gik halvt ud af led, eller en kategori 2, som lægen kaldte det. Pga. uddannelse kunne skulderen ikke få den ønskede ro (læs: 3 mdr.), hvorfor jeg selvfølgelig kom til skade med den igen i forbindelse med en rugbykamp d. 31 marts 2009. Herefter holdt jeg mig fra rugby i 2½ måned, hvor jeg fulgte fysioterapeutens genoptræningsprogram. Jeg fik af vide af lægen på sygehuset, at ledbåndet skulle have 3 mdr. pause. Efter de 2½ måned genoptog jeg rugby igen og spillede uden problemer med skulderen.

    Nu efter en sommerpause fra rugby på ca. 1 måned, deltog jeg i et 7's stævne i dag, og efter dagens kampe, er mobiliteten i skulderen indskrænket og der er smerte i og omkring leddet. Jeg oplevede ikke en decideret skade i skulderen, men igennem kampene blev den mere og mere øm, og fik flere gange nogle små ryk i forbindelse med kontakt. Er der nogen af jer, der har erfaring med skadet AC led og tiden efter skaden?

    Er der nogen af jer der kender en god skulderspecialist i kbh?

    Mvh. Peter

  2. Hey drenge / piger !

    Nu begynder rugbysæsonen snart og man er så småt begyndt, at løbe træne for at komme i form.

    Så det jeg er ude efter er, at et vigtigt element for mig i forhold min position på banen er, at være hurtig og kunne accelerer hurtigt. Så tænkte om nogen af jer har nogle gode træningsprogramer / tips / råd. Så man kan komme til at løbe hurtigere og sprinte hurtigere - være mere eksplosiv?

    Hilsen en lille rugbyfyr ! :superman:

    I hvilken klub spiller du, og spiller du i kæden eller klyngen?

  3. Don Pedro, jeg er bare nysgerrig, nu du er så stor tilhænger af forhindringsbanen.. Hva er din bedste tid på den og med hvor mange gentagelser i bænk er det?? Spørger bare, da jeg endnu ikke har fået den samme kærlighed for banen som dig.. Og er du så på listerne for kropshævninger og bænk også? Tror selv jeg vil kæmpe mig på listen for kropshævninger.. :superman:

    Mvh

    Junker

    Da jeg gik på skolen, var min bedste tid på forhindringsbanen: 11:55 (dog ikke eksamen, der var 12:13) Antal bænkpress var 50 reps på 55 sek, så jeg lige havde lidt tid, til at slappe af i :4thumbup:.

    Max antal bænkpres i maxtest var 53 og kropshævninger var 23. Så jeg havde fornøjelsen af at ligge nr. 1 på kropshævningslisten i ca. 2 uger, så kom der vist nok en PG III'er og tog 32 reps. :mad::laugh:

  4. Nej, da. Og det sker da forhåbentlig heller ikke! Men mindre de laver en squat og frivends liste...

    Rommel

    Du kunne jo prøve at få trumfet det igennem... :tongue:

    Styrke eller ej, så skal du i hvert fald besidde en vis af den, for at lave 55 gentagelser eller mere. Jeg ved godt du kan træne dig op til at være mere udholden, men styrken skal også være der. Så kan vi selvfølgelig også diskutere hvad styrke som begreb er.

  5. Tja, det går skam også hurtigt fremad, men sålænge prøven kræver 10x50 så er det jeg går efter som start. Hvis det var en selvfølge at kunne tage 25x50 så havde de vel skrevet det ind i prøven...

    Ydermere vil jeg have 5 måneder til at gå fra 10 til 25, hvilket ikke er umuligt.

    Det skal du nok også kunne, men jeg kan kun kraftigt opfordre til at du er i overskud - både ved prøven og på skolen. Dette er sagt så mange gange før, men hvis du kun lige kan tage x antal gentagelser, f.eks. 10 til prøven, ja så vil din karakter også blive uddelt derefter, hvilket i sidste ende kan betyde at du ikke klare "cuttet".

