Ojen

Medlemmer
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ojen

  1. Hej RuneB

    Det lader ikke til at du undersøgt uddannelsen ordentligt.

    Ja grunduddannelsen er en professionsbachelor, men det ville uddannelsen også være i udlandet til at starte med (i hvert fald en bachelor). I Danmark kan du læse videre med en master som en retningsorienteret eller tage til Lund og få en master i fysioterapi og vi har endda også en del som har en PhD. Yderligere er der en del fysioterapeuter i Danmark som er videreuddannet inden for forskellige felter som MT, MDT og idrætsfysioterapi. Folk som er utrolige dygtige.

    Jeg vover at konkludere at du er stødt på en fysioterapeut som måske ikke har været så faglig kompentent eller også har du måske haft en dårlig oplevelse.

    Priserne ligger fast på de klinikker som arbejder med overenskomst med sygesikringen. Det er fastsat ved lov. Men du kan sagtens vælge en som ikke arbejder med overenskomst, men der er prisen som oftest højere.

    Jeg tror nu mest det er brok der kommer fra dig.

    mvh

    En Fys

  2. Den må jeg sgu også have uddybet. Udfra hvad du skriver tror jeg ikke at du er klar over hvad en tennisalbue er.

    Det er inflammation i sene tilhæftet ved caput communum ekstensorum (pardon my latin) på den laterale side af albue og har intet med selve albueleddet at gøre.

  3. For mig lyder det også som en skinnebens betændelse, som er en kraftig irritation af og i m. tibialis anterrior, som den muskel hedder der løfter forenden af foden og er placeret på ydersiden af skinnebenet.

    Jeg synes du skal springe lægen over hvis det ikke er en med speciale i idrætsskader og gå direkte til en fysioterapeut. I mens kan du behandle med aflastning og is.

    Hvor har du købt skoene henne, for det kan være de ikke har været opmærksomme nok. Jeg har oplevet en "opmåling" hos sportsmaster som jeg syntes var helt henne i vejret ift. f.eks. Kaiser sport hvor de virker mere kompetente.

  4. Fedt er en del af underhuden som ligger oven på musklerne og altid vil gøre det. Fedt kan dog lejre sig i og omkring de indre organer, men det giver ingen mening i denne meget dumme udtalelse fra en instruktør. Jeg er enig i at det burde koste hende en fyreseddel.

  5. Er dit blodtryk det konstant eller er det et snit af målinger. Dit diastoliske ser ikke så højt ud. MIt blodtryk svinger engang imellem også så højt op og jeg fik på et tidspunkt en døgnblodtryksmåler på som målte puls og blodtryk over et døgn. Det var der en cardiolog fra Frederiksberg hosp. som kiggede på og der så det ikke så galt ud. Det er også ofte hvis man lige får målt sit blodtryk at det kan stige lidt pga. selve situationen. Jeg har en rimelig lav hvilepuls (den laveste på målingen var 39 i vågen tilstand) og det kan bl.a. være med til at forklare det da der så kræves et højere tryk mht. blodgennemstrømningen. Har du gener af det?

  6. Det kan være farligt, da du specielt under tung styrketræning skaber et meget høj blodtryk pga. det hårde muskelarbejde. Hvis du så i forvejen har et højt blodtryk vil det i sidste ende resultere i et endnu højere blodtryk.

    Hvad er højt?

  7. Du kunne træne så funktionelt som muligt f.eks.

    -Ud på en fodboldbane start fra midten og så løb alt hvad du kan ned til det ene mål, derefter lunte tilbage til midten, så ned til det andet mål osv. evt. skråne midt over banen. Fokuser på at gøre det så hurtigt som muligt.

    - Hurtigt Løb evt. med belastning af vægt-vest (eller rygsæk med vægt spændt ind til kroppen) stadig med fokus på at løbe alt hvad du kan.

    - Tung styrketræning (squat evt. med afsæt) og ja det kan godt lade sig gøre hjemme med en tung sandsæk (til under 100 kr.)

    - Reducer din overflødige vægt uden at reducere din muskelmasse

  8. Hej igen.

    Nu er jeg her med endnu et halvdumt spørgsmål.

    For nogel dage siden løb jeg for første gang med nike+ og det var en virkelig fed "oplevelse".

