minister

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by minister

  1. mange tak for jeres svar, kan godt se nu at det måske var en lidt "kringlet" formulering, men candygirl fik den lige uddybet lidt.

    hmm jeg tror bare at jeg skal finde noget andet end svesker på morgenmaden, evt rosiner ;=)

    igen tak for svar :4thumbup:

  2. hey mol,

    jeg har i nogen tid nu spist svesker om morgenen på havregryn, men jeg synes at sveskerne begynder at tabe vægt i takt med at pakken har været åben i længere tid,

    ex: 5 svesker vejede 50g på dagen hvor jeg åbnede pakken. men 6 dage efter vejede 5 svesker nu kun 35g.

    min teori er at det er vand der fordamper, men eftersom der ikke er så mange KCAL i vand, så ved jeg ikke helt hvordan jeg skal gribe situationen an for at få det samme kcal indtag fra sevskerne.

  3. hey mol,

    jeg fik for nogle tid siden et "weight management" Polar pulsur, som har en masse funktioner med at tælle ens kalorieindtag og forbrænding, og så kom jeg på den ide at tage uret+bælte på en _hel_ dag for at få et skøn om hvor mget jeg forbrænder.

    men, så kom jeg til at fundere over om mn BMR er regnet med i det KCAL tal uret viste når dagen var omme, eller om det overhovedet kunne være reelt tal det viste.. ?

  4. :0 du siger at du gerne vil bibeholde så meget masse som muligt, så ville jeg mene det var på høje tid at kikke på dit KCAL inbdtag, som man kan se på dit fine profil billede, ser du ud til at have en ok vægt, så jeg ville skyde på at din BMR ligger på omkring 2.2k - 2.4k, dvs at du når at dække dit basal stofskifte med 2400 KCAL, så resten af den energi kroppen skal bruge til at cykle 20km, træne og ellers lave daglig dags aktiviteter skal den hente fra depoter ex. din muskelmasse.

    jeg tror du skal passe på med ikke at køre det for stramt, du spiser alt for lidt.

  5. Helt hen i vejret i forhold til hvad? Hvornår træner du fx i forhold til det du spiser og hvad træner du? - og vil du være større, mindre eller...?

    Under alle omstændigheder er 3 måltider måske lige i overkanten på 1½ time...

    beklager de manglende informationer :)

    jeg spekulerede på om det var helt hen i vejret i forhold til hvad man kan nå at optage af energi eller om der var bedre måder at få energi på når man ikke har fået så mange måltider gennem dagen iforhold til hvis man fx. trænede om aftenen. jeg trænede ½ time efter sidste måltid med romkuglerne :), jeg træner bodybuilding og mit mål er at blive stor, altså tage masse på, men uden bulke og store vægt øgninger at fedt.

    håber det var information nok ellers må du meget gerne skrive igen :smile:

  6. hey mol, jeg har svingende arbejdstider, så nogle ganger tager jeg en god morgen træning, jeg står op og spiser kl 7(koldskål+musli+fiber flager [450kcal]) og igen kl 8(100g kylling[110cak]) og igen kl 8:30(kage,romkugler, is elelr lignende), det sidste måltid spiser jeg dels for at få nok hurtig energi og dels fordi jeg så kan få afløb for min søde tan som ellers ikke blever forkælet til daglig, er ovenstående helt hen i været nu hvor det skal være eller hvordan?

    m v h

  7. -TIL

    ok, jeg skriver lige ne udgave der er lidt letter forståelig:

    jeg kører hovedsagelig 3 øvelser a 5 sæt med mellem 6-7reps,

    dog kører jeg 4-5øvelser når jeg træner ryg, med igen 6-7 reps

    jeg kører bryst 2 gange om ugen, den ene bryst træning kører jeg med sæt og reps lige som ovennævnte, med korte pauser og højt tempo. og i ugens anden bryst træning kører jeg kun 2 øvelser med 8 sæt a 4 reps, med lange pauser (dette gør jeg for at få styrken med)

    håber det var mere fordøjeligt, ellers må du endelig sit -TIL igen

    m v h

  8. Hvad er målet med træningen?

    Hvad er dine set/reps?

    hey 789

    mine mål med træning er at blive stor, og få en flot krop, men selvfølgelig også at stige i styrke, men hovedmålet er det førstnævnte.