    Det ville sgu være dumt ,at man er i gennem det hele, men ryger til fordel for en anden, fordi man kun lige trænede mod de 10 reps.

  6. Jeg har set listerne for de optagede for april og august sidste år, og de fleste er fra årgang 79-82. Meget få lå i 85-84 enden.

    Årets første udgave af "Dansk Politi" har en side med 5 af de nye elever. Alderen for dem er 27,29,28,21 og 28.

    Men det er satme svært. Det kan jo også være at mange af de unge overvurdere deres evner ved den fysiske prøve...? Andre lignende forhold har måske også noget at sige.

    Rent træningsmæssigt bakser jeg stadig med det sidste i bænkpres, kan tager 5-6 med 50kg. Men jeg håber da at jeg kan nå det sidste på tiden fra jeg sender ansøgningen til jeg skal op til prøverne.

    Der skal satme mere til, meget mere. På skolen forventes det at man som udgangspunkt kan tage 25 reps.

  7. Okay. Men hvilke måneder bliver feriepengene trukket? Ved man det eller kommer det hele bare til at gå helt automatisk?

    Tænker på at jeg altid bare har fået udbetalt mine feriepenge den 1. maj og så selv skulle administrere dem når jeg ville holde ferie.

    De bliver fratrukket i august/september, afhængig af hvor mange penge du får i feriepenge. Men det får i at vide når i starter. Klasserne er utilfredse med ordningen hvert år, til trods for at I sikkert vil få at vide, at i er den første klasse der klager overt det - det gjorde vi... :nonono:

  8. Jeg har opsparet ca 8.000 kr. i ferie penge. Vil det sige jeg får de 8.000 kr. + rest beløbet op til den normale løn?

    Ja og nej. Hvis du vælger at få udbetalt feriepenge i juli måned, hvor der er sommerferie, får du både feriepenge + lån - altså en god sjat penge. Minus er så at i august mdr får du din løn minus 8000 kr, hvilket svarer til meget lidt penge. Så lad være med at bruge dine feriepenge i skolens ferie, men brug dem istedet i den/de mdr. hvor feriepengene bliver fratrukket lønnen.

  9. Ved godt at et pump ikke har noget at gøre med at jeg vokser, for jeg vokser da som jeg skal, men vil bare gerne have det pump, da man så i øjeblikket føler det virker det man gør og så føles det jo bare herligt når man helt pump up :D

    Prøv at holde breddere på stangen...

  10. Hej Palland

    Omkring løn under ferie... Hvis man har opsparet feriepenge et andet sted skal disse bruges... Har man ikke opsparet en krone får man løn fra politiet... Det skal også siges at hvis man kun har opsparet 5000 kr andet sted betaler politiet resten, så det svarer til vores normale startløn....

    Nej. For hvis du bruger dine feriepenge før du starter på skolen, bliver de alligevel trukket fra din løn på skolen. Hvis du bruger dem og siger du ikke har fået nogen, og de så finder ud af det, ja så er du ikke længere tid i tjenesten, end at du hurtigt kan sparkes ud igen, groft sagt.

    Det er et rigtigt lorte system, hvor man straffes for at have optjent feriepenge og dem der bare har siddet på deres flade røv, ja de får løn i ferien.

  11. DP,

    Der er jo langt fra ovenstående og så til at nedlægge en ædru veltrænet dørmand på 133 kg (som var det jeg i første omgang var uenig i).

    Der er da ingen tvivl om, at du i nogle situationer godt kan bruge en simpel armlås. Som du selv nævner er man jo (næsten) altid 2 betjente og har tit en fordel i reaktionshastighed mod fx en beruset person. Du skal bare huske på, at du sagtens kan komme ud for hidsige/påvirkede personer, som er bedøvende ligeglade med både atemi (iøvrigt noget bras efter min mening) og stav.

    Nu har jeg allerede deltaget ALT for meget i den her debat.

    Jeg håber ikke, at du nogensinde får brug for dit selvforsvar.