    Men inden jeg begyndte at løbe valgte jeg selvf. en så kaldt Powersong.

    Og da jeg så hadve fået løbet de første 10 kilometer og havde lyst til at høre den vidste jeg ikke hvordan jeg "fyrede den af".

    Har læst man skal trykke på knappen i midten, men så fortæller den jo alle de der informationer?

    Hvad gør jeg?

    Hilsen Fogh!

    Det er helt rigtigt man skal trykke på knappen i midten.... og holde den inde i et par sekunder, så er der en lille lyd og så begynder power-sangen...

    -Ojén-

  9. jeg har lige et spørgsmål, ang en pige jeg sidder og snakker med, hun brokker sig over en for stor Røv og for store lår, er der en måde man kan træne dem mindre på ?

    venlig hilsen Nick

    Jeg er ikke helt enig med hvad røv og lår størrelse angår. Selvfølgelig, hvis hun har for meget fedt skal hun tabe sig og derved miste depoterne, men hvis hun har dyrket sport som har sat store krav til en kraftig muskulatur i glutealregion og quadriceps, kan de også være store derfra.

    Jeg har en veninde som havde en for hendes størrelse ret stor popo og oveni en ret stor lændelordose (lændesvej) fra hendes tid som springgymnast. Nu har hun trænet til en ironman og derigennem har hendes muskelmasse ændret sig så hun har flere ST (Type 1 fibre) end FT (type 2 fibre) og derved en synbar mindre røv og fordi hun har brugt så meget tid på cykel, er hendes lændelordose også mindre udtalt.

    Nu siger jeg jo ikke at din veninde bare skal træne til en ironman, men det er værd at overveje.

  10. Hej derude!

    Jeg har mig en iPod liggende og synes konceptet som Nike+ og iPod har kørende er en rigtig god idé, men er der nogle af jer der har gode/dårlige erfaringer som i vil dele med mig inden jeg går ud og investerer? Og mon ikke det er muligt at sætte chippen fast i snørebåndene i stedet for at gå ud og handle spritnye løbesko med et "hemmeligt" rum i sålen?

    Hej

    Jeg har også kun god erfaring med sættet. Jeg bruger heller ikke nike skoene da de ikke passer til min fødder, men istedet har jeg hos humac købt en lille velcro pose til 99 kr. som sender passer perfekt i og som monteres på snørrebåndene. Ydermere kan man oprette en gratis profil hos nike og få et overblik over alle ens løb og man kan tegne ruterne ind og lave dem offentlige, så andre kan se dem. Jeg er blevet meget mere motiveret efter investeringen.

  11. Hey

    Jeg skal kunne tage 3x2 kropshævninger d. 30. april...!

    Hvordan kommer jeg til det?

    Jeg kan på nuværende tidspunkt tage en, men så kan jeg ikke komme op igen og tgae nr. 2 som der kræves.

    Jeg kan kun give christian B ret. Øv dig. Hvis du har muligheden for at lave kropshævninger hele tiden, så hver gang du kommer forbi en bare så hiv dig op, bare den ene gang (men det skal være mange gange i døgnet. Pavel tsatsouline tricket: Så ofte som muligt tage kropshævninger, men aldrig maximalt. Slut inden du føler dig træt, derved påvirker du din fyring til musklerne i og med du ikke har tid til at hypotrofiere. Jeg gik fra 5 til 15 stk på 2 uger.

  12. Jeg er på et træningsmæssigt lavniveau i røven. Den har nærmest ingen muskler. Og jeg har lidt brede hofter + ret store tuberculum majus(Kan ikke finde noget dansk ord for det)

    Heaen, ikke for at være en flueknepper, men tuberculum majus sidder på humerus, som er din overarms knogle, så man kan roligt sige din røv er bred hvis den går hele vejen til skulderen....

    Du skal nok have fat i Trochanter Major som er øverst på lårbens knoglen og de har ingen almen dansk betegnelse...

    mvh

    Lars

  13. SLuger 1000 mg C vitamin, 2 multivitaminer og 5 kapsler fiskeolie (500mg pr stk) dagligt.

    Er det forkert?

    Jeg ville passe på med at indtage 2 multivitaminpiller, hvis du også får mad ved siden af, for visse vitaminer, de fedtopløselige, kan give dig forgiftning eller sætte din lever på et alt for hårdt arbejde.