    mht set/reps

    plejer gerne at køre bryst med 3 øvelser a 5 sæt x 6-7 reps med meget korte pauser,

    og på bryst dagen senere på ugen kører jeg igen 3 øvelser a 5 sæt men med 3-4 reps og lange pauser (for at få styrken med) tricpes trænger jeg gerne 4 øvelser a 5 sæt

    og i ryg træner jeg gerne omkring 20-22 sæt a 6-7 reps og så bare blanded øvelser, ex: idag kørte jeg 8 sæt lat pulldown i maskine, 8 sæt low row og til sidst 8 sæt Jades row. sluttede af med 12 sæt biceps, 8 sæt rip curl(med stang) og 6 sæt i maskine(kan ikke huske navnet) men til sidste i biceps maskinen kunne jeg dog mærke jeg gik meget hurtigt tror du jeg overtrænede bicepsen ?

    ben træningen består gerne af: 8 sæt squat a 8 reps og 6 sæt benpres a 8 reps(i de lige uger) og 8 sæt squat a 3-4 reps og 6 sæt benpres a 3-4 reps(i de ulige uger) og derefter tilfældig baglårs træning.

    hvis du har ikke kan tyde mit indviklede program siger du bare til :)

    m v h

  9. hey mol, jeg har fået støbt et program sammen der ser sådan her ud og tænkte på om i evt lige ville skrive jeres mening eller evt nogle råd,

    uge 1

    mandag

    ryg+bicpes+mave

    tirsdag

    brsy+triceps - hurgit træning med 6-8 reps meget korte pauser(bb minded)

    onsdag

    ben+skuldre+skrå mave - tung ben træning få reps

    torsdag

    ryg+bicepps

    fredag

    bryst+triceps+mave(med vægt) - træning med lange pauser og højere vægt, for at få styrken med, okring 4-5 reps pr sæt

    er det helt hen i været eller hvordan ?

    20år/77.5 kg/185. kan ikke træne i weekenden så det skal være 5 dage i træk,

    på horhånd tak til dem der vil svare, det er jeg meget taknemmelig for.

    m v h :4mewantfood:

  10. 1. et lidt sundere valg fordelt på de øvrige måltider i stedet for en halv liter is om aftenen ville nok være bedre, men generelt vil du jo ikke tage på hvis du kun når dit ligevægtsindtag.

    2. at spise efter behovet vil klart være det smarteste, så er du meget aktiv i løbet af dagen og ikke særlig aktiv om aftenen, skal de store måltider ligge tidligt og aftensmaden skal være noget mindre, og vice versa.

    3. Det har min appetit klaret helt selv. Min vægt er utrolig stabil med mindre jeg aktivt forsøger at tage på eller tabe mig. De gange jeg har talt dagens indtag ligger det typisk på 3000kcal plus/minus 500. Din metode er mig bekendt den eneste reelle mulighed normale mennesker har for at finde deres ligevægtsindtag, som nævnt skal perioden bare være længere for at øge sikkerheden for at du har ramt nogenlunde rigtigt. Vej dig evt hver dag, så du kan få en fornemmelse af hvor meget vægten svinger og dermed se hvilken vej tendensen går lidt hurtigere end ved vejning hver uge.

    ok, igen tusuind tak for dine gode svar. god træning og held og lykke med det du foretager dig

    m v h

  11. Helt ligemeget er det naturligvis ikke hvor kalorierne kommer fra. Ville være mærkeligt hvis kroppen var total ligeglad med om jeg indtag 3000kcal som kylling, smør eller gulerødder.

    Kroppen bruger de forskellige næringsstoffer til forskellige ting og de skal være der i passende mængder. Det er værd at huske, at omkring 20% af energien fra protein (hvis jeg husker ret) går til selve optagelsen, så selvom man optager så godt som alt protein man indtager (med forbehold for ekstrahøjt indhold af kostfibre i kosten), så betyder det at 1g indtaget protein ikke giver lige så meget energi til rådighed for kroppen som 1g indtaget kulhydrat eller fedt.

    Selvom du har spist præcis den samme mængde hver dag, på de samme tidspunkter og med samme fødevarer, så kan din vægt sagtens svinge med måske 1kg, for nogen mere, for andre mindre. Regn derfor ikke med at du har fundet dit "sande" ligevægtsindtag blot efter én vejning efter en uge. Er du f.eks. 200kcal forbi vil det i teorien betyde at du enten har tabt 200g eller taget 200g på. Den forskel kan let forsvinde i de øvrige variable der afgører din vægt på et givent tidspunkt.