    Held og lykke med det :smile:

    Det er jeg klar over...jeg tror også vi bare skal lade den ligge nu... Og ja jeg håber ikke jeg får brug for det, men man kan aldrig vide sig sikker...

  12. Jeg udtaler mig som regel ikke om noget, jeg ikke har forstand på! :wink::tongue:

    Edit: Men fortæl endelig hvad det er, du mener man lærer på skolen, som kan bruges i ovenstående situation?

    Ja nu har jeg ikke selv haft føjelsen af at være på gaden (kun 3 uger tilbage af PG I), men jeg vil da mene, at får man f.eks. fat i en arm og personen skal ned at ligge, kunne man meget vel anvende 4 tals nedtagningen evt. ved brug af lidt atemi først (slag på næse eller knæ i skridt/mave). Jeg ved godt at træning og gaden ikke er det samme, men f.eks når min makker og jeg træner, får den ikke får lidt. Der bliver ikke givet ved dørene, men vi skader naturligvis heller ikke hinanden. Men hvis jeg og alle andre ikke tror på det man lærer og ikke "prøver" at gøre brug af det på gaden, ja hvad er så meningen med selvforsvar???

    Desuden synes jeg CountySheriff giver et godt svar ligeledes. Man er altid min 2 betjente, der kan selvfølgelig også være undtagelser, men så er det også undtagelser, og der skal man ikke ned og rode med en person, som du selv skriver. Er man 2 burde man kunne få hvem som helst ned. Man kan jo altid bruge chokehold, så gør de ikke modstand :tongue:

  13. Både/og.

    På skolen får den enkelte elev et kendskab til et sparsomt antal teknikker, og det er klart at nogle teknikker virker bedre end andre, ligesom nogle kampkunst/kampsport stilarter er mere anvendelige i politi/gadekamp øjemed end andre.

    Jeg træner selv en hel del selvforsvar, og har gjort det rigtig længe. Mange gange er jeg blevet spurgt; hvad gør en politimand hvis man gør sådan.. og sådan og sådan :flipa::bruce: :4boxing:

    Her er det vigtigt at have for øje, at i politiet arbejder man primært i makkerpar eller større, specielt ved civil anholdelse og her kommer politiskolens pensum også til sin ret.

    Der skal ikke herske tvivl om, som du og andre herinde pointere, at hvis det gælder Mann gegen Mann, hvor modstanderen er veltrænet og kan tåle at få på kæberne, så vil politimanden m/k som udgangspunkt være lidt bag ud på point fra start :dry:

    Af samme årsag irriterer det mig særligt meget, at mange politiansatte ikke træner kampkunst/kampsport regelmæssigt, da det gælder deres egen sikkerhed og i høj grad kollegaens sikkerhed.

    Specielt kvinder har et særligt ansvar for, at vedligeholde og udbygge deres færdigheder inden for dette. :mad:

    Konklusionen må være at vi herinde (MOL'er) sådan grundlæggende er enige. god vind

    /CountySheriff

    Nu skal jeg passe på med hvad jeg siger/støtter mig til, men jeg er helt enig. Tøserne, de fleste af dem, for der er undtagelser, burde træne mere styrketræning og tvinges mere til at kæmpe mod fyre større end dem (hvilket de fleste fyre er :tongue: )

  14. Forhindringsbane og kropshævninger er begge aktiviteter hvor RELATIV styrke er en fordel = små nips klarer sig bedst. :wink:

    Jeg ser ikke mig selv som værende en lille nips, (er 185 høj og vejer 87kg)til trods for at jeg løber hinderbahn til et 13 tal og tager 21 kropshævninger. Ikke at jeg vil blære mig eller på anden måde fremhæve mig selv, men det burde da vise at det ikke er små nips der er stærkest i disciplinerne. Det vil du ligeledes få at se på skolen.

    Dog er der en undtagelse. Pigerne har det lettere på forhindringsbane så derfor kan det se ud som om at små nips klare sig bedre. Men det er en helt anden diskussion.