  14. Hej Nille

    Jeg ahr lidt erfaring med politiets optagelsesprøve, var igennem det meste af den, men dumpede på holdprøven.

    Den fysiskprøve er en del lettere end man tror. Udfra hvad du skriver, lyder det dog ikke helt tovligt, hvor du er nu. Det tager noget tid at nå dertil, men bid tænderne sammen. Hvis der er noget du vil vide om selve prøven så skyd løs.. Jeg var til prøven for 1.5 år siden og er ikke helt sikker på hvor meget den har ændret sig. Hvordan går bænkpress-træningen, et lille råd er at tage en hulens masse armstrækkere, selv tøsearmstrækkere på knæene, giver en del. Ellers løb en masse, for selve det generelle opvarmningsprogram man skal følge er også en smule hårdt, hvor jeg opleved nogle stykker som havde undervurderet det.

    Jeg har også en smule andre erfaringer du er velkommen til at trække på da jeg pt. er fysioterapeutstuderende, også selvom vi ikke kan blive enig i om olien i tun i olie er sund eller usund :)

    mvh

    Lars

  15. Hvordan kan det i øvrigt være, at vegetabilske oiler er så billige i andre lande, og relativt dyre herhjemme. I England kan det vetale sig at hælde madolie på sin dieselbil.

    or at stoppe det, har britisk politi oprettet en enhed kaldet `The Frying squat´ :w00t:

    Vegatabilske olier er også relative billige i danmark og det kan faktisk bedre betale sig at køre på olie købt i netto fremfor diesel olie. mener ikke den billigeste rapsolie fra netto er dyere end et par kroner, umiddelbart under halvdelen af hvad diesel koster fra en tankstation.

  16. JO jeg mente det seriøst.. olien skader ikke, men kan gavne en lille smule, hvis man ikke tager kosttilskud

    som olie ved siden af sin mad, så dur både mayonaise og f.eks olie i tun som smørelse..

    Men der findes da bedre muligheder, hvis man går op i det.

    Har læst det i flere sportsblade, går ud fra at de har undersøgt det bedre end dig og mig.. :smile:

    Du kan også bytte tun ud med Markrel i tomat i ny og næ, eller torskerovn er også gode protinens kilder

    hvis det skal være nemt og i dåse..

    Sportsblade skriver mange sjove ting, men ikke alle deres kilder er baseret på valide undersøgelser. Men se det på den måde at olie er sundt, men den olie de bruger til dåsetun er ikke speciel god. Det svarer til at du køber en halvdårlige tomat som har ligget lidt for lang tid og har fået lidt for mange stød, frem for at du går ud og plukker en solmoden tomat fra eget drivhus.

    Det er kvaliteten jeg hakker på, ikke produktet overordnet.

    Lidt ligesom kildevand og postevand. Rigtig mange drikker kildevand fordi de mener at det er sundere end postevand, men faktisk stilles der i Danmark højere krav til "renheden" af vandet fra vore vandhaner end til det vand der er i kildevandsflaskerne.

    Vand begge dele, men forskel på kvaliteten.

    Æg er btw også en fin proteinkilde, som igen (desværre) heller ikke skal overdrives med pga det høje kolesterolindhold.

  17. Jeg var egentligt begyndt at spise sådan en dåse tun dagligt da det er nemt og praktisk med sådan en dåse i tasken. Men har tænkt på om det simpelthen ikke er sundt i de mængder!?

    Omkring olien er den nok ikke den bedste, men når man nu dræner den og jeg går ikke op i kcal og fedt da jeg jo egentligt godt ville tage lidt på.

    Men spørgsmålet er så om jeg kan spise for meget tun?

    Jeg ved ikke om man kan kalde det for meget tun, men tungmetaller, som ophobes i tun er skidt, så hold dig fra alt for meget tun. Fint at du dræner det.

    - selvom det er solsikkeolie, er kvaliteten nok ikke den bedste

  18. Tun i olie, er sundt både fordi at mange ikke får nok af det sunde fedt. Og der tæller olien i tunen med, som sund fedt, og så mange kcal ekstra får man heller ikke at man skal til at tænke på det.

    Olie smøre både knogler, led, huden, fordøjelsen osv. som er godt hvis man træner hårdt sport..