    1.hehe jeg har nu hller aldrig haft i tankerne at spise 300kcal i form af smør/planteolie, men sådan som jeg ser det, så hvis jeg mangler 500kcal for at nå de 3000kcal kan jeg godt snuppe noget flødeis til desert hver aften uden at jeg egentlig ville tage på fordi jeg var i 500kcal underskud, er det rigtigt forstået ?

    2. og er der nogle af måltiderne på døgnet hvor det er smartest/mest hensigtsmessigt at indtage flere kalorier end andre ?, eller skal det bare være ligeligt fordelt over hele dagen ?

    3. hvordan har du fundet dit ligevægtsindtag?, og er der andre metoder der er bedre end min.

    og tak for forrige svar :4thumbup: , beklager hvis jeg hæller en masse spørgsmål ud over dig :blush: men det her er noget jer er på forholdsvis bar bund i og det er sku også interessant

  12. Det viser bare hvor svært det er at kvantificere folks generelle aktivitetsniveau.

    Uanset hvad, så vil du få mere ud af at registrere din egen kost og vægt i en periode, og så finde dit RIGTIGE ligevægtsindtag, og ikke et en formel har beregnet.

    Jeg vil tro du ligger i omegnen af 3500kcal svarende til aktivitetsniveauet "Stillesiddende arbejde med et vist behov for fysisk aktivitet og ingen eller begrænset fysisk aktivitet i fritiden."

    det var lige indlæget jeg har ledt efter i _lang_ tid hehe, jeg er nemlig ved at opspore mit ligevægtsindtag, jeg har i denne uge meget præcist indtaget 3000kcal hver dag, og på lørdag måler jeg fastende min vægt(lige som jeg gjorde sidste lørdag før jeg begyndte med 3000kcal pr dag) og hvis jeg har taget på skal jeg skære noget af de 3000kcal ?

    jeg lige som "icy eye" er lidt skeptisk overfor det med at det er lige meget hvor kalorierne kommer fra, så længe det samlede regnestykke ikke overstiger ligevægtsindtaget.

    mvh :smile:

  13. hey mol, jeg læste inde på den der kulhydrat faq tråd at der anbefales ca 1g kulhydrat/kg krops vægt, og det syntes jeg lyder som pænt meget, så ville lige høre om der er nogle der måske kan uddybe det lidt eller evt forklare hvorfor man skal have så meget.

    mvh

  14. der anbefales at spise inden for den første halve time. Indtag 1 gram kulhydrat pr. kg kropsvægt.

    stor respekt for dit arbejde hr. men jeg har tænkt lidt over det med "1 g kulhydrat pr kg kropsvægt" for jeg syntes det lyder rimelig vildt, men jeg har heller ikke så stor viden, vil du eller evt andre uddybe hvorfor man skal have så mange gram kulhydrat efter træning, jeg mener der er rigtig mange der anbefaler ½ liter kakaomælk efter træning, men det rækker jo så kun til børn der vejer 50kg. håber i forstår hvad jeg mener.

    mvh

  15. vil give de ovenstående indlæg ret, godt og uddybende arbejde du har lavet, dejligt at se entusiasme og folk der vil bruge deres tid på at dele erfaringer og hjælpe andre,

    men som noob har jeg lige et spørgsmål:

    jeg er ved at finde med ligvægts indtag, som nok er på omkring 3000kcal dagligt, og jeg har valgt at ud regne mit protein behov med 2gprotein x kropsvægt(78kg)=156g protein. mit spørgsmål ligger på, at hvis jeg når at indtage de 3000kcal men måske kun har fået 120g protein, og jeg så spiser de sidste 36 g protein, vil keoppen så omdanne dem til energi og lagre dem i fedtdepoterne eller vil mine muskler sluge dem for at opbygge ?

    ps. kan godt være i tænker, ack lol flyeknepper, men det handler mere om jeg gerne vil have forståelse for hvordan systemet fungere

    håber i vil tage jer tid til at svare

    mvh

  16. ok dårlig formulering, det jeg mente var at kroppen først begynder at omdanne protein til energi, når den ikke har andet at tage af, ex: vi siger din krop er i underskud med 10g kulhydrat, du spiser 10g kulhydrat og 10g protein, så er det at jeg har forstået at kroppen så kun vil omdanne de 10g kulhydrat til energi og ikke proteinen