  15. Jeg er udmærket klar over at forskellige kropskompositioner giver forskellige fysiske fordele. At politiskolen så i nogen grad favoritiserer mindre folk i deres valg af øvelser ser jeg ikke som en blåstempling af, at det er med en sådan kropsbygning og de færdigheder som dette giver, der bygger de bedste gadebetjente i sidste ende. Jeg ser det nærmere som et resultat at at vi i norden forbinder "god" fysik med at være i en jernhård cardioform og næsten ingen tradition har for styrkerelateret sport - hvilket jeg synes ses afspejlet i hvad der kommer ud af de fleste idrætsuddannelser.

    Som jeg ser det adskiller politiarbejdet sig meget fra fx det at være soldat. Selv i specialstyrker og lignene: Som soldat (i klassisk forstand) er du meget "go" og en hel del mindre "show" - hvorfor fx frømændene kun kræver en højde på ansøgere på 157 cm. Som politimand er det omvendt - der er mere "show" end "go" - man skal i høj grad indgyde autoritet med sin fysik som en del af arbejdet. Et eksempel - Jeg ville fx meget hellere anholdes af to kæmpebetjente der rykkede mig for vildt rundt en lørdag aften, mens jeg var stangbarcardi og umulig, end jeg ville anholdes af 2 nips på 65 kg - som jeg i nogen grad ville kunne danse meget mere rundt med - og sikkert synes var sjovt :tongue: . Dette ud fra den betragtning at de 2 "kæmper" har en hel del mere overskud til at tumle med mig, inden de ville se sig nødsaget til at trække knipler og det der er værre. :smile:

    Rommel

    Du kan ikke sammenligne en frømand med en betjent. Jo hvis han er aks'er (politiets aktionsstyrke), og der er de meget lig hinanden. Selv de fleste alm. soldater er almindelig af bygning og ikke super stærke.

    Politiskolen favoriserer ikke mindre folk i deres valg af øvelser. Det eneste sted, er vel 2400 m.testen. Ellers er styrke det essentielle i resten. Max i kropshævninger, bænkpress og min favorit forhindringsbanen.

    Men jo løb er en del af det. For hvad hjælper det at kunne løfte 150 kg i dødløft eller mere, hvis du ikke kan løbe en bandit op. Og tænk på, de løber sgu for ikke at blive taget. Tror du du vil få kredit hos VH hvis du gang på gang ikke fanger banditten, fordi du mener at det er mere vigtigt at være super stærk.

    Jeg er helt enig i, at det til noget politiarbejde er en fordel at have en vis funktionel styrke. Men hvis alle politifolk bestod af kraftkarle, ville det ikke være et effektivt politi. Og selv om man er stærk, vil jeg referere til det jeg skrev sidst. Selvforsvar. Det kan godt være, og her ville jeg også selv have det bedst, at to stærke betjente rykkede dig rundt, men hvis to "nips" på 65 kg får ordentlig fat i dig, kan jeg love dig for, at de ville kunne få dig til at indrømme, at du elsker at se på "nøgne behårede mænd" :tongue:

    Ikke at jeg beskylder dig for noget, men har man først fat og personen ikke er på stoffer, gør de sgu som der bliver sagt. Men det vil du selv finde ud af til selvforsvar.

    Og lige til sidst. Knipler??? Det hedder en stav

  16. Nope. Men starter d. 4 dec.

    Rommel

    Så tror jeg du får dig en overraskelse. Det er ikke alle der er store og stærke og vejer 90+.

    Du vil hurtigt finde ud af at selvom der er nogle fyre der vejer omkring de 70 kg, kan de sagtens fungere som betjente på lige fod med de store drenge.

    Der er heller ikke nogen der udtrykker deres utilfredshed med de store drenge, når de kun løber til max et 8 tal på forhindringsbanen, eller ikke magter at komme på listen i kropshævninger etc etc.

    Desuden er det ikke styrke der vægtes mest, men teknikken i selvforsvar, og der er det lige for alle.