    Nej, du mener da ikke seriøst at olien, tunen ligger i, tæller med som sund olie? Fiskeolie, den naturlige olie i fisk er sund, olie fra nødder, olivenolien og en del andet vegatabilsk olie er sundt, men den olie, som tunen ligger i, er garanteret noget billigt vindruekerne olie, af en kvalitet der er en del lavere end den olie du kan købe i store dunke hos din lokale grønthandler.

    Jeg vil stadig stærkt fraråde tun i olie, hvis det er for fedtets skyld.

    Når jeg mener at proteinpulveret er kunstigt fremstillet, er det fordi at protein, i sig selv ikke bare er sådan at finde ude i naturen. Det kommer selvfølgelig et sted fra, men det er stadig et kemisksammensat produkt, som er udvundet ved at rense et eller andet fuldstændigt ud for protein. Protein fra føde er klart det bedste for dig, det er naturligt indtaget og ikke udvundet gennem hård kemisk process.

  19. Generelt er tun på dåse en fin proteinkilde, men jeg vil passe på ikke at indtage for meget tun, da tun er en rovfisk og da der derfor er ophobet en del tungmetaler i. Ikke at du tager skade af at spise tun i ny og næ, men andre proteinkilder kan sagtens findes, også uden at ty til de kunstigt fremstillede (protein pulver). Det kunne være kalkun (også relativt billigt), oksekød og endda linser og bønner.

    Gode sunde fedtkilder, kan være nødder. (det hjælper i øvrigt også rigtigt godt på fordøjelsen, når du indtager så meget protein, som det lyder til du vil).

  20. Jeg har efterhånden fået så mange gode råd af jer herinde fra, så jeg har et par nye spørgsmål til jer, jeg håber I kan hjælpe med - denne gang omkring min kost.

    Jeg vil være større. Nu er jeg træt af at veje 60-62 kg. så der skal mere sul på kroppen til næste sommer.. og det helst muskelmasse. Men at blive større kræver mere end at føle sig mæt efter aftensmaden, har jeg erfaret, så jeg har fået vide at jeg skal ty til "frivillig tvangsfodring", eller som mange af jer kalder det: at bulke. Men gør jeg det rigtigt?

    Jeg har formået at lave en kostplan, der gør at jeg får omkring de 3300 kcal. Jeg er 170 cm, burde det ikke være nok kcal.? - det siger vægten (kommer jeg tilbage til). Kosten indeholder 200 gram havregryn, 200 gram ris, 1 liter yoghurt, 1 liter mælk, 300 gram kyllingepølser. Der er bare det minus, at jeg samlet for ca. 80 gram fedt hver dag (det er mest kyllingepølserne der trækker op - 18,5g pr. 100g). Men ER det egentlig et minus? Jeg har læst nogle artikler hist og her, bl.a. en artikel én herfra har givet mig, og har fået det indtryk, at fedt egentlig ikke er så ondt, at 1 gram fedt indeholder 8 gram kcal og at det sagtens kan bruges til at bygge min krop op med, hvis jeg bare indtager det behersket og det rigtige af slagsen. Så:

    Indtager jeg her i kosten det rigtige fedt, og ikke for meget? Jeg er nu glad for pølserne.. 50 gram protein, og så ordner mælkeprodukterne resten.

    Vægten.. da jeg vejede mig i morges lå den på 66 kg. og jeg har bulket i ca. 4 dage og startede på de 60-62 kg. Yes, det går hurtigt fremad, måske FOR hurtigt? Og så igen.. KAN det overhovedet gå for hurtigt?

    En del spørgsmål. Håber I vil give jer tid til at besvare dem.

    Takker

    -Nicky Cruz

    Det er ikke bare sådan at tage på med muskelmasse. Vi er desværre sådan indrettet at når vi træner hypertrofierer vi, ikke hyperplasierer. Dvs. vores muskel fibre kan vokse i tværsnit, men ikke i mængde.

    Det vil sige, når du "bulker", så er det primært fedt du tager på og det kan ikke engang betale sig at øge sin mængde så radikalt mht. proteiner, da din krop kun har brug for et relativt lille mængde af protein pr. dag, også selvom du træner.

    Vi er desværre udviklet med den mængde muskelfibre vi nu er, og derfor kan det absolut ikke betale sig at "bulke", med mindre man gerne vil være fed.