  17. hey mol, håber i har haft en god sommer, for det har jeg. nu er alt ved det gamle og træningen skal igang igen, men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal gribe min situation an nu, jeg har cuttet den ok hårdt 2 måneder op til sommer ferien, men syntes jeg er blevet for lille nu, så jeg vil gerne have masse på igen, og overlever også der kommer lidt fedt med, så långe det er begrænset mængde fordi:

    jeg har prøvet at kikke lidt på bulk og cut metoden, men min krop snyntes det er meget smart at bygge fedt depoterne på røven op i stedet for at fordele det, med det resultat at jeg går en pænt stor røv, hvilket besværligør indkøb af tøj samt jagt af det modsatte køn :bigsmile:

    så derfor er min plan nu:

    træning 5 gange ugentligt og ingen kardio

    finde mit ligvægts indtag, som er så vidt jeg har forstået, den mængde kcal kroppen forbrænder pr dag, og da jeg også er af den overbevisning at kroppen ikke anvender protein som energikilde vil jeg undlade at tælle protein indtag med i mine målering til at finde mit ligvægts indtag.

    (går ud fra det er omkring de 2500kcal) men hvis det er højere så addere jeg bare lidt mere til nedenstående,

    fordele måltiderne på:

    250kcal grovvalsede havregryn,mælk,blændede jordbærd + 25g protein prottein pulver om morgenen (dette kcal tal er uden kcal fra protein)

    250kcal groft franskbrød, fiber boller eller rufler?:D +25g protein kyllinge kød (mellemmåltid omkring 2.5 time efter morgenmad)

    500kcal rugbrød +25g protein kyllinge kød middagsmad (igen ca 2-3 timer efter mellemmåltidet)

    400kcal igen endten havregryn eller rugbrød +25g protein kyllinge kød/protein pulver (mellemmåltid ca 2-3 timer efter middags mad _dette måltid spiser jeg ca. 1 time før træning)

    300kcal juice, hvidt brød, kakaomælk+ 40g protein protein pulver (lige efter træning)

    700kcal oftest ris,pasta,kartofler og salat samt grøntsager + ca. 35g protein vilkårlig kød (aftensmad)

    100kcal mælk +30g proten(en shake,før jeg går i seng)

    vil i ikke tage et kik på det her og evt komme med kommentarer, tips & hints til hvad jeg evt kan forbedre,

    spefikationer hvis det kan hjælpe: 185høj ca 80kg. træner intensivt med korte pauser mellem hvert set(dvs den tid det tager min makker at tage sit sæt), træner helst 2 muskelgrupper sammen på 1.5 time.

    på forhånd tak

  18. hey mol,

    ved ikk om jeg poster det rigtigt sted, correct me if im wrong.

    jeg har kunne læse mig frem til her inde på siden at det er meget svært at forbrænde fedt samtidig med mat opbygger muskler da det en kræver kalorieunderskud og det ander kalorieoverskud, så derfor er jeg blevet anbefalet at hhv bulke og så efterfølgende cutte. dette er jeg også fuldt opsat på og motiveret til

    M E N how the fuck do i do :)

    jeg vikke noget om hvor meget jeg skal bulke(tage på i vægt) over hvor lang tid? og så efterfølgende hvordan lang tid jeg skal cutte den og hvor mange kalorier skal jeg ca forbrænde hver dag..

    mol, please help me, bare med nogle links eller navne på bøger... og også meget meget gerne hjælp i form af svar på denne tråd, på forhånd tak, jeg ved der er en masse kloge hoveder med mange års erfaring så du med sproget gutter og hjælp en træningskollega :D

  19. hey mol,

    jeg er i tvil, jeg har læst en artikkel her inde der klart fortæller at hvis du skal bræde flest kalorier af skal man ikke køre efter en "fedtforbrændings zone" da jo højere pulsen er jo mer forbrænder du af kulhydrater og fedt, ergo du taber dig.

    men men men, nu er jeg ved siden af motionist også happy pumper og vil som de fleste aber gerne forbrænde mit fedt og ikke mit kære guns som gerne skulle blive store en dag, derfor er jeg også lidt i tvilt om hvor godt det er for musklerne at jeg løber 30 min lige efter 2 timers træning, og om dette skulle udføres anderledes.

    så derfor håber jeg meget at der er et geni eller 2 der lige har et svar i ærmet m hvorvidt jeg skal forsøge at holde min puls på 120 da det er der man forbrænder mest fedt(og passer dette overhovedet) og om hvorvidt det er en go ide at jeg løber efter træning :blush:

    plz help me

    på forhånd tak

    m.v.h kristian